Şimdi Ara

Fiat Marea (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
6
Favori
72.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben LPG hesabından pek anlamıyorum ama litre bazında tüketim az değil ama kurus bazında baya iyi.

130'da 5. viteste kaç devir çeviriyor?
  • Araban cok guzel cok temiz, gule gule kazasiz belasiz kullanmani dilerim.

İnceleme geecekten nefis olmus. Bu civarlarda araba arayanlara ders olarak okutulmasi gerek, emegine saglik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Guncel yakit verisi paylasayim.

Yozgat uzerinden gecerek Ankara-sivas yolculugu yaptim. Aracta 4 yetiskin ve agzina kadar dolu bir bagaj vardi. hatta bazi esyalar bagaja sigmadigi icin yolcu kabininde tasidik. Yol musaitken 130'un altina dusmedim ve klima hep acikti.

Bu sartlarda 51.5 litre lpg ile 543 km yol yaptim. yani 100km'de 9.48 litre lpg harcamisim. yakitin litresini 1.96 liradan aldigim icin kilometre basina yakit masrafim 18.5 kurus olmus.

Bence baya iyi bir değermiş utku.. sadece klima bile yol boyunca nereden baksan 2.5-3 litre falan yakmıştır sanırım tüm yol boyunca o da yaklaşık 1 kuruşa denk gelmekte kilometre başına. Şehir içinde durum nasıl?
  • utku hocam uzun zamandır marea hakkında bilgi ararken tesadüfen gördüğüm paylaşımın bana acayip süper bir şekilde yol göstermiş durumda

emeğin ve uğraşların için çok teşekkür ederim keyifle okudum

130km hızla aracın tahminimce 3750 dev-dak gibi değerde çalışıyor olması gerekir

130 km lik bir hız ve bahsettiğin yük durumu için 9,5 lt lik tüketim normal bence bu arada lpg yi baya ucuza almışsın :)

ben zonguldak devrekteyim burda en ucuzu 2,19 ipragaz

senin şartlarında imzamdaki clio aracım 120/130km hızla dolu bagaj ve 4 kişi ( 130kg lık bir enişte ile 4 kişi ) 9 litre lpg tüketiyorum

ve enteresan olanı şu ki imzadaki dier araç babamın aracı olan focus c-max aynı şartlarda birde ufak yeğenim ile 5 kişi dolu bagaj 8 litre tüketiyorum 120km sabit hızla

bu iş açıkcası bazen beni çileden çıkarıyor

istanbul bolu yolculuğunda aynı yerden depoyu doldurduk arkalı önlü gidiyoruz babam önde ben arkada aynı yol şartları aynı hız 250km sonunda

benim clio aracım 50 tl lpg aldı

babamın aracı 44 tl lik lpg aldı ve babamın aracında klima da açık

babam ucuza serin serin geldi ben se sıcakta pişerek geldim

• maliyet ne oldu utku hocam ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

maliyet ne oldu utku hocam ?

-4 adet buji 34 lira
    -Buji kablo takımı 45 lira
    -Lokma 14 lira
    -L kol 9 lira
    -Paslı boruyu sokakta buldum.

yani bir sonraki buji değişimi maliyeti

( paslı boruyu saymazsak )

80 lira diyebiliriz :)

yakıt konusunda bir değişme olacak mı acaba o konuda bir ölçüm yaparmısınız acaba ? + çekiş konusunda

takipteyim :)

iyi akşamlar

saygılar..

• utku hocam lpg için özel bujiler olduğu konusunda bu forumda bikaç bilgi okumuştum acaba özel bir buji mi kullandınız yoksa normal buji mi aldınız
  • slm beyler. bende bugün ilk sahibinden kazasız boyasız daha 56 bin km de bir marea liberty alarak aranıza katıldım. aracımda lpg yok ve taktırmayıda düşünmüyorum açokcası. çünkü palio 1.6 aracımda atiker ile yaşadığım sorundan sonra km de 15 krş fazla yakmaya razıyım. fiatın bu 1.6 motorlarında lpg lerin hepsi problem çıkarıyor çünkü...
  • Arkadaşlar merhaba

öncelikle bu detaylı inceleme için çok teşekkürler

Bende de 2002 füme marea elx var şu anda 104000 de, lpg yok.ama tüm ağır bakımlarından sonra men 2,5 yıldır çok memnun bir şekilde kullanıyorum.fotoğrafını çekerek paylaşmak istiyorum.onu da en kısa zamanda göndereceğim.

araç yaşına ve o yılki durumuna göre oldukça konforlu ve bakımlı ise eğer daha da güzel bence...ikinci eli varmış/yokmuş çok da sıkıntı değila çıkçası yaptığımız her km.bu açıdan anlamlı...bu arabanın kullanırken verdiği mutluluk önemli bana kalırsa.o yüzden 300-500 aramamak gerek diye düşünyorum.

soru ya da sorunları da paylaşmak isterim.her ne kadar tuning olarak daha ağırlıklı paylaşılmış olsa ada :)

tekrar görüşmek üzere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Ben LPG hesabından pek anlamıyorum ama litre bazında tüketim az değil ama kurus bazında baya iyi.

