Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rabbit Hole

Arkadaşlar bu filme -10 puan nasıl veriliyor ben bulamadım İMDB sitesinde bilen varsa söylesin -10 vereceğim film demeye 1 milyon şahit lazım rezil ötesi.

Film demeye 1 milyon şahit buluruz. Sonuçta 17 günde 4.651.715 kez izlenen bir yapım var. Elbet en az 1 milyonu '' Bu bir filmdir '' diyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

quote:

Orijinalden alıntı: tizar

quote:

Orijinalden alıntı: Eagle Claw

4.651.715 kişi izlemiş.
    40.514.684,39 TL hasılat.

Bence çok çok iyi bir rakam.

tamam artık yatırdıkları parayı fazla fazla kazanacaklar fakat niye biz uluslararası bir film yapmıyoruz? sadece Türkiye de bile izlense görüldüğü gibi 25 milyon dolar cepte. ünlü bir dağıtımcı ile paramount pictures gibi neden anlaşılamıyor? film sadece Türklerin yoğunlukta olduğu bölgelerde vizyona girdi. devlet desteği daha fazla bütçe ayrılsaydı efektler daha iyi olup tüm dünyada vizyona girebilirdi.

Bu hasılat, lütfen dikkatli okuyup yorum yapın.

40 milyon TL hasılatın yüzde 8'i KDV'ye gitti. Yani 3 milyon 200 bin TL.
    Yüzde 10'unu Eğlence Vergisi adı altında belediye aldı. Yani 4 milyon TL de belediyelere gitti.
    Toplamda 7 milyon 200 bin TL'si kamuya gitti mi?
    Kaldı 32 milyon 800 bin TL.
    Bunu da yapımcı ile filmin gösterildiği salonun sahibi bölüştü mü?
    Ne kaldı yapımcıya? 16 milyon 400 bin TL.

Fatih Altaylı

O zaman bir bu kadar daha izleyicinin filmi izlemesi gerekiyor.Bu filmin dvd hakları ve televizyon hakları ne kadar eder acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eagle Claw

4.651.715 kişi izlemiş.
    40.514.684,39 TL hasılat.

Bence çok çok iyi bir rakam.

tamam artık yatırdıkları parayı fazla fazla kazanacaklar fakat niye biz uluslararası bir film yapmıyoruz? sadece Türkiye de bile izlense görüldüğü gibi 25 milyon dolar cepte. ünlü bir dağıtımcı ile paramount pictures gibi neden anlaşılamıyor? film sadece Türklerin yoğunlukta olduğu bölgelerde vizyona girdi. devlet desteği daha fazla bütçe ayrılsaydı efektler daha iyi olup tüm dünyada vizyona girebilirdi.

Bu hasılat, lütfen dikkatli okuyup yorum yapın.

40 milyon TL hasılatın yüzde 8'i KDV'ye gitti. Yani 3 milyon 200 bin TL.
    Yüzde 10'unu Eğlence Vergisi adı altında belediye aldı. Yani 4 milyon TL de belediyelere gitti.
    Toplamda 7 milyon 200 bin TL'si kamuya gitti mi?
    Kaldı 32 milyon 800 bin TL.
    Bunu da yapımcı ile filmin gösterildiği salonun sahibi bölüştü mü?
    Ne kaldı yapımcıya? 16 milyon 400 bin TL.

Fatih Altaylı

Bildiğim kadarıyla hasılat zaten film şirketine kalan para demek....

4.6 milyon kişi izlemiş, 1 bilet ortalama 10 TL olsa 46 milyon TL olması gerekirdi...

Fakat hasılat şu anda 40 milyon görünüyor....

Ayrıca yapımcı ve sinema %50 bölüşmez parayı. Bilet parasının %70'i yapımcıya gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Arkadaşlar bu filme -10 puan nasıl veriliyor ben bulamadım İMDB sitesinde bilen varsa söylesin -10 vereceğim film demeye 1 milyon şahit lazım rezil ötesi.

