Şimdi Ara

Ferrari'ye Sabotaj Yapıldığına Dair Soruşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer konuları dağıtmamak adına tartışmanın buradan yapılmasının uygun olacağını düşündüm.

Özetlemek gerekirse, herkesin bildiği üzere son 1-2 haftadır Ferrari, kendilerine sabotaj yapıldığını ve bundan da Nigel Stepney'in sorumlu olabileceğini söylüyordu. Modena savcılığı konuyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı ve Nigel Stepney de suçsuz olduğunu açıklamıştı.

Bugün ardı ardına 2 önemli gelişme oldu:
    1- Nigel Stepney Ferrari'den atıldı.
    2- Adı açıklanmayan bir McLaren çalışanı da Ferrari'ye ait bazı bilgileri içeren bir paket teslim aldığı gerekçesiyle işten atıldı ve hakkında tutuklama kararı çıktı.

Gelişmeler çok ani oldu.

Konuyla ilgili haberler:
    http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=8407&r=04%2E07%2E2007+00%3A55%3A14
    http://www.padokf1.com/haber/13787
    http://www.padokf1.com/haber/13788

Umuyorum ki McLaren o paketteki bilgileri kullanmamış olsun. Fakat McLaren içerisinde muhtemelen o işten atılan çalışanla birlikte hareket etmiş başka kişiler vardır. Bu kişiler önemli pozisyonlardaysa (ki atılan kişinin öyle olduğu söyleniyor) McLaren'in geliştirme çalışmalarında etkisi olmuş olabilir. Ancak şundan eminim ki McLaren bu kişileri içinde bulup, gerekeni yapacaktır.

Genel olarak McLaren'in bu konuda hassasiyet göstereceğini düşünüyorum ve bundan eminim. Fakat işin boyutunun tek çalışanla sınırlı kalmadığı yönünde şüphelerim var. Ayrıca Ferrari tarafında dışarıya bilgi sızdıran başkaları olduğunu da düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

pekala senın dusuncen dogrultusunda yola cıkalım.mclaren teknolojı merkezı savcılık tarafından aransın.belgeler falan ıncelensın.yetkılıler goz altına alınsın.
    o zaman bende mıka-mıchael ın goz altına alınmasıonı talep edıyorum.onlarda yıllar yılı rakıp otomobıllerı belkıde kendı muhendıslerınden bıle daha yakından gorme-ınceleme sansına sahıp oldular.

bılgı hırsızlıgı? sozune gelınce hazır mama yenır.ama mclaren ın su anda bu seylerle ugrasacagını dusunmuyorum

eger bennım yorumumu okuduysan orada teknık bılgıler le bırde ferrarı ye yapılan sabotaj ın mclaren tarafından yapıldıgı yonundeydı.unutmayın 2003 yılında herkez ferrarı ye agırlık konulsun derken ılk mclaren buna karsı cıkmıstı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

pekala senın dusuncen dogrultusunda yola cıkalım.mclaren teknolojı merkezı savcılık tarafından aransın.belgeler falan ıncelensın.yetkılıler goz altına alınsın.
    o zaman bende mıka-mıchael ın goz altına alınmasıonı talep edıyorum.onlarda yıllar yılı rakıp otomobıllerı belkıde kendı muhendıslerınden bıle daha yakından gorme-ınceleme sansına sahıp oldular.

bılgı hırsızlıgı? sozune gelınce hazır mama yenır.ama mclaren ın su anda bu seylerle ugrasacagını dusunmuyorum

eger bennım yorumumu okuduysan orada teknık bılgıler le bırde ferrarı ye yapılan sabotaj ın mclaren tarafından yapıldıgı yonundeydı.unutmayın 2003 yılında herkez ferrarı ye agırlık konulsun derken ılk mclaren buna karsı cıkmıstı
    Diğer başlık altında yazdığım cevabı buraya kopyalıyorum.

quote:

Söz konusu olayda McLaren değil, bir McLaren çalışanı suçlanıyor. Kaldı ki bu suç sabit ve McLaren de bunu öğrenmiş ki işten atmış. Benzer şey 2002 yılında F2002' ye ait bazı bilgilerin bir (yoksa 2 miydi?) Toyota çalışanı tarafından alındığının ortaya çıkması sonucunda, Toyota söz konusu çalışanını işten atmıştı. Hatta dava da bayağı uzamıştı.

