Bence fiat d sınıdı araç zor satar. Fiat sadece satarsa ticari satar.
Türkiyede Fiat'tın tutulduğuna bakmayın dünya genelinde satış rakamı olarak sıralamada pek iyi yerde değil.
Avrupa da satışlarını en çok artıran ve adet olarak üst sıralarda olan bir marka hakkında pek iyi yerde değil demek haksızlık olur.Güney Amerika pazarında da sevilen bir markadır Fiat.
quote:
Orjinalden alıntı: Haketmedim
Türkiyede Fiat'tın tutulduğuna bakmayın dünya genelinde satış rakamı olarak sıralamada pek iyi yerde değil.
Avrupa gibi en zor pazarda satışlarda ilk 10 da 2 aracı var Fiat'ın. Bunu başarabilen marka 2 veya 3 tür Avrupada.
bizim bir gazetede birkac gun onceki haberinde cok sasirtici bir haber vardi...haber soyleydi:FIAT 2008IN ILK ALTI AYINDA SAGLADIGI NET KAR 1MILYAR 130MILYON EURO!!!!! evet net 1milyar130milyon euro karla kapatmis ilk alti ayi fiat gurubu....bilginize.bu dili anlayan bir baksin cunku kaynaksiz haber vermek istemedim.... kahttp://www.dnevnik.com.mk/?itemID=494884D18B69CD47BBEF3B1FF08A0A09&arc=1
avrupada son yıllarda satışlarını düzenli olarak artıran birkaç marka var, bunlardan biride fiat...
Fiattan istediğim , b segmentinde,c segmeninde, d segmentinde tüm modellerini satış yaptığı tüm ülkelerde satmasıdır. Bir kaç segmentte ortalığı boş bırakırsanız bir daha o segmnentte araç satmanız zor olur.Lineada olduğu gibi.Kuş serisinden sonra benim bildiğim ülkemizde üretilen b segmentinde ( c segmenti giriş)albea dışında , c segmentinde ve diğer segmentlerde bir araç geçen yıla kadar üretilmemiştir. Geçen yıl c sınıfında lineanın üretilmesi ile halkımız alabileceği bir araçla tanışmıştır.Bunun devamını getirilerek d segmentinde bir aracın üretilmese dahi ithal edilerek ve iyi reklam yapılarak ülkemizde satışa sunulmalıdır. Renonun c sınıfında geçirçidiği pazar payını linea ile azaltmışıtr.vw passatın liderliğini sürdürdüğü d sınıfında pazar payını azaltacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme