Şimdi Ara

FİAT PUNTO EVO HAKKINDA HER ŞEY (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
411
Cevap
12
Favori
176.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Q_mes

arkadaşlar merhaba,
    ben de punto evo dualogic almayı düşünüyorum. dynamic için 28500 diyorlar. fiyat nasıl sizce. bir de radyo-cd çaların usb girişi standat mı yoksa blue&me kitle beraber opsiyonel mi?
    teşekkürler

standart değil sitesinden baktığım kadarıyla kendi aracımada bakarım benimkide dnamic skydom ilavesile
  • merhaba arkadaşlar...10 gün evvel 0 gp 1.4 active 77 duologic aldım....aracın bagaj lambası yok...servisi arayınca bu modellerde olmadığını ve takamayacaklarını söylediler...bu sorunu rastlayıp çözen arkadaşlardan yardım istiyorum...bunun bagaj içinde tesisatı varmıdır? yani elektrikçide hallettireyimmi yada başka çözüm önerileriniz varmı? teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 12 Aralık 2010; 17:34:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

merhaba arkadaşlar...10 gün evvel 0 gp 1.4 active 77 duologic aldım....aracın bagaj lambası yok...servisi arayınca bu modellerde olmadığını ve takamayacaklarını söylediler...bu sorunu rastlayıp çözen arkadaşlardan yardım istiyorum...bunun bagaj içinde tesisatı varmıdır? yani elektrikçide hallettireyimmi yada başka çözüm önerileriniz varmı? teşekkür ederim.

gp lerde bagaj aydınlatma çıkmıyor artık ve tesisatıda yok bildiğim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

merhaba arkadaşlar...10 gün evvel 0 gp 1.4 active 77 duologic aldım....aracın bagaj lambası yok...servisi arayınca bu modellerde olmadığını ve takamayacaklarını söylediler...bu sorunu rastlayıp çözen arkadaşlardan yardım istiyorum...bunun bagaj içinde tesisatı varmıdır? yani elektrikçide hallettireyimmi yada başka çözüm önerileriniz varmı? teşekkür ederim.

http://www.sepete indir.com/product.php?id_product=5426

buna benzer bir şekilde çözebilirsin bence. tesisatla falan uğraşma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q_mes -- 13 Aralık 2010; 16:45:34 >

• sanırım teslim için bekleyenler artık araclarını almışlardır. Ama kimseden yorumlar gelmiyor :)

Yorumları bekliyorum arkadaşlar, memnunmusunuz, beklediğiniz gibimi, + ve - leri neler ....
  • ben komple bir inceleme yapacağım objektif olacak ama havalar müsait değil. ne hikmetse ineleyenler hep 105 bg lik multiair versiyonu incelemişler.sadece 1 tane gördüm 77hp dualogic incelemesi
  • Fiat çalışanı indirimiyle

Fiat Punto Evo 1,3 75 hp Dynamic Asist kitli 29,250
    almayı düşünüyoruz ama hala kararsızız

Fiat doblo premum 1.3 90 hp 31,200
    arasında cumaya kadar karar vememiz lazım

senede 1 kere istanbul balıkesir arası yapmamız gerekiyor...

puntoda safety plus kit almayı düşünüyorduk ama asist kit varmış ellerinde
    eğer safety plus kiti beklesek ocaktyan sonra sipariş edilecek ve mart ortası gibi elimizde olucak
    ama fiyat bazı ocak ayına göre düzenlenicek... artma ihtimali varmı ocakta???

asist kitli alırsak ocak ortası gibi alıcağız...

Aile için kullancağımız için doblo biraz daha geniş ve kullanışlı ama
    muayene masrafları her sene olması biraz dezavantaj... punto ilk 3 sene muayene yapılmıyor ve
    sonraki senelerde de 2 senede bir muayene
    sanırım bandrolde de 100 TL lık bir fark var puntoya göre

5 senelik maliyet puntoya göre doblonun 5 muayene 5 bandrol 300x5+100x5=2000 TL
    puntonun ise 5 senede 2 muayene 5 bandrol 200x5+300x2=1600

aslında fazla bir kayıp değil tabii ekstra masraflar çıkmassa...

Şimdi siz hangi aracı önerirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhandavid

Fiat çalışanı indirimiyle

Fiat Punto Evo 1,3 75 hp Dynamic Asist kitli 29,250
    almayı düşünüyoruz ama hala kararsızız

Fiat doblo premum 1.3 90 hp 31,200
    arasında cumaya kadar karar vememiz lazım

senede 1 kere istanbul balıkesir arası yapmamız gerekiyor...

puntoda safety plus kit almayı düşünüyorduk ama asist kit varmış ellerinde
    eğer safety plus kiti beklesek ocaktyan sonra sipariş edilecek ve mart ortası gibi elimizde olucak
    ama fiyat bazı ocak ayına göre düzenlenicek... artma ihtimali varmı ocakta???

asist kitli alırsak ocak ortası gibi alıcağız...

