Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • görsel olarak hiç hoşuma gitmedi geçişlerde biraz basit..
  • mehter marşı bile yoktu . müzikler iyi değildi
    çok eksik şey var . sancak dikilirken uzaktan hiç gösterilmedi
    şahi topları 1 tane değildi . gemilerin karadan yürütülmesi bizans tarafından çok normal karşılanmış
    aaa gemileri karadan yürütmüşler tamam . duyguyu veremedi

ama yinede izlenmeli sonuçta önemli bir konuda yapılan bir film .

istanbulun fethi çizgi filmini izleyenler bilir . daha çok duygulanmıştım çizgifilmde
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

Recep Ivedik'in rekorunu kirmiş..

Arayı da açar inşallah

Bende öyle umuyorum

Film hakkında birşeyler yazacak olursam; gemilerin karadan yürütülmesi çok basit geçilmez bir gece yürütüp geçiyorlar tarzı oysa haliçe indirilmesi daha fantastik bir biçimde oldu.savaş sahneleri abartıydı ve içine pek almıyordu.birde sırf hasan ve sevgilisi üzerinden gitmiş gibi gösterilmiş savaş.fakat izlenmesi gereken bir film gayet hoştu.özellikle osmanlı tarihine çalışmaya başlamadan gittim filme yararıda oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incrediblemann -- 9 Mart 2012; 23:27:50 >

• 6 milyonu asarsa super olacak.
  • dvd si ne zaman cıkar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

quote:

Turk sinema tarihi acisindan 3-4 puan verenlere soruyorum, bu filmden daha guzel bir film soyleyin bana, gora, arog, recep ivedik yok yok organize isler yok oda degil kalpacino. Uckur duskunu bir sinema sektorunden boyle bir film cikmis daha ne bekliyorsunuz, ilk defa adam akilli bir film ve dunya standartlarinda cok iyi kalitesi olmaya bilir ama istanbulun fethi nasil bir cagi kapatip yeni cag acti, bu filmde turk sinemasinda onu yapti, yeni filmler hemen gelmeye bilir ama adam akilli filmler cikmaya baslicak. Bazi arkadaslar istanbulun ortodokslarin en onemli yeri oldugu anlatilmamis diyiyor, bunu turklerden daha iyi avrupalilar biliyor. Filmde bazen gerceklerden cikmak, kurgu koymak iyidir cunku bu adi ustunde film belgesel degil.

Filmin seneryosunda evet bazi sacmaliklar ve eksiklikler vardi bunlardan bazilari

-yikilmamis surlarin ustune atli ordu yollanmasi, merdivenli ve kapikirmaya giden ortu mantikliydi

-fatihin tahta 2.cikisi tam anlatilamamis ama anlatilsa sure uzucakti

-istanbula giriste aksemsettinin padisah sanilip, fatih padisah ona gidin olayi anlatilmamis buda belki avrupada film gosterileceginden kotu anlasilabilirdi, kimin padisah oldugunu halkiniz secemiyor belkide o yuzden yapmadilar

- ulubatli hasanin zina yapmasi, avrupada gosteriminde bisi olmaz ama turkiyede tepki gelmistir, boyle bir iliski durumu bile olsa kesin evlilik yapilmistir, burasi eksikti

Kafama en cok takilan ise
    Istanbulda antik tiyatro varmi, filmde gladyotor savaslarinin, oyunlarin oynandigi tiyotra vardi istanbulda ben hic goremedim, belki filme renk katsin diye yapilmistir ama merak ettim

dur hemen soyliyim... selvi boylum al yazmalim, eskiya, ucurtmayi vurmasinlar, gora ( arog degil), yol, devrim arabalari ( ki bence en iyisi , izlememisisindir kesin tavsiye ederim), cesur yurek ( saka saka), ve aklima gelmeyen bir cok film... uckuruna duskun bir sinema sektorunden gene uckur on planda film cikmis daha ne olsun.. ben filmde bir cagin acilip bir cagin kapandigini gormedim.. emin ol o kadar imkan bana verilse daha kotusunu cekemezdim, ama genede parsayi gotururdum.. benim derdimde bu... degistir filmin adini, kisileri bak o zaman kac kisi izliyor... ama bir yerde haklisin bu film sinema sektorunde bir cigir acmistir; hicbirsey yapmadan nasil millet soguslenir onu cok iyi gostermistir, umarim devami gelmez...

