Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Turk sinema tarihi acisindan 3-4 puan verenlere soruyorum, bu filmden daha guzel bir film soyleyin bana, gora, arog, recep ivedik yok yok organize isler yok oda degil kalpacino. Uckur duskunu bir sinema sektorunden boyle bir film cikmis daha ne bekliyorsunuz, ilk defa adam akilli bir film ve dunya standartlarinda cok iyi kalitesi olmaya bilir ama istanbulun fethi nasil bir cagi kapatip yeni cag acti, bu filmde turk sinemasinda onu yapti, yeni filmler hemen gelmeye bilir ama adam akilli filmler cikmaya baslicak. Bazi arkadaslar istanbulun ortodokslarin en onemli yeri oldugu anlatilmamis diyiyor, bunu turklerden daha iyi avrupalilar biliyor. Filmde bazen gerceklerden cikmak, kurgu koymak iyidir cunku bu adi ustunde film belgesel degil.

Filmin seneryosunda evet bazi sacmaliklar ve eksiklikler vardi bunlardan bazilari

-yikilmamis surlarin ustune atli ordu yollanmasi, merdivenli ve kapikirmaya giden ortu mantikliydi

-fatihin tahta 2.cikisi tam anlatilamamis ama anlatilsa sure uzucakti

-istanbula giriste aksemsettinin padisah sanilip, fatih padisah ona gidin olayi anlatilmamis buda belki avrupada film gosterileceginden kotu anlasilabilirdi, kimin padisah oldugunu halkiniz secemiyor belkide o yuzden yapmadilar

- ulubatli hasanin zina yapmasi, avrupada gosteriminde bisi olmaz ama turkiyede tepki gelmistir, boyle bir iliski durumu bile olsa kesin evlilik yapilmistir, burasi eksikti

Kafama en cok takilan ise
    Istanbulda antik tiyatro varmi, filmde gladyotor savaslarinin, oyunlarin oynandigi tiyotra vardi istanbulda ben hic goremedim, belki filme renk katsin diye yapilmistir ama merak ettim

dur hemen soyliyim... selvi boylum al yazmalim, eskiya, ucurtmayi vurmasinlar, gora ( arog degil), yol, devrim arabalari ( ki bence en iyisi , izlememisisindir kesin tavsiye ederim), cesur yurek ( saka saka), ve aklima gelmeyen bir cok film... uckuruna duskun bir sinema sektorunden gene uckur on planda film cikmis daha ne olsun.. ben filmde bir cagin acilip bir cagin kapandigini gormedim.. emin ol o kadar imkan bana verilse daha kotusunu cekemezdim, ama genede parsayi gotururdum.. benim derdimde bu... degistir filmin adini, kisileri bak o zaman kac kisi izliyor... ama bir yerde haklisin bu film sinema sektorunde bir cigir acmistir; hicbirsey yapmadan nasil millet soguslenir onu cok iyi gostermistir, umarim devami gelmez...

Selvi boylum al yazmalimi izlemedim, digerlerini izledim. Devrim arabalarina bisi demem ama digerleri ne ya, suda var tabiki turk imkani olursa yapar meselesi. O para bende olucak ben daha iyisini yaparim, o sutu ben cekseydim goldu. Kardesim paran yoksa bunu demiceksin varsada cik cek, ben isimden dolayi cevremden bunu duyuyorum sizdeki para bizde olsa lafi deli eder adami, hic kimsede ne bilgi ne bisi vardir paranin miktarini bakar ben daha iyisini yaparim der. Cik yap adam yaptigindan en az yuzde 30iyi yap tamam dicem, sizene filmin yapildigi paradan reklam amacli buyuk butceli dendi reklamda oldu. Van depreminde 10milyon tl para toplandi kac tane sehir kurulurdu diyen oldu, bi gidin allahin askina biz bi site kurdugumuzda 10milyon tl tutuyor.

Film yapilmis, tarihini anlatiyor, bu zamana kadar yapan olmamis ilk yapanin onceki filmlerine bakiyorsunuz, butceye bakiyorsunuz, oyuncularin unlu olmayisina bakiyorsunuz. Iyiki gidip para kazandirdiniz yoksa rekor kirdiramicaktiniz. Bi yuzluklerin efendisi beklenemez zaten ama kendi tarihine gore en iyi filmlerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha iyisini bu paraya çekerim diyen arkadaşlar benimle pm ile irtibat kurun. Bizzat tanınmış yönetmenlerle bağlantı kurup film için yapımcı olmanızı sağlayacağım. Ama 17milyon dolarcık şartıyla ;-) yoksa anca stopmotion film çekersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Daha iyisini bu paraya çekerim diyen arkadaşlar benimle pm ile irtibat kurun. Bizzat tanınmış yönetmenlerle bağlantı kurup film için yapımcı olmanızı sağlayacağım. Ama 17milyon dolarcık şartıyla ;-) yoksa anca stopmotion film çekersiniz.

