Şimdi Ara

Fiat EGEA 1.4 EASY Araç Ömrü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yağ soğutucu hakkında bu arkadaşın videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

Teknik Kariyeryoutube
    Yağ Yakan Yağ Eksilten Fiat Egea Tipo Aracımıza Yağ Soğutucusu Takıyoruz! Yağ Soğutucu Montajı!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=s0LDoyWsVns

Kendi imkanları ile sıfır aldığı egea ya yağ soğutucu montajı yapıyor ama sonuç yine aynı.

Asıl sorunun kullanılan yağdan kaynaklandığını belirtenler var. Viskozite ve marka değişimi sonucu değiştirebilir.

• bu fiyatlara çarpışma engelleme olmayan doblo veriyorlarmış

• 2004 Porsche Cayenne, 2007 BMW E60 520D , 2012 Astra J , 2012 Volvo S80, 2010 Volvo S40 , 2004 BMW X5 kullanmış birisi olarak

Geçen Egea satıyor komşu niyetlendik 2022 40 binde otomatik içine baktım sonra niyeti bozdum

Bu arabalara uzun ömürlü gider diyen cahildir

Kaldı ki yukarıda yazdığım arabalar 15-20 yaşı geçmiş ama iç torpido trim malzeme olarak 2 tane daha sıfır Egea eskitir

Egea o yağ yakan motoru zaten ünlü

Uzun ömürlü motor diye birşey yok bakımsız araba var sizler arabayı alıp belki araba parasından çok yakıta verip 3 kuruş araba bakımını yaptırmaktan kaçıyorsunuz sonra 15-20 sene sıfır gibi kalacak Egea hayal ediyorsunuz imkansız

• Bu araçlar kaç yıldır üretiliyor ve üretildiği günden beri bu şekilde şikayet var. Segman gömlek her ne ise bu adamlar bunu bilmiyorlarmıda üretmeye devam ediyorlar. Segman hatalı ise değiştirirsin olur biter. Ben segman kaynaklı olduğunu sanmıyorum bence tasarımsal bir sıkıntı var sadece segman olsa çoktan düzeltirlerdi.

• 2019 da 1.4 egea aldık, aktif kullanıyoruz. Bu süreçte 2. Araba olarak;

C3 2021
    Fc5 civic 2020
    Skoda octavia 2017 (aktif bu) aldık ve sattık ama egea dan vazgeçemedik.

Çünkü bu araba fiyatına göre bekleneni çok iyi veriyor. 85.000km oldu arabada 3 kişi acemiliğini de attı. Ona rağmen hiçbir arıza vermedi. Yağ ilk 20bin km eksiltti ama çok çok azdı. Hiç ekleme yapmadık. Hiç yağ lambası yakmadı. Servis bakımlarını eksiksiz ve tam zamanında yaptık.

Civic fc5 aldık, lpgli şekilli flaan. Egea nın tam 2 katı fiyat ödedik. Egea dan daha dandik bir araç nasıl olur işte öyle olur. Boyası döküldü, kaput dalgalandı, lastikleri eridi, direksiyon soyuldu, vites topuzu soyuldu, koltuk arızalandı, bakım fiyatları tam 2 katı fazlaydı, yok şanzuman yağı, yok sübap ayarı, yok lpg ayarı… servise her gittiğimizde düdüklediler resmen.

C3 ü saymıyorum bile 10bin kmde motor arızasıyla serviste 1ay parça bekledi. Sıfır araba motor arızası yaşattı. Diskler balatalsr 15 bin kmde bitti.

Araba sorunsuz zaten bırakın egea 500 ml yağ yaksın. Bugün sanayiye selam versen 500lira olmuş. O egea beğenmeyip, focus astra vs alanlar facebook gruplarında parça aramaktan ciğerleri solmuş.

Fiat EGEA 1.4 EASY Araç Ömrü

Fiat EGEA 1.4 EASY Araç Ömrü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lego95 -- 25 Haziran 2024; 7:10:2 >

• 700e i20 alınır
  • Egea alınacaksa sorunsuz ve en iyi motoru 1.3MJ'dir. 1.6MJ'de iyi ama pahalı.

1.4 parasına 1.3MJ'de bulunur.

Ama 1.4'de alınmaz değil, 15.000km yerine 10.000km'de ya da 1 yıl yerine 6-7 ayda bir yağ bakımına girersiniz sorun çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 24 Haziran 2024; 20:30:3 >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt

otomobil forumunun girişine asılmalı bu gönderi. citroenciler, egea tu kakacılar dönüp dönüp okusun.

• Hocam bu fiyata temiz 1.3 ler bulursunuz. 1.4 bugün kullandım. Yok arkadaş. Araba çık bayılıyor. Sürekli 4 bin 5 bin devir çevirmek yakıtı çok arttırıyor
  • kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    İnanmayacak olursa foto da ekledim😂 citroen pişmanlıktır
  • Bugünün Egeası dünün temprası tiposu işte. Hangi tempranın 20 yıl boyunca sağlam kaldığını gördünüz? Aynı marka aynı vizyon. Beklentiyi yüksek tutmamak lazım. Ha alınmaz mı? Alınır. Parasının karşılığını bugün için fazlasıyla veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmekarası

Bugünün Egeası dünün temprası tiposu işte. Hangi tempranın 20 yıl boyunca sağlam kaldığını gördünüz? Aynı marka aynı vizyon. Beklentiyi yüksek tutmamak lazım. Ha alınmaz mı? Alınır. Parasının karşılığını bugün için fazlasıyla veriyor.
    Bugün 1.3 mjer 1.6 mjet onu geçtim turbo ve özellikle düşük hacim olan birçok araç 20 yıl dayanmaz ama 1.4 fire atmosferik motor dayanır. En fazla conta yakar devam edersin😃
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    O açıdan bakınca tofaş motorları bile dayanıyor bir şekilde 😄 Anlatmak istediğim genel sağlamlık ve malzeme kalitesi idi.
  • 1.4 fire motoru FİAT 2006 yılından bu yana kullanıyor bu yeni bir motor değil, sadece o dönemde satılan motorun üst kapağı 8v idi şimdi ise 16v, 8v olanlar hâlâ daha fiorino'da satılıyor, her neyse.

bu motor zaten yıllardır piyasada bilinen bir motor, doğru kullanım ve bakımlarını yaptığınız taktirde benzinde 400-500 bin km'yi devirirsiniz. LPG'de ise 200-250 bin km sorunsuz gider ama 200-300 bin aralığında üst kapak revizyonu isteyebilir, haziran 2024 tarihiyle bu da yaklaşık bu motorda 30-40 bin lira masraf demek.
  • 2017 1,4 egea urban hatchback 3 sene 80.000 km kullandım.10.000kmde 0,5-0,75 lt yağ eksiltti.bizzat kendim tamamladım. 20.000K da bakımını yaptırdım.Çubuğun en ucunda yağ varsa en fazla 0,5-0,75 lt eksilmiş demektir.Yağ çubuğuda cins biraz milleti paranoyak yaptı...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.