Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
553
Cevap
26
Favori
91.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • foruma biraz hareket getirmeye çalışalım :-) fiat ideanın açabileceği en yüksek masraf ne olabilir diye merak ettim. aslında arabayı boş viteste kullanmanın yanlış olduğunu bilmiyordum. turbo dizellerin kullanımının biraz özen gerektirdiğini yeni öğrendim :-( konu hakkında araştırma yaptığımda araç devirli kullanılmadığında turboya zarar verdiği sonucuna ulaştım :-) ayrıca arabayı çalıştırırken ve stop ederken belli bir süre rölantide beklemek gerekiyormuş. gerçi kitapçığında sadece durdururken beklememizi yazıyor. sorum şu
    -1 yıllık süreçte araba hız yaptığında boşa alarak kullanmanın çok zararı olur mu
    -turbo arıza verdiği zaman masrafı ne olur
    -ideanın kullanımında dikkat edilmesi gereken başka bir nokta var mı
  • S.A.
    Uzun zaman oldu foruma girmeyeli daha öncede yazdığım gibi bende 2 adet İdea var biri 175 .000 km oldu diğeri 63,000 km de
    Bu güne kadarda anahtar kod hatasından başka hiç bir problem ve arıza ile karşılaşmadım.rutin bakımlar yaptırdım .
    Kumanda ile kapı açılmıyordu yetkili serviste 40 tl. ye anahtarı tekrar kodlandı
    Çekiş problemi yaşadım. maf sensörünü degiştirdim 90.tl (bu sensörü söktüğümüzde içi yaprak doluydu )
    Carbon Clenear hiç yaptırmadım yakıtı daima Opet ten alıyorum
    Oğlum şehir içinde 5-6 lt arasında mazot yakıyor.
    Ben 4,5-5 lt
    175.000 km de ki aracımın
    Baskı Balata, ön fren balatası ve aynası
    Arka fren balatası ve Bagaj kapısı amörtüsörlerini değiştirdim.
    63.000km de ki aracımın tüm akasamı fabrika çkışındaki orjinalliğini koruyor (Akü dahil)
    Yakıtı ve konforundan memnunum.

• dediğiniz gibi arabanın az yakıt tüketmesi, sağlam olması en büyük avantajları. ama arıza vermemesinde dizel araçların düzgün kullanımı da çok önemliymiş. denilen ise 10 kullanıcının ancak 3'ü aracını düzgün kullanıyormuş. ben bu konuya dikkat çekmek için sorumu yönelttim ve kendimden kaynaklanan hatanın büyük olup olmadığını merak etmedim değil :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: secere

dediğiniz gibi arabanın az yakıt tüketmesi, sağlam olması en büyük avantajları. ama arıza vermemesinde dizel araçların düzgün kullanımı da çok önemliymiş. denilen ise 10 kullanıcının ancak 3'ü aracını düzgün kullanıyormuş. ben bu konuya dikkat çekmek için sorumu yönelttim ve kendimden kaynaklanan hatanın büyük olup olmadığını merak etmedim değil :-)

Düşük devirde turboya zarar verir diyorlar ama otomatik vitesli multijetlerde vites 2000 devire gelmeden degişiyor.
    Bende 1 yıl önce yetkili fiat servine sordum fiat taki Ustada da punto 1,3 75 bg olandan var kendisininde 2000 devir aralıgında vites değiştiriyormuş bende yaklaşık 1 yıldır 2000 devir çivarında viteste değiştiriyorum hiç bir problemle karşılaşmadım . Yalnız hiç araca yüklenmiyorum.otobanda da 110 km hız da kullanıyorum ortalama yakıtım 4,5 lt mazot civarında

• bende genelde sizin araba soğukken 2000 devirde vites değiştiriyorum. motor ısınmaya başladıkça 2500 aralığını kullanıyorum... aslında biraz vurdum duymaz bir insan olsam da, konuya bu kadar ilgili görünmemin sebebi araba fiyatlarındaki büyük artış oldu. etrafımdaki insanlar 40-50 bin ve daha yukarı fiyatlara yeni veya ikinci el araba alıyorlar :-) biraz daha lüks isteseniz rakamlar daha da yukarılara çıkacak. durum böyle olunca bende de arabama daha bir sahip çıkma hissi oluştu :-)
  • ben 1 ay önce 2005 model 1.4 full + full (cam tavan ve sunrof dahil ) 120000 sıarlı sıstem lpg li fıat ıdea aldım 1 aydır gayet memnunum ozellikle bu arabadan fıat neden 2006 dan sonra turkiyeye getirmediğini anlamış değilim bagajı ve içi o kadar ferah ve rahat ki anlatamam jıp biniyor gibisin ama yakıtı uygun oda cabası 1.4 oldugu için 2000 motor performansı beklemek hayal krıklıgı yaratır ama bu araba haddını biliyor dıreksıyon kullanımı muthiş özellikle cıty modu ile sehır içi ve vireajlı yollarda bır parmagınızla direksiyonu hareket ettirebiliyorsunuz 1 aylımzlenimim suan için tam bir aile arabası diyebılırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: benozgurum29

