Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlıtzKrıeg

Bende burdaki insanlar gibi düşünerek gittim filme. Zaten uzun zamandırda gitmek istiyordum. Tek kelimeyle özetlemek gerekirse tamamen boş bi film olmuş. Filmde ne bir osmanlı havası nede birbiriyle bağlantılı akan bi hikaye vardı. Hatta çok açık konuşmak gerekirse bukadar reklamına göre epey rezil bi filmdi. Gereksiz sahnelere cok uzun zaman ayırmışlar ama gemilerin karadan yürtüldüğü sahneye 1dk bile koymamışlar bu denli mühim bir olayken. Ulubatlıyla o öteki zibidinin dövüşünde resmen sıkıldım manyak gibi bağırıyolar atlıyolar zıplıyolar bildiğin 'battal gazi' mod on yapmış adamlar. az açın bi spartacuse falan bakın. Bu tür işlerde aklınıza gelmiyorsa esinleneceksin olmadı birazda başkalarından yürüteceksin. Her neyse filmde ne bir mehter duydum nede bir osmanlı kadını gördüm. Sahi topların tek atışları surları delmesi tam bir facia tabi dağlar taşlar ordu yapmışlar ben o sahneyi biyerden hatılıyom ama cıkaramadım. Tv dizileri bile bu filmden daha iyi veriyor osmanlı havasını. Çoğu sahnelerde güldüm bazı izleyicilerde güldü. Fatihin ara sıra içine kaçan sesi. Ulubatlının ufak çaplı isyanı bastırıken ne dediğinin anlaşılmaması. Ulubatlının okla öldürüldüğü sahne. Hele hele birde son sahne varki tam anlamıyla sı.tık sıvadık olmuş. Ne öyle kucağına cocuk alıp sakalını sıvazlattırdı falan...

Bana göre tamamen maddi kazanç için yapılmış bir film zaten gerek yönetmeninden gerekse oyuncusundan ne olacağı az cok belliydi. Bu filmlede iyice anlamış oldukki türk sinema sektöründen bi cacık olmaz

Aynen.

Hiç bir şey yapamama dalında elimize su dökemezler.

• Fetih 1453 Film 4 haftada 5 Milyon 425 bin kişi seyirciye ulaştı
    Hasılat olarak 47000 TL oldu

Almanya gişesi 303 bin kişiyle devam ediyor.
    3 milyon 538 bin dolar gişesi var.( 6000 TL türk lirasına gelir)

(İmbd)'de Türk sinema tarihinde en çok oy alan Fetih 1453'dir.
    25 bin oylama yapıldı.puanı 8.3.
  • Tek düzey tek mantığa bağlı takılarak yorumlar yazılıyor konuda tamam yazılsın.
    Ama lütfen seviyeyi aşağıya çekmeden yorum yapalım.

Ayrıca film hakkında olumsuz görüş belirtenler banlanıyor sananlar var.
    Seviyeyi düşürmeyin istediğiniz yorumu yapabilirsiniz.
  • Bu kadar hasılat yaptığına göre herhalde güzel filmdir deyip 2 gün önce gittik bu filme..Vasat bir filmdi.Filmin ne kadar bu kadar çok izlendiği ve neden bu kadar çok para harcandığını çözemedim.
    Sonuç olarak hayal kırıklığıyla salondan ayrıldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 14 Mart 2012; 17:49:05 >
  • 6 milyona kadar da çıkar daha ilerleyemez diye düşünüyorum, gayet güzel hasılat yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Bu kadar hasılat yaptığına göre herhalde güzel filmdir deyip 2 gün önce gittik bu filme..Vasat bir filmdi.Filmin ne kadar bu kadar çok izlendiği ve neden bu kadar çok para harcandığını çözemedim.
    Sonuç olarak hayal kırıklığıyla salondan ayrıldık.