Selvi boylum al yazmalimi izlemedim, digerlerini izledim. Devrim arabalarina bisi demem ama digerleri ne ya, suda var tabiki turk imkani olursa yapar meselesi. O para bende olucak ben daha iyisini yaparim, o sutu ben cekseydim goldu. Kardesim paran yoksa bunu demiceksin varsada cik cek, ben isimden dolayi cevremden bunu duyuyorum sizdeki para bizde olsa lafi deli eder adami, hic kimsede ne bilgi ne bisi vardir paranin miktarini bakar ben daha iyisini yaparim der. Cik yap adam yaptigindan en az yuzde 30iyi yap tamam dicem, sizene filmin yapildigi paradan reklam amacli buyuk butceli dendi reklamda oldu. Van depreminde 10milyon tl para toplandi kac tane sehir kurulurdu diyen oldu, bi gidin allahin askina biz bi site kurdugumuzda 10milyon tl tutuyor.

Film yapilmis, tarihini anlatiyor, bu zamana kadar yapan olmamis ilk yapanin onceki filmlerine bakiyorsunuz, butceye bakiyorsunuz, oyuncularin unlu olmayisina bakiyorsunuz. Iyiki gidip para kazandirdiniz yoksa rekor kirdiramicaktiniz. Bi yuzluklerin efendisi beklenemez zaten ama kendi tarihine gore en iyi filmlerden

merak etme ben bu filme para vermedim...firmaya gelen beles biletlerden kullandim...daha sen selvi boylum al yazmalimi izlememissin ben sana ne diyim... sirada malazgirti anlatan, viyana kusatmasini anlatan kiytirimtirik filmler tureyecek aynin bu filmde oldugu gibi dunyalari goturecekler..
    filmi izleyip sanki bu filmle istanbulu almisiz zanneden arkadaslar var daha.. tey tey tey

azda olsa üretmek, hiç üretmemekten iyidir. Tarihi saptırmıyor daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu şimdilik benim için

