Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: roptesambir

quote:

Orijinalden alıntı: JavaKing

quote:

Orijinalden alıntı: roptesambir

quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Imdb'de 8.2 vermişler filmi izlemedim ancak burada birçok arkadaşımızın filmleri hakkında yorumlarını takip ederim beni pek yanıltmadı onlar. Yani rezil bir film çıkmış diyebilir miyiz? Tamam bir Yüzüklerin Efendisi kadar olmaz ama en azından Cennetin Krallığına yakın bir film bekliyordum maalesef yorumlarda onun gibide pek yapamamışlar. Yönetmeni bugüne kadar yaptıkları yapımlardan belli böyle bir projeyi daha adam akıllı filmler çekmiş olan yönetmelerin yapması lazım.

bende fılmı gec ızleyenlerdenım.Bu filme 7-8-9-10 verenler ya hiç film izlememiş yada ben başka bir 1453 izledim.. Fetih 1453 yerine Hasan'ın Aşkı olmalıymış filmin adı.Bizim türk film ve dizilerinin genel anlamda olmazsa olmazı hamilelik, sevgilinin ölmesi vs vs bunlardan bolca var hasanın aşkında.

ayrıca çok güzel bir balık nasıl yapılmalı tarifi veren ilk tarih film galiba

• Fetih 1453 bluray ile ilgili haber buldum.

Kaynak:
    www.ksmfilm.de
    KSM GmbH | 404 Not Found
    http://www.ksmfilm.de/news_e.php?block=2012-04

05.04.2012
    KSM Conquers Constantinople and other markets

The Wiesbaden-based Independent KSM GmbH has licensed the home entertainment rights of the Turkish feature film “Fetih 1453” for distribution in the territories UK and France from Kinostar Filmverleih GmbH.

In German cinemas “Fetih 1453” received a Bogey for 1000 viewers per print on the first weekend after release and could record 100,000 viewers then. By now it has exceeded the mark of 300,000 viewers. THE KSM release in France and the UK is planned for the fourth quarter of 2012 as DVD and blu-ray.

“Conquest of Constaninople” which is the international title, is the to date most expensive Turkish feature film production and is about the siege of Constantinople by the Ottoman army headed by sultan Fatih Mehmed II. and the fall of the Byzantine kingdom. Lead by the only 20 years old monarch Fatih Mehmed II. at the same time the rise of the Ottoman Empire began and with it a new chapter in world history: The monarch assembled a gigantic army and accumulated an large armory in order to strike just at the right moment….

General Manager Benjamin Krause: “Especially in the course of our expansion and the international focus of KSM we are glad to have acquired a film with an enormous potential with “Fetih 1453”.

Googleden Translateden çevirdim

05.04.2012
    KSM fethetti İstanbul'a ve diğer pazarlar

Wiesbaden merkezli Independent KSM GmbH Kinostar Filmverleih GmbH toprakları Birleşik Krallık ve Fransa'da dağıtımı için Türk filmi "Fetih 1453" ev eğlence hakları ruhsat verdi.

Alman sinemalarında "Fetih 1453" yayımlanmasından sonra ilk hafta sonu baskı başına 1000 izleyiciler için bir Umacı alınan ve daha sonra 100.000 izleyici kayıt olabilir. Şimdilik, 300.000 izleyici işareti aştı. Fransa ve Birleşik Krallık'ta KSM serbest DVD ve blu-ray olarak 2012 yılı dördüncü çeyreği için planlanıyor.

Uluslararası başlığı ise, "Constaninople Fethi" bugüne kadar en pahalı Türk filmi üretimi ve Fatih Sultan Mehmed II tarafından yönetilen Osmanlı ordusu tarafından kuşatma ilgili. ve Bizans krallığının yıkılmasından.Sadece 20 yaşında hükümdar Fatih Fatih Sultan Mehmed tarafından kurşun.aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişi başladı ve onunla dünya tarihinde yeni bir bölüm: hükümdar sadece doğru anda grev için devasa bir ordu toplandı ve bir büyük cephanelik birikmiş ....

Genel Müdür Benjamin Krause: "Fetih 1453" Özellikle bizim genişleme ve biz büyük bir potansiyele sahip bir film edindikleri için mutluyuz KSM uluslararası odak sırasında ".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ball88 -- 20 Haziran 2012; 10:15:50 >

• Ben herkes beğendi diye biliyordum, izlememiştim filmi. Ama yorumları okuduktan sonra artık izlemem sanırım.
  • malum sitelere düşmesini bekliyorum izlemedim
  • Suana kadar 6.5 milyon kisi gitmis filme. Yolmaya devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cineman

Ben herkes beğendi diye biliyordum, izlememiştim filmi. Ama yorumları okuduktan sonra artık izlemem sanırım.

izlersin izlersin.. ama sinemada degil artik bi sekil tv den..
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: Cineman

Ben herkes beğendi diye biliyordum, izlememiştim filmi. Ama yorumları okuduktan sonra artık izlemem sanırım.

izlersin izlersin.. ama sinemada degil artik bi sekil tv den..

