Şimdi Ara

Fiat Palio Hangi Tüp? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
9.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orjinalden alıntı: fatih2405

quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

Kardeş taktır bi BRC ağrımasın başın..

Siz Palio ya BRC takıp kullanan birini gördünüz mü ya da ne bilim bir örneği var mı? Varsa memnunlar mı?

Paliolar fabrikasyon BRC li üretildi dostum bir zamanlar gören varmı ne demek.
    Sizin için en önemli husus İyi bir marka iyi bir servis...... Yoksa bu paliolar şahinlerden bile fazla yakıyor

Bundan bihaberdim bilgilendirdiğiniz için sağolun.

• quote:

Dün akşam iş çıkışı damla lpg dönüşüm merkezine gittim lovato enjeksiyonlu modeline 600 dedi sanki bana sıralı takıyor.Çok kıl oldum

Şimdi kıl olursun ama uzun vadede tüy gibi olursun, bidaa düşün
    İyi bi espiri oldu yaw tuttum ben bunu :)
  • quote:

quote:

Dün akşam iş çıkışı damla lpg dönüşüm merkezine gittim lovato enjeksiyonlu modeline 600 dedi sanki bana sıralı takıyor.Çok kıl oldum

• quote:

Orjinalden alıntı: g_boz

dostum buji ve kablolarına bak ayrıca servise genel bakıma. ben eco-tech sıralı kullanıyorum 1.2 palioma klima full açık şehiriçinde 140 yakıyor

Dostum!

Şehirlerarası derseniz inanırım. Diğer türlü şehiriçi için kendimden şüphe etmem gerekir. Yoksa ben mi
    yalan söylüyorum. Ya da gözlerim yalan görüyor.
  • Fatih fiyat paylaşımında bulunursan sevinirim.Bende Lpg taktıracağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

Fatih fiyat paylaşımında bulunursan sevinirim.Bende Lpg taktıracağım

Bfs Arkadaşım lovato enjeksiyonlu 600 ytl yazmıştım Brc 550 fiyat aldım hepsine de kredi kartına taksit olsa gerek.Unutmadan Atiker de 450

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih2405 -- 4 Eylül 2008; 16:35:01 >
  • quote:

quote:

Faruk helal süper uymuş walla

• quote:

Orjinalden alıntı: g_boz

dostum buji ve kablolarına bak ayrıca servise genel bakıma. ben eco-tech sıralı kullanıyorum 1.2 palioma klima full açık şehiriçinde 140 yakıyor

Kesinlikle ama kesinlikle böyle bir şey olamaz. Bu dediğin 3 sene önce gaz 1.30 iken belki olabilirdi. Ama şu an gazın litre fiyatı 1.70.

İ M K A N S I Z...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordfocus -- 4 Eylül 2008; 19:06:11 >
  • quote:

quote:

Siz Palio ya BRC takıp kullanan birini gördünüz mü ya da ne bilim bir örneği var mı? Varsa memnunlar mı?

Ben 1.4 EL Palioma tavsiyeler üzerine BRC taktırmıştım. Genel olarak ve özellikle performans olarak çok iyi bir LPG kiti fakat yakıt olarak diğerlerine nazaran daha fazla yaktırır brc. Bir de enjektörlerin sesi çok fazla. Fiyat olarak Ankara da 500 Lira ya ister BRC ister LOVATO taktırabilirsin. Ekotek de taktırsan olur. Fiyat olarak daha uygun.

• quote:

Orjinalden alıntı: fordfocus

quote:

quote:

Ben 1.4 EL Palioma tavsiyeler üzerine BRC taktırmıştım. Genel olarak ve özellikle performans olarak çok iyi bir LPG kiti fakat yakıt olarak diğerlerine nazaran daha fazla yaktırır brc. Bir de enjektörlerin sesi çok fazla. Fiyat olarak Ankara da 500 Lira ya ister BRC ister LOVATO taktırabilirsin. Ekotek de taktırsan olur. Fiyat olarak daha uygun.

Enjektör sesimi ?
    1- Enjektör sesi çok fazla değil
    2- Bu araç mikserli dostum enjektörü nereye taktın ööle
    3- Orjinal mikser kullanan tek marka BRC Başkası merdiven altı (Ki bu araçlarda hayati bir unsur) Yoksa çok yakıyor şikayeti hiiç bitmez.

• Yakıt besleme prensibi olarak SPI-Tek nokta enjeksiyonlu araçların karbüratörlü araçtan farkı, bir mono enjektör marifetiyle emme manifolduna yakıtın püskürtülmesidir.
    LPG dönüşümünde emme hattına bir mikser monte edilerek, motora emilen havanın içerisine gaz karıştırılıyor. LPG ile çalışırken yakıt seçici anahtar marifetiyle benzin enjektörünün çalışması durduruluyor.
    Yakıt seçici anahtar istenildiği zaman benzin veya gazla çalışmayı sağlıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fordfocus

Yakıt besleme prensibi olarak SPI-Tek nokta enjeksiyonlu araçların karbüratörlü araçtan farkı, bir mono enjektör marifetiyle emme manifolduna yakıtın püskürtülmesidir.
    LPG dönüşümünde emme hattına bir mikser monte edilerek, motora emilen havanın içerisine gaz karıştırılıyor. LPG ile çalışırken yakıt seçici anahtar marifetiyle benzin enjektörünün çalışması durduruluyor.
    Yakıt seçici anahtar istenildiği zaman benzin veya gazla çalışmayı sağlıyor.