filmi çeken yapımcı değil yönetmendir! 17 milyounu olan zaten yapımcı olduğu için yönetmenlerle bağlantı kurmana gerek yok! yapımcı parayı elinde bulunduran adam olduğu üçün birşey sağlamana gerek yok! yapımcı istediği yönetmeni satın alır yönetmen yapımcıyı değil!
  • Ben ne yazdm? 17milyon doları olanı kamera arkasına aldırcam demedim. Butcesi olan kisi her yonetmeni ikna edemez. Mesela terminator4, turkiyede de bazı tanınmış yonetmenler tanımadıkları yapımcıyla çalışmaz. Yani parayı bastıran film yapamıyor. Yapanlar da belli ne oldugu. Ornek verirsek turkan saylan hakkında yapılan film vardı. Para ile yapılan sanatsz film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Daha hala gemilerin karadan yürütülmesine takıldım.

Her şey kilitlendi. Yapacak bir şey yok. Akşemseddin geliyor ve hiç bir şey olmamış gibi gemiler karadan geçiriliyor.
    Keşke o sahneden önce bi kaç dakikalığına Fatih''le Akşemseddin'in gemileri karadan yürütmesine dair fikir teatisini izleseydik. Damdan düşer gibi bir baktık gemileri halatlarla asılıyorlar.

Bu filmden en büyük beklentim hasılatının yüksek olmasından dolayı daha becerikli ve başarılı yapımcı ve yönetmenlere tarihi film çekme isteği uyandırması. Şu anda Recep İvedik'in rekorunu kırdığına göre umarım yapımcılar bunu göze alır da daha güzel tarihi filmler izleriz.
    Geçen hafta izledim, halen salonlar tamamen doluydu. Böyle giderse 5-6 milyon seyirciyi rahat bulacak gibime geliyor.

Çok iyimsersiniz.

Neden kötümser olayım ki? :)

• 2012 de en çok oy kullanılan filmler.

Fetih 1453 (2012)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Daha hala gemilerin karadan yürütülmesine takıldım.

Her şey kilitlendi. Yapacak bir şey yok. Akşemseddin geliyor ve hiç bir şey olmamış gibi gemiler karadan geçiriliyor.
    Keşke o sahneden önce bi kaç dakikalığına Fatih''le Akşemseddin'in gemileri karadan yürütmesine dair fikir teatisini izleseydik. Damdan düşer gibi bir baktık gemileri halatlarla asılıyorlar.

Bu filmden en büyük beklentim hasılatının yüksek olmasından dolayı daha becerikli ve başarılı yapımcı ve yönetmenlere tarihi film çekme isteği uyandırması. Şu anda Recep İvedik'in rekorunu kırdığına göre umarım yapımcılar bunu göze alır da daha güzel tarihi filmler izleriz.
    Geçen hafta izledim, halen salonlar tamamen doluydu. Böyle giderse 5-6 milyon seyirciyi rahat bulacak gibime geliyor.

Çok iyimsersiniz.

Neden kötümser olayım ki? :)

750gr kadar

• rekoruda kırdı :)
  • en azından bir başlangıç diyebiliriz türk sinemasının geleceği için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hadron

2012 de en çok oy kullanılan filmler.

Fetih 1453 (2012)

• 4.651.715 kişi izlemiş.
    40.514.684,39 TL hasılat.

Bence çok çok iyi bir rakam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

TÜRK FİLMİ= KOMEDİ , KÜFÜR , AŞK SAÇMALIĞI

ARTIK İNSANLAR SIKILDI KOMEDİ KÜFÜR AŞK SAÇMALIĞINDAN

HEP ÇIKAN FİLMLER AYNI TARZ

UMARIM BU DEĞİŞTİRİR

kardeşim haklısın bak komedi kelimesinde . neden biliyomusun çünkü türklerin komedisi gerçekten çok güzel . türklerden komedi filmi çıkabilior. türklerin malzemesi bence komedi .. ama avrupada gülüncek bi olay yok fazla. o yüzden onlarda fazla komedi filmi yok . onların malzemeside farklı bi kanalda işte .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eagle Claw

4.651.715 kişi izlemiş.

