Şimdi Ara

**...Fiat Panda Kulübü...** 83Üye** (272. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.725
Cevap
50
Favori
500.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burhandinc

Merhaba Arkadaşlar,

2011 Model 32500 km'de Pandamız var. Aracı Ocak ayından beri kullanıyoruz. Herhangi bir sıkıntısı yok çok şükür.

Sizden servis konusunda yardımcı olmanızı istiyorum. Daha önce hiç servise götürmedik. Yağ değişim kartı 33 000 görünüyor. Aracı bakıma sokmaya düşünüyorum.

Avrupa Yakasında Kağıthane çevresinde veya yakınında güvenebileceğimiz Servis önerebilir misiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam açıkçası o bölgede tanıdığım bir servis yok..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

- Hoparlorler tırt. Bizdekiler fabrika çıkışı hoparlörler, hani ekleme çıkarma yapmadık. Ama vasatlar yani. 4 kapıya da iyi hoparlor almak gerekebilir.

aynı sorundan muzdaripim ben de...

öğrenmek istediğim, bu aracın hoparlörleri kaç santim, bir de sadece hoparlör değişimi ne denli yeterli olur??

çünkü teybi de değiştirmek gerekirse uzun iş, bir de görselliği bozuyor diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

- Hoparlorler tırt. Bizdekiler fabrika çıkışı hoparlörler, hani ekleme çıkarma yapmadık. Ama vasatlar yani. 4 kapıya da iyi hoparlor almak gerekebilir.

öğrenmek istediğim, bu aracın hoparlörleri kaç santim, bir de sadece hoparlör değişimi ne denli yeterli olur??

çünkü teybi de değiştirmek gerekirse uzun iş, bir de görselliği bozuyor diye düşünüyorum...

Kaliteli hoparlorler epey farkettirecektir diye düşünüyorum. Aracın üzerindeki orjinal CD Çalar-Teyp aslında oldukça kaliteli. Dolayısıyla onu değiştirmeye gerek yok. Ama tabii yinede zevk meselesi. Eğer ciddi bir müzik kalitesi bekliyorsanız zaten hiçbir aracın orjinal ses sistemi sizi tatmin etmeyecektir..

Hoparlorlar tahminime göre 13cm'lik. Ama yinede söküp bakmak lazım. Herhangi bir oto elektrikçi bir bakışta söyler zaten sökmedende..

• quote:

quote:

quote:

Kaliteli hoparlorler epey farkettirecektir diye düşünüyorum. Aracın üzerindeki orjinal CD Çalar-Teyp aslında oldukça kaliteli. Dolayısıyla onu değiştirmeye gerek yok. Ama tabii yinede zevk meselesi. Eğer ciddi bir müzik kalitesi bekliyorsanız zaten hiçbir aracın orjinal ses sistemi sizi tatmin etmeyecektir..

Hoparlorlar tahminime göre 13cm'lik. Ama yinede söküp bakmak lazım. Herhangi bir oto elektrikçi bir bakışta söyler zaten sökmedende..

Hoparlör ebatı benimde bildiğim 13cm olması lazım. Bununla birlikte salt hoparlör değişimi ile düşündüğünüz kadar fark alamazsınız. Ana ünitenin (teybin) çıkış gücüne takılırsınız. En güzeli bu işi hakkı ile yapan birisi ile görüşmeniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

quote:

quote:

Hoparlör ebatı benimde bildiğim 13cm olması lazım. Bununla birlikte salt hoparlör değişimi ile düşündüğünüz kadar fark alamazsınız. Ana ünitenin (teybin) çıkış gücüne takılırsınız. En güzeli bu işi hakkı ile yapan birisi ile görüşmeniz.

şu anda uzun yolda giderken cam açayım diyorum, camı açınca müziğin sesini de açmam gerekiyor, bunu yapınca bi yerden sonra cazır cuzur etmeye başlıyor...

bu olmasın kafi bana...

dediğiniz gibi bi elektrikçiyle konuşmak daha mantıklı...

