Şimdi Ara

Fethiye deki tatilim 2016 (uzun hikaye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yil'da 2 kere tatil yapiyorum, daha once gittigim "Fethiye'ye" tatil icin tekrar gittim.

Malum, 2016 rus olaydan sonra, tatil'ler ucuz olmus olmali - Arkadaslarim hep "antalya/cesme/bodrum" gidip ne kadar uygun olduklarini acikladilar. Bende tabiki dogal olarak, arastirdim fena durmuyor dedim..

Hotel
    Gittik, Oludeniz'den biraz uzak Fethiye' icine dogru bir kucuk motel bulduk. 90 TL kisi basi/kahvalti dahil, 2-3 yildiz bence TV yok/klima bozukdu (sikinti yok.. ucuzdu).. Havuz'u bile vardi.

Oludeniz den daha pahali yer yok galiba dunyada. En pahali su hayatimda FRANSA'da gormustum tam Eiffel tower'nin onundeydi 11 TL verdim suya. Oludeniz'de abi 9 TL, yani .. kufur etmek istiyorum. Cok sicak' baska alcak yer de yok. Pilaja gidiyorsun igrenc pislik icinde, insanlar berbat etmis suyun icinde bile sigara icen igrenc insanlar vardi.

O kucuk "hut" gibi seyler var Turkcesini bilmiyorum, 5-7 kisi filan sigabilcek tahta cadir seyi. 180 TL (o ha... ama yani aldik salak gibi.. tatil sonucta). Neyse, pilaj pislik icinde olunca gidelim oludeniz ucretsiz alanin karsisinda bir ucretli yer var Hotel'e ayit sanirim. Gittik giris 60 TL, sikinti yok gayet temiz ve kaliteli mekan yani.

Oturduk, pilaj sandaliyeler ustune, tam yerlestik bir adam geldi ucret istedi 80 TL 2 sandalye icin. Giris niye para odediysek, neyse onuda odedik.. Vodka 45 TL beyler, bir bardak ve yani.. icinde vodka olup olmadigindan supheliydim. Yemek filan zaten, Pizza 42 TL vodka'dan ucuzdu en azindan :). Kazik yedik, yuzduk ama en azindan temizdi.

Carsi'yi gezdik hersey tabiki.. yani $$$$$$$$$$$ - Kucuk dandik sapka 30 TL (5 TL etmez). Short filan aldik 50-60 TL marka olmayan cakma seyler. Adamlar yabanci olmadiginda hic onemsemiyorlar.

Birtane komik olay yasandi.. (kucuk kardesim yabanci) - Annem yardim 10dk boyunca bir adamla cakma "Hugo boss" yuzme short icin pazarlik yapiyordu - adam'a iste diyoruz neden POUND olarak satiyorsun, TUrkiye burasi filan hadi abi filan.. Adam tabiki "Abla, Turkler almiyor" Annem ordan "Tabiki almaz lar pound yazarsan" filan.. neyse.. Adam tam kabul etcek, kardesim geliyor "Mum... mum, I like this hat!!!", tabiki adam annem'in elinden short'u bu cekiyor, "Noldu, abla - cocuk sicti batirdi, ingilizce konusuyor sakir sakir.." - Bizimde yabanci oldugumuz ortaya cikti kisacasi :D. Baya gulduk gun boyunca..

Carsidan su tabanca filan da aldik (Tour'a gitcez diye - diger paragraph da acikliyorum). Hersey pahali yani, maras dondurma 20 TL!!!!!!!! Chips aldik 7 TL filan yani.. ooft.

Safari tour vardi (Jeep tour), bir kac yer ile konustuk herkez kendini satmaya calisiyor - 45 TL kisi basi, bir gunluk eglence yani.. kotu degil. Herkez bizimki daha iyi, Land Rover kullaniyoruz Ford Transit degil filan.. Fiyat fark da vardi pazarlik sonrasi su FORD TRANSIT olanlar genelde 25-30 TL'a dustuler - Neyse

Birtanesi ile konustuk bayaga bilgi'liydi adam'in konusma tarzini begendim acikcasi, cok sikmadan Kapali carsi pazarlamaci gibi degil (digerler oyleydi). Adam 40 TL dustu, adamin tek iddiasi bizimki ler Land Rover, herkez kesilmis Ford Transit kullaniyor filan, hakkaten'de baktik bir sordugumuz yerler oyle. Uzun yol gideceksin, bide kalite fark vardir herkez bilir. Bide Transit 15 kisi mi ne aliyor, Land Rover 8 kisilik.. daha az sikis mantigi..