Basit bir bilgi hırsızlığı değil söz konusu olan. Bariz teknoloji casusluğu. İşin 2 boyutu var. Ferrari'de bilgileri dışarıya sızdıranlar var ve dışarıda da bunları alanlar veya talep edenler var.

Tekrar etmek istiyorum: Suçlanan McLaren değil bir McLaren çalışanı, artık eski bir McLaren çalışanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 4 Temmuz 2007; 1:13:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

Diğer başlık altında yazdığım cevabı buraya kopyalıyorum.

quote:

Söz konusu olayda McLaren değil, bir McLaren çalışanı suçlanıyor. Kaldı ki bu suç sabit ve McLaren de bunu öğrenmiş ki işten atmış. Benzer şey 2002 yılında F2002' ye ait bazı bilgilerin bir (yoksa 2 miydi?) Toyota çalışanı tarafından alındığının ortaya çıkması sonucunda, Toyota söz konusu çalışanını işten atmıştı. Hatta dava da bayağı uzamıştı.

Basit bir bilgi hırsızlığı değil söz konusu olan. Bariz teknoloji casusluğu. İşin 2 boyutu var. Ferrari'de bilgileri dışarıya sızdıranlar var ve dışarıda da bunları alanlar veya talep edenler var.

Tekrar etmek istiyorum: Suçlanan McLaren değil bir McLaren çalışanı, artık eski bir McLaren çalışanı.

Alıntıları Göster
    dıger baslıkta gecen "Bu arada Ferrari'deki sabotaj soruşturmasında McLaren ismi geçiyor: " cumlesının duzeltılmesını talep edıyorum

ayrıca bılgı hırsızlıgı F1 ıcınde ezelden berıdır var olam bırsey.sadece ferrarı ye yada mclaren e mal olmus bır olgu degıl

• quote:

dıger baslıkta gecen "Bu arada Ferrari'deki sabotaj soruşturmasında McLaren ismi geçiyor: " cumlesının duzeltılmesını talep edıyorum

ayrıca bılgı hırsızlıgı F1 ıcınde ezelden berıdır var olam bırsey.sadece ferrarı ye yada mclaren e mal olmus bır olgu degıl

Alıntıları Göster
    quote:

Değiştirmek için bir sebep görmüyorum. Soruşturmada McLaren ismi geçiyor ki zaten. "Suçlular arasında McLaren ismi geçiyor" deseydim haklıydın.

• quote:

quote:

Değiştirmek için bir sebep görmüyorum. Soruşturmada McLaren ismi geçiyor ki zaten. "Suçlular arasında McLaren ismi geçiyor" deseydim haklıydın.

Alıntıları Göster
    quote:

Ama arada bir fark var: Ferrari F2007'nin yakıt deposundaki esrarengiz beyaz toz ve Ferrari'nin rüzgar tünelindeki çok sağlam olan bir platformun birden parçalanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 4 Temmuz 2007; 1:22:22 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hangı saglam platform.tanrı askına ferrarı bu kadar acızmıydı.yapmayın ya.ben ıste bu anlayısta bıle art nıyet ararım.

ama dogru.hata bızde,evet caldık.umnarım fıa mclaren ın su ana kadar aldıgı puanları sıler.vede adıl bır gp ıcın ılk adım atılır

• quote:

hangı saglam platform.tanrı askına ferrarı bu kadar acızmıydı.yapmayın ya.ben ıste bu anlayısta bıle art nıyet ararım.

ama dogru.hata bızde,evet caldık.umnarım fıa mclaren ın su ana kadar aldıgı puanları sıler.vede adıl bır gp ıcın ılk adım atılır

Alıntıları Göster
    quote:

Ahh MMX 166! Kardeşim ben McLaren yaptı mı diyorum? Başından beri bas bas bağırıyorum suçlanan Nigel Stepney ve bir McLaren çalışanı diye. Rüzgar tünelindeki platforma sabotaj düzenleyenlerin Ferrari'nin içinden olduğu düşünülüyor.

