bi sahnede de yeniçeri arkadaşına yavukluma ii bak vs. diyo ama yeniçeriler emekli oluncaya kdr evelnmezler die biliorum hatta bu yüzden yeniçeri ocağı yıkıldı
yavuklusu işte emekli olunca evlenecekler...
:D heee ölür ozamana
bide şu muhteşem yüzyılın müziklerindeki devinim yok yaaa....
quote:
Orijinalden alıntı: tizar
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet3595
bi sahnede de yeniçeri arkadaşına yavukluma ii bak vs. diyo ama yeniçeriler emekli oluncaya kdr evelnmezler die biliorum hatta bu yüzden yeniçeri ocağı yıkıldı
yavuklusu işte emekli olunca evlenecekler...
Evet.
Filmin şarkıları itunes de gördüm az önce nette bulamadım valla
Spoiler içeren mesajlar yazmayalım lütfen, daha izlememiş olanlar var
6 milyon seyirciye ulaşmış bakalım 7 yi görcek mi
Sayfa az önce yenilenmiş. Ve film 6 milyon izleyeni devirmiş.
Bu film mukemmel degil ama turk sinemasi icin bir oncu niteligindedir. Bu filmle birlikte bizde ilerledik, umarim daha iyilerini cekerler.
bu millete böyle gazlık tarihi olay filmi her türlü yedirilir bunu anlamış olduk seyirci sayısından, aslında forumca birleşsek biz de film çevirsek mi acaba, bu filmdeki rezalet görsel efektlerden daha iyisini becerebilecek teknik bilgiye sahip üyeler vardır elbet, e oyuncu olarak da çok da aşağı kalmayız, zaten böyle birşey yaparsak da hayrına birkaç tiyatrocu da yardımcı olur bize, hem parayı kırarız hem de şanımız yürür
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunch
quote:
Orijinalden alıntı: enslavedss
Benim gibi düşünenleri bulmak ne güzel.Bende sanıyordum ki birtek ben beğenmedim.Filmin yarısında çıktım.Ve o kadar reklamı,salonlarda o kadar çok yer kapladı ki ,örn;Marmara forumda çıktığı gün 4 veya 6 salon sırf bu filmdi.e böyle yaparsan herkes gider.Ghost rider bile 2.haftasında bütün salonlardan kaldırılmış. Filme gelicek olursak 17 milyon dolar harcanmış diyorlardı;eminim ki büyük bir yalan 1 milyon tl bile harcamamışlardır Ki dandik bir darkest hour filminin görüntüleri daha güzeldi.Tarih bilmesek yutturucaklar,ermeni topu bulmuş,birde kill billdeki hattori hanzo gibi birdaha top yapmıyacağım diyor .Topu fatih buldu.ondan önce bulunsa feodal devletler olmazdı avrupada.Oyuncular zaten figuran olan kişiler.hele bizans kralı çok berbattı.Fatihi oynayanda kasılmış biri.yani boşa giden para ve zaman kaybı.
Filmin esas kısmını kaçırmışsınız. Film zaten yarısından sonra başlıyor tam anlamıyla.
way be! Sağol arkadaşım eline sağlık, okuduğum en güzel yorumdu...Tek kelimeyle tercüman olmuşsun...
quote:
Orijinalden alıntı: KarettaKerata
1-)Birtanecik devasa top dökülmüş gibi çok ciddi bir hata var.Bu hata sadece belli bir yerden istanbul surlarının dövülüp bir gedikten içeriye girildiği gibi yanlış bir izlenim veriyor seyirciye.Istanbulda yaşayan bizler neyin ne olduğunu biliyoruz tamam.Peki hayatlarında daha istanbula gelmemiş hatta deniz bile görmemiş milyonlarca insan var anadoluda.Onlara nasıl yanlış bir izlenim verildiği hakkında bir fikriniz oluştu mu şimdi ? Bu izlenim istanbulun küçücük bir kale bile olduğu anlamına gelir. 2-)O zaman için düşünülmesi bile mümkün olmayan saçmalıklar konulmuş filme.Ya kardeşim komedi filmi mi çekiyonuz yoksa ciddi mi kara verin önce ! Narin , manken gibi garı top döküyor , top onarıyor bi de o topu surların önünde ateşliyor ya.Koskoca Fatihin "heyt höyt" ordusunda topu garıya ateşlettirdik ya bize helal olsun. 3-)Bizans her geri püskürtmeden sonra bacılar kucakta don kilot elde şaraplar alem yapıyorlar.E madem 17 milyon dolar harcadın.Niye hala kara murat , battal gazi filmleri sahnelerini koyuyorsun ? Ciddi ol ciddi. 4-) Molla Gürani nerde , Molla hüsrev nerde ? 