fiat palıoada vites geçişleri sarsıntılı ,neden olabilir?
İlk kasa paliolarda bu sorun var.Vites düşürsen yığılır, büyütsen silkeler.Bende çok çektim bu sorundan bir çözüm bulamadım.Acemi gibi sürekli silkeletiyoruz arabayı.Ayrıca vites geçişleri çok kemikli rahat geçmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
quote:
Orijinalden alıntı: luna167
İlk kasa paliolarda bu sorun var.Vites düşürsen yığılır, büyütsen silkeler.Bende çok çektim bu sorundan bir çözüm bulamadım.Acemi gibi sürekli silkeletiyoruz arabayı.Ayrıca vites geçişleri çok kemikli rahat geçmiyor.
anlaşıldı,çok teşekkür ederim.
110.000 de 2003 1.2 7.500 tl 5kapı nasıl arkadaşlar.bu araçların tüketimi nasıl klima varmı yokmu bilmiyorum
2000 model 1,4 - 58.000 km'de 10.300'e almıştık. 2003 model o fiyata iyi bence ama aracı görmek lazım tabi.
Herkeze merhabalar.2006 model 1.2 16V palio almayı düşünüyorum nasipse arkadaşlar.Kullanan arkadaşlardan rica ediyorum ş.içi ve ş.dışı ne yakmakdadır bu araç?İstanbulda kullanacağım bu arada.Cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler.Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: mrhusnu
Herkeze merhabalar.2006 model 1.2 16V palio almayı düşünüyorum nasipse arkadaşlar.Kullanan arkadaşlardan rica ediyorum ş.içi ve ş.dışı ne yakmakdadır bu araç?İstanbulda kullanacağım bu arada.Cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler.Saygılar...
şehir dışı ortalama 6 litre yakar. şehir içi ortalama 8 litre yakar.
Arkadaşlar bende 2005 model 1,3 multijet dizel Palio var. Aracım sıfırdan beri bende şuan 220.000 km de ve şimdiye kadar tık demedi.
Aynı su sesi bendede başladı ve araçta su eksilmesi var. Araç 1. ve 2. viteslerde gaza bastığımda torpidonun altında sanki biri hortumu açmış orayı yıkıyor gibi lıkır lıkır su sesleri geliyor. Yolumun üstünde kayınpederin tanıdığı bir ustaya uğradım, Usta bunlarda yapıyor normal dedi :) şaşırdım. Şimdiye kadar yoktu şimdi nasıl var dedim, Cevap YOK. :)
Ancak geçen gün Özel servisteki ustama bakıma götürdüm, aracın su eksiltiyor dedi bende farkındayım ama nedenini bulamadım dedim. Oda bana cevap olarak üst motor bloğun çatlamış bunlarda yeni bir hastalık olarak çıktı dedi onu değişmemiz lazım dedi.
Suyla nasıl anladın dedim. su haznesine kurum atmış su haznesi kararmış dedi. Benim bir diğer aracımda Hyundai era , servisten döndüğümde Hyundai Era nın kaputu kaldırdım baktım onunda su haznesi kararmış Sararmış, sizce su haznesinin kararması normalmi ve bunun kararmasının blokla bir alakası varmıdır, su eksiltmesi gerçekten motor üst bloğunun çatlamasından olabilirmi. orda bana motor ust bloğunu gösterdi üzerinde deliklerin olduğu yerlerin etrafı beyaz beyaz kreç olmuştu. bundada aynı sorun vardı değiştirdik dedi. bu kreçlerde çatlaktan gelen su dan dolayı oluyor dedi. Ne bilim araba bayadır sorun çıkarmayınca şimdi durduk yere 1,500 TL masraftan bahsediyor usta, canım sıkıldı. Bu durumla karşılaşan arakdaslar varsa yardımlarını beklerim. Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
quote:
Orijinalden alıntı: luna167
bu sarsma sorununu bir arkadaşa söyledim bana "motor takozlarında olabilir,eskimiştir,motor boşta olabilir "dedi bana mantıklı geldi.ilk fırsatta motorcuya gidip ,durumu anlatacağım
Arkadaşlar benim 99 model 1,6 16v palio var(atiker sıralı sistem) yakımı cok fazla 1 hafta önce 62 tlye depo doldu.. su an 140km de ve bi 40 km sonra flan gaz bitecek..bunun yanında yaktıgı benzin cabası..Arabamın tek sorunu var motor sogukken aayagınızı gazdan cektiginiz anda stop ediyor..ısınana kadar ayagınız gazda beklemeniz lazım..yaklaşık 2 dk..bogaz kelebegi rolanti valfi yada enjeksiyonlarda problem varmıs..nası bi arabadır anlamadım havalar sıcakken 230 flan yakıyordu..52tl e doluyordu ozaman depo...sorun nedir...
