Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
26
Favori
92.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1.3Multijet İdea kullanan arkadaşlara bir sorum olacak, Araç düşük hızlarda özellikle 1ve2. viteste ayağını gazdan hızlı çekince bir silkeleme oluyor, alt motor takozu yıpranmıştı değiştirdik fakat yinede sorun çözülmedi, aranızda bu sorunu yaşayan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecan07 -- 1 Nisan 2014; 11:00:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efecan07

Merhaba arkadaşlar 1.3Multijet İdea kullanan arkadaşlara bir sorum olacak, Araç düşük hızlarda özellikle 1ve2. viteste ayağını gazdan hızlı çekince bir silkeleme oluyor, alt motor takozu yıpranmıştı değiştirdik fakat yinede sorun çözülmedi, aranızda bu sorunu yaşayan varmı?

Istanbul Aksaray oto yedek parçacılarına sordum çam fitili yok oto camcılarında da yok
    Fiat Sevisinde var sipariş üzerine getiriyorlar.

Araç düşük hızlarda özellikle 1ve2. viteste ayağını gazdan hızlı çekince bir silkeleme olması Benim iki idea da vardı Birinin baskı balatası nı degişince düzeldi Şimdi diğer iadea da yapıyor arac 67,000 km de oldu baskı değişmedi silkeleme yapıyor diyede baskı yı değiştirmeyi düşünmüyorum.

Fırsat bulabilirsem.Maslak tarafına gittiğimde Maslak oto sanayi sitesinde cam fitilini sorarım orda bulunabilir gibi
    geliyor bana

• coskunz kullanıcısına yanıt
    Çoşkun abi cam fitili buldum 95 TL dediler pahalı geldi almadım, silkeleme olayına gelince, kimi usta boğaz kelebeğinden yapar diyor(sökülüp temizlenip takıldıktan sonra kalibrasyon gerekmiş) kimi ustada motor takozlarından yapar diyor, bu silkeleme olayı canımı sıkıyor :( şehir içi kullanımda hiç hoş bir durum deği, kullanırken kendimi kötü hissediyorum...
  • quote:

Çoşkun abi cam fitili buldum 95 TL dediler pahalı geldi almadım, silkeleme olayına gelince, kimi usta boğaz kelebeğinden yapar diyor(sökülüp temizlenip takıldıktan sonra kalibrasyon gerekmiş) kimi ustada motor takozlarından yapar diyor, bu silkeleme olayı canımı sıkıyor :( şehir içi kullanımda hiç hoş bir durum deği, kullanırken kendimi kötü hissediyorum...

Efecan cam fitilini nereden buldun. Benim arabada da aynı sorun var. İkisi de değişmesi gerekiyor. Ama 250 dediler ikisine .Ben de pahalı diye yaptırmamıştım. Galiba tekinin fiyatı olsa gerek 95 lira.
  • nevruz.ahmet N kullanıcısına yanıt
    Ahmet bey şu adresten buldum fakat almadan önce stokta olup olmadığını mutlaka sorun http://www.fiatyedekparcacim.com/urunler/fiat-idea-sol-on-cam-fitili
  • Arkadaşlar Bizim araçların Polen Filitresi nerede acaba, söküyüm bi hava tutuyum dedim, fakat bulamadım
  • quote:

Arkadaşlar Bizim araçların Polen Filitresi nerede acaba, söküyüm bi hava tutuyum dedim, fakat bulamadım

polen filtresi işaretlediğim yerlerdeki 4 vidayı söküp torpido gözünü çıkartınca içinde (torpido gözüne bağlı
    bir kablo bulunmuyor)
     --- FİAT İDEA KULÜBÜ ---

• quote:

Arkadaşlar Bizim araçların Polen Filitresi nerede acaba, söküyüm bi hava tutuyum dedim, fakat bulamadım

efecan07, teşekür ederim. İkisi o zaman 190 lira. Taktırmasıyla 230-250 olur galiba.
  • nevruz.ahmet N kullanıcısına yanıt
    Çoşkun abi teşekkür ederim, üstteki 3 adet vidayı söktüm baktım bişey göremedim, demekki alttaki 1 vidayıda sökmem lazımmış, hemen söküp bakacam
  • Ahmet bey biraz eliniz yatkınsa kendinizde değiştirebilirsiniz sanırım....
  • Aracın ön düzen parçalarıyla ilgili güncel fiyat vereyim belki birisine faydası olur;