Senin ya uykun gelmiş ya da beni anlamıyorsun. Kimse McLaren yaptı demiyor ki!

Lütfen şu makaleyi oku:
    http://www.padokf1.com/icerik/192

Bu makale geçen hafta yazılmış ve sabotaj iddiaları ile Ferrari'nin performans kaybı arasındaki ilişkiyi irdeliyor.

Bak ne yazılmış:
    quote:

Formula 1'in Kuzey Amerika seferi sırasında, özellikle Almanya kaynaklı bilgiler, Ferrari'nin Maranello'daki rüzgar tünelinin yaklaşık 1 ay önce, "hareketli parkur" sistemindeki ciddi bir arıza sonucu devre dışı kaldığı yönündeydi. Sistemdeki hareketli parkuru çelik kuşaklar oluşturmakta ve bunlar 290 km/st hıza ulaşarak dönmektedir. Bu çelik kuşakların kırılması sonucu, metal parçalarının da aynı hızla etrafa saçılmasıyla meydana gelebilecek hasar çok ciddi olmaktadır.

Lütfen ama lütfen sözlerimi çarpıtma. Ne ben ne de bir başkası McLaren yaptı demiyor. Aksine Ferrari'nin rüzgar tünelini sabote eden ve o beyaz tozu oraya koyan Ferrari'nin içinden birileri. Şu anda tüm suçlamalar Nigel Stepney'e yönelik. Lütfen ama lütfen sözlerimi çarpıtma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 4 Temmuz 2007; 1:36:30 >

• quote:

quote:

Ahh MMX 166! Kardeşim ben McLaren yaptı mı diyorum? Başından beri bas bas bağırıyorum suçlanan Nigel Stepney ve bir McLaren çalışanı diye. Rüzgar tünelindeki platforma sabotaj düzenleyenlerin Ferrari'nin içinden olduğu düşünülüyor.

Senin ya uykun gelmiş ya da beni anlamıyorsun. Kimse McLaren yaptı demiyor ki!

Lütfen şu makaleyi oku:
    http://www.padokf1.com/icerik/192

Bu makale geçen hafta yazılmış ve sabotaj iddiaları ile Ferrari'nin performans kaybı arasındaki ilişkiyi irdeliyor.

Bak ne yazılmış:
    quote:

Formula 1'in Kuzey Amerika seferi sırasında, özellikle Almanya kaynaklı bilgiler, Ferrari'nin Maranello'daki rüzgar tünelinin yaklaşık 1 ay önce, "hareketli parkur" sistemindeki ciddi bir arıza sonucu devre dışı kaldığı yönündeydi. Sistemdeki hareketli parkuru çelik kuşaklar oluşturmakta ve bunlar 290 km/st hıza ulaşarak dönmektedir. Bu çelik kuşakların kırılması sonucu, metal parçalarının da aynı hızla etrafa saçılmasıyla meydana gelebilecek hasar çok ciddi olmaktadır.

Lütfen ama lütfen sözlerimi çarpıtma. Ne ben ne de bir başkası McLaren yaptı demiyor. Aksine Ferrari'nin rüzgar tünelini sabote eden ve o beyaz tozu oraya koyan Ferrari'nin içinden birileri. Şu anda tüm suçlamalar Nigel Stepney'e yönelik. Lütfen ama lütfen sözlerimi çarpıtma.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Ama arada bir fark var: Ferrari F2007'nin yakıt deposundaki esrarengiz beyaz toz ve Ferrari'nin rüzgar tünelindeki çok sağlam olan bir platformun birden parçalanması.

buradakı yorumunda parcalanan platform vede o tozun sankı mclaren tarafından hazırlanmıs bır tezgah oldugu yonunde anlam kazanması.