Arkadaşlar benim radyatör su deposu çamur gibi olmuş neden acaba? Ben sistemdeki suyu komple yenilemek istiyorum. Radytörün altına baktım ama tıpa göremedim suyu nerden boşaltabilirim acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: ERKAN850
Arkadaşlar benim radyatör su deposu çamur gibi olmuş neden acaba? Ben sistemdeki suyu komple yenilemek istiyorum. Radytörün altına baktım ama tıpa göremedim suyu nerden boşaltabilirim acaba?
çamur gibi dediğin ,pas olabilir bendede var .ayrıca bir tamirciye git radyotöre çok antifiriz koysun böylece daha temiz olur.bu işi sen yapamazssın hava olur.
arkadaşlar ilandaki aracımı satıyorum 10.750 ye verecem fiyat araç nasıl sizce
2009 model palio sole 1.4 aracın motorlu taşıtlar vergisi ne kadar bilen varmı ? ?
quote:
çamur gibi dediğin ,pas olabilir bendede var .ayrıca bir tamirciye git radyotöre çok antifiriz koysun böylece daha temiz olur.bu işi sen yapamazssın hava olur.
Zamanında antifiriz koyulmadığı için bu halde galiba. Aracı yeni aldım daha. Antifirizi bu sefer çok koyarsak radyatörü ve boruları patlatırız o zaman sistemi komple yenilememiz gerekir. Fiatlarda hava yapma olanağı yoktur.
quote:
2009 model palio sole 1.4 aracın motorlu taşıtlar vergisi ne kadar bilen varmı ? ?
648.00 tl' dir.
quote:
quote:
648.00 tl' dir.
ya çok fazla değil mi ?
1.9 dobloda aynı parayı ödüyor aşağı yukarı
bide aracın antfirizini her sene yenilemek mi gerekiyor gecen sene koyolmuştu hala etkili olur mu ?
quote:
ya çok fazla değil mi ?
bide aracın antfirizini her sene yenilemek mi gerekiyor gecen sene koyolmuştu hala etkili olur mu ?
Onu bana söylemicen devlete söylücen babacım..
Senin araban modelli daha 2 yaşında ve binek sınıfı. Doblo 1.9 motor ile kamyonet sınıfı. Ayrıca modeli ne..? Aracın yaşı, motor hacmi ve gövde tipine göre vergilendirilme yapılır. Vergini ocak sonunda ve haziran sonunda 2 taksit olarak ödeyebilirsin.
Türkiyede yeni araçlardaki vergi gerçekten cep yakıyor..
quote:
Bakcan işte su genleşme kabına antifiriz gözüküyorsa hararetin normal ise suyun temiz ise gerek yok. ama her kış öncesi sistem suyuna 1,1.5 lt koymanı tavsiye ederim. Ayrıca suyun da musluk suyu kısacası kireçli su kullanmazsan daha iyi olur.
Bu forum ölmüş ya kimse yok burada.Türkiyede kimse de mi palio yok..
quote:
Orijinalden alıntı: goodfalles
quote:
quote:
648.00 tl' dir.
ya çok fazla değil mi ?