Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Vee tahmin edildiği gibi an itibariyle Recep İvedik 2'de bulunan rekoru elinden aldı.

2 haftada 35 milyon hasılat.

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010437/Fetih-1453.htm

vay be güzel haber bu, seyirci sayısıda bikaç milyon daha artar umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

quote:

Vee tahmin edildiği gibi an itibariyle Recep İvedik 2'de bulunan rekoru elinden aldı.

5.5-6 milyon izlense diğer yapımcılara da örnek olur bu konuda. Paralarının kaşılığını alabileceklerini görünce daha özenle yazılmış senaryo ile faklı tarihi olayları konu alırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

quote:

5.5-6 milyon izlense diğer yapımcılara da örnek olur bu konuda. Paralarının kaşılığını alabileceklerini görünce daha özenle yazılmış senaryo ile faklı tarihi olayları konu alırlar.

Çok doğru söylüyorsunuz, bizim anlı şanlı tarihimiz var, hangisini film yaparsanız yapın kesin tutar, Çanakkale savaşı, kurtuluş savaşı, malazgirt zaferi vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 3 Mart 2012; 10:40:17 >

• istanbul fethinin yabancılar tarafından yapılmış bir belgeselini görmüştüm yıllar evvel inanmayacaksınız ama istanbul surlarının kapılarından birinin açık unutulması ve bunu bir osmanlı askerinin farketmesiyle istanbul fethedilmiştir diye yansıtıyorlardı bu kafaylamı yabancılara çektirecektiniz bu filmi milliyetçilik felan diyosunuzda yabancılar bizden daha çok milliyetçi hatta ırkçıdır özellikle avrupalılar. hollywood un yıllarca ecük bücük bütün tarihi filmleri yapıpta türklerinki gibi mükemmel bir tarihi görmezden gelmeleride aslında ne mal oldukların gösteriyor. He filme gelince bencede fatih aksoy çekmemeliydi ama ondan başka kimsede cesaret edemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goki85

istanbul fethinin yabancılar tarafından yapılmış bir belgeselini görmüştüm yıllar evvel inanmayacaksınız ama istanbul surlarının kapılarından birinin açık unutulması ve bunu bir osmanlı askerinin farketmesiyle istanbul fethedilmiştir diye yansıtıyorlardı bu kafaylamı yabancılara çektirecektiniz bu filmi milliyetçilik felan diyosunuzda yabancılar bizden daha çok milliyetçi hatta ırkçıdır özellikle avrupalılar. hollywood un yıllarca ecük bücük bütün tarihi filmleri yapıpta türklerinki gibi mükemmel bir tarihi görmezden gelmeleride aslında ne mal oldukların gösteriyor. He filme gelince bencede fatih aksoy çekmemeliydi ama ondan başka kimsede cesaret edemedi.

+1

Avrupada okumuş zengin kesiminin hepsi kısaca ülkeyi yöneten gündemi belirleyen medya-sanayici-sanatçısı muhazafakar ve ırkçıdır. Tarih kitaplarında hep kendileri kahraman yardım sever karşı taraf genelde barbar bebek katili yağmacı olarak anlatılır. Cezayirde(silahsız köylüleri nasıl öldürüyorlar youtubeda görebilirsiniz) ruandada soykırım yapmadık diyen bir frasanın nesine inanabilirsinki ? Onlar tarihi kendi menfaatlerine göre utanmadan sıkılmadan yalancılıkta anlatıyorlar burdaki bazı kendini aydın özel sanan bir kaç komünist bebede onların anlattıklarını doğru sayıyor. Kendi tarihini red ediyor. Bunu yapabilecek tek bir insan türü var, ya beyni yıkanmıştır bu gerizekalıların yada yaşadığı ülkedeki milletin mensubu olmayı reddeden kısaca gevurdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İyi İsim -- 3 Mart 2012; 13:28:52 >

• izlemedim, düşünmüyorum da
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Commune

izlemedim, düşünmüyorum da

İşte bunu diyen kişinin profil sayfasına gidiyoruz ve birde ne görelim! Karl marx imzalı ve resimli sosyalizm mesajları. Yukardaki mesajımda beni haklı çıkardığın için bir teşekkürü hak ediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

quote:

İşte bunu diyen kişinin profil sayfasına gidiyoruz ve birde ne görelim! Karl marx imzalı ve resimli sosyalizm mesajları. Yukardaki mesajımda beni haklı çıkardığın için bir teşekkürü hak ediyorsun.

Merak edip yukarda ne yazdığına bakmadım bile.İzlemiyorum diyince niye bu kadar zoruna gidiyo
    Korkma ben o ergen sosyalistlerden değilim dilediğin gibi tartışabiliriz
  • quote:

Nolur izle
  • Filmi iki gün önce izledim.Aklımda iyice düşünüp,tarttım.Hemen yorum atıp haksızlık etmek istemedim.
    Görsel efekler bizim piyasamıza göre oldukça iyiydi ama hollywood yapımlarına göre çok vasattı.
    Padişah karakteri iyi seçilmiş, konuşma sahnelerinde falan gerçekten başarılıydı.
    Bu güne kadar yapılmış en fazla emek harcanan yapım diyebiliriz rahatlıkla.Ama en iyi film olduğu biraz tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow1414

Fragmandan ve yapımcı şirket tarafından filmin vizyona girmesinden önce reklam amaçlı uçurulan yalan yanlış tüm balonların bende oluşturduğu olumsuz önyargılara rağmen bütün beklentilerimi sıfırlayarak ve gözümü karartarak filme gittim.