• Fetih 1453 eksiklikleri de olsa iyi filmdi.Türk sinema için katkı sağladı.
    Fetih 1453 bluray olarak çıkar mı? Çıkarsa çok iyi olur.Bu film için bluray çıkarsa destek için bluray alırım.
  • 1-)Birtanecik devasa top dökülmüş gibi çok ciddi bir hata var.Bu hata sadece belli bir yerden istanbul surlarının dövülüp bir gedikten içeriye girildiği gibi yanlış bir izlenim veriyor seyirciye.Istanbulda yaşayan bizler neyin ne olduğunu biliyoruz tamam.Peki hayatlarında daha istanbula gelmemiş hatta deniz bile görmemiş milyonlarca insan var anadoluda.Onlara nasıl yanlış bir izlenim verildiği hakkında bir fikriniz oluştu mu şimdi ? Bu izlenim istanbulun küçücük bir kale bile olduğu anlamına gelir.
    2-)O zaman için düşünülmesi bile mümkün olmayan saçmalıklar konulmuş filme.Ya kardeşim komedi filmi mi çekiyonuz yoksa ciddi mi kara verin önce !
    Narin , manken gibi garı top döküyor , top onarıyor bi de o topu surların önünde ateşliyor ya.Koskoca Fatihin "heyt höyt" ordusunda topu garıya ateşlettirdik ya bize helal olsun.
    3-)Bizans her geri püskürtmeden sonra bacılar kucakta don kilot elde şaraplar alem yapıyorlar.E madem 17 milyon dolar harcadın.Niye hala kara murat , battal gazi filmleri sahnelerini koyuyorsun ? Ciddi ol ciddi.
    4-) Molla Gürani nerde , Molla hüsrev nerde ?
    5-)Sahra hastanesi kurulmuş.Sedye var içerde.Elde makas kumaş kesilip yaraya ulaşılmaya çalışılıyor.Sene 1453. 1. dünya savaşında değiliz hoop noluyo ya.Fatihin ordusu 460 sene geleceğe gitti herhalde.Madem ciddi film çekiyon araştır birader.Dağlama neymiş bi öğren.Makası millet ne zaman kullanmaya başlamış kumaşta mumaşta bi öğren.O zamanları ne yaparlarmış böyle şeylerde bi öğren.
    6-)Özel şirkete sunum yapılıyormuş gibi "Baba çizimlerimizi beğenmediler" , Canım babacığım , top dökümhanesinde "baba akşam sana güzel yemek hazırladım bu akşam erken çıkalım " demesi , canım kızım , narin bir kızın "top dökmek bir sanat işidir" demesi , evlilik teklif etti sen de reddedin .... REZALET (Era olmasaydı film imdbde fazla bir puanı hakeder bence)
    7-)Bu kadar düzgün ve radyo ağızlı bir türkçe kullanılmazki kardeşim.Bu ciddilik değilki.Ulan en azından muhteşem yüzyılda kanuni ala diyor.Millet zinhar falan diyor.Sümbül ağa anlamasakta dönemine yakışır tarzda kelimeler kullanıyor.Hava veriliyor yani.
    8-)Hala olay "hristiyanlık against(VS) islamiyet" kurgusuyla işlenmiş.70'lerde ya da 80'lerdeki gibi aptal bir toplum değiliz artık."Herkezi müslüman yapacaaaam , pis hristiyanlar hücuuuuum alaalalala" mantığıyla hala film mi yapılır.Bayıyor böyle şeyler.Haç , vatikan , papa haddinden fazla işlendi.Papayı oynayan kişinin oyunculuğu kepazeydi ve çok yapmacıktı.
    9-)Filmin başında fatihin doğumunu vesaire anlatan arka plandaki kişinin anlatımı ve ses tonu çizgifilm masal filmlerinin girişlerini anlatır gibiydi.
    10)II. Muradı oynayan kişinin oyunculuğu çok saçmaydı."Adını ben koydum öyle olacak" niye diyoki öyle gülerek.Sanki biz bilmiyoz.Ya da o koymayacak ta başkası koyacak sanki.Hoca gibi sesli kuran okuması da olgun değil.Sessiz kuran okuyo gibi gösterseler daha olgun görünürdü.
    11)Şahabettin paşa rolünü oynayan kişiye film boyunca güldüm.Kaftan adama o kadar komik giydirilmiştiki sanki omuzları kafasıyla aynı hizadaydı.O bakışları neydi ya öyle.Sanki adamın her sahnede ödü kopuyo gibi acemice bakışlar falan.O fatihin en güvendiği PAŞALARDAN biriydi.Böyle mi gösterilir paşa.Keza çandarlı Halili oynayan kişide de oyunculuk sıfırdı.
    12)Zaganos Paşa rolündeki kişi bakın hakkını vermiş oyunculuğun ama.Gerçekten bi onun oyuncuşuğunu sevdim.Gözlerindeki ciddiliği çok oturmuş.Ben olsam ulubatlı hasan rolünde bu şahsı oynatırdım.Boyuyla , bıyığıyla ve traşlanmış ama gözüken sakalıyla çok yakışırdı.
    13)Hipodromda imparatorun halkı gaza getirirken "imanlı halkım" demesi.
    14)Fatihin Ayasofyaya girdikten sonra o sakallı papazla halkın zorlama gülümsemesi
    15)Sakallı papazın solcu örgütlerin taksim protestosu gibi sol kol kaldırmalı sloganlı protestoları
    16)Ulabatlı'nın Fatihin kılıç hocası olması.Fedaisi olması.
    17)"Urban Usta notaras seni çağırıyo" diyen bizans askerlerine bakın.Aynı layla ya da reina züppelerine benziyorlar.Ciddi film böyle mi çekilir.Tornacı çırağın saygı göstermesi gibi "Urban usta" demek te çok saçma."Urban dedikleri sen misin" dense daha olgun olur.
    18)Karamanoğlu Ibrahim hiç bir zaman fatihin otağına adım atmamıştır.
    19)Imparator ve Fatih buluşması çok saçma.Cennetin krallığına özenilmiş.Bence gereksiz ve olgunluğa gölge düşürmüş.
    20)Akşemsettini oynayan kişi ayık keş gibi konuşuyor.Ruh yok."Bir an önce söylesem de bitse dediklerim" havasında oyunculuk var.
    Daha saymakla bitmez.Bu dediklerimin hiçbiri daha fazla para harcamakla düzelmez.Yanlış malzeme ile film yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ball88