yorumu bir daha okuyunca çözersin
  • Dünya'yı Kurtaran Adamın Oğlu içinde bu kadar reklam yapılsaydı onun gişeside 5 Milyon'u bulurdu.
  • DVD çıkış tarihiyle ilgili bilgi var mı?
  • Votes Percentage Rating
    20,939 83.6% 10
    1,326 5.3% 9
    585 2.3% 8
    426 1.7% 7
    289 1.2% 6
    220 0.9% 5
    120 0.5% 4
    106 0.4% 3
    116 0.5% 2
    905 3.6% 1

1 veren 905 kişi var. tamam mükemmel bir film değil ama 1 verecek kadar da değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Votes Percentage Rating
    20,939 83.6% 10
    1,326 5.3% 9
    585 2.3% 8
    426 1.7% 7
    289 1.2% 6
    220 0.9% 5
    120 0.5% 4
    106 0.4% 3
    116 0.5% 2
    905 3.6% 1

1 veren 905 kişi var. tamam mükemmel bir film değil ama 1 verecek kadar da değil.

Mükemmel değilse 10 verenleri de kınamak lazım. :)
  • 6 milyona ulaşır dediğimde gülenler vardı :)

Facebook sayfalarından yapılan açıklama.

"FETİH 1453 YENİ REKORA HAZIRLANIYOR! Fetih 1453 bu haftasonu Türkiye'de 6 milyon seyirciye ulaşmış ilk film olacak. Hepinize teşekkür ediyoruz..."

7'yi bile zorlayabilir bu gidişle. Ve bu diğer yapımcıların iştahını kabartır, daha iyi tarihi filmler çekmeye yöneltir umarım onları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: addar

quote:

Votes Percentage Rating
    20,939 83.6% 10
    1,326 5.3% 9
    585 2.3% 8
    426 1.7% 7
    289 1.2% 6
    220 0.9% 5
    120 0.5% 4
    106 0.4% 3
    116 0.5% 2
    905 3.6% 1

Milliyetçi duyguları kabarmış kişilerdir onlarda. Ben 8 verdim. Ve yerinde olduğuna inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

6 milyona ulaşır dediğimde gülenler vardı :)

"FETİH 1453 YENİ REKORA HAZIRLANIYOR! Fetih 1453 bu haftasonu Türkiye'de 6 milyon seyirciye ulaşmış ilk film olacak. Hepinize teşekkür ediyoruz..."

7'yi bile zorlayabilir bu gidişle. Ve bu diğer yapımcıların iştahını kabartır, daha iyi tarihi filmler çekmeye yöneltir umarım onları...

Yurtdışı izlenme ve kazandığı sayıları öğrenebiliyormuyuz.Yurtdışı istatistikleride çok önemli,gözden kaçırmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

6 milyona ulaşır dediğimde gülenler vardı :)

Bir Malazgirt zaferi film olsun isterdim. Hem öyle çok büyük surların kalelerin olduğu setlerede gerek yok daha az maliyetlede çekilebilir. Ama dövüş sahneleri ve senaryo çok iyi olmalı.
  • Benim gibi düşünenleri bulmak ne güzel.Bende sanıyordum ki birtek ben beğenmedim.Filmin yarısında çıktım.Ve o kadar reklamı,salonlarda o kadar çok yer kapladı ki ,örn;Marmara forumda çıktığı gün 4 veya 6 salon sırf bu filmdi.e böyle yaparsan herkes gider.Ghost rider bile 2.haftasında bütün salonlardan kaldırılmış.
    Filme gelicek olursak 17 milyon dolar harcanmış diyorlardı;eminim ki büyük bir yalan 1 milyon tl bile harcamamışlardır Ki dandik bir darkest hour filminin görüntüleri daha güzeldi.Tarih bilmesek yutturucaklar,ermeni topu bulmuş,birde kill billdeki hattori hanzo gibi birdaha top yapmıyacağım diyor .Topu fatih buldu.ondan önce bulunsa feodal devletler olmazdı avrupada.Oyuncular zaten figuran olan kişiler.hele bizans kralı çok berbattı.Fatihi oynayanda kasılmış biri.yani boşa giden para ve zaman kaybı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

quote:

Orijinalden alıntı: shadow1414

Bir önerim olacak , filme gidelimde yapımcılar daha yüksek bütçeli filmler çekebilsin diyenler yapımcı Faruk Aksoy dan banka hesap numarasını isteyip direk olarak oraya bağış yapsınlar.Eminim hesap numarasını hemen verecektir.Hem böylece zihninizdeki FETİH algısınıda bozmamış olursunuz.

Hem böylece zihninizdeki FETİH algısınıda bozmamış olursunuz.

bilet alıp forumda dağıtabilirsiniz. Gitmek isteyen parası olmayan da gitmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: enslavedss

Benim gibi düşünenleri bulmak ne güzel.Bende sanıyordum ki birtek ben beğenmedim.Filmin yarısında çıktım.Ve o kadar reklamı,salonlarda o kadar çok yer kapladı ki ,örn;Marmara forumda çıktığı gün 4 veya 6 salon sırf bu filmdi.e böyle yaparsan herkes gider.Ghost rider bile 2.haftasında bütün salonlardan kaldırılmış.
    Filme gelicek olursak 17 milyon dolar harcanmış diyorlardı;eminim ki büyük bir yalan 1 milyon tl bile harcamamışlardır Ki dandik bir darkest hour filminin görüntüleri daha güzeldi.Tarih bilmesek yutturucaklar,ermeni topu bulmuş,birde kill billdeki hattori hanzo gibi birdaha top yapmıyacağım diyor .Topu fatih buldu.ondan önce bulunsa feodal devletler olmazdı avrupada.Oyuncular zaten figuran olan kişiler.hele bizans kralı çok berbattı.Fatihi oynayanda kasılmış biri.yani boşa giden para ve zaman kaybı.

Eleştiriye ve bilir kişilik hallere bak. Arkadaşım hangi ünlü yönetmensin söyleme şansın var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 15 Mart 2012; 10:10:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enslavedss

Benim gibi düşünenleri bulmak ne güzel.Bende sanıyordum ki birtek ben beğenmedim.Filmin yarısında çıktım.Ve o kadar reklamı,salonlarda o kadar çok yer kapladı ki ,örn;Marmara forumda çıktığı gün 4 veya 6 salon sırf bu filmdi.e böyle yaparsan herkes gider.Ghost rider bile 2.haftasında bütün salonlardan kaldırılmış.

Filmin esas kısmını kaçırmışsınız. Film zaten yarısından sonra başlıyor tam anlamıyla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: addar

quote:

Votes Percentage Rating
    20,939 83.6% 10
    1,326 5.3% 9
    585 2.3% 8
    426 1.7% 7
    289 1.2% 6
    220 0.9% 5
    120 0.5% 4
    106 0.4% 3
    116 0.5% 2
    905 3.6% 1

Milliyetçi duyguları kabarmış kişilerdir onlarda. Ben 8 verdim. Ve yerinde olduğuna inanıyorum.

Ben 1 bile vermem

• Kusura bakmayın ama bu 1 bile vermem - 10 veririm gibi yorumları zevk ve tercih meselesi olarak görmüyorum. Tamamen filmi ve Osmanlı'yı karalamaya yönelik atılmış, tartışma çıkarmaya meyilli mesajlar olarak görüyorum. Bugüne kadar yapılmış diğer Türk filmlerine bile bu tip yorumlar gelmiyorken, bugüne kadar çekilmiş en görkemli Türk filmine - bana göre - bu tip yorumlar gelmesi tamamen artniyet içeriyor.

Zaten insanın içinde biraz vatan/millet sevgisi varsa sırf konusu '' OSMANLI '' diye o film sonuna kadar izlenir.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.