Neyse.. aldik 40 TL kisi basi 6 kisi DEEPBLUE JEEP SAFARI, sabah bir geldi hotel'den almaya "Ford Transit" tamamen farkli sirket adi filan, ama adamda bizim isimlerimiz var. Neyse, bindik - dedikk belki oraya kadar goturcek. Bi indik konustuk rehberler ile ve gorduk ki - bunlarda 5 tane LAND ROVER (turuncu, guzel o firmaya ayit) ve 3 tane FORD TRANSIT (baska firmaya ait, farkli logolar). Bizde tabiki sikayet ettik, yetkili filan geldi adam cozmeye calisti, obur rehberler niye sikinti ediyorsunuz filan dediler, konuyu abartmayin - bende acikladim yani - adamlarin pazarlama stratejisi resmen "BIZDE LAND ROVER VAR, ONLARDA FORD TRANSIT VAR BIZ BU YUZDEN DAHA PAHALIYIZ DAHA IYIZ FILAn". nEYSE.. Yetkili nasil olduysa cozdu..

Baska bir aile'yi cektiler, ve biz bindik gayet mutlu - ama onlara haksizlik oldu tabiki "icimdeki ses kiziyor". Neyse, onlar da sikinti etmediler bizde devam ettik. 40 TL tum gun eglence? pfft.. Fethiye o kadar pahali lanmis ki (en son 2013 de gittim).

Oturuyorusun bir yerde cay 5 TL / gozleme 15 TL , igrenc gozlemeydi bu arada. Su tabanci almistik gitmeden ocne simdi o da kazik olur diye (Allah dan ki akil etmisiz) adamlar 5 TL su tabancisinda 25 TL satiyorlardi.

Devam ettik, bir yere gidiyorsun giris 10 TL, benim ayagim 49.5 NUMARA - terlik filan kiralama yeri var adam diyor kiralamak mejbur. Tamam, numara tabiki en buyuk 46 mi ne, olmuyor tabiki - adam yinede para istiyor benden selale mi .. adi neyse Sakli kent gizli kent bir kac yer var.. para odemek mejbur mus, kiralamadiginda bile. Cok uyuz oldum.

Devam ettik, yemek filan geldi sikinti yok ilk yemek ucretsizdi - Balik, gayet lezetliydi rehberlerle sohbet ettik, tanistik filan. Icecek 9 TL, tamam kazik.. yani olur hadi neyse ictik yedik filan. Toilet TABIKI 2 TL, Sadece Turkiye'de bu rezilligi cekiyoruz toilet parali olmasi, nedensede ne zaman parali olsa daha da pis oluyor tuvalet.

Su savaslari var, her seyhat arasi jiplerde, cok eglenceli superdi. yani muhtis eglence. Rafting vardi, tek kisilik rafting ler (hizli olanlar degil yani) 45 TL, o high flying swing 15 saniyelik eglence 45 TL. Rafting'de bir cocuk dustu, kadin cocugunu kaybetti diye bagira bagira agladi - gittim sakin lestirdim cocugu aldim (bu arada rafting yeri cok uzun.. yani cocuk dustu gidemiyor su akiyor taslar var gotumuze filan carpiyor cok aciyor). Bir arkadas cocugu kurtardi devam ettik. Rehberler UMRUNDA degildi.. birsey yapmadilar. Neyse, sikinti yok hadi onuda gectik beni etkilemedi.

Rehberler acikcasi, pek ilgilenmedi - iyi insanlar, sadece tembel. Anatur'a filan gitmistim daha once superdi rehberler surekli yaninda filan aciklamalar. Bunlar, sirf sohbet ve lak lak'a uygun. Su savas olayi SUPERRRRRRRRR yani uzun zamandir o kadar eglence yasamamstim.
    Tavsiye ederim, kazik ama super de pahali degil di.