evet uykum var sabahın 8 ınden berı staj yerı arıyorum,sonuc 0

• quote:

quote:

quote:

buradakı yorumunda parcalanan platform vede o tozun sankı mclaren tarafından hazırlanmıs bır tezgah oldugu yonunde anlam kazanması.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Hayır arkadaşım, sadece ve sadece senin "bu tür olaylar hep oluyor" deyişine cevaptı o.

quote:

Eğer programcılıkla ilgili bir alanda okuyorsan özelden mesaj yaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır arkadaşım, sadece ve sadece senin "bu tür olaylar hep oluyor" deyişine cevaptı o.

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

cevabı aldım

quote:

iç mimarlik okuyorum.tesekkur ederım

• quote:

quote:

cevabı aldım

quote:

iç mimarlik okuyorum.tesekkur ederım

Alıntıları Göster
    formula 1'de çok ilginç şeyler oluyor gerçekten
    anlamak mümkün değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos

formula 1'de çok ilginç şeyler oluyor gerçekten
    anlamak mümkün değil

Alıntıları Göster
    Söz konusu McLaren çalışanının, McLaren şef tasarımcısı Mike Coughlan olduğu iddia ediliyor:
    http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=8418

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 4 Temmuz 2007; 10:37:21 >

• quote:

Söz konusu McLaren çalışanının, McLaren şef tasarımcısı Mike Coughlan olduğu iddia ediliyor:
    http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=8418

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sarman61
    @Challenger

Mclaren o kişiyi işten atma sadece askıya aldı kaldıkı askıya almakla en doğru işi yaptı. Çünkü hakkında suç duyurusu var. Böyle birini çalıştıtırsa bundan takımda zarar görür. Kanıtlanmış bir durum yok. Konu araştırılıyor. Takımın ismine zarar gelmemesi için böyle bir yola başvurmuş. Olay sonuçlanmamış. O yüzden suçları kesinleşmeden insanları lekelemek yanlış olur kanısındayım. Nitekim Nigel Stepney ni olayında farkıl farklı açıklamalar geldi taraflardan. Ferrari kendisine ulaşamıyoruz diyor. Nigel Stepney'ni ise benim nereye gittiğimden Ferrarinin haberi vardı diyor. Bu olayların altından pis kokular geliyor. Ya birileri birşeyler yapacak yada yapma hazırlığında ki gündemi bu tarz olaylarla oyalamak istiyor.

Hayır, hakkında sadece suç duyurusu yok, savcılık tarafından alınmış bir "arama ve tutuklama" kararı var. Tutuklama bir kanıt gerektirir.

Evet durum biraz karışık. Ama bu karışıklığa daha çok gizlilik politikaları neden oluyor.
    Sadece görünen şu:
    - Ortada gerçekten bir sabotaj olayı var. Çünkü;
    - Ferrari F2007'nin yakıt deposunda Monako'da esrarengiz bir beyaz toz bulunmuş.
    - Ferrari'nin yıllardan beri kullandığı rüzgar tünelindeki, bozulması güç olan döner bir platform tuhaf bir şekilde bozulmuş.

- Ferrari, sabotajla ilgili olarak Nigel Stepney'i suçluyor ve Modena savcılığı soruşturma yapıyor.
    - Ferrari'nin iddialarına Nigel Stepney halen Filipinler'den yanıt veriyor, ancak nedense bir türlü geri dönüp açıklama yapmıyor.
    - McLaren çalışanı, İngiliz Polisi'nin evinde yaptığı arama sonucunda Ferrari'ye ait belgeler bulundurduğunun saptanması üzerine görevi askıya alınıyor (evet, atılmamış). Fakat dikkat ederseniz, önce İngiliz Polisi bir şeyler buluyor, sonra da McLaren görevi askıya alıyor. Yani ortada sadece suçlama yok. Kanıt da var.

