Şimdi Ara

Fethiye - Ölüdeniz Tatil Notlarım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
6
Favori
3.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba.. tecrübenizi anlatabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplam cebinizden ne kadar çıktı acaba? Uçak bileti ıvır zıvır her şeyiyle siz ve kzı arkadaşınız beraber?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balbasur kullanıcısına yanıt
    mesjlar ana konuda toplandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 1 Temmuz 2017; 22:33:40 >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Merhaba 2005 te gitmiştim ölüdenize . ingilizler birinci sınıf vatandaş orada .sanki türkleri istemiyorlar gibi bir hava vardı. Kendi ülkemde böyle davranışları görmek çok kötü bir durum.

• tiger25ist T kullanıcısına yanıt
    mesajlar ana konuda toplandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 1 Temmuz 2017; 22:44:38 >
  • Paylaşımınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

quote:

Orijinalden alıntı: YalnizYarimLimon

Tekrar gelmeyecek olmanız çok güzel zira Fethiye'ye ne kadar Fethiye ruhunu anlamayan insan gelirse o kadar iyi.

Yahu bunun ruhla ne alakası var? Adam gezmiş ve güzelce anlatmış türkiye'de herhangi bir yerin 10/10 olma ihtimali mi var sizce? Sanırım memleketiniz fethiye yalnız bu kadar körü körüne sevmekte saçma. O zaman hiç eleştiri yapılmasın "ooo benim memleketim on numara " ya da "benim yaşadığım yer on numara" diyerek hiç bir şekilde gelişme gösterilmesin. Ne güzel valla :D

Eleştiri olacak hacım. Bir de o arabaların yol verme mevzusu bana da denk geldi. Gerçekten fethiye halkının belli bir kısmı -genelleme yapmadan konuşmak istiyorum- gerçekten trafik kurallarına hiç uymuyor.

Memleketim doğma büyüme Ankara. Sen önce ön yargılarından sıyrıl dostum. Eleştiri tabiki olacak bu da benim eleştirim ;)

• konu cok iyi olmus bende esimle fethiye oludeniz tarafindan tatile baslicam

oludenizde 3 gun marmrisde 2 gun

datca 1 gun bodrum 2 gun kalmayi planladgim bir tatil dusunuyorum

bu arabamla gidicem otelde sadece uyumak icin vakit gecirecegimden 120-140 civari oda bulabilcegim temiz sakin otel tavsiye leriniz icin memnun olurum

• Bence çok eksık şey yapmışsın mesela
    Saklı kente gıderken gızlıkent var oraya gıdebılırdın

Dalyan - iz Tuzu Plajı(karetta karetta ların orası)-Köyceğiz(çamur banyosu) gidebılırdın turla.

Tekne turuna komple çıkabılırdın (Mavi Magara-Kelebekler Vadisi-Akvaryum koyu-St.Nickolas Adası-Deve Plajı-Soğuk Su)
  • YalnizYarimLimon kullanıcısına yanıt
    Yaa kusura bakma da kardeş. Çok boş muhabbet yapıyorsun. İnsanların eleştrilerine tahammul edemeyerek zaten haklı çıkarmışsın. Boşuna konuyu kirletmesen daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Yaa kusura bakma da kardeş. Çok boş muhabbet yapıyorsun. İnsanların eleştrilerine tahammul edemeyerek zaten haklı çıkarmışsın. Boşuna konuyu kirletmesen daha iyi olur.

Sen çok mu dolusun bilader bana göre de şu an sen boş konuşuyorsun, bana göre de sen konuyu kirletiyorsun hadi yoluna bak eica ediyorum.

• serkanjk kullanıcısına yanıt
    biz saklıkent'de iken, haşlanmış mısır almış oturuyorduk. 2 tane eleman yanımıza gelip gizlikent'e ait broşür verdiler ve ısrarla gelmemizi istediler. Biz önce ilgili gözüktük ancak epey yolulmuştuk, o yüzden hiç gizlikent denilen yere uğrayamadık.

Tekne turuna neden çıkmadık? Gitmeden önce internette epey bu tekne turlarını araştırdım. Özellikle verdikleri yemeklerden zehirlenip tatili zehir olanlardan tutun da, vaadettikleri tur güzergahına asla uymayanları, tura katılanların sordukları sorulara kaba ve saygısızca cevap verdikleri konusunda epey şikeyetler okudum. Üstelik bangır bangır çalan pop müzik ve teknede kıç kıça 100 kişi bize göre değildi. O yüzden 12 adalar dahil hiç bir tekne turuna yanaşmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 23 Ağustos 2017; 1:57:45 >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    tabi tercıh meselesı ama internette onceden araştrsaydın düzgün tekne tutu yapanlarda var ben gıtmeden once hep okurum tripadvısor den tekrar yolun düşerse yazdıklarımı yap bence
  • serkanjk kullanıcısına yanıt
    Evet ben de tripadvisor'dan ve bir kaç gezi-blog sitesinden okudum yorumları. Ancak ilk kez yapacağım şeyler için ben genelde olumsuz yorumlardan başlıyorum okumaya. 7-8 tane olumsuz yorum okumuştum mesela teipadvisor'da ve gerçekten yazanlar oldukça objektif, mantıklı ve nesnel bir şekilde neden tekne turu yapılmaması gerektiğini anlatmışlar.