En tarafsız gözle yorum yapacak olursam olmamış , olmamış , olmamış.Günümüzün tüm teknolojik üstünlüğü ve yeniliklerine rağmen biraz acımasızlık olucak ama bu teknoloji zerrece kullanılamamış.3d efektlerin acemiliği bir yana savaş sahnelerindeki kamera çekim açıları ve geçişleri bile acemice ve özensizce yapılmış, kimin kim olduğu kimin kimle savaştığı bile belli olmuyor.İnsana on tane çocuğun topun peşinde koştuğu mahalle maçlarını hatırlatıyor.Filmin doğru düzgün bir senaryosu dahi yok , filmin bir konusu olmazmı arkadaş belgeselmi çekiyorsun sinema filmimi yapıyorsun.Oyunculuklar ve oyuncu seçimlerininde iyi olduğunu söyleyemiyeceğim.Rolünün hakkını veren ve rolüne oturan bir oyuncu yoktu desem yeridir.O beğenilmeyen muhteşem yüzyıl dizisinde bile çok daha iyi oyunculuk ve cast seçimi olduğunu söyleyebilirim.Kostümler ve dekor konusunda bile inanın dizi bu filmi ona katlar.Kostümler çuvaldan dikilmiş gibiydi ve dönemin osmanlısının ihtişamını bence yansıtmıyordu.Film bittikten sonra sinemada birkaç salak ergen alkışlamaya çalıştı ama karşılık alamayınca biraz morardılar.

Şimdi düşünüyorumda filmden aklımdan neler kaldı diye Yılmaz Özdil in yazısında bahsettiği birkaç dünya sinemasından arak sahne dışında birşey kalmadı tabi taklitler aslını yaşatır.Filmde bize , kültürümüze ,tarihimize ait hiç bir özgün sahne yoktu desem yeridir.Eski kara murat ve malkoçoğlu filmleri bile dönemine göre bu filmden bence kat kat üstündür.Sinemalara giderek verdiğimiz tüm bu desteklere rağmen ben bu paragöz ve açgözlü yapımcı yönetmenler yüzünden Türk sinemasının gelişeceğini düşünemiyorum.Filmin konusuna göre biraz milli biraz dini duyguları sömür azıcık cinsellik birazda küfür ve iğrenç espri yap, reklamınıda iyi yapınca gelsin paralar bumudur şimdi sinemamız...?

...

• quote:

Gerek yok şu sayı bile yeter
  • quote:

Senin için küçük, Türk sineması için büyük bir kayıp
  • Bir an önce Bluray çıkmasını bekliyorum ama daha baya bi bekleyeceğim sanırım :) çok yere yorum attım da buraya da yazayım
    bence film çok çok başarılıydı savaş sahneleri bence çok çok başarılı senaryo da tabi ki uzun bir süreyi konu aldığından eksiklikler vardı müzikler harikaydı diyebilirim hele de şu fon müziği hani çoğu sahnede arkadan verilen inanılmaz gururlandırıyor insanı o melodiye bayılmıştım fatihin özlü sözleri çok çok iyiydi oynayan abimizin sesi de çok karizmatikdi oturmuştu yani ulubatlı hasan yine süperdi zaten o adam çok ünlendi bu aralar her yerde oynuyor kısacası bu türde yani zaten çok film de yok izlediğim en iyi türk filmi diyebilirim genel olarak baktığımda da ilk 3'e rahat girer ne var ki zaten böyle çok güzel olan türk filmi ? bence herkesin izlemesi gereken bir film olmuş aksoy filmi tebrik ediyorum sonuçta bu kadar parayı yatırdılar daha fazlasını da kazandılar tabi ki inşallah o kar olan parayı yine böyle bu tarz bir filmde kullanırlar
    Türk Standartlarına göre 8.9/10
    İMDB Standartlarına göre 8.0/10

• quote:

Orijinalden alıntı: theformul

Bir an önce Bluray çıkmasını bekliyorum ama daha baya bi bekleyeceğim sanırım :) çok yere yorum attım da buraya da yazayım
    bence film çok çok başarılıydı savaş sahneleri bence çok çok başarılı senaryo da tabi ki uzun bir süreyi konu aldığından eksiklikler vardı müzikler harikaydı diyebilirim hele de şu fon müziği hani çoğu sahnede arkadan verilen inanılmaz gururlandırıyor insanı o melodiye bayılmıştım fatihin özlü sözleri çok çok iyiydi oynayan abimizin sesi de çok karizmatikdi oturmuştu yani ulubatlı hasan yine süperdi zaten o adam çok ünlendi bu aralar her yerde oynuyor kısacası bu türde yani zaten çok film de yok izlediğim en iyi türk filmi diyebilirim genel olarak baktığımda da ilk 3'e rahat girer ne var ki zaten böyle çok güzel olan türk filmi ? bence herkesin izlemesi gereken bir film olmuş aksoy filmi tebrik ediyorum sonuçta bu kadar parayı yatırdılar daha fazlasını da kazandılar tabi ki inşallah o kar olan parayı yine böyle bu tarz bir filmde kullanırlar

düşüncene saygı duymakla beraber imdb notuna katılmıyorum bilgisayar kullanılmış filmleri baz alırsak avatar 8.0, truva 7.0 almışken bourne ultimatum, v for vendetta, there will be blood gibi beğenilen filmlerin notları bile 8.1. fetih'in imdb standartlarına göre alabileceği maksimum puan 7 olabilir o da başarılı kılıç sahneleri için

• Arkadaşlar filmi Cuma izledim. Çok düşük bir beklenti ile gitmiştim. Türk sinaması için önemli bir adım diye düşünüyordum. Çocukluktan beri hayalleri ile büyüdüğümüz İstanbul'un fethi filmi sonunda çekilmişti. Ne kadar kötü olursa olsun filmi eliştirmeyecektim. Ancak bu psikoloji ile gitmeme rağmen salondan boynu bükük ayrıldım. İşte sebebi:

Film sadece Türk izleyici için yapılmış. İstanbul'un tarihini ve Fatih Sultan Mehmet'i bilmeyen yabancı bir izleyici filmden hiçbirşey anlamaz. Fatih'in tahta 2. kez çıkışı iyi anlatılamamış... İstanbulun Doğu Roma imp. ve ortodoks kilisesinin başkenti olduğu iyi anlatılamamış... Fethin dünya tarihi, islam tarihi ve Türk/Osmanlı tarihi açısından önemi iyi anlatılamamış... Fetih sırasında gemilerin karadan yürütülmesi ve haliçte ki Osmanlı gemilerinin önemi, çoğrafi olarak haliç ve o zamanki sur içinde kalan İstanbul iyi anlatılmamış... Osmanlı Ordusu, hareket ve saldırı kabiliyeti iyi anlatılmamış. Sadece tek çeşit asker var. Aynı elbiseyi giymiş, yaya ve atlı askerler. Koca ordu tek elbise giyiyor. Hiçbir sınıf farkı yok... Bu ve bunun gibi birçok neden ile Filmi Türk izleyiciler dışında kimse gerçek manada anlayamaz. Bu benim için çok önemli bir şeydi. Tüm dünyaya İstanbul'un fethi anlatılsın istiyordum.

Bunun dışında ilk sahneden başlayıp son sahneye kadar rezil diyebiliceğim kalitesiz bir yapım. Ama ben buna hazırdım. Sadece bir üst satırda yazdıklarım olmasaydı yeterdi. Zina yapan Ulubatlı Hasana da, Nasrettin hoça tipli Akşemseddine de, Tesbihi ayağıyla çiğneyen Fatih'e de, Angry Birds gibi gemi batıran Rumeli Hisarı topcularına da, Düz duvara karşı akın eden atlılarada rağzıydım. Bunlara ve daha fazlasına hazırdım. Ancak olmadı. Boynum bükük ayrıldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fmpes

quote:

Orijinalden alıntı: theformul

Bir an önce Bluray çıkmasını bekliyorum ama daha baya bi bekleyeceğim sanırım :) çok yere yorum attım da buraya da yazayım

düşüncene saygı duymakla beraber imdb notuna katılmıyorum bilgisayar kullanılmış filmleri baz alırsak avatar 8.0, truva 7.0 almışken bourne ultimatum, v for vendetta, there will be blood gibi beğenilen filmlerin notları bile 8.1. fetih'in imdb standartlarına göre alabileceği maksimum puan 7 olabilir o da başarılı kılıç sahneleri için

inanır mısın o nota 7.5 yazacaktım ama gittim baktım şuan 8.4 gözüküyor çok uçurum olacak diye 8 dedim :)

• Daha hala gemilerin karadan yürütülmesine takıldım.

Her şey kilitlendi. Yapacak bir şey yok. Akşemseddin geliyor ve hiç bir şey olmamış gibi gemiler karadan geçiriliyor.
    Keşke o sahneden önce bi kaç dakikalığına Fatih''le Akşemseddin'in gemileri karadan yürütmesine dair fikir teatisini izleseydik. Damdan düşer gibi bir baktık gemileri halatlarla asılıyorlar.

Bu filmden en büyük beklentim hasılatının yüksek olmasından dolayı daha becerikli ve başarılı yapımcı ve yönetmenlere tarihi film çekme isteği uyandırması. Şu anda Recep İvedik'in rekorunu kırdığına göre umarım yapımcılar bunu göze alır da daha güzel tarihi filmler izleriz.
    Geçen hafta izledim, halen salonlar tamamen doluydu. Böyle giderse 5-6 milyon seyirciyi rahat bulacak gibime geliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.