Film demeye 1 milyon şahit buluruz. Sonuçta 17 günde 4.651.715 kez izlenen bir yapım var. Elbet en az 1 milyonu '' Bu bir filmdir '' diyecektir.

iyide adamı neden banlıyorsun? sadece fikrini söylemiş. 10 puan eder diyenlerde banlansınlar! çünkü bu film 10 puan etmez eder diyen adam sinemadan anlamıyordur.
  • quote:

quote:

quote:

iyide adamı neden banlıyorsun? sadece fikrini söylemiş. 10 puan eder diyenlerde banlansınlar! çünkü bu film 10 puan etmez eder diyen adam sinemadan anlamıyordur.

Üye o mesajı yüzünden değil, sizin görmediğiniz silinmiş mesajlarındaki ağır hakaretler sebebiyle banlandı.

• quote:

quote:

quote:

Her üye fikrini tabii ki seviyeli olmak şartıyla söyleyebilir. Hiç bir üye bundan dolayı ban veya uyarı zaten alamaz. Keza benim de bu bölüm de yetkim yok.

Zaten farklı görüşe sahip biri diye kin besleyip ona uyarı vermemiz beklenmez/beklenemez. Sylargray hocamın dediği gibi arkadaş silinen mesajı yüzünden, şahsa hakaret nedeniyle banlandı.

Neyse konuyu fazla dağıtmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 6 Mart 2012; 23:25:28 >

• quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın ama şu koskoca forumda bu kadar bağnaz yorum sayısı emin olun çok azdır. Kim ne zaman görüşlerini seviyeli bir biçimde yazdı diye ceza aldı? İşkembe müsait olunca sallıyorsunuz gitsin...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın ama şu koskoca forumda bu kadar bağnaz yorum sayısı emin olun çok azdır. Kim ne zaman görüşlerini seviyeli bir biçimde yazdı diye ceza aldı? İşkembe müsait olunca sallıyorsunuz gitsin...

Noktası noktasına katılıyorum

• En az 6 milyon kişi izlerse Türkiyede harcanan emek iyi yada kötüde olsa hakkının verir.Yurtdışı hasılat durumu ile birlikte ortaya güzel para çıkabilir ama Bir Recep ivedik yapımcılar için herzaman daha mantıklı olacak.300-400bin tlye film çekki miktar bu kadarda değildir ama Fetih kadar nerede ise hasılat yap yani kar anormal derece fazla.
  • Recep Ivedik'in rekorunu kirmiş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok duygulandım. herkes izlemeli. filmin yapımın senaryonun önemi yok. tarihi görüp ibret alın kafi
  • quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

Recep Ivedik'in rekorunu kirmiş..

Arayı da açar inşallah
  • açıkçası filmi bende çok beğenmedim.istanbulun fethinde herkesin dilinde olan karadan gemileri yürütmektir.filimde okadar kısa tutulmuşki bu sahne şaşırdım.Birde filmin montajını hiç beğenmedim.filmide ulubatlı hasanın fatih sultan mehmetten daha öne cıkması tuhaftı.he şu var tabiki recep ivediğin rekorunu geçmesine çok çok çok sevindim.türkiyede izlenme rekorunu elinde tutan film recep ivedik olmamalıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EditörünSeçimi -- 7 Mart 2012; 17:09:49 >
  • Arkadaşlar, filmi izledim ancak maalesef beğenmedim. Kötü denebilecek zilyon tane hata mevcut filmde. Umarım bu filmden ders alıp daha güzel filmler çekerler. Artık şu sinemaya para harcamamız gerektiğini anlamamız gerekiyor.
  • )spoiler yok gibi ama bilmiyorum yine de izlemeyen okumasın(
    filmden yeni geldim etkilenmedim desem yalan olur ki orda her ne şekil bi ist fethi filmi olsa böle gümbür gümbür allahuekber sesleri yükselse etkilenirim coşkuya gelirim...çok da kötü eleştiri yapılacak bi durum yok.türkiye yapımları çerçevesinden bakıldıgında üst düzey bi film diyebilriz..2li dövüş sahneleri kılıç hareketleri çok etkileyiciydi özellikle ulubatlı-jüstinyen...yüksek dozda emek harcandıgı çok açık ortada...

