Şimdi Ara

Fiat 500 1.2 vs Fiat 500 1.4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Silindir Hacmi: 1242 cc
    Silindir Sayısı: 4
    Maksimum Güç: 69/5500 hp/dd
    Maksimum Tork: 102/3000 Nm/dd
    Azami Hız: 160 km/s
    0-100 Km Hızlanma: 12.9 sn
    Şanzıman: 5 ileri Dualogic
    Yakıt Türü: Benzin
    Yakıt Tüketimi
    Şehir İçi: 6.2 lt/100km
    Şehir Dışı: 4.3 lt/100km
    Genel: 5.0 lt/100km
    Ağırlık: 865 Kg

Fiat 500 1.4 Dualogig 100 HP
    Silindir Hacmi: 1368 cc
    Silindir Sayısı: 4
    Maksimum Güç: 100/6000 hp/dd
    Maksimum Tork: 131/4250 Nm/dd
    Azami Hız: 182 km/s
    0-100 Km Hızlanma: 10.5 sn
    Şanzıman: 6 ileri Dualogic
    Yakıt Türü: Benzin
    Yakıt Tüketimi
    Şehir İçi: 7.1 lt/100km
    Şehir Dışı: 5.1 lt/100km
    Genel: 6.1 lt/100km
    Ağırlık: 930 Kg

Hangi motoru seçmeliyim 1.2 olan için arabada 2 kişi olsa yokuş çıkmaz diyenler olmuş nette, araç sollamak filan zor demişler.. Araç günlük kullanılacak İstanbul'da Bahçeşehir-Beşiktaş arası TEM üzerinden..

• 1.4 bariz şekilde atak. Fakat motoru baya gürültülü geldi,belki de benim kullandığım araçta problem vardı bilmiyorum.
    1.2 çok daha sessiz çalışıyor.Ben içinde üç kişiyle kullandım,şehiriçine yetecek performansa sahip.Araç baya hafif olduğu için tehlikeli şekilde yavaş değil.
  • 865kg araba mı olur beya.. avm de park yeri bulamayan Gürbüz gençler kaldırır kenara atar valla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

865kg araba mı olur beya.. avm de park yeri bulamayan Gürbüz gençler kaldırır kenara atar valla :)
    1.4 tabiki daha keyifli, ancak 1.2 de yeterli..

Yakıt tüketimleri %10-15 arasında fark edebilir. Daha fazla oynamaz. Ancak 1.2'nin vergisi de bir alt dilimde..

İşin parasal boyutuna bakarsak, daha düşük ilk alım fiyatı, kasko bedeli, yakıt tüketimi ve vergi ile 1.2 versiyonu daha ekonomik bir tercih. Ama ben performans farkı sebebiyle 1.4'ü tercih ederdim..

Bu arada çekmez gitmez lafları hikayedir. En kötü 1.4'le 3'ü vitesle çıktığınız rampayı, 1.2 ile 2. viteste çıkarsınız bu kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

1.4 tabiki daha keyifli, ancak 1.2 de yeterli..

Yakıt tüketimleri %10-15 arasında fark edebilir. Daha fazla oynamaz. Ancak 1.2'nin vergisi de bir alt dilimde..

İşin parasal boyutuna bakarsak, daha düşük ilk alım fiyatı, kasko bedeli, yakıt tüketimi ve vergi ile 1.2 versiyonu daha ekonomik bir tercih. Ama ben performans farkı sebebiyle 1.4'ü tercih ederdim..

Bu arada çekmez gitmez lafları hikayedir. En kötü 1.4'le 3'ü vitesle çıktığınız rampayı, 1.2 ile 2. viteste çıkarsınız bu kadar..

Alıntıları Göster
    Kesinlikle 1.2. Hem vergi avantajı hem de ağırlık avantajı var.100km de 1 litre rahat farkeder.Ağırlık avantajı olduğundan tork düşüklüğünü çok fazla hissetmezsiniz.Araç 1.2 normal bir motora göre düşük beygir gücüne sahip olsa da yetersiz değil.Şehir içi için çok iyi bir tercih olur bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Kesinlikle 1.2. Hem vergi avantajı hem de ağırlık avantajı var.100km de 1 litre rahat farkeder.Ağırlık avantajı olduğundan tork düşüklüğünü çok fazla hissetmezsiniz.Araç 1.2 normal bir motora göre düşük beygir gücüne sahip olsa da yetersiz değil.Şehir içi için çok iyi bir tercih olur bu arada.

Alıntıları Göster
    cevap yazan arkadaşlara teşekkürler, cumartesi günü showroom gidip bakacağız araca inşallah 1.2 versiyonu vardır test etmek istiyoruz bizimde gönlümüz 1.2 den yana.. performans önemli değil bizim için sakin şekilde kullanılacak araç.. keşke 0.9 twinair seçeneği olsaydı tereddüt yaşamazdık..

