Şimdi Ara

Fiat Bravo Mjet ile Yakıt Testi (İnanılmaz Değerler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci nesil Fiat Bravo 1.6 Mjet ile yakıt tüketim testi yaptık. Her iki test de hız sabitleyici ile yapıldı. Sizce bu değer nasıl arkadaşlar?

115 km 6. vites 2000 devir:https://youtu.be/XcUMjYuyWe8
    90 km 5. vites 2000 devir: https://youtu.be/linemqa9nLQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomen-apo -- 2 Mayıs 2019; 22:46:45 >

• Sadece anlık paylaşmak yerine uzun vadeli vs tüketimleri de paylaşsanız çok daha faydalı olurdu.

Dizel motorlu en çok yakan araçlardan birisi olabilir bu değerlerle. Şehir dışı neyse ama bu motorun asıl sıkıntısı şehir içi tüketimi.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Şehir içi kullanıma bağlı olarak ortalama 6 ile 7 litre arasında yakıyor. 25 litre yakıt ile 400 kilometre gittim şehir içinde en son.
    Uzun yolda ise en son yaptığım testte 43,5 litre yakıt ile (klima açık, araçta üç kisi var ve bagaj doluydu) 900 kilometre gitmiştim geçen yaz. Bu da ortalama 4.8 litreye filan denk geliyor.
    Bu hesap yol bilgisayarının söylediğiyle değil benim pompada ölçtüğüm değerlere göre çıkarıldı.
  • fenomen-apo F kullanıcısına yanıt
    4.8 lt şaşırılacak bir tüketim değeri değil ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzgarı var, rampası var.
    Aynı hızda hiç yakmayabilir. 18 litre de yakabilir, rampasına göre.

En güzeli uzun süreli ölçmektir.

Mesela 5 yıl önce, 2005 model 1.6 hdi c5'miz ile
    Denizli manisa 200 kilometre tam.
    105'e sabitleyip 4.3 litre ile gidip gelmişliğim çok. Yolda zaten 5-6 tane ışık anca görüyorsun.

Mesela daha dün, denizli aydın yaptım. 55'e yakın ışıktan geçiyorsun.
    1.4 tsi passat ile giderken 6.1 ile gittim. genelde 120'ye sabitledim. Ama genelde bozmak zorunda kaldım.
    Dönüşte aydın denizli de 5.7 yaktı akşam. yine 110-120 arası geldim.
    120-130 km gibi birşey.

Uzun ölçmek daha doğru bilgiler veriyor.
  • lotus1 L kullanıcısına yanıt
    Bu arada söylemeyi unutmuşum. Bu değer Antalya'nın dağlık yolunda elde edildi. O yolları bilen bilir. Çok virajlı ve 3. 4. viteste yolculuk yapılan bir yol. Sürekli yokuş inip çıkmak ve düşük viteste kullanmak araçlara çok yaktırır. Otobanda 4 litre ile yolculuk yaparsınız.
  • Egea 1.6 multijet dct kullanıyorum. Araç bence fazla yakıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • individual İ kullanıcısına yanıt
    Egea otomatik nasıl yakıyor bilmiyorum ama Bravon'nun tüketiminden memnunum.
  • Bu değerler normal düşük değil

Ben 1500kg lık aracimla 90 sabit 3lt bile gördüm
    1.5dci ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.7 ton aracimizla 0 litre gordum hiz 160

• yokuş inerken ben de sıfırlarsam 2 litre tüketim görürüm
  • Bence de az yakmış aracınız.

Lakin 1.6 dizellere göre değil 1.6 multijete göre.

• 2009 cd 1.6 hdi ile Susurluk- Ankara arasını 3.8 ile tamamlamışlığım var. Sabitleyici 110 iken
  • 1.6 Multijet Bravo kullandım sport paketti 17 jantlardan mı bilmem ama Fiesta 1.6tdci'dan 2-2,5 litre fazla yakıyordu.
    Ama güzel araç kullanımı oldukça zevkli.

• 1.6 multijet şehir içi rakipkerinden 1 litre dazla yakar ama uzun yolda hayret verici çok az yakıyor 4.3 yakmıştım uzun yolda şehir içi ise 6-7 litrelerde mersin

• quote:

Orijinalden alıntı: fenomen-apo

Şehir içi kullanıma bağlı olarak ortalama 6 ile 7 litre arasında yakıyor. 25 litre yakıt ile 400 kilometre gittim şehir içinde en son.
    Uzun yolda ise en son yaptığım testte 43,5 litre yakıt ile (klima açık, araçta üç kisi var ve bagaj doluydu) 900 kilometre gitmiştim geçen yaz. Bu da ortalama 4.8 litreye filan denk geliyor.
    Bu hesap yol bilgisayarının söylediğiyle değil benim pompada ölçtüğüm değerlere göre çıkarıldı.
    Şehiriçinden kastın antalya ise çok yakıyor. Passat’tan fazla yaktığı kesin

• 90 km ile hiz sabitliyeci ile gittiğim zaman 2.8 lt yakiyor aracım. Tabi 90 ile gitmek tam bir sabir işi. Birgün gidersem videosunu çekeceğim. Aracım skoda rapid 1.4 tdi

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Şehiriçinden kastın antalya ise çok yakıyor. Passat’tan fazla yaktığı kesin

Alıntıları Göster
    Hayır Antalya-Mersin yolu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomen-apo

Hayır Antalya-Mersin yolu

Alıntıları Göster
    Ben “şehiriçinde 6 7 yakıyor” cümleni kastettim. Antalya mersin yolu 4.8 zaten yüksek. O yolda benzinli atmosferik bile o rakama yaklaşır sakin kullanımda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.