Şimdi Ara

Fiat Marea (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
6
Favori
72.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ebd ile esp aynı şeyler değildir hocam.

EBD: Araçlarda fren gücü dağılımını elektronik olarak dağıtan bir sistemdir. Örneğin araçta frene bastınız araç öne yığıldı ama bastığınız miktar ön tekerleri kilitleyecek kadar güçlü değil ama arka taraftaki yük azalacağından arka tekerlerin kilitlenmesine bu da kısmi açıdan el freni çekmiş gibi olup aracın dengesinin bozulmasına neden olmaktadır bu durumda ebd devreye girip arka frenlerin gücünü azaltır ve ön tekerlekler ile eşit derece gücü dağıtmaya çalışır. Aynı şekilde viraj içlerinde frene bastığınzıda da aracın viraja göre iç tekerleri virajın yönüne göre olan dış tekerlerinden daha az dönmektedir ve bu sebebten ötürü fren güçleri de eşit etkiler yaratmamaktadır. Bunun gibi durumlar da aracı daha dengeli ve stabil durdurabilmek için gereken bir sistemdir. Esp ise bundan çok farklıdır. ama esp ile ebd'nin en büyük farkı siz frene basmadan ESP çalışır ama EBD çalışmaz. ESP Dönülemeyecek hızlarda girilmiş virajların gidiş anında dönüşün tamamlanabilmesi için gerekli tekerlere sizden izinsiz bir şekilde yapılan frenleme ile çalışır. Ve EBD'ye göre daha komplike bir sistemdir çünkü ESP'de hızınız,direksiyon açınız gibi bir çok şey hesaplanıp ona göre müdehalelerde bulunulmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Verdiğin linkte ESP ile ilgili bir şey gözükmüyor ki.

Tercih artık sizin. Ben daha karışmayayım.

altlarda, emniyet bölümünün ilk satırında abs+ebde yazıyor,
    siz emin misiniz exclusivede esp olmadığına?

kendim diyorum zaten, abs + ebd yazıyor diye, sonra esp olmadığına emin misin diyorum
    neyin kafasını yaşıyorsam artık
    sürçü lisan için kusura bakmayınız.

hem 23 yıldır sürücü kursu işleten bir ailenin 22 yaşındaki oğlu olarak hem arabada doğmuş arabada büyümüş biri olarak utandım bu hatadan:)

tanım yapan arkadaşada teşekkürler, çok açıklayıcı olmuş, cidden

sonuç olarak mareanın hiçbir modelinde ESP yok yani?

• Mareanın duruşu yeter yaa
  • Tebrikler .

Güzel konu hazırlamışsınız :
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mavis717

Tebrikler .

Güzel konu hazırlamışsınız :

Tesekkur ederim Mesut abi. :)

Sis Farlarını Hayırlı olsun. Orjinal olarak mı aldın. Tamponu kesitin mi ? Sis farı düğmesini nasıl bağladın?Bilgi verebilirmnisin ? Sonradan sis farı takmak isteyenlere yol göstermiş olursun

• Teşekkürler

Linkte resimli montajını buldum

http://forum.donanimhaber.com/m_9756304/mpage_272/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavis717 -- 20 Nisan 2012; 11:33:03 >
  • Bu arada sis farı çok aküyü harcıyor diyorlar. Bu yüzden lazım olmadıkça kullanmıyorum ama sizce bu lambaya göre değişebilrmi?
  • Hmm tşk. ederim...
  • bence en önemli tutulmama sebebi, 2003 model öncesi mareaların, amsallerine göre çok fazla yakıt harcaması. her ne kadar liberty ve exclusive lerde bu sorun giderildi ise de çoğu bunu bilmiyor. çoğu ustalar da buna dahil. marea dediğiniz zaman hemen ilk aldığınız tepki çok yakar. ama hiç de öyle değil. geçen yaz focus, fusion ve bende de marea exclusive olmak üzere karadeniz turu yaptık, yük ortalama eşit seviyede. yaptığımız km aynı. her gaz alışımızda karşılaştırdık. bazan focuz bazan marea bazan da fusion az yaktı. totalde en az yakan fusion idi. ama inanın aradaki fark kıymetsiz.
  • quote:

Kesinlikle halk arasında abartıldığı gibi yüksek bir tüketime sahip değil.

2003 ve sonrası haklısın. ama öncesi olunca aradaki fark birz daha açılıyor. Bence rakamlar konuşsun. 2002 öncesi ve sonrası mareaların 2003 ve sonrasına, emsal teşkil etmesi açısından da focus a olan değerlerini karşılaştırdım.

