Şimdi Ara

Ferre Ankastre Fırın Isınınca Kapanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayarlanan sicakliga geliyor ve yaklasik 10-15 dk sonra kapaniyor. Bir sure sonra uyari sesi verip dugmeye basinca aciliyor. Yuvasindan cikarinca kapanmadi. Belli ki kasanin arka kismindaki sensor kapatiyor. Sensoru iptal etmek mantikli gelmiyor. Teknik bilgisi olan arkadaslar, cozum onerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ferre Ankastre Fırın Isınınca Kapanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Ferre ankastre fırınınızın ısındıktan sonra kendi kendine kapanması can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek kolayca çözülebilir.

• Aşırı Isınma: Fırınınızın ısınınca kapanmasının en yaygın nedenlerinden biri aşırı ısınmadır. Fırının aşırı ısınmasına neden olabilecek faktörler arasında yetersiz havalandırma, fırın içindeki aşırı eşya ve arızalı bir termostat yer alır.

• Termostat Arızası: Fırınının termostatı, fırın sıcaklığını düzenleyen ana bileşendir. Arızalı bir termostat, hatalı sıcaklık okumalarına neden olabilir ve bu da fırının ısınınca kapanmasına yol açabilir.

• Güç Kaynağı Problemleri: Gevşek bağlantılar veya arızalı bir güç kablosu, fırının beklenmedik şekilde kapanmasına neden olabilir. Güç kablosunun düzgün şekilde takıldığından ve herhangi bir hasar bulunmadığından emin ol.

• Sensör Sorunları: Fırın içindeki sıcaklık sensörleri, fırın sıcaklığını ölçmekten sorumludur. Arızalı veya yerinden çıkmış sensörler yanlış sıcaklık okumalarına neden olabilir ve bu da fırının ısınınca kapanmasına neden olabilir.

• Havalandırmayı İyileştir: Fırının çevresinde yeterli boşluk olduğundan emin ol ve havalandırma deliklerini temizle.
    • Eşyaları Kaldır: Fırın içinde aşırı eşya varsa çıkar.
    • Termostatı Kontrol Et: Bir multimetre kullanarak termostatın sürekliliğini kontrol et. Arızalıysa değiştir.
    • Güç Kaynağını Kontrol Et: Güç kablosunun düzgün şekilde takılı olduğundan ve herhangi bir hasar bulunmadığından emin ol.
    • Sensörleri Kontrol Et: Sıcaklık sensörlerinin yerinde ve hasarsız olduğundan emin ol. Gerekirse değiştir.

Yukarıdaki adımları izleyerek Ferre ankastre fırınının ısınınca kapanma sorununu kolayca çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyene başvurman tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cihazın ntc sinde sorun olabilir rezistansa bağla küçük bir sensör bunu iptal atmeniz teğlikeli olucaktır bide cihazınızın termostatını kontrol etmeniz gerekicek devreyi tamamen kesiyo olabilir
  • mcb.teknik M kullanıcısına yanıt
    O sensoru aldim. Degistirecegim. Bakalim sorun sensorde mi.

• Sensoru degistirdim. Uzerindeki 135'lik, yeni taktigim 160'lik. Sorun kalmadi simdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Sensoru degistirdim. Uzerindeki 135'lik, yeni taktigim 160'lik. Sorun kalmadi simdilik.

Merhaba aynı marka fırın bende de var aynı sorunu yaşıyorum sensörü değiştirince tamamen düzeldi mi? Ne kadara mal oldu? İyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: burdasorularıbensorarım

quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Sensoru degistirdim. Uzerindeki 135'lik, yeni taktigim 160'lik. Sorun kalmadi simdilik.

Merhaba aynı marka fırın bende de var aynı sorunu yaşıyorum sensörü değiştirince tamamen düzeldi mi? Ne kadara mal oldu? İyi akşamlar

hayır değişmedi. değiştirdim fırını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ferre ankastre fırın
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.