salondaki tepkilere gelirsek memnuniyetsiz bi yüzle çıkan kişi görmedim...aradaki sohbetlerde herkes tatmin olmuş bi şekilde sohbet ediyordu..yanımdaki abla yerinde durmadı hopluyo zıplıyo alkış çalıyo yüzünü kulagını kapıyo, jüstinyen öldü abla bi oh çekti...bi şimşek çakan sahne vardı önümdeki sıradaki herkes hopladı..yalnız akşemseddini daha karizmatik bekliyordum gandalf filan olaydı bovvv..akşemseddin ilk gözüktügünde arkamdaki bi çocuk aaa nasreddin hoca gibisinden bişe söyledi..

nese film iyi güzeldi, gidin izleyin..
    10/10

• Aga bu filme sirf destek olsun diye gittik.adam 17 milyon dolar harcamis ecdadimizi anlatiyor falan gazlariyla gidelim dedik yapimci elini tasin altina koymus tum servetini harcamis biz de yukunu hafifletelim diyerekten ailecek gittik hemde...simdi izlenimlerime gelince...
    1- sahnelerin neredeyse tamami bilgisayar efektlerinden ve kurgu akdatmacalarindan olusuyor...
    2- oyunculuk neredeyse sifir tanindik tek bir adam dogru durust bi tiyatrocu falanda yok zaten adam bedVaya getirmek icin kiz arkadasini bile basrolde oynaatmis rezalet bi oyuncu kadrosu..hele o AKSEMSETTİN OYLE AKSEMSETTİN Mİ OLUR allahaskina o nasil bi aksemsettindir oyle resmen saka gibiydi hic tadima gelmedi...
    3-OSmanli dilminde mehteran yok bu ayri bi sakaydi..
    4- Filmdeki o lagimcilar yani toprak kazicilari sanirim badi salonundn toplamislar super komikti...
    5- ADim gibi eminim muhtesem yuzyilin tek bolumu bile bu filmden daha pahaliya maloluyordur..inanmam 17 milyon dolar harcandigina..
    COK KOTUYDU BU FİLM YAHUuuuuu

3-

• çok güzel bir film.
  • Ben filmi hiç beğenmedim. Fazla detaya girmeyeyim zaten yapılabilecek tüm iyi veya kötü, yapıcı veya yıkıcı eleştiriler yapılmış. Filmi beğenenler beğenmeyenleri, beğenmeyeler beğenenleri taşlamış Kısacası senaryo, oyunculuk, kurgu sıfırdı filmde. Görsel efekler benim için önemli değil. Zaten iyi görsel efekler yapılamacağı belli bir şey, o zaman kötünün iyisi görsel efek yapacağına kötü görsel efek yap, ona harcadığın parayı daha iyi oyunculara harca, daha iyi bir senaryo yaptır.
  • Bir tvdeki sunucunun fetih filmi konulu bölümünde sorusu " Acaba İstanbul' un fethini abartmıyor muyuz? Belki bizans kendi kendine yıkılacaktı, zaten küçücük kalmıştı... "

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Bir tvdeki sunucunun fetih filmi konulu bölümünde sorusu " Acaba İstanbul' un fethini abartmıyor muyuz? Belki bizans kendi kendine yıkılacaktı, zaten küçücük kalmıştı... "

Şuan Kıbrıs rum kesimi diye bir devlet var biliyorsun bizans kadar toprakları var yok ama ayaktalar neden dış gücler ve avrupa destekliyor.Yani o gün yıkılmasaydı hala ayakta olurdu bence Kralları yada yöneticileri değişir ama isim hep aynı kalırdı
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.