Evet şimdi süper olmuş
    Müsadenizle bir düzeltme daha yapayım. Yakıt seçici anahtar marifetiyle enjektörü durdurursanız arıza lambası yanar, Tek nokta emülatör ile durdurursanız benzin enjektörünü arıza lambası yanmaz :)

• Arkadaşlar nihayet lpg(BRC) dönüşümü yaptırdım.Fakat benim araba gazdayken enkektör ışığı yanıyor.Yakıt seçici anahtar kullanılmış demek.Bir de gazım bitmek üzere ve arabaya hafif gaz verince ivmelenme oluyor ama gazı kökleyince araba sönüyor yavaşlıyor bu normal midir? Bana çok da normal gelmedi.Sıralı Lpgli araçlarda yapmıyor bunu.

Birşey daha şu küçücük silindirik tanklardan taktırmak istedim bagajı sağ taarafına ama takan usta abi ben onu oraya tutturamam gel simit takalım dedi.Olmaz falan dedi pek ikna olmadım.Palioya takan taktıran takılmışını gören var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih2405 -- 10 Eylül 2008; 14:14:37 >
  • quote:

Arkadaşlar nihayet lpg(BRC) dönüşümü yaptırdım.Fakat benim araba gazdayken enkektör ışığı yanıyor.Yakıt seçici anahtar kullanılmış demek.Bir de gazım bitmek üzere ve arabaya hafif gaz verince ivmelenme oluyor ama gazı kökleyince araba sönüyor yavaşlıyor bu normal midir? Bana çok da normal gelmedi.Sıralı Lpgli araçlarda yapmıyor bunu.

Birşey daha şu küçücük silindirik tanklardan taktırmak istedim bagajı sağ taarafına ama takan usta abi ben onu oraya tutturamam gel simit takalım dedi.Olmaz falan dedi pek ikna olmadım.Palioya takan taktıran takılmışını gören var mı?

Söylediğin bir sorun değil. Gaz bitmeye yakın tüm arabalarda olur. Sıralı sistemde gaz bitmeye yakın araba hemen benzine geçer. Bunun için tekleme olmaz. Tüp tankına gelince ben dediğin şekilde bagajın kenarına 32 lik silindir kazan taktırmıştım gayet de güzel olmuştu.

• quote:

Arkadaşlar nihayet lpg(BRC) dönüşümü yaptırdım.Fakat benim araba gazdayken enkektör ışığı yanıyor.Yakıt seçici anahtar kullanılmış demek.Bir de gazım bitmek üzere ve arabaya hafif gaz verince ivmelenme oluyor ama gazı kökleyince araba sönüyor yavaşlıyor bu normal midir? Bana çok da normal gelmedi.Sıralı Lpgli araçlarda yapmıyor bunu.

selam
    bizde Kardesime 99 model PALİO 1.4 alıyoruz. BRC LPG kit fiyatı ne kadardır ??? Yada diger markalardan fiyat aldınızmı bilgilendirirseniz sevinirim . Saygılar....

• Lovato taktır, kafanı hiç bulandırma. kalitesine göre fiyat (600 civarı)Ayrıca Palio ya gayet uygun ve sorunsuz bir sistem, yalnız iyi bir ustaya taktırmak şartıyla. Sıralı sistemler 1200-1500 arası olması lazım.
    quote:

• Pardon taktırmışsın. Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.
  • arkadaşlar selam ilk önce palio fazla yakmıyor ben kullanıyorum lpg ye bile dönmeye tenezzül etmedim neden mi 55 kilometreye 12500 ytl yakıyor daha ne olsun aracın bakımsızdır kontrol ettirt palio çok güzel bir araçtır yakıtıda çok güzeldir not daha önce honda cıvıc kullanıcısı
  • Batuhan Bey sizinki iyiymiş.1.2 mi 1.4 mü motor? Benim araç Ankarada 27 ykrş lira yakıyor o da fazla ışık trrafik vs yok.Eniştede de 99 1.4 var istanbulda km de 40 ykrş yakıyor war sen düşün.Az yakıyor diyen bir seni duydum
  • ANKARA MERKEZ DAMLA LPG VE CNG OTOGAZ SİSTEMLERİ (LOVATO) TECRÜBESİ

Ben bu firma hakkında yaşadıklarımı paylaşayım karar vermek size düşsün arkadaşlar.