Olay henüz kesinleşmiş değil. Ben de zaten "bu böyle oldu, şu yaptı, bu yaptı" demiyorum. Hep "soruşturmada adı geçiyor", "tutuklama kararı alınmış" vs. diyorum. Yani şu yapmış, bu yapmış demiyorum.

Sadece haberler üzerinden yorum yapıyorum.

Olayın geçmişini öğrenmek isteyen arkadaşlar, yukarıda adresini verdiğim makaleyi okuyabilirler.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sarman61
    @Challenger

Mclaren o kişiyi işten atma sadece askıya aldı kaldıkı askıya almakla en doğru işi yaptı. Çünkü hakkında suç duyurusu var. Böyle birini çalıştıtırsa bundan takımda zarar görür. Kanıtlanmış bir durum yok. Konu araştırılıyor. Takımın ismine zarar gelmemesi için böyle bir yola başvurmuş. Olay sonuçlanmamış. O yüzden suçları kesinleşmeden insanları lekelemek yanlış olur kanısındayım. Nitekim Nigel Stepney ni olayında farkıl farklı açıklamalar geldi taraflardan. Ferrari kendisine ulaşamıyoruz diyor. Nigel Stepney'ni ise benim nereye gittiğimden Ferrarinin haberi vardı diyor. Bu olayların altından pis kokular geliyor. Ya birileri birşeyler yapacak yada yapma hazırlığında ki gündemi bu tarz olaylarla oyalamak istiyor.

Hayır, hakkında sadece suç duyurusu yok, savcılık tarafından alınmış bir "arama ve tutuklama" kararı var. Tutuklama bir kanıt gerektirir.

Evet durum biraz karışık. Ama bu karışıklığa daha çok gizlilik politikaları neden oluyor.
    Sadece görünen şu:
    - Ortada gerçekten bir sabotaj olayı var. Çünkü;
    - Ferrari F2007'nin yakıt deposunda Monako'da esrarengiz bir beyaz toz bulunmuş.
    - Ferrari'nin yıllardan beri kullandığı rüzgar tünelindeki, bozulması güç olan döner bir platform tuhaf bir şekilde bozulmuş.

- Ferrari, sabotajla ilgili olarak Nigel Stepney'i suçluyor ve Modena savcılığı soruşturma yapıyor.
    - Ferrari'nin iddialarına Nigel Stepney halen Filipinler'den yanıt veriyor, ancak nedense bir türlü geri dönüp açıklama yapmıyor.
    - McLaren çalışanı, İngiliz Polisi'nin evinde yaptığı arama sonucunda Ferrari'ye ait belgeler bulundurduğunun saptanması üzerine görevi askıya alınıyor (evet, atılmamış). Fakat dikkat ederseniz, önce İngiliz Polisi bir şeyler buluyor, sonra da McLaren görevi askıya alıyor. Yani ortada sadece suçlama yok. Kanıt da var.

Olay henüz kesinleşmiş değil. Ben de zaten "bu böyle oldu, şu yaptı, bu yaptı" demiyorum. Hep "soruşturmada adı geçiyor", "tutuklama kararı alınmış" vs. diyorum. Yani şu yapmış, bu yapmış demiyorum.

Sadece haberler üzerinden yorum yapıyorum.

Olayın geçmişini öğrenmek isteyen arkadaşlar, yukarıda adresini verdiğim makaleyi okuyabilirler.

Alıntıları Göster
    en basit konularda bile ortalığı birbirine katan birçok üye nedense bu denli ciddi bi olay hakkında hiçbir yorumda bulunmuyor
    bu da ilginç

• quote:

en basit konularda bile ortalığı birbirine katan birçok üye nedense bu denli ciddi bi olay hakkında hiçbir yorumda bulunmuyor
    bu da ilginç

Alıntıları Göster
    Challenger birşey sormak istiyorum,yanlış anlama sıkı bi Ferrari taraftarı olduğu için sana soruyorum

Nigel Stepney neden böyle bi sabotaj girişiminde bulunmuş olabilir?
    sezon başlarında Stepney'den takımda mutlu olmadığı şeklinde açıklamalar gelmişti ama sadece mutlu olmadığı için böyle ciddi bi sabotaj girişimine bulunmaz bi insan,en fazla istifa eder veya takımdan izin ister vs

sence Ferrari'nin içinde basına sızmayan daha ciddi olaylar olmuş olabilir mi?

