Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
26
Favori
91.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halugur1977

ne diyelim, gidip servise bayılacağız 50+60+80 artık
    kodlama yaptıracapım
    gitmişken araç kodunu felannda alayım
    2. el araba aldık güvenlik kartı yok

benim arclardan kod kartı birinin var birinin yok anahtarı bozulanın var saglam olanın yok aracı aldıgım arkadaşta kartı hatırlamıyor.
    cokta onemli degil sonuc olarak 50 tl ye yapıyorlar canınızı sıkmayın
  • Pazar günü İstanbul dan Bursa Manisa üzerinden Çeşme ye gittim dönerken Sahil yolunu kullanıp Ayvalık Çanakkale üzerinden İstanbul a geldim.
    otobanlarda ortalama 100-130 km arası, Bölünmüş yollarda 110 km yi geçmedim yaklaşık 300 km si köy yolları ve şehir içinde geçti 1645 km yaptım depoyu 2 defa fulledim yol bilgisayarı ortalama yakıt 4,8 lt gösteriyordu.
    İstanbul da dadepoyu doldurup km yi sıfırladım 780 km yol gidip opetten mazot aldım depo 38 lt mazot aldı (Kırmızı işık daha yanmamıştı)
    865 km daha yol yapıp İstanbul a geldiğimde kırmızı işık yanıyordu opette tekrar fullediğimde 43 lt mazot aldı
    (Mazot alışlarımda depoyu taşa taşa fullettim)

yaktıgım mazot 81/1645=4,9 lt

yol bilgisayarıda 4,8 gösteriyordu

depo 47 lt mazot alıyor kırmızı işık yandığında 4-5 lt mazot kalıyor.
    araçta 4 yetişkin ve bagaj tam doluydu
  • Merhaba;
    Arkadaşlar araçlarınızla ilgili orjinal yedekparça ve aksesuar konusunda yardımcı olabilirim. Uygun fiyat ve ödeme seçenekleri sunabiliyorum. Detaylar için özel mesaj atabilirsiniz.

Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğimle.

--- FİAT İDEA KULÜBÜ ---
     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---

• ARKADAŞLAR MERHABA YAKLAŞIK 3 YILDIR FİAT İDEA 1.3 MULTİJET 2006 MODEL GRİ RENK KULLANICISI OLARAK ARANIZA KATILMAKTAYIM, ÖNCELİKLER ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM ARABAMA HAYRANIM VE HER GEÇEN GÜN BU HAYRANLIK ARTMAKTA ;) YAKIT VE KULLANIM OLARAK FİYATININ ÇOK ÇOK ÜZERİNDE BİR ARAÇ, ALDIĞIMDAN BUGÜNE 35- 40 BİN KM YAPTIM HİÇBİR SORUN ÇIKARMADI. ARACIM ŞUAN 59000 KM DE. ARAÇLA İLGİLİ SORLARINIZ VARSA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM...
  • hayırlı olsun kardes
    ALLAH kaza bela vermesin bende cok memnunum aracın 56.000 kmde satmayı hıc dusunmuyorum
  • Arkadaşlar bende idea 2005 1.3 mj dynamic var vites geçişleri çok sertleşti özellikle soğuk havalarda daha kötü oluyor. ustam vites halatı değişmesi lazım diyor. halatı nereden bulabilirim acaba bilginiz var mı veya albea puntolarınki uyar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 20 Haziran 2013; 12:09:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar 6 ay önce "Fiat Idea 1.3 Multijet Active Otomobil aldım.. aracımdan çok memnunum ama kullanma kılavuzuna göre bazı şeyleri denediğimde olmuyor aracı ilk aldığımda araç 20 km hıza çıkınca kapılar otomatik kitleniyordu ama şimdi tüm denemelerime rağmen olmuyor kullanma kılavuzuna göre yapıyorum olmuyor bu konuda bana yardımcı olurmusunuz .. kullanan arkadaşlar bu konuda pratik bilgiler verirseniz sevinirim teşekkür ederim herkese kazasız belasız günler diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