ben 1 ay önce 2005 model 1.4 full + full (cam tavan ve sunrof dahil ) 120000 sıarlı sıstem lpg li fıat ıdea aldım 1 aydır gayet memnunum ozellikle bu arabadan fıat neden 2006 dan sonra turkiyeye getirmediğini anlamış değilim bagajı ve içi o kadar ferah ve rahat ki anlatamam jıp biniyor gibisin ama yakıtı uygun oda cabası 1.4 oldugu için 2000 motor performansı beklemek hayal krıklıgı yaratır ama bu araba haddını biliyor dıreksıyon kullanımı muthiş özellikle cıty modu ile sehır içi ve vireajlı yollarda bır parmagınızla direksiyonu hareket ettirebiliyorsunuz 1 aylımzlenimim suan için tam bir aile arabası diyebılırım

Hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin
  • Arkadaşlar bende ilk kez fiat idea ile tanımış oldum. Fakat radyosuyla başım dertte! Otomatik olarak hergün belli bir saatte açılıyor. Geçen akünün şarjını bitirdi. Bunu nasıl iptal edebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • herkese merhaba. 2006 fiat idea 1.3 multijet lagün mavi 40000kmde aldım suan 110000kmde. sürekli 5 30 magnatec yağ kullandım ama en son değişimde selenia 5 40 koydurdum sanayide ve hiç memnun kalmadım. 5 30da aracım su gibi idi rahat çalışıyordu. 5 40 orijinal dahi olsa ilk çalıştırmada bana traktör gibi geliyor nedense. şimdi 0 30 siparişi verdim mobil 1. bakalım nasıl olcak buradan sizlerle paylaşırım. bu arada aracımı ilk aldığımda 55000km civarlarında vites çok zor geçmeye başlayınca baskı balata dğiştirdim 2009da. işçilik dahil 320tl ödedim. bizim araçlara doblonunkiler oluyor ve daha yumuşak debriyaj. onun dışında 4 ay önce arka bagaj amörtisörlerin değiştirdim orijinallri 75tl idi bende 10tlye palionunkilerden aldım gayette güzel. geçen nisanda 107000kmde iken lastikleri değiştirdim 185 65 14 yokohoma taktırdım. aracım dinamik ama aldığım arkadaş 15 cantlaı söküp 14 çelik jant takmış araç bana öyle geldi. dolayısıyla aracın yazılımı 15 janta göre. o yüzden yol bilgisayarım 100ü gösterdiğinde aslında aracım 92 ile filan gidiyor..:) bu arada ön kapıları yağmurlu havalarda çok açık bırakmayın tuşlar oksitlenme yapabiliyor. dizellerde kesinlikle 5 30 veya 0 30 yağ kullanın tavsiye ederim. frenleri bugüne kadar 2 wolksvagen 1 nissan 2 reno megane değiştirmiş biri olarak söylüyorum en iyi arabam. yakıt tüketimim bugün baktım yaklaşık son sıfırlamadan buyana 2800km filan olmuş ortalama 4.2 tüketimi harika. şehiriçinde bile 5 civarında. arabalarımızın parça sorunu kesinlikle yok. bir tavsiye daha kesinlikle her yağ değişiminde tüm filtreleri değiştirmeye özen gösterelim. bir öğrenci velisi arkadaşımız 320000kmde iken aracını sattı yenisini aldı. bizim araçların 15000kmde bir yağ bakımını yaparsak (10000kmde olur) 6 7yüz bin rahat gider. unutmadan bizim araçlar İtalyan ve motor aksamı sanki yerli Albealardan biraz daha sağlam ki Albealar bile taksilerde 6 7yüzbin kullanılanları var. uzun oldu biraz ama yüksekliğinden ve viraj korkumdan dolayı espli bir araç almayı düşünmüştüm zaman zaman ama fiyat performans olarak belki de en iyi araç modellerinden biri idea..yol bilgisayarımız en küçük bir problemi bile söylüyor. geçen kızdırma bujisi ve ön far kedi gözü ampülü hatalarını verdi ve hemen değiştirdik. tavsiyem yine kızdırma bujisi hata verdiğinde 4ünüde değiştirin. ben cimrilik yapıp hata vereni değiştirdim sadece ve bu hafta yine hata verdi kızdırma bujisi..:) tüm ideacı arkadaşlara selamlar..

