Şimdi Ara

Ferroli DomiProject F24 ve Cosa akilli Kombi kiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar evimde ferroli DomiProject F24 kombi kullanmakdayim ve akilli kombi kiti almak istiyorum. Cosa musteri hizmetlerini aradim kombi ile uyumlu oldugunu soyledi yanliz on off metodu ile calisdigini soyledi birde modulasyonlu calisani varmis bu iki calisma sisteminin farki nedir hangi metod daha iyi. İkinci sorumda cosa akilli kombi kitinin surekli kopma yasandigini soyleyenler var kullanan arkadaslar bilgilendirirse cok makbule gecer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• khaLed kullanıcısına yanıt
    Eviniz yalıtımlı ise Cosa yerine Honeywell akıllı modülasyonlu kiti almanızı tavsiye ederim. Ferroli Honeywell ile partner olduğundan garanti konusunda da sorun çıkmaz çok büyük olasılık.
  • Malesef yalitim konusunda bina eski o yuzden evimin icini sabit bi isi derecesinde ekonomi seklinde tutmam gerekiyor. Sizin bahsettiginiz akilli kombi kit ile cosa arasinda nasil bi fark var

• ++++

Evinizde yalıtım yoksa en iyi çözüm termostatik vanadır. Yalıtımsız evlerde oda termostatı alıp pişman olan çok kişi var.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Yalitim malesef yok kombiden 40 derece acdigim zaman sicakligi hissedemiyorum dusuncem ot alip evin icini istedigim dereceye getirerek isitmak. Yalitimsiz evde ot kullanmanin ne gibi bi sakincasi olabilir acikcasi cok bi bilgim yok bu konularda.

Yalıtım olmayan evlerde ısı kayıpları yüksek olduğundan oda termostatı çok sık dur kalk yapıyor bu da sarfiyatı artırıyor o yüzden termostatik vana en iyi çözümdür, ayrıca peteklerin arkasına İzopan taktırıp kapı ve pencere aralarına izolasyon bandı koyun.
    Oncelikle cevaplarin ve bildirimlerin icin cok tesekkur ederim hocam. Oturdugum ev 3 oda 1 salon evde sadece odalarda petek bulunuyor yani toplam 4 adet bu termostatik vanalari hangi odalara takmaliyim. Uzerindeki numaralar ne ise yariyor hangi numarada tutmam gerekiyor. Termostatik vana kullandigim zaman ot gibi kombi 60 derecede sabit kalmasimi gerekiyor. Biraz cok soru sordum galiba :)

Mutfak, hol (koridor) ve banyoda petek olmaması büyük handikap yaza ilk işiniz o bölgelere de petek ilavesi olsun. Kombiye en uzak odanın peteği hariç diğerlerine takın kademe ayarlarını aşağıdaki tabloya göre yapabilirsiniz. Kombi 60°C'de olsun.

Ferroli DomiProject F24 ve Cosa akilli Kombi kiti
    Zebza hocam peki onerebiliceginiz vana varmi ne tur bi vana kullanmaliyim. Bu vanalae her tesisat borusuna uyuyormudur

Gazlı Danfoss RA2000 serisi her zaman ilk önerim olmuştur. Peteklerin yandan 15cm ve üzeri boşluğu varsa köşe UK tipi tercih edin. Vanalar standarttır normal vanayı söküp termostatik vanayı takabilirsiniz.
  • Hocam bahsettiginiz vanalari siparis edicem etmeden once son bi soru takildi aslinda bu vanalari tum odalardaki peteklere taksam ve tum odalari uc konumunda calisdirsam kombim 60 derecede olsa bi sorun olurmu. Genelde evimde kombi calisdigi zaman kullanmadigim odalarida acip kapi kapatma v.s gibi kullanmiyorum.

Sağlıklı devirdaim için koridor ve banyo normal vana kalmalı, kullanmadığınız odaları da 2.kademede tutun. Kombinin kaç derece olmalı denemeler sonucu karar verirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.