Şimdi Ara

FİAT PUNTO EVO HAKKINDA HER ŞEY (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
12
Favori
176.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slmlar..bende punto dizel yada benzin+lpg li otomatik almayı düşünüyorum..

nasıl yorumlarınız + ve - yönleri nelerdir..

2012 model ve üstü almayı düşünüyorm..
    yorumlara alayım..
    bide full donanımlı modeli hangisi?
    tşk.. yardımlarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

http://www.puntoturkiye.com/forum.php

Her sorunuza yanıt alabileceğiniz adres, mutlaka bir bilen vardır.

aynen öyle puntocuların buluşma noktası puntocuları bekleriz.Çağdaş oto punto servisi olarak bizlerde sizlerleyiz.
  • Arkadaslar herkeze hayırlı ramazan ve güzel forumlar arkadasimFiat Punto Evo 1.4 Fire Dynamic ini satacak ama bayram sonunda şuan fiyatlarda cok yüksek fiyat nee eder ona göre bilgi verirseniz almayı düşünüyorum birde lpg uyumu nasıl? Özellikleri yle
    2010 model
    48000 de
    Siyah iç döşeme orda
    Servis bakımlı ilk i
    Değişen hata boya yok
    Tabiri caiz see içi dışı tertemiz
    Agustos sonu eylül başı sizce ne kadar versem hakkıdır birde tanıdık ya hani 1-2 lira aşagı almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar forumda baya dolaştım ama bulamadım daha önceden cevaplandı ise kusura bakmayın

Punto evo almak istiyorum 2. el benzinli otomatik fakat hangi paket en dolusu hangisi en boşu bilmiyorum

Active ve Dynamic var bir de Fire Active ve Fire Dynamic var hangisi dolusu ve Fire olursa ne fark ediyor şimdiden teşekkürler.
  • yuksel05 Y kullanıcısına yanıt
    Evo da donanım seviyesi düşükten yükseğe doğru active, mylife , dynamic olarak sıralanıyor. Üzerine de opsiyonlar eklenip aynı donanım seviyesinde farklılık olabiliyor. safety kit, asist kit, blue me kit, skydome vs. gibi.
    Fire donanım değil benzinli motor seçeneği, 1.4 motor 77 HP olan. Bir de 1.4 motor 105 HP olan Multiair motoru var.
    Dizelde de Multijet 75 HP ve 95 HP seçenekleri var.

• çok güzel açıklamışınız teşekkür ederim
  • 2010 Model ve üstü punto evo benzin otomatik alacağım. Umarımda temiz bir arabayla aranıza katılırım. Sanırım kronik sorunu vs. yok arabanın. Ancak alırken ustaya şurayı özellikle göster dediğiniz fiat'ta kolay bozulan,deforme olan parça var mıdır ?
  • Hocam puntolarda kronik, ön göğüs çatlıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcn_99

Hocam puntolarda kronik, ön göğüs çatlıyor

O ne demek hocam :) arabalardan pek anlamam.

• Hocam mobildeyimhttp://www.traraba.com/wp-content/uploads/2009/07/2010_yeni_fiat_grande_punto_2.jpg resimde sağ en üst köşedeki plastik bölümde çatlama kronik evolarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • grande puntodan daha kaliyeli bir yapıda.. özellikle iç görüntüsü daha kaliteli ve göz alıcı.. abisi bravodan izler taşıyo biraz.. 1.3 mj'i öneririm hem az yakıyor hemde cok kacıyor.. iç mekan ferah geniş kaliteli.. yeni fiestayla arasında kalmıştık 2011 senesinde.. fiestanın dış görünüşü cok güzeldi ama içi vasat! dar ve punto evoya göre kalitesi düşük gibi geldi.. beyaz cam tavanlı 1.3 mjet ful punto evo asla sizi pişman etmez..
  • Punto Türkiye ailesine sizleri de bekliyoruz.

FİAT PUNTO EVO HAKKINDA HER ŞEY

• İşten yeni aldığım aracımla ilgili servis maceram

Benim aracım 2011 Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 49750 Km'de 50.000 Km bakımı için yetkili servise gittim bir önceki bakımı Özel

serviste yapılmış. Ondan öncesi hep yetkili servis dedik yetkili servis olsun başımız ağrımasın güzel olsun.

