Şimdi Ara

Fiat Albea 1.3 Multijet'e En Fazla Kaç Verilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
6.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada 2.el olarak uygun fiyata alınacak araç satılırken yine uygun fiyata satılır ve keyiflice güzel bir araca binilir. 2. el kavramını bizden başka bu kadar düşünen bir toplum var mı bilmiyorum.
    Korkusuzca herkes kredi çekiyor ama 2. el araç söz konusu olunca 2. el değeri çok önemli her gün araç alıp satıyoruz sanki.

Albea konusuna gelince. Bakım vb konularda masraf minimum olsun şehir içi biryerden biryere götürsün diye düşünülüyorsa albea güzel araç.
    Taksiler 400bin m civarında sorunsuz biniyorlar. Zamanında bakım yaptırın yeter diyorlar daha ne olsun..

Yedek parça ve bakım malzemeleri de çok ucuz.
  • sanki cordoba matah bi araba övdüğünüz araca bakın beyler yahu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omentum

sanki cordoba matah bi araba övdüğünüz araca bakın beyler yahu...

Albea'nın yanında evet fazlasıyla matah. 3. sınıf dünya ülkelerine satılan kalitesiz bir arabayla EuroNcap testi bulunan VW standartlarıyla üretilmiş ve Avrupa ülkelerinde belli bir satış rakamına ulaşmış bir araba Albea için çok çok matah.

Üzerindeki 1.4 TDI motor Polo motoru. Tüm yürüyen aksam Polodan. Koltuklar ve yalıtım malzemeleri de o şekilde. Neyin çabasındasınız anlamadım ki. 20.000e hem dizel hem sorunsuz hem kaliteli bi "matah" bi araba göster çok biliyosan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

bir albea kullanıcısı olarak bu arabalara "Albela" diyorum ve "almabelanı sakın" diyorum...

Güzeldi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

quote:

Orijinalden alıntı: omentum

sanki cordoba matah bi araba övdüğünüz araca bakın beyler yahu...

Albea'nın yanında evet fazlasıyla matah. 3. sınıf dünya ülkelerine satılan kalitesiz bir arabayla EuroNcap testi bulunan VW standartlarıyla üretilmiş ve Avrupa ülkelerinde belli bir satış rakamına ulaşmış bir araba Albea için çok çok matah.

Üzerindeki 1.4 TDI motor Polo motoru. Tüm yürüyen aksam Polodan. Koltuklar ve yalıtım malzemeleri de o şekilde. Neyin çabasındasınız anlamadım ki. 20.000e hem dizel hem sorunsuz hem kaliteli bi "matah" bi araba göster çok biliyosan

ya bu kadar çok güzel araç
    caddelerin cordıba :) ile dolup taşması gerekmezmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mur@t_333 kullanıcısına yanıt
    euroncap testi yok...
  • Al bi hyundai era bak keyfine .
  • lanet olsun albea takoz gibi koltuğuna oturduğunuz an zaten kalitesizliği anlıyorsunuz ibre 120-130 olduğu zaman duaları okumaya başlarsın.içeri ses alıyor motor sanki arka koltukta çalışıyormuş gibi valla albea alma ne alırsan al cordoba öneren arkadaşa kalıtılıyorum düşünülesi bir araç.aklıma gelen bir araçta skoda octavia yakın bir arkadaşımda vardı güzel bir araç 18-19-20 civarı bulabilirsin.sırf ikinci eli hızlı diye teneke tabutlara binmeyinhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-temiz-skoda-octavia-tek-kurus-masrafsiz-132721214/detay