• quote:

Challenger birşey sormak istiyorum,yanlış anlama sıkı bi Ferrari taraftarı olduğu için sana soruyorum

sezon başlarında Stepney'den takımda mutlu olmadığı şeklinde açıklamalar gelmişti ama sadece mutlu olmadığı için böyle ciddi bi sabotaj girişimine bulunmaz bi insan,en fazla istifa eder veya takımdan izin ister vs

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

cok enteresan bır noktaya degınmıssın.zaman bakalım daha nelerı gun yuzune cıkarıcak

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Gerçekten çok güzel bir noktaya değindin. Takımda mutlu olmadığı açıklaması daha önceden gelmişti. Daha doğrusu Ros Brown takımdan gittiğinden sonra bazı kişilerin takımda mutlu olmadığı hakkında söylentiler çıkmıştı. Ardından bu iddaa patlak verdi. Şimdi işin ilginç noktası Mclaren takımındaki Baş Tasarımcı Suçlanıyor. Bu gerçekten çok kötü bir durum. Her ne kadar Mclaren takımını kişilerin yaptığı hatalar bağlamasada. Mike Coughlan' ın kariyeri ilginç. Kendisinin Ferrari ve Benetton takımlarında çalışmışlığı bulunmakta. Bir diğer nokta ise Ferrari nin elinde başka belgelerde olduğu. Acaba onlarda neler var.

Şimdi bu olayların perde Arkasını merak ediyorum. Acaba işin arkasında neler dönüyor. Ben halen Nigel Stepney suçlu olduğuna inanmıyorum. Bir insan 10 yıldır çalıştığı bir kuruma ihanet etmez. Edeceğini de inanmıyorum. Çünkü insanın kariyeri bir anda gider. Bu da benim aklıma şunu getirdi Ferrariden ayrılmak isteyen kişi başka bir takıma giderse. Ferrari hakkında birçok bilgiyi yanında götürmüş olur buda Ferrari için hiç iyi olmaz. Acaba diyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Öncelikle Nigel Stepney gibi bir adamın böyle bir şey yapmamış olmasını umuyorum.

Eski dönemleri araştıranlar, okuyanlar bilir. Enzo Ferrari'nin yaşlanıp, takım üzerindeki etkisinin de giderek azaldığı bir dönemde çok büyük kargaşalar yaşanmıştı. Zira Enzo Ferrari, Ferrari'deki en büyük denge sağlayıcı adamdı. Sert bir yönetim anlayışı vardı fakat takım elemanlarıyla da kişisel olarak ilgiliydi. Küçük ama böylesine güçlü bir takımda oluşan sürtüşmeleri yönetmeyi biliyordu. Fakat 1982 yılında Gilles Villeneuve ve Didier Pironi çekişmesinin de açıkça gösterdiği gibi yaşlandıkça takım üzerindeki dengeleyici etkisi yavaş yavaş kaybolmuş ve takım giderek iç sürtüşmelerin yaşandığı bir hal almıştı.

Özellikle Enzo Ferrari'nin ölümünden sonra iç karışıklıklar giderek artmış, takımdan bir o atılmış bir bu atılmıştı. 1990' dan 1993' e kadar yanlış hatırlamıyorsam tam 4 kez takım sorumlusu değişti ve hepsi de atıldı. En son Jean Todt gelmişti.