Arkadaşlar bende idea 2005 1.3 mj dynamic var vites geçişleri çok sertleşti özellikle soğuk havalarda daha kötü oluyor. ustam vites halatı değişmesi lazım diyor. halatı nereden bulabilirim acaba bilginiz var mı veya albea puntolarınki uyar mı

vites halatı diye birşey hiç duymadım . Vites zor geçmeye başladığı zaman genelde baskı bitmeye başlamış oluyor..Bütün paçalar albea, punto (eski kasa yeni kasa),aynı senin yerinde olsam başka bir ustaya gosteriridim.
  • Merhaba .ben de 2006 multijet idea ile aranıza katıldım. 150 binde cam tavan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

Arkadaşlar bende idea 2005 1.3 mj dynamic var vites geçişleri çok sertleşti özellikle soğuk havalarda daha kötü oluyor. ustam vites halatı değişmesi lazım diyor. halatı nereden bulabilirim acaba bilginiz var mı veya albea puntolarınki uyar mı

vites halatı denilen şey iki adet ve vites kolu ile şanzıman arasındaki hareketi sağlıyor değiştirmeden önce bir yetkili servise gösterin bence halatlardan birinin üzerinde ayar mekanizması var ordan auarlanıyor dahaönce benim başımada gelmişti ayar yapılarak sorun çözüldü özellikle yetkili servise götürün çünkü sanayideki ustaların çoğu bu ayardan bihaber... halatların fiyatı ise teki ortalama 200 tl civarında...
  • Merhaba arkadaşlar ben 2005 Fiat İdea Dynamic 1.3 Multijet sahibiyim aracım 160.000 km'de çok temiz kullanılmıştır motorunda hiç bi arıza problem yok saat gibi çalışıyor fakat uzun yokuş çıkışlarından sonra durduktaan sonra tekrar kaldırışmda araç bayılıyor gaz yemiyor yokuşta stop ediyor sizce sorun nedir ? Düşük motor hacmi acaba motor mu şişiyor yoksa turbo mu bayılıyor yada enjektörler veya yakıt pompası falan mı yoruluyor var mı bu tip bişi yaşayan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rolex47

Merhaba arkadaşlar ben 2005 Fiat İdea Dynamic 1.3 Multijet sahibiyim aracım 160.000 km'de çok temiz kullanılmıştır motorunda hiç bi arıza problem yok saat gibi çalışıyor fakat uzun yokuş çıkışlarından sonra durduktaan sonra tekrar kaldırışmda araç bayılıyor gaz yemiyor yokuşta stop ediyor sizce sorun nedir ? Düşük motor hacmi acaba motor mu şişiyor yoksa turbo mu bayılıyor yada enjektörler veya yakıt pompası falan mı yoruluyor var mı bu tip bişi yaşayan ?

hayırlı olsun kardeş uzun süredir foruma girmemiştim

bunun tek nedeni hava akış metrenin değişmesi gerekiyor.
    15-20 gün önce benim araç geri viteste yokuş çıkarken stop ediyordu arabanın çekişi düştü 2500-3000 devir arasında araba ataklaşıyor 2500-3000 devirlerden aşagıda hep vites küçütmek zorunda kalıyordum.
    Boch seviste idea yı bilgisayara bagladılar (50tl) hava akışmetreyi arızalı gösterdi oprjinalini aldım temizletmedim akışmetre Boch Marka 100.tl simdi zımba gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekmekci5867

selam arkadaşlar 6 ay önce "Fiat Idea 1.3 Multijet Active Otomobil aldım.. aracımdan çok memnunum ama kullanma kılavuzuna göre bazı şeyleri denediğimde olmuyor aracı ilk aldığımda araç 20 km hıza çıkınca kapılar otomatik kitleniyordu ama şimdi tüm denemelerime rağmen olmuyor kullanma kılavuzuna göre yapıyorum olmuyor bu konuda bana yardımcı olurmusunuz .. kullanan arkadaşlar bu konuda pratik bilgiler verirseniz sevinirim teşekkür ederim herkese kazasız belasız günler diliyorum

