Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Kusura bakmayın ama bu 1 bile vermem - 10 veririm gibi yorumları zevk ve tercih meselesi olarak görmüyorum. Tamamen filmi ve Osmanlı'yı karalamaya yönelik atılmış, tartışma çıkarmaya meyilli mesajlar olarak görüyorum. Bugüne kadar yapılmış diğer Türk filmlerine bile bu tip yorumlar gelmiyorken, bugüne kadar çekilmiş en görkemli Türk filmine - bana göre - bu tip yorumlar gelmesi tamamen artniyet içeriyor.

Zaten insanın içinde biraz vatan/millet sevgisi varsa sırf konusu '' OSMANLI '' diye o film sonuna kadar izlenir.

kiytirik bir filmi vatan millet sevgisine baglaman ne garip..

vatan sevgisi gonullu olarak mardine gidip en tehlikeli karakolunda 14 ay askerlik yapmak, zaman gelir gece sabaha kadar bir mezar tasi uzerinde terorist beklersin, zaman gelir 40 derece sicaklikta sirtinda 15 kilo agirlik kilometrelerce yurursun, , zaman gelir gece gorevinde kaybolursun zifiri karanlikta sirtinda g3 le daglarda karakolunu ararsin...ben bunlari yaptim hemde seve seve yaptim batida istedigim yerde rahat bir sekilde yapmak varken...
    ve bunlar bilki sen gece yataginda rahat uyuyasin diye ...

senin deyiminle vatanini sevmeyen ben bu filmi iste bu sevgiyi kullanip berbat bir filmle ben size osmanli tarihini anlattim diyen ve bunu begenenlerin oldugu gordukce ' degmezmis 14 ay cektigim' diye hayiflaniyorum... sen gene tarihini filmlerle sevmeye devam et.. ama filmden az bucuk anlayan insanlarida vatan sevgisi varmis yokmus diye yargilama...

gercek bir osmanli torunu bu filmle birak ovunmeyi UTANIR.UTANIRR....

• quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Kusura bakmayın ama bu 1 bile vermem - 10 veririm gibi yorumları zevk ve tercih meselesi olarak görmüyorum. Tamamen filmi ve Osmanlı'yı karalamaya yönelik atılmış, tartışma çıkarmaya meyilli mesajlar olarak görüyorum. Bugüne kadar yapılmış diğer Türk filmlerine bile bu tip yorumlar gelmiyorken, bugüne kadar çekilmiş en görkemli Türk filmine - bana göre - bu tip yorumlar gelmesi tamamen artniyet içeriyor.

Zaten insanın içinde biraz vatan/millet sevgisi varsa sırf konusu '' OSMANLI '' diye o film sonuna kadar izlenir.

kiytirik bir filmi vatan millet sevgisine baglaman ne garip..

vatan sevgisi gonullu olarak mardine gidip en tehlikeli karakolunda 14 ay askerlik yapmak, zaman gelir gece sabaha kadar bir mezar tasi uzerinde terorist beklersin, zaman gelir 40 derece sicaklikta sirtinda 15 kilo agirlik kilometrelerce yurursun, , zaman gelir gece gorevinde kaybolursun zifiri karanlikta sirtinda g3 le daglarda karakolunu ararsin...ben bunlari yaptim hemde seve seve yaptim batida istedigim yerde rahat bir sekilde yapmak varken...
    ve bunlar bilki sen gece yataginda rahat uyuyasin diye ...

senin deyiminle vatanini sevmeyen ben bu filmi iste bu sevgiyi kullanip berbat bir filmle ben size osmanli tarihini anlattim diyen ve bunu begenenlerin oldugu gordukce ' degmezmis 14 ay cektigim' diye hayiflaniyorum... sen gene tarihini filmlerle sevmeye devam et.. ama filmden az bucuk anlayan insanlarida vatan sevgisi varmis yokmus diye yargilama...

gercek bir osmanli torunu bu filmle birak ovunmeyi UTANIR.UTANIRR....

