Şimdi Ara

Tefal 1700w tost makinesi grill fişe takınca sigorta attırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tefal 1700W type 6680i serie 2 model tost makinesi grill cihazım vardır sıfır aldım uzun senelerdir kullanmadım sıfır durdu daha sonra ekmek kızartayım tost yapayım dedim fişe taktım mutfakta tak ana sigortayı attırdı sonra başka yerlerdeki prizlerde denedim sonuç aynı hep sigorta attırıyor sonra tefal yetkili servise götürdüm anlattım durumu akıllı evde mi oturuyorsunuz dedi evet yeni ev dedim o evde çalışmaz dedi ne yapacağız atacak mıyız dedim akıllı evlerde akım koruma rölesi var bu cihaz fazla amper çektiği için attırıyor dedi sigortanın amperini yükseltmeniz lazım dedi oda maliyet sigortaya baktım dediği ana korumalı sigorta 60 amperlik onu bile attırıyor böyle bir sorun yaşayan oldu mu çözümü var mı atacak mıyım cihazı yazık sıfır cihaz bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi çözümü var mı?

• Doğru söylemiş, sigortayı değiştir. Vakit kaybetme elektrikçi çağır.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

bu eski tip ev sigortaları gibi değil kocabir pano var 20 taneden fazla sigorta onların bağlı olduğu sigortalar var ve bunları yaptırmakta maliyetli çoğu elektrikçi anlamıyor görünce sistemi elektrikçi çağırmayı bende biliyorum ben başına gelen böyle bir olay çözüm bulan var mı diye sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldorado45 -- 18 Mart 2023; 23:51:32 >
  • eldorado45 kullanıcısına yanıt

Bunları başka bir evde prize takıp deneyin, aynısı olursa cihazlarda sorun olmazsa tesisat kaynaklıdır. En azından sorunun kaynağından emin olursunuz.

sorunun kaynağı belli yukarıda konuda belirttim servis cihazın sağlam olduğunu söyledi ev teisatıda sağlam

Resistanz arızası da olabilir. Çamaşır makinesi ve fırındada resistanz aynı soruna neden olabilir. Birşeyi sormayı unuttum ürün garanti kapsamında

herhalde. Bu biraz ipuçu.  Tüketici kaynaklı hata.

Taktığınız prizlere daha yüksek watt ta kettle veya fırın takıp deneyin bakalım sigorta atıyormu?

• aynı pirizde kettle kahve makindesi çalışıyor cihazı servise götürdüm sağlam dedi akım korumalı sigorta var akıllı evlerde onun amperi yetmiyor dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Kettle de niye atmıyorda tefal de atıyor.

servisin dediği yüksek amper çektiğinden oluyormuş

• Servisin dediği hatalı. Sigortanın dşrek atması için taktığınız priz hattına 10 ve daha aşağdında bir sigorta olmalı. Bir tesisat planında prizlere 10 amper kullanılmaz. Sizin sıkıntınız cihazdan. Cihazda kısa devre oluşmasına neden olan bir sıkıntı var. Elektrik düğmesidir diye tahmin ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acr kullanıcısına yanıt

Bir de prize ve sigortaya takılan kablolar tam sıkılmadıysa ark yapıyor olabilir. Senin dediğin gibi 1. ihtimal cihazda bir sorun var.

• içini açtım baktım her şey yerli yerinde şase yapn bir şey yok çıkık kopuk bir şey yok ölçüm cihazıyla fişin ağzında ölçtüm kaçak gözükmüyor her şey normal ama attıryor ana sigortayı

• Açma kapama düğmesinde sıkıntı olabiliri? Ya da rezistanslarda bir sıkıntı olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bilen için karışık bir sistem değil kardeşim. O elektrikçi mobilyacı felandır.
    Sen git sorunu anlat yapabilecekse gelsin baksın.
    Bunlar ilk akla gelip düşündürecek şeyler 😊
    İhmal etmeyin ama değiştirin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fişini ters taktım çalıştı sigortada attırmadı şimdilik anlamadığım ters takınca niye çalıştı topraklamayımı iptal ediyo ters takınca acaba?

• Önce fişini ters taktım çalıştı sonra tekrar açtım toprak kablosu gövdeye değiyordu herhalde yukarı doğru kaldırdım şimdi fişi de normal takıyorum normal şekilde çalışıyor yetkili servisin olmaz senin evinde çalışmaz sıfır cihaz sorun yok dediği her şeyin tersi çıktı sonunda yine ben hallettim buradan bana yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.