Bu sabah işe gitmeden önce Atatürk sanayi sitesinde bulunan ve namını bir çok kez forumlardan okuduğum aynı zamanda bir

yakınımın ısrarlı tavsiyesine uyarak garantisi bitmiş aracımı yetkili servise gitmem konusunda ikna oldum. Insan garantisi

bitmiş bir aracı yetkili servisi götürürken içi titreyerek götürüyor ister istemez. Akpınar Fiyat servisine sabah 9:30 gibi

vardır park ettik namı değer Peyamı ustayı sormak istedim. Sorduğum kişi zaten kendisiymiş hemen hoş bir karşılamadan sonra

önce rutin bakım fiyatı 180tl bu zaten özel serviste bu rakamı veriyor hiç ses etmedim. Zaten ses etmekte bu rakama abes

olurdu. Gelelim aracımla ilgili nacizete şikayetlerime

- Isıtma buji arızası veriyor. Gösterme panelin bu arızayı gösteriyor.
    - Direksiyonu rölantide çalışken araç hem city modunda hemde normal mod da hafif sağ sol yapınca tok bir tıkırtı geliyordu.
    - Debriyaj, Fren, Gaz pedal arının oradan araba ısınınca bir gıcırdama geliyordu.
    - Arka sağ taraftan tekerleğin amortisörün oraya tekabül eden bir gıcırdama sesi geliyor. Bu ses bozuk yollara girince

geliyordu zaman zaman gelmiyordu.
    - Vites geçişlerinde araba soğukken 1. ve geri vites de zaman zaman zorlanıyordum.
    - Ön takımlardan düşündüğüm bozuk yollarda gelen tıkırtılar var.
    - Bir ara Fren balata uyarı arızası gösterdi panelde sonra kendi kendine kayboldu.

Bu şikayetlerimi Peyami ustanın masasında bulunan ufak not kağıda yazdım. Kendisine teslim ettim sisteme kayıt falan derken

kalite kontrolcü Birol usta belirdi araba ile kısa bir test sürüşüne çıkalım dedi bakalım neler varmış bu arabada. Seyir

esnasında kendisine şikayetlerime tekrarlıyorum aynı zamanda kendisine test ederek onaylıyor. O esnada içimden yahu bu

arabayı özel servise götürsem bu kadar sıkıntıyı anlatmak çok zor olurdu sanırım dedim. Çünkü daha önceki arabalarımda hep

bunu yaşamışımdır. Bununda özellikle belirtmek istedim. Kısa turumuzun ardından Birol usta arabayı bakım alanına götürdü.

Birol usta pedallardan gelen sesin klima borularından olduğunu söyledi. Bende pedallardan değimliydi yani dedim. Birol

ustada da yok hayır izolasyon malzemesinden dedi bu sesin kaynağı hallederiz dedi.

Arabayı ben teslim ettim metroya bindim iş yerime geldim başladım telefon beklemeye kara kara neyse öğlene

doğru bir telefon Peyami usta arayan dedim evet abi dedim sonrasında Fren bal atalarımın bittiğini, ısıtma bujiler inin

dördü nünde değişmesi gerektiğini, ön takımın onarımı, bakımları, arka bagaj logosu ücretsiz ve ayrıca direksiyon sesleri ve

arka koltuktan gelen gıcırdama ücretsiz yapılacağını söyledi tamam Peyami usta dedim ne kadar dedim. Oda 463 Tl dedi ilkten

yok diyecektim ama bir düşündüm bu kadar şikayet bu kadar iş gayet normal dedim. Telefonu kapattık sonra başladık beklemeye

akşama doğru hazır olur dedi. Bugünde Cuma bekliyorum araba çıksın da nasıl oldu diye.

Akşama doğru saat beş sularında arabamı teslim aldım. İlk gördüğümde dikkatimi çeken ön ve arka Fiat logoları oldu yenilenmiş tertemiz motoru yıkamışlar her şey pırıl pırıl hemen ödemesini yapıp servisten akşam trafiğine kalmamak için ayrıldım. Yolda seyir esnasında hiç bir ses gelmiyordu aracımı bir Şahin'le kıyaslıyordum neredeyse soğumuştum aracımdan bütün şikayetlerimin giderildiğini fark ettim. Tıbbı bir saat gibi çalışıyordu absürt bir ses yoktu. Tabii bu duruma ne kadar sevindiğimi tahmin edemezsiniz.

Gelelim aracımdan gelen sesleri kaynağına öğrenebildiğim kadarı ile yazmaya çalışacağım.

1- Sağa sola rölantide çalışırken direksiyonu çevirdiğimde bir tıkırtı geliyordu. Buna sebep olan şeyin gevşeyen bir vidanın neden olduğunu öğrendim.

2- Ön takım olarak düşündüğüm sesin direksiyon tıkırtısı olduğunu öğrendim.

3- Pedallardan geldiğini düşündüğüm sesin pedalların altında bulunan klima borularının izolasyonundan kaynaklandığını öğrendim.

4- Arka sol tekerlek rulman sesine benzettiğim veya amortisör takozundan geldiğini düşündüğüm sesin arka koltuk kilidinden geldiğini öğrendim.