Ferrari aslında iç dünyasında çok fırtınalar esen bir takım. Bu fırtınalar Michael Schumacher geldiği dönemde kesilmiş ya da kesilmese de biraz durulmuştu. Fakat Michael Schumacher ile birlikte takımın en önemli üyelerinin (Paolo Martinelli, Rory Byrne ve Ross Brawn) takımdan ayrılışı dengeleri alt üst etti. Özellikle Ross Brawn'ın katı bir yönetim anlayışı vardı. Herşey kesin çizgilerle belliydi ve hiçbir şeyin bu çizgilerin dışına çıkmasına izin vermiyordu. Michael Schumacher de uzlaşmacı ve tüm elemanlarla yakın ilişki kurma yaklaşımı sayesinde takımdaki dengeleri sağlayan birisiydi. Fakat şimdi bu denge sağlayıcılar artık yok. Yönetim kademelerinde farklı insanlar var ve takım yeni bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Jean Todt'un da takım üzerindeki etkisi eskisi gibi değil.

Takımın yönetiminde ve yönetim anlayışındaki bu değişiklikler bence bazı iç karışıklıklara ve sürtüşmelere de neden oldu. Zaten iç dünyasında bu tür karışıklıklar olmasına uygun bir yapısı olan Ferrari, denge sağlayıcıların gidişiyle yine karıştı. Şu anki durumun Enzo Ferrari'nin etkisinin azmasından veya ölümünden sonraki dönem kadar vahim olduğunu düşünmüyorum. Fakat yine de içte bir sürtüşme yaşandığı açık. Düşünsenize, Aldo Costa F2005 ve F248' in baş tasarımcısıyken şimdi yardımcı tasarımcı rolünde. Neden böyle bir değişiklik yapıldı bilinmiyor. Ama ben buna çok şaşırmıştım.

Nigel Stepney'in eğer böyle bir şeyi yaptıysa, neden yaptığını bilemiyorum. Tek bildiğim terfi beklediği, fakat terfi etmeyi beklediği konumun başkasına verildiği ve bu nedenle zaten huzursuzken iyice huzursuzlaştığı. Belki başka bir takımdan veya takım çalışanından vaat aldı, belki başka bir şey.

Bir diğer ilginç nokta da eğer gerçekten o McLaren çalışanı Mike Coughlan ise, Nigel Stepney'in uzun yıllardır arkadaşı olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarman61

quote:

Gerçekten çok güzel bir noktaya değindin. Takımda mutlu olmadığı açıklaması daha önceden gelmişti. Daha doğrusu Ros Brown takımdan gittiğinden sonra bazı kişilerin takımda mutlu olmadığı hakkında söylentiler çıkmıştı. Ardından bu iddaa patlak verdi. Şimdi işin ilginç noktası Mclaren takımındaki Baş Tasarımcı Suçlanıyor. Bu gerçekten çok kötü bir durum. Her ne kadar Mclaren takımını kişilerin yaptığı hatalar bağlamasada. Mike Coughlan' ın kariyeri ilginç. Kendisinin Ferrari ve Benetton takımlarında çalışmışlığı bulunmakta. Bir diğer nokta ise Ferrari nin elinde başka belgelerde olduğu. Acaba onlarda neler var.

Şimdi bu olayların perde Arkasını merak ediyorum. Acaba işin arkasında neler dönüyor. Ben halen Nigel Stepney suçlu olduğuna inanmıyorum. Bir insan 10 yıldır çalıştığı bir kuruma ihanet etmez. Edeceğini de inanmıyorum. Çünkü insanın kariyeri bir anda gider. Bu da benim aklıma şunu getirdi Ferrariden ayrılmak isteyen kişi başka bir takıma giderse. Ferrari hakkında birçok bilgiyi yanında götürmüş olur buda Ferrari için hiç iyi olmaz. Acaba diyorum.

Alıntıları Göster
    Valla ortalık bayağı bir kızışmış soruşturmaların sonucunu merak ediyorum.Eğer ferrarinin elindeki belgeler ciddi kanıtlar içeriyorsa mc larenin başına bir şeyler gelebilir.Sonuçta suçlanan kişi görevden alınana kadar mc laren baş tasarımcısı.tabi formulada bu tip olaylar sıklıkla yaşanıyor.Bu dava ferrarinin lehine sonuçlanırsa mc larenin olası bir şampiyonluğuna gölge düşürecektir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.