+213134325346

• quote:

Orijinalden alıntı: addar

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Votes Percentage Rating
    20,939 83.6% 10
    1,326 5.3% 9
    585 2.3% 8
    426 1.7% 7
    289 1.2% 6
    220 0.9% 5
    120 0.5% 4
    106 0.4% 3
    116 0.5% 2
    905 3.6% 1

1 veren 905 kişi var. tamam mükemmel bir film değil ama 1 verecek kadar da değil.

Mükemmel değilse 10 verenleri de kınamak lazım. :)

tutttum... anlayana
  • Evet film,mükemmel değil ama gayet başarılı bence, bu bütçeyle bu kadar..

Şimdiye kadar çekilmiş en iyi tarih filmi bence..

Beğenmeyenlerin ne beklediğini bilmiyorum ,bir spartacus bir gladyator kalitesimi arıyolar anlamıyorum.

10/8 i gayet hak edecek bir film..
  • Filmi bugün izlemek nasip oldu. Filmi Sevmeyenlere eleştirenlere kızıyordum , sırf bu alanda ilk film olduğu için Osmanlıyı atamızı anlattığı için sevmeniz lazım diyordum kii izleyene kadar , Nasıl bir filmdi ya gittim kadınların göğüslerine baktım geldim Kesinlikle olmamış , Fatihin babasına yazdığı mektubu konu edinmemişler , neredeyse gemileri karadan götürme sahnesini koymayacaklarmış , mehter yoktu (mehter o zaman yoktu diyenlere sesleniyorum , ulubatlının böyle olayları varmıydı? ) mehterin eksikliğini bayağı hissetim.

Neyse uzun lafın kısası 10/5 veriyorum , 5ide neye verdim bilmiyorum

• oldum olası türk filmi izlemem topu topu sadece sinemada 3 türk filmi izledim. sanat açısından genellikle berbat oluyor filmlerimiz. fakat bu tür filmlerin artması için gideceğim.
    birde anlamadığım recep ivediği beğenip te bu filmi eleştirenler var onlaraı anlamakta zorlanıyorum .recep ivedikten daha kötü olamaz galiba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdg52

oldum olası türk filmi izlemem topu topu sadece sinemada 3 türk filmi izledim. sanat açısından genellikle berbat oluyor filmlerimiz. fakat bu tür filmlerin artması için gideceğim.
    birde anlamadığım recep ivediği beğenip te bu filmi eleştirenler var onlaraı anlamakta zorlanıyorum .recep ivedikten daha kötü olamaz galiba..

Recep ivediklen Fetihin alakası yok ki , fetih 1453 atamızı osmanlıyı anlatıyor (!) bu yüzden tarihe merakı olan ve bilen kişiler kesinlikle Fetih 1453 filmini sevmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

Evet film,mükemmel değil ama gayet başarılı bence, bu bütçeyle bu kadar..

Şimdiye kadar çekilmiş en iyi tarih filmi bence..

Beğenmeyenlerin ne beklediğini bilmiyorum ,bir spartacus bir gladyator kalitesimi arıyolar anlamıyorum.

10/8 i gayet hak edecek bir film..

tabi ya 17 milyon dolar dedigin nedir ki... eski parayla 17 trilyon liraaa..

oyuncular bildigin figuran, senaryo zaten belli oda ucuza gelmis, iki gencede animasyonlari yaptirmissin... hepsi bu..

bu film ne 17 milyon euro eder, nede 17 milyona boyle bir film yapilir...
  • Filme 10 üzerinden 8 veriyorum
    eksikler elbette çok.Daha çok ulubatlı hasan planda.FAtih sultan mehmet han fazla planda değil

Cennetin krallığını izleyenler varsa.Orda selahaddin eyyubinin ordusuyla gelişi bir başka, bu filme onu göremedim.FAtihin ordusunda ne bayrağı gördüm ne sancağı net şekilde.halbuki cennetin krallığı filminde ordudaki sancaklar net şekilde gözüküyor.