tamam artık yatırdıkları parayı fazla fazla kazanacaklar fakat niye biz uluslararası bir film yapmıyoruz? sadece Türkiye de bile izlense görüldüğü gibi 25 milyon dolar cepte. ünlü bir dağıtımcı ile paramount pictures gibi neden anlaşılamıyor? film sadece Türklerin yoğunlukta olduğu bölgelerde vizyona girdi. devlet desteği daha fazla bütçe ayrılsaydı efektler daha iyi olup tüm dünyada vizyona girebilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tizar

quote:

4.651.715 kişi izlemiş.

tamam artık yatırdıkları parayı fazla fazla kazanacaklar fakat niye biz uluslararası bir film yapmıyoruz? sadece Türkiye de bile izlense görüldüğü gibi 25 milyon dolar cepte. ünlü bir dağıtımcı ile paramount pictures gibi neden anlaşılamıyor? film sadece Türklerin yoğunlukta olduğu bölgelerde vizyona girdi. devlet desteği daha fazla bütçe ayrılsaydı efektler daha iyi olup tüm dünyada vizyona girebilirdi.

Bu hasılat, lütfen dikkatli okuyup yorum yapın.

40 milyon TL hasılatın yüzde 8'i KDV'ye gitti. Yani 3 milyon 200 bin TL.
    Yüzde 10'unu Eğlence Vergisi adı altında belediye aldı. Yani 4 milyon TL de belediyelere gitti.
    Toplamda 7 milyon 200 bin TL'si kamuya gitti mi?
    Kaldı 32 milyon 800 bin TL.
    Bunu da yapımcı ile filmin gösterildiği salonun sahibi bölüştü mü?
    Ne kaldı yapımcıya? 16 milyon 400 bin TL.

Fatih Altaylı

• quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

quote:

quote:

4.651.715 kişi izlemiş.

Bu hasılat, lütfen dikkatli okuyup yorum yapın.

40 milyon TL hasılatın yüzde 8'i KDV'ye gitti. Yani 3 milyon 200 bin TL.
    Yüzde 10'unu Eğlence Vergisi adı altında belediye aldı. Yani 4 milyon TL de belediyelere gitti.
    Toplamda 7 milyon 200 bin TL'si kamuya gitti mi?
    Kaldı 32 milyon 800 bin TL.
    Bunu da yapımcı ile filmin gösterildiği salonun sahibi bölüştü mü?
    Ne kaldı yapımcıya? 16 milyon 400 bin TL.

Fatih Altaylı

benim demek istediğimde bu yüksek bütçeli bir film yapıp sadece Türklerin yaşadığı bölgelerde vizyona sokarsanız sıçarsınız. biraz risk alıp daha yüksek bütçeli kaliteli bir filmi tüm dünyada vizyona sokarsanız kaymağını mutlaka yersiniz. filmlerin en çok hasılat yapacığı yer usa dır. kendimize yönelik değil her fikire eşit ölçüde yaklaşan evrensel bir film yapmalıydık. ayrıca yapımcı zarar etmedi merak etme bütçesiz bile çekilebilecek emeksiz recep ivedik den kazandığı beleş parayla yaptı bu filmi!

• Beyazıd Akman'nın yazdığı bir kitap var Dünyanın ilk günü diye. Fatihin çocukluğundan başlayıp hayatını ve istanbul'un fethini anlatıyor. O kitap film yapılsın senaryo 10 üzerinden 10.
  • Bugün itibariyle toplam seyirci bakımından da Recep İvedik 2'yi geçmiş.

Recep İvedik 2:

Toplam Seyirci
    (24 Hafta)
    4.333.144 kişi

Fetih 1453:

Toplam Seyirci
    (2 Hafta, 3 Gün)
    4.651.715 kişi

Ayrıca hasılatı 40 trilyonu geçmiş.

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010437/Fetih-1453.htm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Daha iyisini bu paraya çekerim diyen arkadaşlar benimle pm ile irtibat kurun. Bizzat tanınmış yönetmenlerle bağlantı kurup film için yapımcı olmanızı sağlayacağım. Ama 17milyon dolarcık şartıyla ;-) yoksa anca stopmotion film çekersiniz.

filmi çeken yapımcı değil yönetmendir! 17 milyounu olan zaten yapımcı olduğu için yönetmenlerle bağlantı kurmana gerek yok! yapımcı parayı elinde bulunduran adam olduğu üçün birşey sağlamana gerek yok! yapımcı istediği yönetmeni satın alır yönetmen yapımcıyı değil!

ben yazcakken yazdigini gordum... bizde kimlerle filmi tartisiyoruz ??!!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Turk sinema tarihi acisindan 3-4 puan verenlere soruyorum, bu filmden daha guzel bir film soyleyin bana, gora, arog, recep ivedik yok yok organize isler yok oda degil kalpacino. Uckur duskunu bir sinema sektorunden boyle bir film cikmis daha ne bekliyorsunuz, ilk defa adam akilli bir film ve dunya standartlarinda cok iyi kalitesi olmaya bilir ama istanbulun fethi nasil bir cagi kapatip yeni cag acti, bu filmde turk sinemasinda onu yapti, yeni filmler hemen gelmeye bilir ama adam akilli filmler cikmaya baslicak. Bazi arkadaslar istanbulun ortodokslarin en onemli yeri oldugu anlatilmamis diyiyor, bunu turklerden daha iyi avrupalilar biliyor. Filmde bazen gerceklerden cikmak, kurgu koymak iyidir cunku bu adi ustunde film belgesel degil.