• Arkadaşlar merhaba arac 2014 model panda 1.2 69 hp motor var. Virajlara biraz sert girince yağ basıncı düşük uyarısı veriyor. Bakım için km de yılda dolmadı. Bu ciddi bir sorun mudur? Yağ çubuğunu nasıl kontrol etmeliyim? Uzun süre çalışmamışken mi, çalışınca mı? Bir de çubukta yağın hangi seviyede olması gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ basıncıyla ilgili şamandıra (sensör) sıkıntılı muhtemelen. Evet, teorik olarak ciddi bir sorundur ve tavsiyem servise göstermenizdir.

Yağ çubuğunu düz bir zeminde araç çalıştıktan sonra biraz bekleyip kontrol edebilirsiniz. İnternette "Araç yağ kontrolü" diye aratırsanız görsel olarak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 26 Temmuz 2015; 21:56:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokhang

Arkadaşlar merhaba arac 2014 model panda 1.2 69 hp motor var. Virajlara biraz sert girince yağ basıncı düşük uyarısı veriyor. Bakım için km de yılda dolmadı. Bu ciddi bir sorun mudur? Yağ çubuğunu nasıl kontrol etmeliyim? Uzun süre çalışmamışken mi, çalışınca mı? Bir de çubukta yağın hangi seviyede olması gerekiyor?

Benim bildiğim yağ ölçümü;

Araç düz bir zeminde durmalıdır.
    Motordaki yağın kartere süzülmesi ve sağlıklı bir ölçüm için motorun soğuk olması iyidir. Örneğin motor durduktan min 30dk sonra
    Yağ seviyesi çubukta belirtilen min-max çizgileri arasında olmalıdır.
    Yağ rengi normalde kahverengi olur. Yağ görevini yaptığı süre boyunca rengi giderek koyulaşır. Tabi simsiyah olduğunda çoktan değişim zamanı gelmiştir.
    Renk dışında elinizle yağı parmak uçlarınızda gezdirdiğinizde içinde partikül hissetmemeniz gerektiğidir. Bu durumda motorda ciddi aşınmalar mevcuttur.

• Buyrunuz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 26 Temmuz 2015; 21:54:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

Orijinalden alıntı: mgokhang

Arkadaşlar merhaba arac 2014 model panda 1.2 69 hp motor var. Virajlara biraz sert girince yağ basıncı düşük uyarısı veriyor. Bakım için km de yılda dolmadı. Bu ciddi bir sorun mudur? Yağ çubuğunu nasıl kontrol etmeliyim? Uzun süre çalışmamışken mi, çalışınca mı? Bir de çubukta yağın hangi seviyede olması gerekiyor?

Benim bildiğim yağ ölçümü;

Araç düz bir zeminde durmalıdır.
    Motordaki yağın kartere süzülmesi ve sağlıklı bir ölçüm için motorun soğuk olması iyidir. Örneğin motor durduktan min 30dk sonra
    Yağ seviyesi çubukta belirtilen min-max çizgileri arasında olmalıdır.
    Yağ rengi normalde kahverengi olur. Yağ görevini yaptığı süre boyunca rengi giderek koyulaşır. Tabi simsiyah olduğunda çoktan değişim zamanı gelmiştir.
    Renk dışında elinizle yağı parmak uçlarınızda gezdirdiğinizde içinde partikül hissetmemeniz gerektiğidir. Bu durumda motorda ciddi aşınmalar mevcuttur.

Yardımınız için teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba 👋, aklıma takılan bir şeyi size sormak istiyorum.ben pandamı yerden yükseltmek istiyorum.aracımın mevcut yay,amortisör ve bilimum hiç bir parçasını değiştirmeden bunu yapmak mümkün mü?yada bu parçaları araçtan çıkarmadan ek takviye parçalarla bunu yapmak mümkün mü? Yoksa tamamen yeni yedek parçalarla mı bu iş olur? Deneyimi olanların cevaplarını bekliyorum.Saygılarımla...