bu bir başlangıç.Devamlarını bekliyoruz
  • Aksoy parasını çıkarabildi mi bari, ağlamaya devam ediyor mu? Bence ağlamayı kessin zira Recep İvedik gibi bir filmden iyi para kaldırmıştı.1 koy 20 al hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hernan Cortes -- 19 Mart 2012; 9:55:23 >
  • bende bugun izledim filmi.. açıksası beklentilerimin hiç birini karşılamadı...

istanbulun fethinden çok ulubatlı hasanın aşkı konu olmuş...ara geçişler çok kötü , savas hazırlığı nasıl oldu ,nasıl hareket edildi bunlar eklenebilirdi.3-5 atlı bi toplamı gidildi fatih'e.O kadar gemiyi karadan götürmüşler ondan sonra gemi falan görmedik.Savaş sahneleri hiç beklediğim gibi değildi. kral nasıl öldü, ki,m öldürdü hiç bişey yok. ulubatlının bayrağı dikmesi çok uzun sürdü.

ne sancak belli ne bayrak belli.bi hücüm (mehter ) yok.. Fetih'ten sonra ayasofya'da namaz kıldı diye biliyordum ben.Çok basit bir filmdi.

10/8 , 10/7 verenleri anlamadım acıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: addar

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Votes Percentage Rating
    20,939 83.6% 10
    1,326 5.3% 9
    585 2.3% 8
    426 1.7% 7
    289 1.2% 6
    220 0.9% 5
    120 0.5% 4
    106 0.4% 3
    116 0.5% 2
    905 3.6% 1

1 veren 905 kişi var. tamam mükemmel bir film değil ama 1 verecek kadar da değil.

Mükemmel değilse 10 verenleri de kınamak lazım. :)

tutttum... anlayana

İnce mesaj vermiş..

• Filmi çok beğendim fakat şu era yerine başka olayların üstüne yoğunlaşsalar daha güzel olurmu.Mesela gemilerin karadan yürütülmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMF -- 20 Mart 2012; 13:14:55 >
  • geçtiğimiz hafta 209 bin seirci ile haftayı en çok izlenen film olarak kapatmış. toplamda da 5.875.809 seyirciye ulaşmış. 6 milyonu geçer sanırım belli de olmaz belki 7 milyona da ulaşabilir.
  • Fatih sultan istanbulun fethin'den sonra ayasofyada namaz kılmıyormuydu ? en azından ben bu şekilde okumuştum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: roptesambir

Fatih sultan istanbulun fethin'den sonra ayasofyada namaz kılmıyormuydu ? en azından ben bu şekilde okumuştum...

Evet kılıyor , yaw zaten bizim yaptığımız filmlerde dinimizi görmek büyük lütuf , yabancılar yapar en az bi yere kilise koyar dua felan olur bizler de sadece aşk
  • Herşeyden önce tarışmasız şuana kadar Turkıye'nin en ıyı fılmıdir.
    Şerefli bir tarihi olan milletin , gercek tarıhını unutmaya yüz tuttugu su gunlerde can gb,kan gb olmuş
    Lakin birçok hata vardı fılmde Akşemsettin olayı neredeyse hiç işlenmemiş. Mehter nasıl olmazya dıye fılm boyunca takıldım kaldım ,
    Ulubatlı Hasan mı basroldeydı yoksa Fatih Sultan Mehmet mi anlayamadım..
    Resulallah'ın mujdeledıgı ilim ve bilim konusunda cok ust mertebelerde olan bır Komutanın daha fazla ön planda olması gerekirdi.
    En çok rahatsız oldugum olayda sankı Fatıh Sultan Mehmet bır hırs ugruna takıntı ıcın Istanbulu feth etmıs gıbı yansıtılmasıydı fılmde.. sankı bıraz bu yone kaçmış rolu..
    Birde Filimde ki en buyuk hata bence :
    Namazla başlayan Fethin Ezanla bitmemiş olması. İsterdim ki Kostantınıyenın İSTANBUL oldugu o an Gökyuzunde bir Allahu Ekber sesi yukselsin..Fılmın sonu taçlansın..
    Kaldıkı gercektede Fetıhten sonra namaz kılınmıştır.. Neden bunları atladılar anlıyamadım.
    Neyse bunları görmezden geldiğmizde : Topluca kıldıkları Namazda boğazım dugumlendi.. Kendımden utandım o an .. Ben ,biz bu toprakları hak edıyormuyuz ?
    Vatanımız için ne yapıyoruz ? Bu topraklar ıcın dokulen kanlara layık-sadık kalabıldık mı dıye dusundum durdum fılm boyunca ve fılmden sonrada..
    Pazar gunu izledim filmi ama hala aklımda , tekrar tekrar ızlemek ıstıyorum: film kendını özletiyor sankı aslında cok açmısız şerefli tarıhımıze çok özlem duyuyormusuz fılmı ızlerken bu hısse kapıldım.
    Herkezin özelliklede uyuyan genç nesilin,cocukların izlemesi gereken bir yapıttır ve bu filmi kesınlıkle aılelerın cocuklarına ızletmesı gerekıyor dıye dusunuyorum, bırcok hata mevcuttu fılmde ama Sadece Fatıh Sultan Mehmed'in İman gücüyle bir milletin neler yapabılcegının gözler önüne serililşi için bile ibret-i alemlık bır film olmuştur..... Emeklerıne sağlık ..