Golf4 aracımı sattım, otomatik honda alalım dedik ve 2007 honda civic aldık. golf4 aracımda BRC LPG kitini kullandım yıllarca hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Aldığım aracada brc taktırayım diye düşünürken bi arkadaşım ısrarla LOVATO taktırmamı istedi, bizde gayet safiyane ankarada yetkili distribütöre taktıralım

sorun yaşamayalım dedik ve DAMLA LOVATO (MERKEZ) nun yolunu tuttuk, gittik anlaştık ertesi gün sabah tutanaksız prosedürsüz aracı bıraktık, akşam saat 5 gibi gelin

alın aracınızı dediler.

aracı teslim aldıktan 2-3 km sonra aracın arıza lambası yandı (dakika 1 gol 1), döndük tekrar damla lpg ye biraz ayarla falan uğraştılar tamam dediler gönderdiler

bizi, daha 10 km gitmeden ARAÇ HARARET YAPTI iyimi (dakika 2gol 2) adamlar aracın su hortumunu kesmişler ne su koymuşlar ne de havasını almışlar, tabi haliyle

arıza lambasıda yandı,motora baktık bizim yedek su deposunun kapağı yok hay Allah kuş olup uçmuş sanki...

ertesi gün yine damla firmasının yolunu tuttuk bundan sonra yaşadıklarımı madde yazayım arkadaşlara ders olsun:

1-) 1-2 saate yakın ayar yapmakla uğraştılar olmadı

2-) dediler senin ateşleme sistemin bozuk gittik 150 tl ye iridyum buji taktırdık geldik yine olmadı

3-) 1-2 saat yine ayarla uğraştılar olmadı, bu seferde dediler kendi kafalarınca bunun bobinleri sıkıntılı bobinleri değişmesi lazım.

4-) bobinlerin takımı 500-600tl, baktım adamların bişeyden anladığı yok , kusura bakmayın buji dediniz gittik aldık sorun çözülmedi neden gidip bobinleri değiştirelim

5-) uyanık damla personeli işte ya başka lpg taktırmaya gelen honda civiğin bobinlerini söküp getirdiler (bizim şirket aracı diye yalan söylemeleri cabası)

6-) neyse bobinleri taktılar ayar falan yapmaya çalıştılar ama nafile, neyse kiti söktüler aaa ne görelim hortumların biri kıvrılmış hahh tamam sorunu bulduk dediler

7-) hortumu tekrar taktılar ayar falan cıkcık yine olmadı, bu böyle olmaz arkadaş aracımız deneme tahtasımı ? 2 günde sıkntının teşhisi konulmaz mı?

8-) en sonunda ben çaresini buldum: dedim arkadaş sökün kitinizi daha takmadan aldığınız paramıda iade edin, kem küm hırgür... orda birde yetkili birisi var güya yetkili

dayılanmalar efelenmeler tehditler falan yaw arkadaş herşey şaka gibi, dedik çattık arkadaş adamlar arabayı rezil ettiler, güya son sistem lovato takıyorlar...

9-) bişekilde ikna ettik kiti söktürmek için, böyle bi durum olunca haliyle aracın başından ayrılmadım, sıkı durun esas bomba bundan sonra başlıyor...

10-) kiti söken eleman aracın hava filtresini yerine takmak için tam 30-40 dk uğraştı tabi ben hala şoktayım... arkadaş aracımı kimlere emanet etmişim yawww

11-) dedim ya orda güya oranın yetkilisi adamdan bi dayak yemediğimiz kaldı...

12-) Neyse bu böyle olmaz gidip yine bildiğimizden şaşmayalım dedik ver elini MAVİDENİZLER BRC ye... sağolsun Hasan ustayla görüştük; araca baktı honda

bizim atasporumuz dedi, motora şöyle baktı; tabi ustanın söylediği motordaki kabloları beyne giden kabloları DAMLAdaki elemanlar kesip biçmiş parçalamışlar.

normalde hasan ustanın dediği biz kabloları kesmekten ziyade soketle montajlıyoruz dedi.

13-) biraz uğraşırız ama halledir dedi hasan usta, ertesi günü aracımızı TUTANAKLA teslim aldılar. hasan usta BRC kiti takmış ordan ALTAN HONDA ya göndermiş aracı

14-) daha önce sağolsunlar damla da aracın içine ettikleri için,10 defa bobin buji sök tak hesabı... bujileri değiştirmişler(daha önce yeni aldığım bujileri iade ettim)

2 adette bobini değiştirdiler; aracın rölantide en ufak oynama yok, arıza lambası yanmıyor ,araç teklemiyor, araç saat gibi. 1000 km kullandık hala tık yok.

15-) demem o ki DAMLA da adamlar full buji takımını değiştirdiler, başka aracın komple bobinlerini denediler aracımda sorunu tam 2 günde ÇÖZEMEDİLER, aracımın

tesisatını kesip biçtiklerine mi üzüleyim, rezil olduğum 2 güne mi yoksa ordaki yetkili kabadayıyla muhatap olduğumamı üzüleyim....

16-) son olarak üzülerek ifade etmem gerekiyorki daha sonra farkına vardım aracımda ki trafik seti buhar olup uçmuşşşşş.

TEŞEKKÜRLER MAVİDENİZLER BRC YE, TEŞEKKÜRLER HASAN USTAYA... DAMLA LPG-CNG LOVATO SİZİ MİLLETİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.