Şimdi Ara

FİAT DOBLOMU ?? VOLKSWAGEN KEDİMİ ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
31.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: yankov

YAPMA CANIM KARDEŞİM , CADDY DOBLO'NUN YANINDAN GEÇEMEZ DEMEK YANLIŞ OLUR.HER KOŞULDA CADDY DOBLO DAN ÜSTÜN BİR ARABADIR.

zaten baştan beri onu anlatmaya çalışıyoruz

fiyat&performans

fiyat&donanım gibi disiplinlerde caddy geridir

bu sebeple ödülü caddy yerine doblo aldı

Akincl arkadaşıma yürekten destek veriyorum
  • Akincl arkadaşım Doblo fiyat/performans olarak sana göre daha iyi olabilir tamam. Ama ödülü de 10 yıllığına almadı Caddy bu sınıfın en yenilerinden, seneye Caddy'nin ödül almayacağı ne malum? Ayrıca özellikle Almanya'da Caddy'nin 30 farklı çeşidi var. Bir sürü camping versiyonu vs var.
  • DOBLO LA CADDYE ASLA KARŞILAŞTIRILAMAZ GÖRÜNÜM OLARAK TİP EN ÇİRKİNİ TİCARİ ARAÇAÇLAR İÇİNDE YAPMAYIN ARKADAŞLAR DOBLO VASAT BİR ARAÇ
  • Dobloculara he diyeceksin geçeceksin... Fazla üstlerine gitmeyeceksin. Bence fanatikce bi yaklaşım. Sanki takım tutar gibi. Fiat ile ww karşılaştırılmaz bile. WW nin arabalarına bak, birde fiatın arabalarına bak.. İşcliği,kalitesi,yol tutuşu,konforu.... Fiyatı 10 sene sonra göröürüm ben. WW nin arabaları 10 sene sonra çok daha sağlam duruor. Almanlar bu işi iyi biliyorlar. mercedes,bmw,ww .... İtalyan ile alman işiliği dersen elbetteki alman derim.Almanların mercedesleri,bmw leri var mesela , italyanların nesi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 20 Mart 2006; 17:48:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Dobloculara he diyeceksin geçeceksin... Fazla üstlerine gitmeyeceksin. Bence fanatikce bi yaklaşım. Sanki takım tutar gibi. Fiat ile ww karşılaştırılmaz bile. WW nin arabalarına bak, birde fiatın arabalarına bak.. İşcliği,kalitesi,yol tutuşu,konforu.... Fiyatı 10 sene sonra göröürüm ben. WW nin arabaları 10 sene sonra çok daha sağlam duruor. Almanlar bu işi iyi biliyorlar. mercedes,bmw,ww .... İtalyan ile alman işiliği dersen elbetteki alman derim.Almanların mercedesleri,bmw leri var mesela , italyanların nesi var?

LAMBORGHINI , FERRARI , ALFA ROMEO bunlar yeterli olur kanımca
    bu arada bende bi CADDY kullanıcısıyım memnunum ama aracımın sınırlarının ve kalitesinin bilincindeyim; seviyorum ama burada olduğu gibi ölümüne de savunmam SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

quote:

Dobloculara he diyeceksin geçeceksin... Fazla üstlerine gitmeyeceksin. Bence fanatikce bi yaklaşım. Sanki takım tutar gibi. Fiat ile ww karşılaştırılmaz bile. WW nin arabalarına bak, birde fiatın arabalarına bak.. İşcliği,kalitesi,yol tutuşu,konforu.... Fiyatı 10 sene sonra göröürüm ben. WW nin arabaları 10 sene sonra çok daha sağlam duruor. Almanlar bu işi iyi biliyorlar. mercedes,bmw,ww .... İtalyan ile alman işiliği dersen elbetteki alman derim.Almanların mercedesleri,bmw leri var mesela , italyanların nesi var?

bu arada bende bi CADDY kullanıcısıyım memnunum ama aracımın sınırlarının ve kalitesinin bilincindeyim; seviyorum ama burada olduğu gibi ölümüne de savunmam SAYGILAR

Yoo, ben ölümüne savunmuyorumki... Bunu doblocular yapıyor gibi. Kaldki ben aslında doblo ve kangoo almayı düşünüyorum... Karar veremedim... Bakarsın bende doblo alırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 20 Mart 2006; 19:16:09 >

• quote:

quote:

quote:

Yoo, ben ölümüne savunmuyorumki... Bunu doblocular yapıyor gibi. Kaldki ben aslında doblo ve kangoo almayı düşüüorum... Karar veremedim...

arkadaşım forumun genelinde herkes kullandığı aracı kendi üretmiş gibi ölümüne savunuyolar. Bu arada nerde kullancaksın arabayı şehiriçi şehirdışı?