Bakalım.
  • Valla ben gitmeye epey istekliydim arkadaşlarım, akrabalarım içinde gidipte koş sende git diyen olmadı tam tersi sakın gitme dediler gitmedim. kaçırdığım balık büyük değildir inş
  • Filmi izlemiştim. Ben pek beğenmedim ama yine de aşıır kötü değildi. Türk sinemasının iyiye gittiğinin göstergesi aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

Valla ben gitmeye epey istekliydim arkadaşlarım, akrabalarım içinde gidipte koş sende git diyen olmadı tam tersi sakın gitme dediler gitmedim. kaçırdığım balık büyük değildir inş

Yorumları okursan neredeyse herkes aynı şeyi diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cineman -- 22 Haziran 2012; 19:42:34 >
  • daha izlemedim düşerse izlerim
  • 1/10

Oda set işçileri için emeğe saygı.
  • fetih 1453 dvd si ne zaman çıkar. bilen varmı? bütün sitelere baktım sırf tıklanılması için yalan dolan hatta hiçbirşey yorum bile yok heryerde fetih 1453 yazıyo başka bişey yazmıyo sinir oldum. dvd cd vs ne zaman çıkar acaba?
  • çıkmadımı bunun dvdsi
  • Eylül,Ekim gibi dvd çıkacak arkadaşlar öyle yazıyor facebook fan sayfasına.
  • Çok geç bana göre sanki başyapıt çıktı..
  • Öyle bir toplum haline getirildik ki içine düşürülmüş olduğumuz acıklı durumun izahını yapmakta insan bir hayli zorlanıyor.

Birisi bize, ''ağlanacak ağla'' komutunu veriyor, sebebini sorma zahmetine dahi katlanmadan hep birlikte ağlıyoruz...
    Başka birisi hemen arkasından kalkıp bize ''gülüneceeeek gül'' komutunu veriyor, kahkahalarla gülmeye başlıyoruz ve yine sebebini sormuyoruz....
    Bir diğeri ''aman böyle bir tarihi filim görülmedi, şahaser bir film diyor'' hemen sinema salonlarını dolduruyor, çıkışta ise başlıyoruz filmin reklâmına; ''gerçekten şahasermiş, aman dostlar sakın bu filmi kaçırmayın'' diyerek...

Bu duruma en taze ve en güzel misâl ''1453 FETİH FİMİ'' olsa gerek...
    Sinemaya koşup filmi seyrediyoruz lâkin neler ne şekilde tasvir edilmiş, gerçeklerle ne kadar bağdaşıyor diye birazcık olsun kafa yormuyoruz. Tıpkı futbol müsabakalarında yaptığımız gibi.

Maça gidiyor güya maçı seyrediyoruz seyretmesine de, seyretmiş olduğumuz maçı bir de, evde televizyon karşısına kurularak sabaha kadar Erman Toroğlu, Şansal Büyüka ve Ahmet Çakar'dan dinliyoruz. Bu da kâfi gelmemiş olacak ki sabah kalkar kalkmaz ilk işimiz Fanatik-Fotomaç almak oluyor. Canlı seyrettiğimiz maçı saatlerce birkaç kere de gazetelerden okuyoruz.

O zaman insana '' seyrederek bir şey anlamıyorsan madem maça niçin gittin, evinde oturup Erman Hoca'dan dinleseydin'' diye sormazlar mı?

Asıl anlatmak istediğim konuya gelecek olursak, 1453 Fetih Filmini de sadece seyrettik ama bir şeylerin farkında değiliz veya seyretmiş olduğumuz filmin içeriğini birilerinin bizlere anlatmasını bekliyoruz...

Çooook beğendiğimiz! bu filimde, Fatih Sultan Han'ın ilimi yönünün ve daha birçok maharetlerinin üzerleri kasten örtülerek yok sayılmış (!!!)

ŞAHİ adı verilen topların döküm ve imâl işleri sadece ve sadece Macar URBAN'a mal edilip, Fatih'in bu işteki rölü ve dehası inkâr ediliyor. Hal bu ki Fatih Sultan devrinin en mükemmel mühendislerinden sayılır ve çizim hesaplarını bizzat kendisi yapmıştır...

Filimde İstanbula'a giriş sahnesinde, Fatih atın üzerinde, Hocası Akşemsettin ise O'nun arkasında yürür vaziyette gösteriliyor. Bu saygısızlık içeren sahne Fatih'e vurulan ağır bir darbedir. Kastı mahsus böyle yapılarak gözlerden düşürülmek ve sıradanlaştırılmak isteniyor (!!!)