Fetih 1453 eksiklikleri de olsa iyi filmdi.Türk sinema için katkı sağladı.
    Fetih 1453 bluray olarak çıkar mı? Çıkarsa çok iyi olur.Bu film için bluray çıkarsa destek için bluray alırım.

Kesin cikar diye dusunuyorum ben de alicam ayrica
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp1907

dvd si ne zaman cıkar?

up
  • Sonunda izleyebildim filmi. Eksikleri olsa da bazı şeyler sırıtsa da ben beğendim. Bir yerden başlamak lazım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Turk sinema tarihi acisindan 3-4 puan verenlere soruyorum, bu filmden daha guzel bir film soyleyin bana, gora, arog, recep ivedik yok yok organize isler yok oda degil kalpacino. Uckur duskunu bir sinema sektorunden boyle bir film cikmis daha ne bekliyorsunuz, ilk defa adam akilli bir film ve dunya standartlarinda cok iyi kalitesi olmaya bilir ama istanbulun fethi nasil bir cagi kapatip yeni cag acti, bu filmde turk sinemasinda onu yapti, yeni filmler hemen gelmeye bilir ama adam akilli filmler cikmaya baslicak. Bazi arkadaslar istanbulun ortodokslarin en onemli yeri oldugu anlatilmamis diyiyor, bunu turklerden daha iyi avrupalilar biliyor. Filmde bazen gerceklerden cikmak, kurgu koymak iyidir cunku bu adi ustunde film belgesel degil.

Filmin seneryosunda evet bazi sacmaliklar ve eksiklikler vardi bunlardan bazilari

-yikilmamis surlarin ustune atli ordu yollanmasi, merdivenli ve kapikirmaya giden ortu mantikliydi

-fatihin tahta 2.cikisi tam anlatilamamis ama anlatilsa sure uzucakti

-istanbula giriste aksemsettinin padisah sanilip, fatih padisah ona gidin olayi anlatilmamis buda belki avrupada film gosterileceginden kotu anlasilabilirdi, kimin padisah oldugunu halkiniz secemiyor belkide o yuzden yapmadilar

- ulubatli hasanin zina yapmasi, avrupada gosteriminde bisi olmaz ama turkiyede tepki gelmistir, boyle bir iliski durumu bile olsa kesin evlilik yapilmistir, burasi eksikti