130'da 5. viteste kaç devir çeviriyor?

190 ile giderken yaklaşık 5500 d/dk çeviriyor.130 ile 3750 civarı yapıyor.
  • Bu gidişle bana da Marea aldıracaksınız herhalde Palio kullanmış biri olarak zaten Fiata yabancı değilim.
  • Tebrikler Turtle wax haftanın aracı seçilmişsiniz

Ödül olarak hangi ürünleri gönderecekler?
  • quote:

Yarışmaya katılmadım. Onlar aracımı kapak fotoğrafı olarak yayınlamak istediler; ben de kabul ettim.

Harbimi la nerde ? link at bi bakak gardaşşşş.
  • Ne bileyim birden görünce şaşırdım
  • yar bana bir marea medetttt.. :s
  • quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

utku hocam uzun zamandır marea hakkında bilgi ararken tesadüfen gördüğüm paylaşımın bana acayip süper bir şekilde yol göstermiş durumda

emeğin ve uğraşların için çok teşekkür ederim keyifle okudum

130km hızla aracın tahminimce 3750 dev-dak gibi değerde çalışıyor olması gerekir

130 km lik bir hız ve bahsettiğin yük durumu için 9,5 lt lik tüketim normal bence bu arada lpg yi baya ucuza almışsın :)

ben zonguldak devrekteyim burda en ucuzu 2,19 ipragaz

senin şartlarında imzamdaki clio aracım 120/130km hızla dolu bagaj ve 4 kişi ( 130kg lık bir enişte ile 4 kişi ) 9 litre lpg tüketiyorum

ve enteresan olanı şu ki imzadaki dier araç babamın aracı olan focus c-max aynı şartlarda birde ufak yeğenim ile 5 kişi dolu bagaj 8 litre tüketiyorum 120km sabit hızla

bu iş açıkcası bazen beni çileden çıkarıyor

istanbul bolu yolculuğunda aynı yerden depoyu doldurduk arkalı önlü gidiyoruz babam önde ben arkada aynı yol şartları aynı hız 250km sonunda

benim clio aracım 50 tl lpg aldı

babamın aracı 44 tl lik lpg aldı ve babamın aracında klima da açık

babam ucuza serin serin geldi ben se sıcakta pişerek geldim

beygiri fazla araç daha rahat gider bu çok normal bence sen o clio yu bi an önce defet gitsin

• ahh ahh ilk göz ağrım, 2001 elx otomatik vardı pert oldu
  •  Fiat Marea

Utku araba niyetli galiba hararet yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr256 -- 27 Temmuz 2012; 19:52:35 >
  • Merhaba Arkadaşlar
    Bende de 2003 liberty var 110 beygiri var serviste arkadaşlar sağolsun biraz yükleme yapmış. Birgün merak ettim şu devir kesiciyi yakalamak mümkün mü dedim ama ne mümkünatı var motoru o devirlere kadar çıkartamadım. Ben ş.içi 8-8.5 lt ş.dışı 6-6.5 lt benzini normal kullanımlarda yaktım servisteki arkadaş 5,2 lt yakana kadar da en az yakan benim diye düşünüyordum :(( aracımla da 215 km ye kadar otobanda çıktım yani gerçek hız olarak 207 km lere kadar daha çıkacaktım ama arabadakiler ürkünce mecbur indik. Serviste Examıner denilen b.sayara aracınızı bağlatıp tüm kontrollerini yaptırın mesela en önemlisi şu lambda sensörü yakıt hava karışımını kokusundan anlayan parça çok önemli ve o parçanın orijinalini alın getirttirin 125 TL ayrıca egzost Matay marka Bursa Görükle de yapılıyor. Fiyatıda servis fiyatının yarısına geliyor 250 -300 TL servis 600 TL den satıyor+işçilik . Orijinal champion buji kullanın Bosch kullanmayın. Yakıt pompasını Manometre ile ölçüm yaptırabilirsiniz 3.5 bar ve yukarısın vurmak sorunda yakıtta kırmızı ışığı uzun süre yaktırmayın benzin alın pompa 800 TL Farlarım mercekli ve Narva marka beyaz ampu, ampulleril 4 yıldır kullanıyorum. Aracınızın orijiani ile oynamamanızı tavsiye ederim sokağa atacak para çoksa problem yok
    Hepinize kazasız belasız günler dilerim.

• Bu arada belirtmeyi unutmuşum arka kampanaları diske çevirdim 2.0 ların disklerini aldım, taktırdım, manifoldun oralardan üfleme sesi alıyorsanız fazla yakarsınız ve manifold çatlak olma ihtimali vardır, egzost ustası işiniz, halleder 80-100 TL ye biter. Aracı kullanmaktan çok zevk alıyorum ama trafikte hata yapanlar yada zevkine varmak için kullandığım anlarda sinirlerimi bozan birileri çıkıyor. En sağ şeritte yavaşsam selektör yaparlar sol şeritte hızlıysam adam aynaya bakmadan önüme çıkar vs vs.
    Hayırlı Günler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.