• Herkese Merhaba arkadaşlar, öncelikle üşenmeden uzun uzun yazan Çoşkun beye ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, İdea diyince gözleri büyüyen arkadaşlarımın inadına bende İDEA almayı düşünüyorum, 2005 model 1.3 MJ Dinamik paket almayı düşünüyorum ara. 118 binde, ben Antalyada ikamet ediyorum burda bulamadığım için şehir dışına baktım ve Bilecikte bir tane buldum 18,500 istiyor 18bin olur dedi fakat o kadar yolu gidip hayal kırıklığı yaşarmıyım onu bilemiyorum, ilan numarası 156276484 belki içinizden aracı tanıyan birisi çıkar, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum
  • efecan07 E kullanıcısına yanıt
    hocam 18bin iyi rakam. dinamik donanımlı olan aracımı ben 18bine vermem. amaaaa siz siz olun internetteki sitelerdeki araçlara kendi gözlerinizle görmeden fiyat vermeyin. bir arkadaşımda 2005 benzinli active idea vardı gri renk ve kaza yaptı hava yastıkları filan açıldı sigorta parasını ödedi perte ayrıldı araba ama ilgili sitede 3-4 el değiştirdi araç üstelik km oynanarak ve fahiş fiyatlarla. bakıp baktırıp o şekilde alıcı olmanızı tavsiye ederim.
  • bgmeu B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum, eğer almaya gidersem mutlaka baktırır öyle alırım
  • Evet Arkadaşlar bahsettim aracı dün aldım, inşallah bende sizler gibi bu araçtan memnun kalırım, aracın elden geçmesi gereken ufak defek yerleri var, örneğin ön camın sağ fitili çok yıpranmış, bu fitili nereden temin edebilirim
    S.A
    Hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin çok memnun kalacağınıza emin olun.
    Fitil parçacılarda var ama resmini çekip koyabilirseniz.Yardımcı olmaya çalışırım.

Sahibinden de Bursa da 2 adet biri 50.000 de diğeri 60.000 km de dizel idea var
    İş yerindeki bayan arkadaşa almak istiyoruz ikisine de 20.000 tl fiyat verdim kabul etmediler
    20.000 tl ye verirse hemen alıcaz
  • coskunz kullanıcısına yanıt
    Sağol çoşkun abi teşekkür ederim, cam fitilini birazdan çekip buraya yüklerim, bir sorunum daha var düşük hızlarda gaz kesince silkeleme yapıyor, bunun sebebi nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecan07 -- 25 Mart 2014; 14:43:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efecan07

Sağol çoşkun abi teşekkür ederim, cam fitilini birazdan çekip buraya yüklerim, bir sorunum daha var düşük hızlarda gaz kesince silkeleme yapıyor, bunun sebebi nedir acaba?

Ön cam fitilinin bu derece bozulduğunu daha önce görmemiştim.
    Bu fitil oto camcılarında ve serviste vardır.Cumartesi günü İstanbul Aksaray
    Oto parçacılarına sorar size haber veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunz

quote:

Orijinalden alıntı: efecan07

Ön cam fitilinin bu derece bozulduğunu daha önce görmemiştim.
    Bu fitil oto camcılarında ve serviste vardır.Cumartesi günü İstanbul Aksaray
    Oto parçacılarına sorar size haber veririm.

Teşekkürler abi çok memnun olurum, peki gaz kesince silkeleme sorunu hakkında bir fikrin varmı abi, bana motor takozu biraz eski geldi, sizce bu sorunun sebebi motor takozu olabilirmi?

• herkese selamlar
    ben de 2005 1.4 active aracımı almış bulunuyorum, ön düzenden gelen ses neticesinde sol aks rulmanı-bilyası ve boşluklardan dolayı sağ-sol tabla(salıncak) değişimi ve sol aks körüğü değişimi gerekiyormuş, acil olmadığı için parçaları kendim tedarik etmeyi düşünüyorum, fiyat alabileceğim yerler hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • ozgur2007 O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin...
    Amin kazasız belasız sürüşler herkese, teşekkür ederim. Bu arada parça işini de çözdüm, tamamen halledince konuya yazarım, faydalı olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.