• Şimdi bu konuya bir nokta koymak isteyeceğim ama olmayacak. Şu ana kadar yazılan hiç bir mesajın tutarlılığı yok ve boşa yazılmış bir önceki mesajı arkadaşı döt etmek için yazılmış boş zırvalıktan öte değil.Neye göre hangi kriterlere göre seçim yaptığınızı bile yazmıyorsunuz.
    -------------------------------------------
    Auto Show 2005 10-16 mayıs 19 sayılı dergini incelemesine göre.....(özetliyorum)
    Karşılaştırmaya giren araçlar:
    -Fiat Doblo 1.9 JTD 105 BG
    -Citroen Berlingo 1.9 90 BG
    -Peugeot Partner 1.9 90 BG
    -Ford Tourneo Connect 1.8 90 BG
    -Opel Combo 1.7 100BG
    -Renault Kango 1.5 82 HB
    -VW Caddy 1.9 105 BG

--------------------------------------------

-Kangoo , Peugeot ve citroenin ilk ticari araçlarının çıkmasından 2 yıl sonra çıkmasına rağmen bir çok avrupa ülkesinde en çok satanlar arasında. Motor gücü ve hacmi az olmasına rağmen hafifliği ile rakiplerinden geri kalmıyor. 6.3 lt lik tüketimimde cabası. Ama işçilik kalitesi biraz özensiz. örn: Koltuk sırtlıklarının sallanıp durmasıveriliyor. Yüksek ağırlık yapısı nedeniylede diğer ticariler gibi sürüş özellikler pek iç açıcı değil. (BKZ geyik testleri)Direksiyon hassas değil ve yumuşak dolgulu koltuklar ani hareket yapılmasını zorlaştırıyor.
     FİAT DOBLOMU ?? VOLKSWAGEN KEDİMİ ??

-Peugeot ve Citroen de sürüş özelliklerinde zayıflar. Direksiyonun konumu iyi değil.Ön tekerlekler kaymaya başladığında ise direksiyon aşırı sertleşiyor.Yüksek yapıları sonucunda yana yatmalarda ciddi problemler yaratabiliyorlar.

Teste tabi tutlan eski doblo bu eksiklikleri ve yükleme kapasitesi iyileştirildi yeni doblolarda..
    -Fiat ise burada süpriz yapıyor. Sürüş özellikleri bakımından beğeni topluyor ve direksiyon iyi çalışıyor. Ani manevrada, boş ve yüklü koşullarda kritik durumlara düşmüyor.(3 metre küplük yükleme hacmi le en yüksek değer.)İç mekanda ise süslü ve ilginç renk seçimleri yapılmış. Karoseri ise büyükleri eğlendirecek oyuncağı hatırlatıyor. Diğer araçlara göre fazla tükettiği kesin.

-Ford Connect; motoru 90 HP olmasına rağmen yüksek torku sayesinde iyi bir çekiş sunabiliyor. Motoru oldukça gürültülü çalışıyor. Genel özellikleri bakımından Ford ideal bir iş arkadaşı portresi çiziyor. Ne parıltılı ne de önemli zayıflıkları olmayan bir araç. Konfor- donanımı bakımından geride kalmaya başlamış araç, sürüşte hassas bir yol tutuş sergileyerek beğeni topluyor. Gövdedeki salınımları kolaylıkla sakinleştiren sert ayarlı süspansiyonlarına borçlu. Forddan sürüş bakımından daha iyi olarak Opel geliyor.

-Opel , corsa platformu üzerine inşaası yapılmış , golften türeyen Caddye karşı daha az yükleme yapmasına karşın ataklığı ile öne çıkıyor.Arka koltuklarında en rahat iç mekanı sunması , genellikle 4 kişilik yolculuk yapacaklar için en doğru seçenek.

-caddy ise sürüş - direksiyon - motor bakımından iyi puanlar aldı. işçilik kalitesi bakımından en başarılı araç. iç mekan- rahat koltukları - yükleme kapasitesi- başarılı olsada tam yüklü halde sürüş çok zor ve kontrol zorlaşıyor. (BKZ Geyik testleri)Tam yüklü olmadığında ise başarılı sürüş dinamiklerine sahip.En kısa duruş mesafesinede tabiyki.