Fiat marea Sx 103bg 1996-2002
    Azami hız (km/s) : 187 km/h
    Hızlanma (san) : 0-100 Km/h:10,7 s
    Şehiriçi : 11,3 l/100km
    Şehirdışı : 6,6 l/100km
    Ortalama : 8,3 l/100km
    CO2 Emisyon (ortalama) : 198 g/km

Fiat Liberty/Exclusive 2003-2007
    Azami hız (km/s)
    Hızlanma (san) : 0-100 km/s:10,7s
    Şehiriçi : 10,8 l/100km
    Şehirdışı : 5,8 l/100km
    Ortalama : 7,7 l/100km
    CO2 Emisyon (ortalama) :183 g/km

Ford Focus 2001-2005 100bg
    Azami hız (km/s) : 185 km/h
    Hızlanma (san) : 0-100 Km/h11,0 s
    Şehiriçi : 9,4 l/100km
    Şehirdışı : 5,4 l/100km
    Ortalama : 6,8 l/100km
    CO2 Emisyon (ortalama): 163 g/km

2002 ve öncesi mareaların, focustan 100 km ortalama tüketimde net 1,5 lt fazla yakıt tükettiğini görürsünüz.

2002 ve öncesi mareaların, 2003 ve sonrası marealara göre 100 km ortalama tüketimde 0,6 lt fazla tükettiğini görürsünüz. görürsünüz.

2003 ve sonrası mareaların ise, focusa göre 100 km de 0,9 lt fazla tükettiğini görürsünüz. görürsünüz.

ayriyeten emisyon değerlerini de gözardı etmemek lazım. haliyle sıralama yine aynı şekide gidiyor.

bir de marea benim hayran olduğum bir araba. bunları ben karalamak için yazmıyorum ama, gerçekleri de görmek lazım. 1,5 lt lik fark otomotiv sektöründe çok ciddi rakam. liberty ve exclusivede az da olsa toparlamışlar. bir de sürüşte dikkat ettiğiniz zaman aracın çevikliğinden dolayı iyi kullanım neticesinde fark daha da kapanıyor. benim gezide yakıt ölçtüğüm focus 2011 model 100 bg olandan idi. ağırlık farkından dolayı neredeyse denk yaktı marea ile.

ama olaya sadece yakıt sarfiyatı yönüyle bakmamak lazım. fiyat performans açısından değerlendirirsek marea birçok markaya göre açık ara farkla önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesokulu -- 27 Nisan 2012; 12:40:39 >

• quote:

Aslinda Bora da Marea kadar yakit tuketiyor ama onun piyasasinda herhangi bir sikinti yok.

Fiat'in gercek C segmenti araclari son derece basarili modeller olmasina ragmen hak ettigi ilgiyi goremiyor.

Stilo da boyle oldu, Bravo da.

stilo ve bravo 5 kapılı olduğundan bu tip bir tepkiyle karşılaştı bence, birde fiat'a karşı önyargı olunca ilgi iyice azalıyor. marea'mızı alan akrabamız araba bizdeyken ben fiat arabasına para vermem diyordu. bir ihtiyacından dolayı kendi aracını bize bırakıp istanbul'a marea ile gidip gelmişti, döndüğünde arabayı başkasına satmayın ben alacağım demişti. direksiyonuna geçmeden, kullanmadan yorum yapma özelliğine sahibiz. kullandıktan sonra fikirler ister istemez değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_
    ... direksiyonuna geçmeden, kullanmadan yorum yapma özelliğine sahibiz. kullandıktan sonra fikirler ister istemez değişiyor...

bu konuda kesinlikle haklısın
  • Utku sayende Marea'nın 2.el fiyatları artacak
    Tıpkı Colt'un değerindeki forumdan bazı arkadaşların sayesindeki yükselme gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Utku sayende Marea'nın 2.el fiyatları artacak
    Tıpkı Colt'un değerindeki forumdan bazı arkadaşların sayesindeki yükselme gibi

Sildirsem mi konuyu ne yapsam?

Hadi iyisin 16'ya çıktı senin aracın gideri
    Böyle bir konu da ben açsam 18'den ittirebilir miyim benim arabayı

• Aveo konuları gabak tadı verdiği için ikinci elde üstüne para versen alan yok
    Onlar yanlış reklam yaptılar,seninki tam viral reklam usulü oldu,çaktırmadan milletin beynine soktun Marea'yı
    Ben bile bu konuyu her gördüğümde sahibindene girip HLX bakmaya başlıyorum,sonra vazgeçiyorum ailede şimdiden nikahımıza aldığımız 2 araç var üçüncü fazla gelecek
  • ben benim köpekbalığını sattım
  • Yeni Marea neden üretilmiyor acaba? Yoksa Linea mı Marea'nın güncel versiyonu oluyor?
  • quote:

Ben arabayi ona satmazdim sizin yerinizde olsam. :D

abi hatrı kırılacak bir akrabamız değil, onlara marea'da dünyada feda olsun. aksarayda bir aralar modifiyeli marea vardı, youtube'da videoları geziyordu. hala vardır youtube'da eğer kaldırmadılarsa, o aracı görmeyi çok istiyordum. şimdi de sizin aracın merakı başladı. ankarada nereye park ediyorsanız söyleyin bir bakış atıp geçeyim yanından.
  • direk bagli.
  • açıkcası bende bizim marea nın aydınlatmasından memnun değilim ama. Senin farlar iyi gösteriyor utku hocam. Bu osram nb lerin fiyatları nedir bide ömrünü çabuk tamamlıyor diye duymuştum.?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.