• 1.4 100hp otomatik kullandim. Sport modda gaz tepkileri hizli normal modda bana biraz hantal geldi(manuel dizel araca alisik oldugumdan) 1.4 un tuketimi 8litre civarindaydi. 1.2 olanini kullanmadim yorum yapamam.

Ama her firsatta soyluyorum. Ileride ikinci arac olarak alacagim araba kesinlikle bir fiat 500dür:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    17 yıl önce açıldı
    1.33 vs 1.6 Corolla ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

1.4 100hp otomatik kullandim. Sport modda gaz tepkileri hizli normal modda bana biraz hantal geldi(manuel dizel araca alisik oldugumdan) 1.4 un tuketimi 8litre civarindaydi. 1.2 olanini kullanmadim yorum yapamam.

Ama her firsatta soyluyorum. Ileride ikinci arac olarak alacagim araba kesinlikle bir fiat 500dür:)
    Ankarada bir kaç showroom gezmiş ama deneme sürüşü için fiat 500 bulamamıştık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Ankarada bir kaç showroom gezmiş ama deneme sürüşü için fiat 500 bulamamıştık...

Cevizlibağ Fırat oto aradım tüm modeller için test imkanı var dedi telefondaki bayan.. 1.2 versiyon vardır inşallah olmadı başka Fiat gideriz zaten aracı 2. el alacağız arabayı deneme amaçlı gidiyoruz showroom a.. 1.2 yetecektir bencede zaten bayan kullanacak arabayı 24 yaşında avukat bayan için yeterli olur bence, en fazla yokuşta vitesi ileriye iter olur biter biraz fazla yaksa da en fazla 1.4 kadar yakar o da anlık olur diye düşünyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1872

quote:

Cevizlibağ Fırat oto aradım tüm modeller için test imkanı var dedi telefondaki bayan.. 1.2 versiyon vardır inşallah olmadı başka Fiat gideriz zaten aracı 2. el alacağız arabayı deneme amaçlı gidiyoruz showroom a.. 1.2 yetecektir bencede zaten bayan kullanacak arabayı 24 yaşında avukat bayan için yeterli olur bence, en fazla yokuşta vitesi ileriye iter olur biter biraz fazla yaksa da en fazla 1.4 kadar yakar o da anlık olur diye düşünyorum..

Alıntıları Göster
    Fiat 500L ile Fiat 500'ü karıştıran çalışanlar ile karşılaştık biz showroom'larda... Algı değişik olabiliyor... Ellerindeki tüm modeller ile test imkanı veriyor bayiler ama ellerinde fiat 500 yoksa test etme imkanınız olmayabilir... Hatta birisi pek sorulmadığı için showroom'a getirmiyoruz o aracı, ancak sipariş verilirse getiriyoruz dedi... Ben de hayırlı işler dileyip çıktım, showroom'da görmediğim aracı nasıl sipariş edip kapora yatıracağım... Linea Doblo satışları yetiyor kendilerine... Gene de inşallah bulursunuz test aracı diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: qrio

quote:

Hocam siz altını çize çize 500 diye tekrar sorun. 500L ile karıştırmış olabilirler. Orası olmaz ise Zincirlikuyu birmotta kesin vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

quote:

Hocam siz altını çize çize 500 diye tekrar sorun. 500L ile karıştırmış olabilirler. Orası olmaz ise Zincirlikuyu birmotta kesin vardır.

Alıntıları Göster
    Belki bu 1.2 1.4 tereddüdünde kalan olursa nasıl tercih yaptığımızı merak eden olur diye yazıyorum;

Showroom a gitmeden sahibinden üzerinden bir ilan bulduk, araç 1.4 tü aracı test etmeye gittik 1.4 olanda Sport mode düğmesi var o kapalı olduğunda aracın performansı çok düşüyor, sport mode açıkken araç çok iyi gidiyor.. Bulduğumuz araç full donanıma sahipti ilanlarda bulduğumuz 1.2 full donanımlı olan araçlardan 7-8 bin lira daha ucuz olması ve 1.4 performansının hoşumuza gitmesiyle 1.4 olan aracı aldık..

• quote:

Belki bu 1.2 1.4 tereddüdünde kalan olursa nasıl tercih yaptığımızı merak eden olur diye yazıyorum;

Showroom a gitmeden sahibinden üzerinden bir ilan bulduk, araç 1.4 tü aracı test etmeye gittik 1.4 olanda Sport mode düğmesi var o kapalı olduğunda aracın performansı çok düşüyor, sport mode açıkken araç çok iyi gidiyor.. Bulduğumuz araç full donanıma sahipti ilanlarda bulduğumuz 1.2 full donanımlı olan araçlardan 7-8 bin lira daha ucuz olması ve 1.4 performansının hoşumuza gitmesiyle 1.4 olan aracı aldık..