*****incelemsi olmadığı için iç mekan fotoları başka siteden alıntı yapıldı....

Geyik Testleri:
    Doblo : arka tekerleği yukarıda gezinsede kontrol edilebiliyor.
    Connect: stabil yapısıyla ve yönlendirme hassasiyeti ile beğeni topluyor.
    Berlingo ve Partner: Kontrol edilmeleri zor ve yana yatma eğilimleri tehlikeli.
    Combo: direk direksiyon, sert süspansiyon, engel aşmadaki başarısıyla göz dolduruyor.
    Kongo: yumuşak süspansiyonu salınımlara neden oluyor (iki kez ani yön değiştirmede ve engel aşmada 60 km den sonra kukalar arsında iki teker geziyor.)
    Caddy: boş kullanımda iyi özellikler gösteriyor.yüklü kullanımda riskli..

-----------------------------------------------------------------------------------------
    Bunlar dergiden alıntıydı bunlarda benim yorumlarım......
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    Konuda doblo - caddy çekişmesinden dolayı ikisini yorumlayacağım..
    -Fiat Doblo ile zaten büyük bir çıkış yakaladı.Her yeni çıkacak versiyon daha kaliteli olacaktır. bir arkadaş demiş satış oranlarıyla mı karşılaştıracağız ve örnek vermiş Porsche (Boxter modeli 90bin eurodan başlıyooo alooo) mükemmel bir karşılaştırma yapmış gerçekten.(Porschede 26 milyardan başlasaydı bu anlamsız benzetmenin doğruluk payı tavan yapacaktı ya da Porsche doblo gibi yıllık üretim adedini 800binlerin üzerine çıkarsaydı.)
    -Doblo 2007 ve ya 2008 tam olarak belirlenmedi ama kesinlikle artık Rusyada üretilecek ve Rusyada üretilen her doblo için Tofaş ve Türkiye patent ücreti alacak.Parçalarda bir kısmı türkiyeden gidecek.Fiat krizi aşmak için 3 yeni modelle karşımıza çıkacak ve de 1 tanesi türk ismiyle ...
    Doblo kim ne derse desin güzel ve sürüş bakımında iyi bir araç. Evet yüksek hızlarda savrulma ve gürültüler gelebilir ama bu araç ticariden üretilen bir araç fazlasını beklemektense Porsche alırım daha iyii :)
    -Caddy ise evet fiyat bayağı fazla. Ama bu iki araçta yakın özellikler gösteriyor. ikisindede 1.9 105bg motorlar var.(dobloda çeşitlilik var ama caddy sadece tek motor.)

-Sonuç olarak Dobloyu tercih etmemin nedeni;(caddy ile doblo arasındaki seçimim sadece)
    -Türk malı türkün malı herkes bunu kullanmalı. Kaliteli- motor çeşitliliğine sahip - en çok satan araç (unutmayalımki VW trabsporterda kazanmıştı Van of the year aynı ödülü Ford Connecte kazandı - ama sıra dobloda ve o da kendini kanıtladı...) - sorun çıktığında halldedilmesi kolay çünkü türk muhendislerin saheseri - mükemmel fiyatı.... Tercih sebeplerim bunlar.Daha ne isteyeyimki...

-Her türlü iyi ve ya kötü eleştiriye açığım ama belli sınırlar çerçevesinde -Yorum yaparken lütfen bir nedene dayandırılırsa akılda kalma - inandırıcılık payıda o ölçüde artar.

• Ben de biraz ekleme yapıyım

testdeki doblo eski tip doblo .

yeni makyajlı tip 1.9 multijet oldu

yani besleme sistemi değişti ,tüketimi düşürüldü.

yol tutuş için iz açıklıkları ve lastik ebatları ile süspansiyon ayarları değişti.

yani doblo geliştirildi.
  • Arkadaşım zaten onu belirttimmmmm Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TANGO1

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: otomans13

Arkadaşlar bikere zevkler,görüşler ve renkler tartışılmaz...

Bence aklı olan doblo parası olan caddy arabasına yakıt tassarrufu yapmak istemeyen de connect alır.

Benim terciğim DOBLO' dan yanadır.Çünkü araba konfor' u ii olmayabilir ama fiyat/performans ve yakıt tassarufunda DOBLO' nun üzerine tanımam.