Kafama en cok takilan ise
    Istanbulda antik tiyatro varmi, filmde gladyotor savaslarinin, oyunlarin oynandigi tiyotra vardi istanbulda ben hic goremedim, belki filme renk katsin diye yapilmistir ama merak ettim

dur hemen soyliyim... selvi boylum al yazmalim, eskiya, ucurtmayi vurmasinlar, gora ( arog degil), yol, devrim arabalari ( ki bence en iyisi , izlememisisindir kesin tavsiye ederim), cesur yurek ( saka saka), ve aklima gelmeyen bir cok film... uckuruna duskun bir sinema sektorunden gene uckur on planda film cikmis daha ne olsun.. ben filmde bir cagin acilip bir cagin kapandigini gormedim.. emin ol o kadar imkan bana verilse daha kotusunu cekemezdim, ama genede parsayi gotururdum.. benim derdimde bu... degistir filmin adini, kisileri bak o zaman kac kisi izliyor... ama bir yerde haklisin bu film sinema sektorunde bir cigir acmistir; hicbirsey yapmadan nasil millet soguslenir onu cok iyi gostermistir, umarim devami gelmez...

Selvi boylum al yazmalimi izlemedim, digerlerini izledim. Devrim arabalarina bisi demem ama digerleri ne ya, suda var tabiki turk imkani olursa yapar meselesi. O para bende olucak ben daha iyisini yaparim, o sutu ben cekseydim goldu. Kardesim paran yoksa bunu demiceksin varsada cik cek, ben isimden dolayi cevremden bunu duyuyorum sizdeki para bizde olsa lafi deli eder adami, hic kimsede ne bilgi ne bisi vardir paranin miktarini bakar ben daha iyisini yaparim der. Cik yap adam yaptigindan en az yuzde 30iyi yap tamam dicem, sizene filmin yapildigi paradan reklam amacli buyuk butceli dendi reklamda oldu. Van depreminde 10milyon tl para toplandi kac tane sehir kurulurdu diyen oldu, bi gidin allahin askina biz bi site kurdugumuzda 10milyon tl tutuyor.

Film yapilmis, tarihini anlatiyor, bu zamana kadar yapan olmamis ilk yapanin onceki filmlerine bakiyorsunuz, butceye bakiyorsunuz, oyuncularin unlu olmayisina bakiyorsunuz. Iyiki gidip para kazandirdiniz yoksa rekor kirdiramicaktiniz. Bi yuzluklerin efendisi beklenemez zaten ama kendi tarihine gore en iyi filmlerden

merak etme ben bu filme para vermedim...firmaya gelen beles biletlerden kullandim...daha sen selvi boylum al yazmalimi izlememissin ben sana ne diyim... sirada malazgirti anlatan, viyana kusatmasini anlatan kiytirimtirik filmler tureyecek aynin bu filmde oldugu gibi dunyalari goturecekler..
    filmi izleyip sanki bu filmle istanbulu almisiz zanneden arkadaslar var daha.. tey tey tey

azda olsa üretmek, hiç üretmemekten iyidir. Tarihi saptırmıyor daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu şimdilik benim için

ben tersten bakiyorum... daha kotusu yapilana kadar en kotusu budur benim icin....

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow1414

Bir önerim olacak , filme gidelimde yapımcılar daha yüksek bütçeli filmler çekebilsin diyenler yapımcı Faruk Aksoy dan banka hesap numarasını isteyip direk olarak oraya bağış yapsınlar.Eminim hesap numarasını hemen verecektir.Hem böylece zihninizdeki FETİH algısınıda bozmamış olursunuz.

Hem böylece zihninizdeki FETİH algısınıda bozmamış olursunuz.