selam, 2006 model fiat idea 1.3 mj active araci sifir olarak aldik. o gunden beri ozenle dikkatli olarak 65000km ye ve pirelli cinturato p1 185/65/r14 energy saver lastiklerle (michelin energy savera gore fiyat/performans testlerinde daha iyidir) 3.5lt/100 km karisik tuketime ulastim. kısmetse su shell sitesinde yer alan yakıt tasarruf oyununda da araba surerken gosterdigim azami ozeni sergilersem dunya rekorunu kırmaya talibim sonraki aşamada:) yazdıgım tuketim verileri anormal gelebilir. benim arabayı sürekli kullanmadıgım zamanlarda, babamla donusumlu olarak surersek 4.1 - 4.2lt dir agırlıklı sehirici olmak uzere tuketimimiz.

dikkatli bir kullanici olarak, araci almadan once albea dizellerde 20km hizdan sonra merkezi kilidin devreye girerek kapilari kitledigini ama 2006 idea multijette bu ozelligin olmadigini bilerek fiat bayisine gittim. satis temsilcisi de ayni sekilde teyit etti. kisacasi sifir olarak alip duskun oldugum ideamizda hicbir zaman 20km sonrasi otomatik kapi kilitleme fonksiyonu olmadi.

diger detaylar:

1)51760193 50ah 300A yazan fiamm markali italyan mali akü 4.5 yil dayandi. fiat servisinin yeniledigi inci akü üretimi olan fiat akü ise, yerlilerin 2yillik garantisi bitince akü de biter lafına inat 3 yıla yaklastı bile.

2) onceki araclarımızın egzozu 2 yılda bir paslanmadan dolayı degisirken bunun masallah sorunu yok.

3) sag arka kapı 6.5 yıl sonra yüksek seste gıcırtı çıkardı tüm kapıları kumandadan veya sürücü kapısından açınca. yaklasık 2 ay bu gıcırtı ile kullandık. daha sonra o kapı kilit tutmaz oldu. sadece kapatıp o kapıyı 15 gun kadar duvara sıfırlayıp park ettim. 500 tl civarında oldugu ve plastik olması sebebiyle gecici tamir icin 150tl tamir gerektigi icin; bir süre daha kullanmak istedigimiz idea icin bu yenileme kacınılmaz oldu. fiat world kampanyası ve dubai sigortaya sadece özel olan anlasmalı periyodik bakım servisinde periyodik bakım ve tamirde gecerli %10 indirim kampanyasından faydalanıp 450tl 6 taksit odeme ve karsılıgında 50tl lik world puan alarak tek bir kapı kilidi icin icim sızlayarak mecburi bir harcama yaptim. ykb adios severler bu world puanın eger benim gibi de premiumsa silinmedigi icin dogru zamanda kullanılarak seyahatlarde 3 kattan 7 kata kadar daha degerli kullanılabilecegini biliyordur zaten. o yuzden kapı kilidi tamiri gibi pahali tutacak bakımlarınızı da ozellikle işiniz rast giderse world puan kampanyasına denk getirebilirseniz tam da idea kullanıcısına yakışır bir tavır olacaktır.

şu haliyle 23000tl civarına satsak bile sonrasında masraf bakımından tatmin edecek aracı yine bu fiyatla almak mumkun gorunmedigi icin 100000km yi devirmek en dogrusu olacak.