Neyse.. bayaga yazdim (bayram tatil'de cok zamanim var :D ).
    Kisacasi, Fethiye'deki tatil guzel ama.. yani cuzdanima tecavuz ettiler, nereye gitsen para.. nefes aliyorsun o da bir yerden cikiyor.

Bir Restaurant vardi cok begendik ve yani.. o kadar kazik dan sonra ucuz geldi. CADDE Antep Sofrasi diye. Gayet memnun kaldik. 50 TL'a gayet doyuyorsun et/kuzu filan hersey. SUperdi.

Antalya'da is olmuycak diye millet indirim yapti, Fethiye'de is olmuycak diye fiyat yukseltmis. Herkez boyle anliyabilir.

:)

• anlattığınız kadar pahalı değil. fiyatları abartmışsınız. Su 9 liraya nereden aldınız merak ettim? 1,5 litre nestle su 4 lira tüm bakkallarda. Küçük su 1 lira. Üstelik ölüdeniz'de plajlar ücretsiz, şezlonglar kişi başı 15 lira, 2 şezlong 30 lira. Bu belcekız plajında da, ölüdeniz tabiat parkında da öyle. Saklılent'te lastik ayakkabı kiralamak zorunlu değil. Tuvalet dışarıda hiç kullanmadım. Sadece saklılent'in yukarısında otoparkın orada tuvaletler vardı. Girdim, işedim 1 lira verdim çıktım.

Evet fiyat dengesizliği var. Benim fethiye - ölüdeniz tecrübelerimi anlattığım yazımı okuduysanız orada da belirtmiştim. Dondurma bir yerde 30 lira, aynı dondurma başka yerde 20 lira. Ama bakın her yer market kaynıyor demiştim fethiye merkez, ölüdeniz merkez ve hisarönü'nde. Algida da var, golf de var, panda bile var. Akşam hisarönü'ne gittiğimizde magnum alır, 7 lira öder çıkardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 17 Eylül 2016; 16:12:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oludenizde otele gecelik 45tl verdim. Kahvalti haricti. Genel olarak pahali bir yer.

• ovacıka balayı için gideceğim
    merkezdeki turlara katılacagım
    umarım yazdığın kadar kötü degildir
  • otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    45 liraya mı pahalı diyorsunuz yoksa fiyatların genel seviyesine mi? Benim tek pahalı diyebileceğim bira ve bir restoranda yediğimiz yemeğe ödediğim hesap oldu. İstanbul'da 50'lik içeceğiniz biraya orada 33'lüğe ödüyorsunuz aynı parayı. Üstelik ölüdeniz'de öyle bir sistem yapmışlar ki hiçbir restoran, cafe ve barda 50'lik bira yok. Mesela istanbul'da son 1-2 yıldır en çok bomonti filtresiz tercih ediliyor. Sırf bu bira 50'lik diye ölüdeniz'de hiçbir yerde bomonti filtresiz bulamadım. Mecburen ya -artık kendisine bira diyemeyeceğim- efes içeceksiniz. ki öyle leş bir bira ki şu efes, ölüdeniz'de heryerde xxl bardakta 10 liraya veriyorlar. Ya da enayi yerine konulup 33'lük heineken'e, carlsberg'e 18 lira vereceksiniz.

Restoranda ise, istanbul'da iki kişi verdiğim yemeğin aynısına ölüdeniz'de %20 daha fazla verdim. Yani yemek fiyatları istanbul'un 1 tık üzerinde.

Ben konuyu açan arkadaşı inandırıcı bulmadım. Anlattıkları gerçek dışı gibi. Annesi satıcıyla pazarlık yapıyor, kardeşi gelip ingilizce konuşunca adam şortu elinden alıyor, Niye?? Türk olmadığınızı anladı ise nasıl bu kadar -cümle düşüklükleri ve imla bozukluklarına rağmen- türkçe yazabiliyorsunuz? hadi yabancı olduğunu varsayarsak bu fiyatlar size hiç pahalı gelmemesi lazım. Yabancıysanız ben kendi ülkemde sizin 1 lira verdiğiniz şeye orada 4,5 lira verdim ve bana yine de pahalı gelmedi. 4,5 liralık şeye 1 lira verip hala pahalı diyorsanız geldiğiniz ülkede açlıktan ağzınız kokuyor olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 18 Eylül 2016; 0:39:36 >

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Otel disinda her sey pahaliydi.