• Bayağıdır sayfayı okumuyordum millet bir birine girecek herşey serbest olsa Adı üstünde bir film artıları ve eksileri hemen hemen aynı bana göre 10/8 puan hak ediyor. Türk filmlerini hiç sevmem hep yapmacık bulurdum sadece komedi tarzı filmleri severim ama bu film cidden iyidi benim için isteyen beğenir beğenmez bence türklerin şu ana kadar çektikleri en iyi tarihi film budur kimse aksini idda etmesin gidipte karamurat filmleri sermesin buraya bu kalitede çekilenden bahsediyorum en iyisi bu Çünkü ''1 '' tane çektik bunca zaman ulan 1 tane çekilirmi ya ayıp şu yapımcılara yüzlerce destanımız var ama yıl 2012 ve sadece 1 tane film var 2ci film ise kuruluş 2 tane diyelim 2 tane nedemek ya bir ülke için elin estonyası bile dandikte olsa tarihini anlatmaya çalışıyor ama bizler kötülemekten başka birşeyle uğraşmaık bunca yıl sonunda birileride yapmaya başladı bence bu tarz filmler.Film 6 milyon sınırını geçsin ozaman yapımcıların hepsi tarihi filme yönelecekler göreceksiniz ve biz bıkana kadar yapacaklar. Aşk ve dram filmleri gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gye_Baek -- 11 Mart 2012; 17:10:40 >

• Vizyondan kalkana kadar yazmıcam buraya, başarısına göre konuşuruz
  • Recep ıvedıgı yapanın yonettıgı,ıffettekı cemılın oynadıgı bır fılm olması ve bır kose yazarı tarafından kotulenmesı benı soguttu ama bu tur degerlere sahıp cıkmamız lazım cok para emek harcanmıs haftaya gıdıyoruz AILECEK.

• oyuncular bana göre olmamış özellikle f.s.mehmeti oynayan oyuncu zırhın içinde kaybolmuştu,en azından fit bir oyuncu olsa daha iyi olurdu.savaş sahneleri biraz fazla abartılmıştı bazı yerlerde dans figürü gibi hareketler yapıyorlardı.önemsiz detaylar üstünde çok durulmuştu.
  • http://www.imdb.com/title/tt1783232/

gittikçe düşüyor.

• Bende burdaki insanlar gibi düşünerek gittim filme. Zaten uzun zamandırda gitmek istiyordum. Tek kelimeyle özetlemek gerekirse tamamen boş bi film olmuş. Filmde ne bir osmanlı havası nede birbiriyle bağlantılı akan bi hikaye vardı. Hatta çok açık konuşmak gerekirse bukadar reklamına göre epey rezil bi filmdi. Gereksiz sahnelere cok uzun zaman ayırmışlar ama gemilerin karadan yürtüldüğü sahneye 1dk bile koymamışlar bu denli mühim bir olayken. Ulubatlıyla o öteki zibidinin dövüşünde resmen sıkıldım manyak gibi bağırıyolar atlıyolar zıplıyolar bildiğin 'battal gazi' mod on yapmış adamlar. az açın bi spartacuse falan bakın. Bu tür işlerde aklınıza gelmiyorsa esinleneceksin olmadı birazda başkalarından yürüteceksin. Her neyse filmde ne bir mehter duydum nede bir osmanlı kadını gördüm. Sahi topların tek atışları surları delmesi tam bir facia tabi dağlar taşlar ordu yapmışlar ben o sahneyi biyerden hatılıyom ama cıkaramadım. Tv dizileri bile bu filmden daha iyi veriyor osmanlı havasını. Çoğu sahnelerde güldüm bazı izleyicilerde güldü. Fatihin ara sıra içine kaçan sesi. Ulubatlının ufak çaplı isyanı bastırıken ne dediğinin anlaşılmaması. Ulubatlının okla öldürüldüğü sahne. Hele hele birde son sahne varki tam anlamıyla sı.tık sıvadık olmuş. Ne öyle kucağına cocuk alıp sakalını sıvazlattırdı falan...

Bana göre tamamen maddi kazanç için yapılmış bir film zaten gerek yönetmeninden gerekse oyuncusundan ne olacağı az cok belliydi. Bu filmlede iyice anlamış oldukki türk sinema sektöründen bi cacık olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlıtzKrıeg -- 14 Mart 2012; 0:10:29 >

• Bune be biraz sıksalar imdb'de ilk yüze girecek neredeyse oha
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.