4) nisan 2013'de yeni nesil kasko sistemi olan aviva online satıs sistemi uzerinden aracısız olarak 7 yıllık kazasızlık mükafatı olarak %65 hasarsızlık indirimi ile 346TL/12 taksit olarak muafiyetsiz ve bircok avantajı olan kasko policemi de idea dostlarina tavsiye ederim. detaylı bilgiyi aviva sitesi uzerinden alabilirsiniz. ideaya her yıl kılı kırk yararak bizzat acentelerle pazarlık yaparak police yaptırdıgım icin; bu seneki policemin fiyatına yaklasmaları ozellikle online police sistemi dolayısıyla da mumkun olmadı.

bir sonraki bakımda; yakıt tuketimini daha da azaltabilecegini forumun bir kosesinde okuduğumdan, izmirde yag eksiltmesiyle de hic magdur olmadıgımız icin 5w30 yag tercih edecegim 5w40 yerine.

cümleten kazasız keyifli yolculuklar dilerim.

• _________ _ kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok teşekkürler bende bunu uygulayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rolex47

Eyvallah hocam çok teşekkürler bende bunu uygulayacağım

rica ederim, işinize yarar umarım.

ayrıca ideamızda 6.yılından sonra gosterge panelinde kızdırma bujisi uyarısı cıkmaya basladı ama performasını etkilemedi. son bakımda sadece arıza uyarısı kaldırmak icin, yapılan kontrolde 4 bujiden 2sinin arızalı olması sebebiyle otostart internet sitesinden aldıgım bakım paketini zaten cok cok ucuza aldıgım bosch oto servisine odeme yapmamak uzere gitmisken; sanırım ayakustu kazıklanarak 2 buji degisimine ekstra 70tl odedim.

ideanın multijet motoruyla dusuk yakıt tuketerek aracı zevkle kullandıgımız icin, bunu sattıktan sonra yine aynı tasarrufu yakalamak icin dizelden şaşmamayı dusunuyoruz.

lpgnin hem guvenilir olmaması, bagaj işgali, bakım masrafı ve dizele göre yüksek tüketim miktarı tercih etmeme sebebimiz.

• arkadaşlar,
    debriyaj setini değiştirmesi gerekenler ... valeo marka orjinal opar 1.3 multijet puntolara falan takıyorlar fiyatı 130 TL..
    opar bayinde idea olarak sorunca 300 TL civarında fiyat veriyorlar... ben değiştirdim memnunum..
    İzmir 6.Sanayide çağdaş otoyu tavsiye ederim...
  • Arkadaşlarhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-tertemiz-aile-araci-full-plusfull-az-yakan-cok-kacan-bir-arac-138438995/detay/ bu araç hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? 130 bin km'de fiyat en son ne kadar da makul olabilir. Bu aracı daha önce gören, bilen, duyan var mı acaba?

125 bin km'de LPG'li Cam tavanlı model mi? 18.750 TL
    130 km'de 1.3 Mj Abs-Asr-Esp mi? 21.500 TL

Henüz araştırma aşamasında olduğum için aracım satıldığında elimde para kalabilecek ancak Scenic II'yi de aratmayacak ekonomik bir araç bakıyorum. Albea, Colt ve son olarak ta İdea'yı listeme aldım. Açıkçası İdea Scenic II'ye daha yakın geldi. Turuncu rengi ve cam tavanlı modeller benim araca benzer Sunrof bu araçlarda sorunlu mu bilmiyorum ama Cam tavana alışık biri için eski aracı aratmaz sanırım. Yalnız aracın yerden yüksek olması Scenic kadar da geniş olmaması ESP'li araca alışmış biri için güvensiz olabilir. İkisi de aynı anda bulunan bir araç var o da 23.900 tl fazla geldi (LPG yok Benzinli). 20 bin tl ve altı yukarıdaki araçlardan hangisini önerirsiniz? Okula git gel her gün 15 km civarı Sene de iki defa memlekete git gel yaklaşık 2400 km. Önceliğim kısa mesafede tasarruf ve Antalya'nın bol virajlı bol çıkışlı yollarına uygun olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 16 Ekim 2013; 23:25:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

Arkadaşlarhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-tertemiz-aile-araci-full-plusfull-az-yakan-cok-kacan-bir-arac-138438995/detay/ bu araç hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? 130 bin km'de fiyat en son ne kadar da makul olabilir. Bu aracı daha önce gören, bilen, duyan var mı acaba?

