Şimdi Ara

Fiat 500 1.2 vs Fiat 500 1.4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Merhaba, bu araca hastayım :) Fakat etrafta kullanan pek yok. Kullanıcı yorumları ve tavsiyeleri istiyorum. Araçtan memnun musunuz? Arka koltuklar 1.70 civarı kişiler oturabiliyor galiba. Genç yaşımda böyle bir araç kullanmak istiyorum her ne kadar ikinci eli olmasa da. Sizce iyi mi yaparım bu aracı almakla. Teşekkürler.

Araba az evet bu bir yerde kötü gibi gözükse de aslında bir yerde iyi, gidilen her yerde dikkat çeken bir araç. Son zamanlarda sayısı giderek artıyor Fiat 500 serisi üzerine yoğunlaşıyor artık yeni gelecek modeller ile 500 kullananlar giderek artacaktır.

Boy konusuna gelince geçen gün araca 4 kişi bindik arka tarafa oturanların birisi 2 metre boyunda, tam arkama oturduğu için nasıl oturdu görmedim ama gayet rahat oturdum diyor onun önünde ben 1.80 boy ile oturdum.. Çok konforlu yolculuk oldu dersem yalan olur ama sonuçta işimizi gördü.. Normalde öne 1.80 ler arkaya 1.65 1.70 4 kişi çok rahat yolculuk eder hiç zorlanmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 4 Haziran 2014; 17:35:59 >

• Teşekkür ederim
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    Onbeşbine yaklaştı... Hiç sorun çıkarmadı, boya veya işçilik hatasına rastlamadım. İlk başlarda süspansiyon hızlı aşınıyor gibi geldi ama sonra bir yerde yavaşladı. 5bin km'de hangi süspansiyon varsa şu anda da aynısı var. Ama Fiat'tan beklentim yine de farklı değil, 50bin kmde rotilleri değiştirmek gerekirse şaşırmam.

Direksiyon iyi merkezliyor, frenler iyi dozajlanıyor, ABS çok hassas. ESP ile ASR de iyi çalışıyorlar-mış (ben test etmedim :).

En iyi tarafı araba yüksek, ama sürüş pozisyonu ticari gibi dimdik değil. Sis farları, artık her arabada olan sirenler falan daha az göz alıyor. Kapısı çoğu saçma kaldırımda açılabiliyor, altını da hiç vurmadım. Tipik İtalyan... roll doğrultusunda serbest süspansiyonu var. Helezon gibi sokaklarda, Mecidiyeköy'ün arka tarafları veya Çamlıca yollarına iyi cevap veriyor. Opel VW gibi daha Avrupai modellere göre bu arabaların iyi tarafı bence bunlar işte.

Mekanik ve içte işçilik çok iyi. Koltukalar da dikişler de çok iyi. Ama malzeme kaltesi biraz düşüktür. direksiyondaki deri temizlemesi çok zor pütürlü bir şey. Öyle Mini ile falan mukayese etmemek gerekir. Biraz da pahalı, fiyatın bir kısmı stile gidiyor.

Fiat'ı en çok koltuğu ve akıllı stili için beğendim. Nostaljik diye eleştirenler var ama göstergeleri direksiyonunarkasına saklamadan doğru düzgün okutabilen pek fazla araba yok. Ölçüler, oralar tam uyum sağladı, sürüş pozisyonu ideale çok yakın. Bu yüzden İstanbul'dan İzmir'e gittiğimizde de pek yorulmadım. Normalde böyle küçük bir araba yorabilir. Ebatlarına göre süspansiyonu da epey konforlu, yalnız "ebatına göre". Geri görüş biraz sorun... Skoda Citigo'da geri görüş biraz daha iyi.

Bence Opel Adam'a da bakın. Onun da direksiyonu park ederken Fiat gibi yumuşak. Ama Opel'de süspansiyon da, direksiyon tepkileri de biraz daha Avrupaidir, "roll" yöünde daha kontrollüdür.

Bir de eğlenceli bir araba istiyorsanız Avrupa'da bu Eylül'de çıkacak Twingo III var. Arkadan itişli ve arkadan motorlu, ekonomik model. Bilmiyorum Oyak getirir mi, ben akla getirmiş olayım :) Bence 500'ün sağlam rakibi olabilir.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    500 ün retro ruhu yeter :)

Ayrıca bu 500 diğer Fiat lardan genel olarak baya farklı Fiat Chrysler Automobiles grubunun temellerini bu araç oluşturuyor diyebiliriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 4 Haziran 2014; 20:45:20 >
  • Ben Fiat 500 1.2 Aldım Dualogic 1 haftada 2500 km yol yaptım 3 kişi klima açık öyle yokuş çekmiyor lafları hikaye araba gidiyor ve mükemmel bir araba. Yakıt olarakta 4.5 ortalama ile gezdim. Kesinlikle öneririm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.