5-)Sahra hastanesi kurulmuş.Sedye var içerde.Elde makas kumaş kesilip yaraya ulaşılmaya çalışılıyor.Sene 1453. 1. dünya savaşında değiliz hoop noluyo ya.Fatihin ordusu 460 sene geleceğe gitti herhalde.Madem ciddi film çekiyon araştır birader.Dağlama neymiş bi öğren.Makası millet ne zaman kullanmaya başlamış kumaşta mumaşta bi öğren.O zamanları ne yaparlarmış böyle şeylerde bi öğren. 6-)Özel şirkete sunum yapılıyormuş gibi "Baba çizimlerimizi beğenmediler" , Canım babacığım , top dökümhanesinde "baba akşam sana güzel yemek hazırladım bu akşam erken çıkalım " demesi , canım kızım , narin bir kızın "top dökmek bir sanat işidir" demesi , evlilik teklif etti sen de reddedin .... REZALET (Era olmasaydı film imdbde fazla bir puanı hakeder bence) 7-)Bu kadar düzgün ve radyo ağızlı bir türkçe kullanılmazki kardeşim.Bu ciddilik değilki.Ulan en azından muhteşem yüzyılda kanuni ala diyor.Millet zinhar falan diyor.Sümbül ağa anlamasakta dönemine yakışır tarzda kelimeler kullanıyor.Hava veriliyor yani. 8-)Hala olay "hristiyanlık against(VS) islamiyet" kurgusuyla işlenmiş.70'lerde ya da 80'lerdeki gibi aptal bir toplum değiliz artık."Herkezi müslüman yapacaaaam , pis hristiyanlar hücuuuuum alaalalala" mantığıyla hala film mi yapılır.Bayıyor böyle şeyler.Haç , vatikan , papa haddinden fazla işlendi.Papayı oynayan kişinin oyunculuğu kepazeydi ve çok yapmacıktı. 9-)Filmin başında fatihin doğumunu vesaire anlatan arka plandaki kişinin anlatımı ve ses tonu çizgifilm masal filmlerinin girişlerini anlatır gibiydi. 10)II. Muradı oynayan kişinin oyunculuğu çok saçmaydı."Adını ben koydum öyle olacak" niye diyoki öyle gülerek.Sanki biz bilmiyoz.Ya da o koymayacak ta başkası koyacak sanki.Hoca gibi sesli kuran okuması da olgun değil.Sessiz kuran okuyo gibi gösterseler daha olgun görünürdü. 11)Şahabettin paşa rolünü oynayan kişiye film boyunca güldüm.Kaftan adama o kadar komik giydirilmiştiki sanki omuzları kafasıyla aynı hizadaydı.O bakışları neydi ya öyle.Sanki adamın her sahnede ödü kopuyo gibi acemice bakışlar falan.O fatihin en güvendiği PAŞALARDAN biriydi.Böyle mi gösterilir paşa.Keza çandarlı Halili oynayan kişide de oyunculuk sıfırdı. 12)Zaganos Paşa rolündeki kişi bakın hakkını vermiş oyunculuğun ama.Gerçekten bi onun oyuncuşuğunu sevdim.Gözlerindeki ciddiliği çok oturmuş.Ben olsam ulubatlı hasan rolünde bu şahsı oynatırdım.Boyuyla , bıyığıyla ve traşlanmış ama gözüken sakalıyla çok yakışırdı. 13)Hipodromda imparatorun halkı gaza getirirken "imanlı halkım" demesi. 14)Fatihin Ayasofyaya girdikten sonra o sakallı papazla halkın zorlama gülümsemesi 15)Sakallı papazın solcu örgütlerin taksim protestosu gibi sol kol kaldırmalı sloganlı protestoları 16)Ulabatlı'nın Fatihin kılıç hocası olması.Fedaisi olması. 17)"Urban Usta notaras seni çağırıyo" diyen bizans askerlerine bakın.Aynı layla ya da reina züppelerine benziyorlar.Ciddi film böyle mi çekilir.Tornacı çırağın saygı göstermesi gibi "Urban usta" demek te çok saçma."Urban dedikleri sen misin" dense daha olgun olur. 18)Karamanoğlu Ibrahim hiç bir zaman fatihin otağına adım atmamıştır. 19)Imparator ve Fatih buluşması çok saçma.Cennetin krallığına özenilmiş.Bence gereksiz ve olgunluğa gölge düşürmüş. 20)Akşemsettini oynayan kişi ayık keş gibi konuşuyor.Ruh yok."Bir an önce söylesem de bitse dediklerim" havasında oyunculuk var. Daha saymakla bitmez.Bu dediklerimin hiçbiri daha fazla para harcamakla düzelmez.Yanlış malzeme ile film yapılmış.
way be! Sağol arkadaşım eline sağlık, okuduğum en güzel yorumdu...Tek kelimeyle tercüman olmuşsun...
Gitmedim bu filme gitmem de..
Film 6 milyonu geçti 7milyona gidiyor artık gitmenize gerek yok zira adam filimin kaymağını alıp götürdü