Başından sonuna kadar Peyami usta her şeyinle ilgilendi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Uzun uzun içe içe yazmak istemiyorum benzer sıkıntılar sizlerinde başına gelebilir en azından sorunun nereden kaynaklandığını

anlayabilmeniz için paylaşıyorum.

https://store.donanimhaber.com/eb/fc/72/ebfc728f6c94e2331376db54500b83a2.JPG

• Sorunlarınızın giderilmesine sevindim. Böyle ilgili ve özenli çalışan ustaları bulmak çok zor. Şu pedal altından gelen gıcırtı için bi ziyaret edebilirim.

• Arkadaşlar bir sorum olacak yeni bir punto Evo aldım 2011 mod. Dynamic. Bunlarin trigeri zincir mi kayış mı. Aldığım adam zincir dedi. Ee malum ağır bakim yılı da geldi kayış ise. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinmart

Arkadaşlar bir sorum olacak yeni bir punto Evo aldım 2011 mod. Dynamic. Bunlarin trigeri zincir mi kayış mı. Aldığım adam zincir dedi. Ee malum ağır bakim yılı da geldi kayış ise. Kolay gelsin.

Aracınız hayırlı olsun. Benzinli ise kayış, dizel ise zincir bulunur.

• ersinmart E kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın el kitabını aşağıdaki linkte bulabilirsin. Periyodik bakım tablosu sayfa 212'de. Eğer aracın dizelse 160.000 km'ye kadar kafan rahat olsun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihcet -- 2 Mayıs 2015; 12:10:33 >

• Evo 1.4 dynamic 92binde 28000 fiat nasıldır ? Birde bu aracta start stop hiz sabitleyici yokus kalkis destegi var mi ?

Birde dynamic ile fire dynamic arasındaki fark nedir? Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistic437 -- 28 Haziran 2015; 2:52:34 >
  • Arkadaşlar hepinize selam,

Ben tam 1 yıllık punto evo kullanıcısıyım. araç 2012 model ve şu an 36k kilometrede. araöla ilgili bir sıkıntım var. ama öncelikle daha önce yaşadığım bir iki sıkıntı vardı onları belirteyim.

-Rölantida ön camın ordan gelen ses: gerçektenden de ordan geliyormuş gibiydi. Sonra sorun havafiltresini tam yeri oturtamadığımdan kaylanklı çıktı.

-Debriyajdan kaldırır gelen ses: Bildiğiniz karyola sesi gibi. İnanılmaz. Dedim herhalde fiat olmasına vericez. O da kalorifer borularından kaynaklıyordu. Araba ısındıktan sonra ortaya çıkıyordu. Çözümü için kalorifer borularının aracın içine giren kısmına yakın yerine plastik kelepçe takarak sabitlemek oldu.

-Rölantide gaz verildiğinde aracın titremesi: Bunun için arabanın altına kriko sokarak motor takozlarının olduğu noktalardan destek yaptık. Motor takozlarından birinin titreşimi sönümlemediğini gördük. Değiştirdik o sıkıntı da çözüldü.

Arkdaşlar şu arabada inceden bir sürtme sesi var. Pedallarda hissediyorum. Nasıl desem o kadar inceki böyle sızlama gibi. Başka araç kulanıan bir çok arkdaşım hissedemiyor. Arabayı kaldırırken veya belli bir devirde giderken sızlamayı hissediyorum. Araç giderken debriyaja bastığımda tamamen kaybolmuyor gibi. Mesela 3. vites viteste 1700 devir gibi kullandığımda araba pürüzsüz akardı. Valla ekonomi yapmak için düşük devirde kullandığımda araba sessiz sakin pürüzsüz giderdi hoşumada giderdi. Şİmdi devamlı dönen bir aksamda bir sürtünme varmış gibi. O kdar inceki çoğu kişi anlayamıyor. Ama aynı zamanda beni arabadan soğuttu. Nerdeyse satıcam. Arabaya ustalar arabaya binip bu normal dediklerinde cinlerim tepeme çıkıyor. Ben aks ve ya vites diyorum. Ama rölantide de bazen oluyormuş gibi..

Yani yaşanılan sorunun sınırları kesin olmadığı için tarif etmekte teşhis etmekte zor. Valla arkadaşlar istanbul gaziosmanpaşa/ bayrampaşa civarı punto evosu ola birileri varsa iki aracı yan yana getirip bir test etmek istiyorum. Punto kullanan biri ancak bunu anlar gibime geliyor. Teşhis için yardımcı olabilir belki. Yada ben farklı bir araç kullanıp farka bakmak istiyoırum. Çünkü debriyajın bitmesinden de şüpheleniyorum. BU şekilde bir durum yaşayan veya yakınlarda oturan birileri varsa deneyimlerini yazarlarsa çok iyi olacak. Cidden bu kadar küçük bişeyden dolayı satma nokktasına geldim. Umarım çözücez.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.