Kaç model kaç km'de hocam kaça aldınız ?
    Allah kaza bela vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

Amin, sağolun..

Fiat 500 1.4 Lounge Dualogic
    2010 model (2010 eylül trafik çıkışlı) 45000 km.. 34.500 TL bulduk araçta boya, değişen vs. yok yetkili serviste ekspertiz yaptırdık hiçbir sıkıntısı çıkmadı aracın pazarlık ile 32.500 e aldık..

Araç 500 ün en full paketlisi ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER // 7 hava yatığı // dijital klima // 16" jantlar vs.
    bunlara ekstra olarak
    -Skydome tavan (açılır cam sunroof)
    -BLUE & ME PACK (bluetooth üzerinden telefon kontrol vs.)
    -İnci beyaz renk

Lounge pakete ekstra neler var daha tam bilmiyorum bunlar ilk göze çarpanlar.. Kapı çıtası, spoiler filanda var hepsi orijinal fiat aksesuarı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 18 Şubat 2014; 13:59:44 >

• quote:

quote:

Amin, sağolun..

2010 model (2010 eylül trafik çıkışlı) 45000 km.. 34.500 TL bulduk araçta boya, değişen vs. yok yetkili serviste ekspertiz yaptırdık hiçbir sıkıntısı çıkmadı aracın pazarlık ile 32.500 e aldık..

Araç 500 ün en full paketlisi ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER // 7 hava yatığı // dijital klima // 16" jantlar vs.
    bunlara ekstra olarak
    -İnci beyaz renk

Lounge pakete ekstra neler var daha tam bilmiyorum bunlar ilk göze çarpanlar.. Kapı çıtası, spoiler filanda var hepsi orijinal fiat aksesuarı..

Pendik'teki araç sanırım :) Biz de baktık da biraz bütçemizden yukarıda geldi.
    Hayırlı uğurlu olsun tekrardan..Biz aramaya devam ediyoruz :)

• quote:

quote:

quote:

Amin, sağolun..

bunlara ekstra olarak
    -İnci beyaz renk

Pendik'teki araç sanırım :) Biz de baktık da biraz bütçemizden yukarıda geldi.
    Hayırlı uğurlu olsun tekrardan..Biz aramaya devam ediyoruz :)

evet aynen araç etiket olmuş desene Bize araç biraz acil lazımdı donanıma ve temizliğe göre fiyatıda uygun geldi, yaza doğruda fiyatlar artacak beklemenin anlamı yok diyip aldık nasip kısmet işi, inşallah sizde istediğiniz aracı bulursunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 18 Şubat 2014; 14:57:42 >

• şimdi yani performans önemli 1.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmavy -- 18 Şubat 2014; 15:04:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrebelliousx

şimdi yani performans önemli 1.4

evet bu başlıkta diğer arkadaşlarında dediği gibi sportmode kapalıyken çok farklı oluyor 1.2 biraz hantal kalabilir 1.4 araca çok keyif veriyor.. Vites geçişleri filan çok keyifli araba..
  • quote:

bunlara ekstra olarak
    -İnci beyaz renk

İyi günlerde kullanın. Biz de Ağustos'ta 1.2 almıştık, on bin km oldu.

Lounge versiyon Türkiye'de dij. klima, blue-me ve tuşlu direksiyon, 15" alaşım tekerlek, bagaj lambası, ön sis farı ve deri direksiyonu getiriyor.
    Dualogic opsiyonu da ASR, Hillholder vs'yi getiriyor.
    Hava yastıkları her versiyonda standart.

Açılır tavan, 16" tekerlek, çıtalar, spoiler, metalik veya mikalı renkler ekstra opsiyonlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

bunlara ekstra olarak
    -İnci beyaz renk

İyi günlerde kullanın. Biz de Ağustos'ta 1.2 almıştık, on bin km oldu.

Lounge versiyon Türkiye'de dij. klima, blue-me ve tuşlu direksiyon, 15" alaşım tekerlek, bagaj lambası, ön sis farı ve deri direksiyonu getiriyor.
    Dualogic opsiyonu da ASR, Hillholder vs'yi getiriyor.
    Hava yastıkları her versiyonda standart.

Açılır tavan, 16" tekerlek, çıtalar, spoiler, metalik veya mikalı renkler ekstra opsiyonlar.

Alıntıları Göster
    Merhaba, bu araca hastayım :) Fakat etrafta kullanan pek yok. Kullanıcı yorumları ve tavsiyeleri istiyorum. Araçtan memnun musunuz? Arka koltuklar 1.70 civarı kişiler oturabiliyor galiba. Genç yaşımda böyle bir araç kullanmak istiyorum her ne kadar ikinci eli olmasa da. Sizce iyi mi yaparım bu aracı almakla. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.