Bira oludeniz'de marketlerde 8tl. Oludeniz'in kapali lagun bolumunde, kelebekler vadisi ve kabak'ta 12-15tl

Sezlong semsiye 30tl

Pide disinda dogru duzgun yemek yiyeyim diyorsaniz fiyat en az 20tl. Esnaf lokantasi kilikli yerler bile salcali kofteye 18-20tl istiyor. Bodrum'da bile ucuz yerler olur. Burada tavuk doner, pide disinda ucuz yemek yok.

15km'lik mesafesi olan fethiye-oludeniz dolmuslari 5tl.

Gece disari cikayim dedim barlar mekanlar kofti. Bira istedim yine 18tl.

Zaten icki icip, duzgun yemek yiyecek kisiyi kucaklamayi pesinen kafaya koymus bu adamlar. Yoksa pet suyunu a101'den alip, belcekiz bolumunde tasli plaja havlunu belese serene, yemek icin tavuk donee yiyene hava hos. Canim bir levrek raki cekti. Rakiyla fazla meze sevmedigim icin yaninda 2 meze aldim. 70tl civari rakam cikti. Balik, hizmet nefis ama ortada 70 liralik bir sey yok.

Dedigim gibi fethiye ucuz takilan icin gayet ucuz ama keyif takilayim dedigin anda bunda para var deyip silkeliyorlar.

Bir de 2016 turizm krizi falan.. yalan. Adamlar alismislar vatandasi 4 ay silkeleyip 8 ay yatmaya. 30-35 yildir duzenlerini bu sekilde kurmuslar. Bu kafa degismez. O yuzden schengen alip ince ince girit, rodos, thassos gibi yerlere uzamak lazim artik.

• otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    haklısınız. Çok pahalı değil ama hep kimi nereden düdüklesem derdinde esnaf. Gece hayatı ve eğlence anlayışı pespaye. Mahmutpaşa esnafı gibi herifler neredeyse zorla turistleri mekana sokmaya çalışıyor. Kız arkadaşım istedi diye gittim ölüdeniz'e. Bir daha gitmem zaten. Pahalılığından yakınmıyorum ama milyonlarca euro paranın aktığı yerde hala kalitesizlik diz boyu.

• Gariban takilmak istemiyorum diyene kucuk bir gunluk cikarayim.

Fethiye-oludeniz dolmus: 10tl
    Oludenizde 2 bira icerseniz: 16-30tl
    Sezlong-semsiye: 30tl
    Ogle yemegi yerseniz: 20-30tl
    Kelebekler vadisine giderseniz: 20tl
    Gunes kremi, sinek ilaci, terlik gibi diger masraflar gunluk ortalama: 10-15tl
    Aksam yemegi: 25-70tl (ickili mezeliyse 70'i bulur)
    Paspaturda muzik dinleyeyim derseniz bir icki: 18-25tl

Otel ve ucak haric gunluk sahsi harcamaniz 100-120tl altina dusuyorsa zaten muhtemelen tatil degil de tatilimsi yapmissiniz demektir oludenizde...

• Ölüdeniz bu kadar pahalı bir yer değil birkere

Marketten su aldım 1 TL , kutu kola aldım 2.25TL

2 bira + balık yedim 45TL ödemiştim

kumburnu plajında hamburger menü 13TL idi .

Otogar -Ölüdeniz dolmuşları 5 TL idi

Fethiye Ölüdenize gitmesek bizi kandıracaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 19 Eylül 2016; 1:44:25 >
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Sana ucuz dedik zaten

• Konuyu açan arkadaş bence burada şimdiye kadar yazılanları derleyip gitmiş gibi yazmış. Ortadan da kayboldu zaten

• Ölüdenize gitmesem bu fiyatlara inanırdım.Ölüdeniz kesinlikle çok pahalı bir yer değil.Normal fiyatlar.Şehirlere göre 1 2 tık pahalı olabilir.Atıyoruö İzmir'de kahve 7 lira ise burda 8-9 lira.Su 2 lira.Ben 2 gece 3 gün belcekızda gayet güzel bir Hotelde 260 liraya kaldım kahvaltı dahildi.Öyle cok abartılacak rakamlar Yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.