• Anlaşılan Pandacılar tatilde .. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-tiril-tiril-sunroof%2Ccift-yonlu-panoramik-cam-tavan-fiat-panda-214341233/detay

Beyler bu araç çok yakar mı , Çekirdek aileye yeter mi. Pandaların bagajına bebek Arabası sığar mı ve içi ferah mı. Tavsiye eder misiniz bu aracı ? Çok soru sordum sanırım şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayyildizx

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-tiril-tiril-sunroof%2Ccift-yonlu-panoramik-cam-tavan-fiat-panda-214341233/detay

Beyler bu araç çok yakar mı , Çekirdek aileye yeter mi. Pandaların bagajına bebek Arabası sığar mı ve içi ferah mı. Tavsiye eder misiniz bu aracı ? Çok soru sordum sanırım şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

İstanbul şehir içinde 6-7 lt arası ortalama tüketim yakalarsınız. 2 kişi için yeterli. Bagajı oldukça küçük, baston tip bebek arabası sığar tabi :) Onun dışında 2+1 bebek için düşünüyorsanız ve çok fazla beklentiniz yoksa düşünebilirsiniz.

• ankay2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumlarınız için. 3+1 olacağız genel olarak. Ben bebek Arabası rahat sığsın, arka koltukta bebek koltuğunda rahat olsun istiyorum. Pandayı eliyorum o zaman 😇

• Teorik olarak hiçbir A segmenti araba 3+1 bebekli aile için uygun değildir. Bu tip araçlar daha çok bekarlar ve yeni evli çiftler için üretilmiş, pratikliği ve ekonomisiyle ön plana çıkan modellerden oluşuyor. Bir derece 2+1 bebekli tolere edilebilir. Ama daha fazlası sizi de yorar, ailenizi de..

Tavsiyem B segmentine gözatmanız. Punto, Rio, Attrage, Colt gibi modeller sizin için daha uygun olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarcigokhan

Arkadaşlar merhaba 👋, aklıma takılan bir şeyi size sormak istiyorum.ben pandamı yerden yükseltmek istiyorum.aracımın mevcut yay,amortisör ve bilimum hiç bir parçasını değiştirmeden bunu yapmak mümkün mü?yada bu parçaları araçtan çıkarmadan ek takviye parçalarla bunu yapmak mümkün mü? Yoksa tamamen yeni yedek parçalarla mı bu iş olur? Deneyimi olanların cevaplarını bekliyorum.Saygılarımla...

Soru günceldir. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarcigokhan -- 16 Ağustos 2015; 17:04:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Bende de fiat panda 2011 1.2 active modeli var. Aracın yol tutuşundan pek memnun olmadığımdan jant ve lastikleri kalınlaştırıp aracı da biraz alçaltmayı düşünüyorum. haliyle yakıt kullanımı da artacağından lpg taktırmayı planlıyorum. sizce bunları yapmak yol tutuşu arttırmada yeterli olur mu? ya da ne gibi yol izlemeliyim şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AytuğSarıkaya

Merhabalar
    Bende de fiat panda 2011 1.2 active modeli var. Aracın yol tutuşundan pek memnun olmadığımdan jant ve lastikleri kalınlaştırıp aracı da biraz alçaltmayı düşünüyorum. haliyle yakıt kullanımı da artacağından lpg taktırmayı planlıyorum. sizce bunları yapmak yol tutuşu arttırmada yeterli olur mu? ya da ne gibi yol izlemeliyim şimdiden teşekkürler.

Selamlar. Ben araci sifir aldigimda (sene 2005, hey gidi hey :) ) uzerinde 155/80-13 gibi bi lastikle gelmisti... 10.000 km anca tahammul edebildim o lastiklere... Sonra 195/50-15 lastikleri hafif speedline jantlarla alete taktim. Yol tutus ve frenleme resmen cag atladi, alcaltmaya da hic gerek duymadim... Tek sikintisi sag on tarafta direksiyon tam cevrildiginde surtme yapiyordu. Jantlarin hafifliginden dolayi tuketim 100 kmde anca 0.6 lt fln artmisti... o lastiklerle 50000 kmden sonra degistirme zamani geldiginde olcuyu surtmeden oturu 185/55-15 ile degistirdim, cok daha iyi oldu... Ondan da bi 10000 km sonra araci sattim zaten... Fotolari eski sayfalarda vardir belki...

• Arkadaşlar Panda'nın polen filtresini nereden değiştiriyoruz? Öndeki yolcunun sol ayağına denk gelen tarafı söktüm ama orada değil gibi.
  • 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.