1- Salıncak 110 lira tek fiyatı
    2- Aks bilyesi 90 lira tek fiyatı
    3- Aks körüğü 20 lira tek fiyatı
    4- Amortisör Monroe 175 lira tek fiyatıdır. Parçalar yan sanayi olup yedek parçacıdan tarafımdan alınmıştır, servisteki orjinal yedek parça fiyatları ile karıştırmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur2007

Aracın ön düzen parçalarıyla ilgili güncel fiyat vereyim belki birisine faydası olur;

1- Salıncak 110 lira tek fiyatı
    2- Aks bilyesi 90 lira tek fiyatı
    3- Aks körüğü 20 lira tek fiyatı
    4- Amortisör Monroe 175 lira tek fiyatıdır. Parçalar yan sanayi olup yedek parçacıdan tarafımdan alınmıştır, servisteki orjinal yedek parça fiyatları ile karıştırmayınız.

Salıncağın orginaline 140 lira verdim, alt motor takozuda 80 lira
  • Arkadaşlar Tavan Çıtası yaptırmak istiyorum, önerilerinizi bekliyorum
    teşekkür ederim coskunz sıze bır soru sormak ıstıyorum karter muhafazası bulamıyorum bu kanuda yardımcı olabılırmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: benozgurum29

teşekkür ederim coskunz sıze bır soru sormak ıstıyorum karter muhafazası bulamıyorum bu kanuda yardımcı olabılırmısınız

Biraz uzun olacak ama başımdan geçen bir olayla soru na cevap vereyim.

1994 Yıllında Honda accort almıştım devamlı ormanlık alanlarda piknik yapıyordum geri geri gelirken 20-25 cm yüksekliğinde yerde bir kütük görmedim motor ağacın üstüne oturdu Ne ileri ne geri gitmiyor traktörle arabayı kütüğün üstünden kaldırıp baktığımda kartel ezilmiş yağ damlıyordu.o şekilde yetkili servise gittimgeri geri gelirken havayı daha da karanlık gösteren araçtaki çam filmi idi .kartel muhafazası taktırmak için ve karteli değiştirmek için honda servisinde gittiğimde bana bir araç gösterdiler
    Aracın demir den Kartel muhafazası var kaza yapmış motor aracın ön göğüsüne girmiş sürücü kabinde sıkışmış
    kartel muhafazası olmayan araçlarda kaza anında motor yere düşüp sürücü kabini sıkıştırmıyor muş.

avrupa araçlarına bakın bir çoğunun kartel muhafazası plastiktir.
    o günden bu yana ne cam filmi nede kartel muhafazası taktırmadım.

• quote:

benozgurum29, lancia'nın karter muhafazası oluyor. Şu an ben onu kullanıyorum. Fİat servisinde 100 küsür liraya değiştirmiştim. Servis indirim günleri sebebiyle biraz indirimli olmuştu.İstersen bir sor. Plastik malzemeden.
    teşekkür ederım su aralar aracımda söyle bir sorun oluştu arabanın gazına yuklenınce 30 bın devıre gelene kadar araba atlama(tekleme ) yapıypor bu rampalarda daha cok hıssedılıyor sebebı ne olabılır bılgınız varmı
  • benozgurum29 B kullanıcısına yanıt
    Buji olabilir yada benzin sebebiyle pislikten de olabilir. Çok fazla bilgim yok. Kusura bakmayın.
  • idealara 23.000 -20.000 gibi fiyat istiyorlar bu fiyattı edermi gerçektende aaçların kasko değerleri çok düşük görülüyor bu kadar para vermek kazık anlamına gelmez mi ?
    http://www.sigortadukkanim.com/merak-ettiklerin/arac-kasko-deger-listesi
  • quote:

teşekkür ederım su aralar aracımda söyle bir sorun oluştu arabanın gazına yuklenınce 30 bın devıre gelene kadar araba atlama(tekleme ) yapıypor bu rampalarda daha cok hıssedılıyor sebebı ne olabılır bılgınız varmı

Konuyu biraz daha açarmısınız, benzinlimi dizelmi, atlama tekleme derken nasıl bir tepki verdiğini biraz daha tarif edebilirmisiniz, mesela aynı problemi gaz verince değilde ayağınızı gazdan çektiğiniz zamanda yapıyormu
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.