Filmin seneryosunda evet bazi sacmaliklar ve eksiklikler vardi bunlardan bazilari

-yikilmamis surlarin ustune atli ordu yollanmasi, merdivenli ve kapikirmaya giden ortu mantikliydi

-fatihin tahta 2.cikisi tam anlatilamamis ama anlatilsa sure uzucakti

-istanbula giriste aksemsettinin padisah sanilip, fatih padisah ona gidin olayi anlatilmamis buda belki avrupada film gosterileceginden kotu anlasilabilirdi, kimin padisah oldugunu halkiniz secemiyor belkide o yuzden yapmadilar

- ulubatli hasanin zina yapmasi, avrupada gosteriminde bisi olmaz ama turkiyede tepki gelmistir, boyle bir iliski durumu bile olsa kesin evlilik yapilmistir, burasi eksikti

Kafama en cok takilan ise
    Istanbulda antik tiyatro varmi, filmde gladyotor savaslarinin, oyunlarin oynandigi tiyotra vardi istanbulda ben hic goremedim, belki filme renk katsin diye yapilmistir ama merak ettim

dur hemen soyliyim... selvi boylum al yazmalim, eskiya, ucurtmayi vurmasinlar, gora ( arog degil), yol, devrim arabalari ( ki bence en iyisi , izlememisisindir kesin tavsiye ederim), cesur yurek ( saka saka), ve aklima gelmeyen bir cok film... uckuruna duskun bir sinema sektorunden gene uckur on planda film cikmis daha ne olsun.. ben filmde bir cagin acilip bir cagin kapandigini gormedim.. emin ol o kadar imkan bana verilse daha kotusunu cekemezdim, ama genede parsayi gotururdum.. benim derdimde bu... degistir filmin adini, kisileri bak o zaman kac kisi izliyor... ama bir yerde haklisin bu film sinema sektorunde bir cigir acmistir; hicbirsey yapmadan nasil millet soguslenir onu cok iyi gostermistir, umarim devami gelmez...

Selvi boylum al yazmalimi izlemedim, digerlerini izledim. Devrim arabalarina bisi demem ama digerleri ne ya, suda var tabiki turk imkani olursa yapar meselesi. O para bende olucak ben daha iyisini yaparim, o sutu ben cekseydim goldu. Kardesim paran yoksa bunu demiceksin varsada cik cek, ben isimden dolayi cevremden bunu duyuyorum sizdeki para bizde olsa lafi deli eder adami, hic kimsede ne bilgi ne bisi vardir paranin miktarini bakar ben daha iyisini yaparim der. Cik yap adam yaptigindan en az yuzde 30iyi yap tamam dicem, sizene filmin yapildigi paradan reklam amacli buyuk butceli dendi reklamda oldu. Van depreminde 10milyon tl para toplandi kac tane sehir kurulurdu diyen oldu, bi gidin allahin askina biz bi site kurdugumuzda 10milyon tl tutuyor.

Film yapilmis, tarihini anlatiyor, bu zamana kadar yapan olmamis ilk yapanin onceki filmlerine bakiyorsunuz, butceye bakiyorsunuz, oyuncularin unlu olmayisina bakiyorsunuz. Iyiki gidip para kazandirdiniz yoksa rekor kirdiramicaktiniz. Bi yuzluklerin efendisi beklenemez zaten ama kendi tarihine gore en iyi filmlerden

merak etme ben bu filme para vermedim...firmaya gelen beles biletlerden kullandim...daha sen selvi boylum al yazmalimi izlememissin ben sana ne diyim... sirada malazgirti anlatan, viyana kusatmasini anlatan kiytirimtirik filmler tureyecek aynin bu filmde oldugu gibi dunyalari goturecekler..
    filmi izleyip sanki bu filmle istanbulu almisiz zanneden arkadaslar var daha.. tey tey tey

• Arkadaşlar bu filme -10 puan nasıl veriliyor ben bulamadım İMDB sitesinde bilen varsa söylesin -10 vereceğim film demeye 1 milyon şahit lazım rezil ötesi.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.