• Albea düşünen bir insanım hatta şuan araç arıyorum
    Ama konuyu okuyunca şaşırdım kaldım doğrusu
    Bu kadar kötü mü ya?
    Kendim de yolculuk yapma fırsatı buldum parasının arabası diye düşünüyorum
    Hani herhangi bir marka takıntım da yok ama piyasada 2008 model 16-17bin e
    çok sağlam bir dizel motora sahip,parçası ucuz,sorunsuz 2airbag+abs+klima özelliğe sahip araç var mı?
    Yok varsa alayım?
  • fiatı seviyorum kullanırım gocunmam, anti-fiat'çı değilim burdaki faşist önyargılı anti-fiat'çılardan olmamda ama albea gerçekten alınacak bir araba değil...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

cordoba nın üretimi durdu eğer hemen satacaksın cordoba tavsiye etmem ikinci eli satılmıyor

Bir arabanın üretiminin durması ile ikinci eli arasında nasıl bi bağ kurdunuz gerçekten anlamadım.

Albea'dan 1 hafta geç satılsın ama doğru düzgün arabaya binilsin. 2. el olayını daha binmeden düşünmek saçma geliyor bana. 2.eli iyi olacak diye hiçbir zaman piyasa arabalara binmedim ve insanlara da tavsiye etmedim. Çok sıkışırsam 1.000TL altına satsam ertesi gün yine satarım...

ben cordoba ların zor satıldığını biliyorum çok temiz komşumuzun vardı adam bu hareketli sezonda bile zar zor sattı ki gerçek fiyatından 1500 de inerek ben sadece tavsiyede bulundum sen ikinciel düşünmezsin ama adam düşünür ben sana sormadım ayrıca

Konuda tek Cordoba öneren benim dolayisiyla bana söylemis oluyorsun. Ben 2.eli önemsemem sen önemsersin bu kadar. Daha fazla uzatmanin alemi yok.

bırakın hocam uğraşmayın şunlarla 2. eli iyi diye albea clio vs.den başka arabaya binmesinler

• 23 Bin TL verilir. Seat Cordoba gibi masraf kapısından çok daha iyidir. ŞEhir içi atik, bulabilceğin en az parça fiyatı yakıt tüketimi o motora göre performans. Düzgüm bir ARABA sonuçta.

Edit: Aracı anlatayım,

Her arabada olduğu gibi temiz kullanılmamışssa sıkıntısı bitmez. Arabayı araba gibi kullandığın zaman yıllarca periyodik bakım yaparak gezebilceğin bi araba. Ben kullanıcısıyım 4 yıldır biniyorum.Aracım şirket aracıydı önceden yani motor olarak hantal değilde sürekli atik kullanılmış bir araç. 40 Bin dir bende.

175 lastik kullanırsna virajda güven vermez ama 185 yapıp yanağıda biraz düşürünce araba düzeliyor virajlarda bir nebze tutuyor. Ama yol viraj tutsun istiyosanız Vectra-Laguna sizi bekler.
    Performans olarak turbo devrinde kullanınca çok yeterli hoş bir motora sahip. Aerodinamik olarak düşük zaten şehir içine göre tasarlanmış bir araç.120 den sorna güven vermez.Bastımmı 190 sınır.

Frenleri çok iyi, gerçekten çok iyi, ayağınızı koymanız durmak için yeterli lastiklerinizde 185 ebatındaysa frenlemelerde gerçekten zevk verir.

Ses sistemi olarak çok kötü diyen arkadaş yanlışıkla Clioya falanmı bindin bilmiyorum ama Albea nın ses sistemi gerçekten çok güzeldir şu zamanda dahi bagaj hacmini kullanarak çalan markalar bi elin parmaklarını geçmez. Albeanın hoparlörleri ne kadar dandik gibi dursada tiz ve bas olarak gerçekten iyiler. Bende bu işin içindeyim Basslar anfiler uğraşıyoruz. Düzgün ayar ile temiz ve güçlü ses alınabiliyor.

Sole olan değilde sole öncesi Albea almaya dikkat edilmesi gerek pek kişi bilmez bu detayı. O zamanlar malzeme kalitesi biraz düşürüldü ama Sole öncesi malzeme olarak düzgün. Yılda 15 gün köy yolunda kullanırım daha torpidomdan tık sesi gelmedi öyle içi tıkırdar gıcırdar 1 kere bile rastlamadım o Megane larda olur ancak. Rüzgar sesini içeri almaz ama motor sesi içeriye gelir 100+ hızlarda.