Bugün dahi Anadoluya gidin, 10 binlerce insanımıza birer at verin ve kendilerini okutan öğretmenleri de yanlarında olduğu halda karşı köye yollansınlar; yemin edilse boşa gitmez, istisnasız her insanımız ata öğretmenini bindirip kendileri saygıdan mütevellit yürürler...

Filimde ''ULUBATLI HASAN YERİNE SADECE HASAN DENİLİYOR'' ve Hasan yanlış yapan(!) biri olarak gösteriliyor. Ulubatlı kelimesi kullanılsa ne olur sanki, çok mu batıyor bu kelime? Hasan ismi, mübarek Peygamberimizin sevgili torununun ismidir ve o da mübarek bir zattır, saygıyla anılması gerekir...

Filimde bir başka hinlik ise; Fatih Sultan Han, milleti tarafından sevilmeyen soğuk ve sevimsiz bir insan olarak ima edilerek küçük düşürülüyor...

Ya ''Muhteşem Yüzyıl'' filminin rezillikleri için ne söylemeli ve kimlere çatmalıyız?
    Bülent Beye çatalım diyesim geliyor lâkin O'na kıyamıyorum. Adamcağazın yüreği çok kıyımsız, hemen yaşları dökülüveriyor yanaklarına...

1453 Fetih Filminin komutu ne olamalı derseniz;
    ''Dikkat! Dikkat! bu filime gidilecek, avuçlarınız patlayıncaya kadar alkışlanıp göklere çıkartılacaaaak, çıkaaaaaaart.'' şeklinde olmalı derim.

Birisi kalkıp bizlere, bu filimden ne anladınız diye sual edecek olursa ki mutlaka bir iki de olsa çıkar.

Bu soruya ne cevap vereceğiz?

''Aman sende, amma da uzun ettin. Filme gidileceeeeek giiiiiit komutuyla gidip seyrettik işte. İllâ ki bir şeyleri yakalayıp kaçırmamamız mı gerekiyor. Hem anlamamışsak filmi bir de Erman Toroğlu ağabeyimizin yorumundan dinleriz, nasıl olsa filimde şahi denen top da var. O da kesmezse, Şansal Baba, Ahmet Çakar, daha da yetmedi Rıdavan Dilmen ne güne duruyor''

Bütün bu anlatmaya çalıştıklarımın sonunda soruyorm; '' sahiden biz bu filmi niçin seyrettik ki, birinin bize anlatmasını bekleyebilrdik''

• İzlerken ağlıyacaktım çok kötü oldum
  • Fetih 1453 dvd ve bluray
    ile ilgili haber buldum.
    Kesin çıkacak mı belli değil.Şimdilik bluray çıkaracak gibi görünüyor.Değişiklik olmazsa bluray çıkacaktır.

Kaynak:
    DVD çıkış tarihi:

9 Ekim 2012

http://www.amazon.de/Battle-Empires-Fetih-Devrim-Evin/dp/B008H1LRR4/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1341387802&sr=8-8

bluray çıkış tarihi

9 Ekim 2012

http://www.amazon.de/Battle-Empires-Fetih-1453-Blu-ray/dp/B008H1LRQU/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1341387802&sr=8-15

Bir başka Önemli Kaynaktan:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ball88 -- 4 Temmuz 2012; 10:57:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: enslavedss

Benim gibi düşünenleri bulmak ne güzel.Bende sanıyordum ki birtek ben beğenmedim.Filmin yarısında çıktım.Ve o kadar reklamı,salonlarda o kadar çok yer kapladı ki ,örn;Marmara forumda çıktığı gün 4 veya 6 salon sırf bu filmdi.e böyle yaparsan herkes gider.Ghost rider bile 2.haftasında bütün salonlardan kaldırılmış.
    Filme gelicek olursak 17 milyon dolar harcanmış diyorlardı;eminim ki büyük bir yalan 1 milyon tl bile harcamamışlardır Ki dandik bir darkest hour filminin görüntüleri daha güzeldi.Tarih bilmesek yutturucaklar,ermeni topu bulmuş,birde kill billdeki hattori hanzo gibi birdaha top yapmıyacağım diyor .Topu fatih buldu.ondan önce bulunsa feodal devletler olmazdı avrupada.Oyuncular zaten figuran olan kişiler.hele bizans kralı çok berbattı.Fatihi oynayanda kasılmış biri.yani boşa giden para ve zaman kaybı.

Filmin esas kısmını kaçırmışsınız. Film zaten yarısından sonra başlıyor tam anlamıyla.

Filmi izlemesek yerdik belki...

Yememen normal çünkü film tam olarak film bittikten sonra başlıyor

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.