Ben ankara'da yaşıyorum ankaradan kayseriye 40 ytl ile girdi ve maksimum hızım=170km minimum hızım da=110 olmuştur

güzel demişsin de para sokaktan toplanmıyor

yani en pahalı alınır diye birşey yok

parayı en çok hakedeni almak zaten akıllılık

halıkın tercihi doblo

aksini iddia eden çıkmaz

ayrıca connect e ucuz sayılmaz ama caddy den daha iyi olduğu kesin

BİZİM MEMLEKETTE KISA BİR SÜRE ÖNCESİNE KADAR HALKIN TERCİHİ DOĞAN-ŞAHİN VEYA TOROS İDİ BÖYLE OLMASI BU ARABALARIN ÇOK İİ OLDUĞU ANLAMINA MI GELİYOR?

Evet doğan-şahin toros çok iyi arabalardı hatta hala da öyle kırsal kesimlere gidersen göreceksin hala en çok tercih edilen otomobiller bunlar. Sen olaya kendi maddi durumuna göre bakmışsın. Belki zengin olabilirsin ya da babanın aldığı arabayı kullanıyor olabilirsin. Ama birde Türkiye gerçeği var, elbette çok iyi araba değiller 130 km hız yapmaya bile müsait değiller ama hem yurdun malıydı hemde fiyatına göre kaliteliydi
    Ayrıca ben o küçümsediğin arabaların fazla sorun çıkarmadığını da biliyorum. Asla araba fanatiği de değilim.
    Doblo'ya gelince (eskisini bildiğim için eskisinden bahsedeceğim) içinde kullanılan malzemeler kalitesiz olabilir ( bozuk yollarda içeriden tıkırtı gelmesi, viteslerin zor değişmesi ve karışması, telefon gibi küçük şeyleri koyabileceğin vites kolunun altındaki yerden başka göğsünde yer olmaması) ama hepsi bu kadar ve eminim ki yeni kasa da bu sorunları çözmüşlerdir. Ayrıca bu saydıklarımdan hiçbirisi güvenliği riske atmıyor, aracın yolda kalmasına neden olmuyor. Bence "hem yurdum da üretilmesi hem de verilen parayı fazlasıyla alıyor olman" bu aracı alınacak bir otomobil yapıyor. Volkswagen'ı kötülemeyeceğim ama arada ki fiyat farkını hakettiğini sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burasineresi -- 21 Mart 2006; 16:33:21 >

• bi kere olayı marka olarak ele alalım.bi tarafta fiat.bi tarafta dünyaa devi Volkswagen.
    caddy dobloya 1-0 fark attı bile....sonraaaa ekonomi ve performans olarak caddy bence daha iyi.hızda da bazı arkadaşlar dobloyu ucurmus.taş catlasa doblo 5 kişiyle düzde 180 yapar.200 falan belki yokus asağı için olabilir.boş olarak o aracla zaten basılmaz maazallah ucarsınız falan.bide doblonun euro n-cap test resmini göreniniz varmı???ALLAH doblo sahiplerini ve hepimizi korusun....(AAAAMİN)Doblo nun tek iyi yanı bence ucuz parca.ve yerli olması.
    ismimdende anlasılacağı gibi ben e30 325i ciyim.yani hıza meraklıyım.Dobloda caddy de kullandım ama gercekten Almanlar bu işte usta ister spor ister Binek istersede Ticari olsun Fark Yapmaz Ne Conncet NE Doblo Nede Combo CADDY sınıfında Lider.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yoo, ben ölümüne savunmuyorumki... Bunu doblocular yapıyor gibi. Kaldki ben aslında doblo ve kangoo almayı düşüüorum... Karar veremedim...

arkadaşım forumun genelinde herkes kullandığı aracı kendi üretmiş gibi ölümüne savunuyolar. Bu arada nerde kullancaksın arabayı şehiriçi şehirdışı?

Genelde şehiriçi... Amacım yük taşımak.... istiyorumki sağlam bişey olsun. Yani hani denir ya tepe tepe kullanayım,bana fazla masraf çıkarmasın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Genelde şehiriçi... Amacım yük taşımak.... istiyorumki sağlam bişey olsun. Yani hani denir ya tepe tepe kullanayım,bana fazla masraf çıkarmasın.

işte tam sana doblo gider yedek parça olsun alırken ki fark olsun dayanıklılığı olsun doblo sana göre
    Yalnız doblo'nun azami taşıma kapasitesi caddy'den azdı eski kasa da bulunca yazarım, benim kaynağımda heytbecom'la aynı olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: burasineresi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

işte tam sana doblo gider yedek parça olsun alırken ki fark olsun dayanıklılığı olsun doblo sana göre
    Yalnız doblo'nun azami taşıma kapasitesi caddy'den azdı eski kasa da bulunca yazarım, benim kaynağımda heytbecom'la aynı olacak