Donanım olarak fazla zengin bir araç değil zaten şehir içine göre tasarlanmış ve ekonomi üzerine kurulmuş araçlardır. Önceliğiniz ekonomi ise tercih edilmesi gereken ilklerden. Ama daha farklı beklentileriniz varsa o paralara başka araçlarda alınabilir.

Bir Edit daha: 4 Yıldır yaptığım tüm masraflar

Bilindik 10 Binde bir değişen Filtre seti ve Motor yağı 100 TL tutuyor. Her yıl değiştiyorum zaten 10 bin kullanıyorum yılda.Onun dışındakiler ezberimde zaten çokda değil.

Debriyaj Balatası (Buda Perdiyodiktir Zaten)
    Fren Balataları (Periyodik)
    Volan Taşlanması (Fabrika pürüzlü bırakır daha iyi tutuş için)
    6 Adet Michelin Energy Lastik (2 lastiği patlattığım için tekrardan aldım)
    V Kayış Gergi Rulanı ve Kayış (Çalıştıktan sonra ilk 10 saniye gerene kadar çok küçük tıkırtılar yapyordu o yüzden değişştirdim)

Başkada bişey yok düşünün 4 Yıldır sadece Motor olarak Gergi Rulmanı aldım, oda sorun olmuyodu çok detaycı olduğumdan takıntılıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono Italiano -- 31 Temmuz 2013; 20:16:16 >

• Kesin birkaç sıkıntılı adam çıkıyor
    şurda adam gibi birbirine hakaret etmeden
    marka fanatikliği yapmadan yorum yazmak çok mu zor ya?

Adam seat cordobayı evinde üretiyor sanki...

cordoba ile albea arasında 2.elde ortalam 4bin TL fark var
    cordoba da güzel araç ama biraz fanatiklik değil de mantık çerçevesinde yorum yapmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsclub53 -- 31 Temmuz 2013; 22:39:32 >
  • volkano27 V kullanıcısına yanıt
    Abi olsa ne olur olmasa ne olur sen çift airbagli aracın 5 ya da 4yıldız almasını bekleme maksimum alıcağı 3 yıldızdır.(Euro ncap gereksiz demiyorum güvenlik çok önemli ama çift airbagin alıcağı belli ama uzak durun euro ncap tsti olmayan araçlardan:d) @volkano27
  • clio ya da eraya bakmayı dene bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 31 Temmuz 2013; 23:10:29 >
  • Arabayı biraz hor kullanırım,genelde işim toz toprak köy yolları diyorsan al ama konfor,ses,yalıtım,yol tutuş vs gibi birçok noktadan feragat edecen elbette.Ne alınabilir LPG'li Hyundai Accent alınabilir aynı klasmanda biraz daha konforlu bir araç ama altı alçaktır Albeaya göre.
  • era iyidir
  • Albea madem kotu yaksiciler aksama kadar nasil dayaniyor?

• 1.3 mjet , kazasız, en fazla bir kaç parça boyalı ,değişeni olmayan , en fazla 80000 km de , çift air bag + abs + ebd + klima + mp3 çalar donanımlı albea nın piyasası nedir acaba siz bakmışsınızdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkano27 -- 1 Ağustos 2013; 9:21:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkano27

1.3 mjet , kazasız, en fazla bir kaç parça boyalı ,değişeni olmayan , en fazla 80000 km de , çift air bag + abs + ebd + klima + mp3 çalar donanımlı albea nın piyasası nedir acaba siz bakmışsınızdır?

17.000 tl ederi var ama şuan balon piyasa bayram geçsin eylül gibi başlar gerçek fiyatlarına dönmeye piyasa.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.