125 bin km'de LPG'li Cam tavanlı model mi? 18.750 TL
    130 km'de 1.3 Mj Abs-Asr-Esp mi? 21.500 TL

Henüz araştırma aşamasında olduğum için aracım satıldığında elimde para kalabilecek ancak Scenic II'yi de aratmayacak ekonomik bir araç bakıyorum. Albea, Colt ve son olarak ta İdea'yı listeme aldım. Açıkçası İdea Scenic II'ye daha yakın geldi. Turuncu rengi ve cam tavanlı modeller benim araca benzer Sunrof bu araçlarda sorunlu mu bilmiyorum ama Cam tavana alışık biri için eski aracı aratmaz sanırım. Yalnız aracın yerden yüksek olması Scenic kadar da geniş olmaması ESP'li araca alışmış biri için güvensiz olabilir. İkisi de aynı anda bulunan bir araç var o da 23.900 tl fazla geldi (LPG yok Benzinli). 20 bin tl ve altı yukarıdaki araçlardan hangisini önerirsiniz? Okula git gel her gün 15 km civarı Sene de iki defa memlekete git gel yaklaşık 2400 km. Önceliğim kısa mesafede tasarruf ve Antalya'nın bol virajlı bol çıkışlı yollarına uygun olması.

Bu konuda size yardimci olabilecegimi saniyorum bende daha once opel merlva vardi 1.3 dizel 70 bg 180 tork
    cok memnundum yakiti cok iyiydi baski balata volan degisecekti 3 yil once servis 1750 fiyat verdi ozel serviste 1400
    hemen arabayi sattim meriva forumda yazmistim herneyse yuksek ve gorus acisi guzel oldugu icin ayni tip arac ararken
    Cam tavan digital kilimali full bir benzinli idea aldim.3 hafta kullanip sattim satma nedenim dizelden inip benzinliye binmek
    cok zor geldi yakit ve cekis cok cok farkliydi dizelde ortalama 5 lt mazot yakiyordum benzinlide ortalama 6,5...7 lt birde dizelin
    cekisi idea cok hosuma gittigi icin bu sefer40.000 km de dizelini aldim cok memnun kalinca yigenimede 120.000 kmde yine dizel aldim benim idea 62000 km de yag bakimindan baska hic bir masraf etmedim.bakimida serviste yaptiriyorum.yigenimin araci 190.000 kmde Baski balatayi degistirdik orjinal aldim ne kadarmi 120 tl merivanin baski balata fiyatini yazmisim degerlendirim punto ve albeanin yedek parcalariyla ayni ben hurdaya cikana kadar kullanicam bu rakamlara bu konforda yedek parcasini her kasabada bulabilacagin bir arac yok ogrenmek istedigin bir seh olursa yardimci olmaya calisirim

• Teşekkürler yalnız bir kez daha idea alış hikayesini anlatırsanız gelir aracınızı zorla satın alırım : )) İdea'yı araştırırken aynı olayı çok defa okudum.

Mesajımda linkini verdiğim araç nasıl peki o fiyata almaya değer mi? Bir de bu araçlarda çocuk kilidi var ve standart mı? Yani belli bir hızdan sonra otomatik içeriden kapılar kilitleniyor mu?

Bu araçlarda 75 Hp üzeri olan 90 veya 95 Hp Multijet motor bulunuyor mu? Bazı ilanlarda Hp değerleri farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 18 Ekim 2013; 22:08:14 >
  • http://www.kirmak.com/fiat-kullanim-kilavuzlari.aspx
    aracin butun donanim ozellikleri yukardaki sitede var butun dizel idea lar 70 bg dir 80 bg 90 bg yok yazilimla yukseltenler var istanbul aksarayda ama saglikli olmuyor bizzat arastirdim
    gerekte yok cekisi cok guzel fiyat 19.000... 20.0000 tl arasi iyi ama servise goturmeden kesinlikle almayiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.