Tekne turu deyince benim aklıma daha portatif ve lüks bir teknede 10, bilemediniz 15 kişilik bir tur gelmişti ama hem yorumlarda hem de orada gördüklerim öyle değildi. Bildiğiniz metrobüsün denizde giden versiyonu 😆 Belki araştırılarak daha küçük teknelerde private turlar bulunabilir. Ölüdeniz'e değil de, önümüzdeki sene ailemle birlikte göcek yapacağız. Önerileriniz için gerçekten teşekkür ederim. Selamlar

• Bende size katılıyorum. Oralardan bir arkadaşım öve öve bitiremediği için gittik. ( Türkiye'yi gezen biri olarak söylüyorum ) Coooook eskiden gitmistim pek aklimda kalmamisti genctik baya , iyiydi o zamanlar ancak şu an Ölüdeniz ve Fethiye kesinlikle bir daha gidilecek bir yer değil. Birçok tatil bölgesi gibi İstanbullaşmış. Trafik , Pahalı , eski sicak insanlar yok , çarpık kentleşme vs. ANCAKK Hiç gitmeyenlere 1 kere gidip gezilecek noktaları gezmelerini tavsiye edebilirim kelebekler vadisi saklı kent Gizlikent vs vs ancak tatil yapıp kafa dinleyemedik. Her yer ingiliz ancak zengin kesimi değil baya belli ona rağmen Türk lere ilgi yok denildiği gibi . Yemek yenecek bölgeye özgün kaliteli bir yer yok yada ben bulamadım. Kebapçı hint lokantası vs var ve pahalı. Otellerde aynı şekilde. 2 soslu tavuk 1 pilav 1 lavaş 70 tl . Çok kalabalik. Bir daha tercih etmeyeceğim .

Birde tartışanlar olmuş sanırım , herkes her yeri beğenmek zorunda değil . Eleştiriler olsun ki hatalar düzelsin insanlar iyice adalara , yurtdışına tatile kaçmasın. Görmezden gelirsek bu durum hepimizi etkiler. Bu sene birçok insan abartısız ya adalara gitti ya balkanlara ya avrupaya üstelik yeme içme çok daha ucuz ve kaliteli diyor hepsi. Yerli turist begenilmezse cebimizdeki para böyle de yurtdışına gidiyor bu da kötü ayrica bu kalite düştükçe zamanla yabancı turistlerde kaçmasın.

• abidig kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Ailem bu sene çeşme'den müstakil bir ev aldılar. Babam 64, annem 55 yaşında. Artık kafa dinlemek istediler. İstanbul'da ne var, ne yok satıp oraya yerleştiler. 4 günlüğüne evin işlerine yardım için yanlarına gittim. Yabancı turist yok çeşme'de. Sadece 1 fransız aile ile hollandalı aile gördüm. Üstelik öyle kalabalık da yoktu çeşme'de. Pahalı mıydı? pek değil. şöyle ki; babylon beach'e gittim. 1 hamburger 25 lira, kola 8 lira. bir burger king'e gidin texas smokehouse menü alın, patatesi büyük seçim yaptırın 27 lira ödüyorsunuz. 3-5 lira fazlalık bana pahalı gibi gelmedi. Ancak babylon'a girerken çantanızda yiyecek var mı diye içi didik didik aranıyor. İçeri giriş 65 lira, turkcell platinum varsa %50 indirimli. Ama alaçatı cidden pahalı. Zoe adlı bir beach var, bir hamburger 250 lira :) Ama çeşme merkez'de kumrucular, dönerciler var. 20 liraya gayet karnınız doymuş vaziyette kalkıyorsunuz. Kumru + kola ya da döner + kola.. Herkes buradan yiyiordu. Adını unuttuğum bir restorana girdik mesela çeşme çarşıda (ikbal gibi birşeydi adı). 3 kişi yemek + pilav + ortaya salata + su + 3 kolaya 90 lira verdik. Gayet de normal bence.

Ama ölüdeniz öyle değil. adam düdüklemeye yer arayan bir esnaf var. Üstelik hizmet de kalitesiz. Biz bu toprakların da, sahip olduğumuz insan kaynağının da kıymetini bilmiyoruz. Konuyu ilk açtığımda belirtmiştim, türkiye'de tatil yapan biri değilim, yapmayacağım da.

• Fethiyenin yaşlı ingiliz teyzeleri eğlendirme üzerine kurulu cafe ve barları meşhurdur. Ben de hiç sevmedim. Ama ölüdeniz gayet güzeldir mesela. Adı gibi ölü. Dalga yok. Yamaç paraşütü, şelaleler, antik kentler... Arabanız da varsa keyfiniz katlanır zaten.

Ayrıca doğal güzellikleri de muhteşem. Bence fethiyeyi bu kadar kötülemeyelim lütfen.
  • Ölüdeniz yerine çeşme ayayorgi koyuna gidin. Benzer deniz, dalga yok, tertemiz.. üstelik ölüdeniz gibi de tehlikeli değil deniz. git git hala belinin biraz üzerinde, bilemedin koltuk altında.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.