Anlıyorum. Biliyorum burada caddy ve doblo kıyaslaması yapılmış, konu ile alakası yok ama diyorlarki kangoo doblodan daha sağlam. Doblo daha lüks ama kango daha sağlam diyenler var... Anlayacağınız iki markaya indirgeyebildim ama yinede kafam karışık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 21 Mart 2006; 16:28:50 >

• samet 325i adlı arkadaşım kısaca demişsin ki caddy wv olduğu için iyidir fiat kötüdür evet genel olarak wv fiat tan daha iyi bi marka yalnız wv iyi diye caddy kesinlikle daha iyidir demek yanlış şuan desem partner mi iyi caddy mi diye herkes caddy der evet doğru fakat 1998 -2000 li yıllarda eski partnerle eski caddyi karşılaştıralım bakalım hangisi iyi desem caddy daha iyiydi diyen çıkar mı sanmam partner caddy den kat kat daha iyiydi tartışmasız eski caddy kötü bi arabaydı noldu şimdi onu da wv yapmıştı yani diyceğim wv daha iyi diye caddy iyi demek doğru değil....
  • @heytbecom arkadaşı tebrik ederim.Alıntı dahi olsa bu kadar boş tartışma içinde okunacak tek tutarlı mesaj ona ait. bu çalışmadan şöyle bir sonuca varabiliriz;

- caddy - işçilik,estetik,konfor,pahalı fakat donanımı yüksek

- connect - tam bir işçi,sağlamlık,yol tutuş

- combo - atak,yol tutuş,ferah iç mekan ( yukarıda bahsedilmesede sorunlu bir araç olduğu söyleniyor )

- doblo - ekonomik,sürüşü iyi,Türkiye şartları için kullanışlı

- kangoo - yukardakilerin yanında öne çıkan bi özelliği yok

bu durumda ticari araç alacak biri tamamen kendi şartlarını ve zevkini düşünerek karar verecektir.kimse bu bundan iyidir şu şundan iyidir demesin. eğer ben sadece iş için kullanıcam diyosan caddy biraz lükse kaçacaktır. Ben aracı fazla yıpratmadan hem işimi görücem hemde ailemle dolaşıcam derseniz caddy. Eğer yakıt tasarrufunu ve yedek parça maliyeti herşeyden önce geliyosa doblo iyi bir seçim olabilir. connect,caddy ile doblo arasında ortada bir model gibi geliyor bana.Ne parıltılı ne de önemli zayıflıkları olmayan bir araç derken çok doğru demiş . konfor ve donanım eksiklerini makyajlanacak kasada giderir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 21 Mart 2006; 16:35:40 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: burasineresi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlıyorum. Biliyorum burada caddy ve doblo kıyaslaması yapılmış, konu ile alakası yok ama diyorlarki kangoo doblodan daha sağlam. Doblo daha lüks ama kango daha sağlam diyenler var... Anlayacağınız iki markaya indirgeyebildim ama yinede kafam karışık...

Kardeş kango sağlam bir araba değil, en başta yol tutuşu konusunda çok sıkıntılı bir araç. Gölbaşı'nda sanayii sitesinde bi kazalı kangoo gördüm, denilenler doğruysa 60-70 arası bir hızla virajda devrilmiş içinden sadece bir kişi kurtulmuş. Ama araba demeye şahit isterdi benim usta cüzii bi ücrete hurda olarak almış içinden yarar birşey bulursam kullanırım diiyordu. ama doblo ne kadar güvenli bilmiyorum ama sanırım euroncap'in sitesinde çarpışma sonuçlarını bulabilirsin. Caddy, doblo'dan o konuda daha güvenlidir ama doblo kangoo dan iyidir. Yine de allah korusun çok kötü birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burasineresi -- 21 Mart 2006; 16:45:10 >

• tabiki tartışmasız CADDY
  • jackal ismli arkadaşım kısaca demişsin ki connect doblodan iyidir bende diyorum ki yol tutuş hariç connect in doblodan hiç bir konuda iyi olduğunu sanmıyorum neresi iyi söylermisin motoru mu 90hp doblo 105 hp hem daha iyi basıyo hem daha az yakıyo görüntüsü mü kesinlikle değil aksesuar olarak doblo zaten en iyisi açıkçası connect genel anlamda doblonun altındadır bu karşılaştırmam doblo combi ve connect combi içindi doblo vip ile karşılaştırsam zaten üstünlüklerini saymakla bitmez...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.