• 50 milyonu geçer demiştim. İlerleyen zamanlarda inş. böyle filmleri daha sık sık vizyonda görürüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlıtzKrıeg

Bende burdaki insanlar gibi düşünerek gittim filme. Zaten uzun zamandırda gitmek istiyordum. Tek kelimeyle özetlemek gerekirse tamamen boş bi film olmuş. Filmde ne bir osmanlı havası nede birbiriyle bağlantılı akan bi hikaye vardı. Hatta çok açık konuşmak gerekirse bukadar reklamına göre epey rezil bi filmdi. Gereksiz sahnelere cok uzun zaman ayırmışlar ama gemilerin karadan yürtüldüğü sahneye 1dk bile koymamışlar bu denli mühim bir olayken. Ulubatlıyla o öteki zibidinin dövüşünde resmen sıkıldım manyak gibi bağırıyolar atlıyolar zıplıyolar bildiğin 'battal gazi' mod on yapmış adamlar. az açın bi spartacuse falan bakın. Bu tür işlerde aklınıza gelmiyorsa esinleneceksin olmadı birazda başkalarından yürüteceksin. Her neyse filmde ne bir mehter duydum nede bir osmanlı kadını gördüm. Sahi topların tek atışları surları delmesi tam bir facia tabi dağlar taşlar ordu yapmışlar ben o sahneyi biyerden hatılıyom ama cıkaramadım. Tv dizileri bile bu filmden daha iyi veriyor osmanlı havasını. Çoğu sahnelerde güldüm bazı izleyicilerde güldü. Fatihin ara sıra içine kaçan sesi. Ulubatlının ufak çaplı isyanı bastırıken ne dediğinin anlaşılmaması. Ulubatlının okla öldürüldüğü sahne. Hele hele birde son sahne varki tam anlamıyla sı.tık sıvadık olmuş. Ne öyle kucağına cocuk alıp sakalını sıvazlattırdı falan...

Bana göre tamamen maddi kazanç için yapılmış bir film zaten gerek yönetmeninden gerekse oyuncusundan ne olacağı az cok belliydi. Bu filmlede iyice anlamış oldukki türk sinema sektöründen bi cacık olmaz

Eleştirilerine tamemen katılıyorum.En azından hücüm ederken bi mehter olması lazım ki gaza gelsinler.

konu işleyişi bana göre 10 üzerinden 1..Hiç bir tarihçiye sorulmadan hikaye yapılmış. "http://tr.wikipedia.org/wiki/II._Mehmed " buranın ilk sayfalarını okumuşlar bitmiş.

o gemileri karadan götürdün.O gemiler ne yaptı ?

• bi sahnede de yeniçeri arkadaşına yavukluma ii bak vs. diyo ama yeniçeriler emekli oluncaya kdr evelnmezler die biliorum hatta bu yüzden yeniçeri ocağı yıkıldı
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.