Aile için kullancağımız için doblo biraz daha geniş ve kullanışlı ama
    muayene masrafları her sene olması biraz dezavantaj... punto ilk 3 sene muayene yapılmıyor ve
    sonraki senelerde de 2 senede bir muayene
    sanırım bandrolde de 100 TL lık bir fark var puntoya göre

5 senelik maliyet puntoya göre doblonun 5 muayene 5 bandrol 300x5+100x5=2000 TL
    puntonun ise 5 senede 2 muayene 5 bandrol 200x5+300x2=1600

aslında fazla bir kayıp değil tabii ekstra masraflar çıkmassa...

Şimdi siz hangi aracı önerirsiniz...

bagajlı seyahat ediyorsanız sürekli, puntonun bagajı sizi üzer gerçekten ufak.
    kararınızı buna göre yapın. ne kadar geniş araca ihtiyacınız var oturup karar verin derim.

bu arada maliyet hesanında yanlış var
    araç 3 yaşından sonra alt vergi dilimine girer

5 yıl boyunca puntonun kafadan masrafı:
    ilk 3 sene 405 lira vergisi
    405 x 3 = 1215
    alt vergi dilimine girince vergisi 283 lira
    283 x 2
    toplam 1700 küsür lira sırf vergiye gider puntoda.

• Bir de Dopblo 1,3 90 hp
    maliyetini hesaplarmısınız teşekkürler...

Bir de Doblo için ful kasko hangisini önerirsiniz bir de
    fiyatı...

Kaskolarda birde kullanan kişinin yaşına göre artma yada
    daha önceden hiç bir kazaya karışıp karışmaya göre fiyat farkı varmı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: duyguemre

Selamlar,

Punto Evo 5K DYNAMIC 1.3 MULTIJET 75HP için bir bayi 29500 fiyat verdi.

Fiyat sizce iyi mi?

hangi bayi bu hocam 1700 civarı indirmişler liste fiyatından istanbuldamı acaba yarın alma durumum var teşekkürler
  • eylül ayında 1.4 105hp multiair punto evo siyah + gri iç döşeme 29000tl ye aldık, aracın üzerinde pop kit vardı aslında ekstradan bir asist kit almamak elde değildi ama bayide o opsiyonda bir araba olmadıgı için beklemek gerekiyordu ve bende beklemeden ellerindeki arabayı aldım. Arabanın vites aralığı çok kısa, anlık tüketim verilerine baktığımda 1.4 bir arabaya göre 1. ve 2. viteslerde çok yakıyor sanki ama 50 ve üzeri hızlarda 6.vitese attığınız %2 gibi bir tüketimle karşıkarşıyasınız. her ne kadar birçok kişi bana yol bilgisayarının verilerine güvenme deselerde ben yine de yazmak istedim. çok usta bir şöför olmadığım için start stop özelliği bazı durumlarda beni kurtarıyor ama benzinde öyle ciddi tasarruflar sağlayabileceğini pek sanmıyorum. arabanın ön camına ilave 2tane küçük kelebek ayna yapmışlar ve 2 küçük direk var bu da arabanın dizaynında en saçma bulduğum şeydi gerçekten görüşü kısıtlamaktan başka bi özelliği yok, bunların dışında pek çok arkadaşın dediği olumlu özelliklere katılıyorum, yapılan bazı olumsuz özelliklerinde çoğu detay seviyesindeki özellikler ve bu kadar ince eleyip sık dokuyorsanız bir mercedes yada bmw alırsınız ztn, sonuç olarak bu paraya bundan daha iyi sıfır bir araç bulamadığım için punto evo yu aldım, 105hp + multiair olması beni en çok etkileyen özellikleriydi tabi bir de arabanın müthiş ön konsolu

• GP Evo için Fiorinolarda kullandıkları Multijet 95 hp Euro5 motorları ne zaman kullanacaklar acaba ? Birader de Grande Punto 90 Hp var gerçekten kullanımı çok güzel ver tork lu bir araç....

Birmot a servise götürdüğümüzde 75 Hp lik Evo multijet i test ettim , 90 lık GP den sonra biraz yavan geldi bana... Ancak ön göğüs gerçekten muhteşem yapılmış..

2011 de 95 Hp lik multijetleri getirirlerse çok iyi olur ve almayı da düşünebilirim hani..... Metalik Beyaz / Bordo Döşeme veya Evo Mavisi /Mavi döşeme favori kombinasyonlarım şu anda... :)
  • dun ikinci el grande punto dynamic aldim kardesimdede aynisi var cok memnunuz ama benim alklim evo da kaldi olanlar gule gule kullansin
  • quote:

Orijinalden alıntı: One-Turk

dun ikinci el grande punto dynamic aldim kardesimdede aynisi var cok memnunuz ama benim alklim evo da kaldi olanlar gule gule kullansin

hayırlı olsun güle güle kullan
  • arkadaşlar herkes aracın fiyatından donanımından bahsediyor. Aylardır sürenler var
    neden detaylı bir bilgi koymuyor anlamıyor arkadaşlar ya. Tabi son hızı şu bu gibi değilde
    Sorun varmı? Tıkırdıyan cızırdıyan yeri varmı? Yolda yoruyormu? Sürenler
    biraz şöyle düzgün bilgi verse ne güzel olur
  • Punto Evo'da bilinen en kronik sorun (benim de yaşadığım) direksiyon altından gelen gıcırtı sesleri. Sebebi de kalorifer borularıymış diyorlar. Onun haricinde 1.3 multijet 75 beygir motor zaten çok uzun zamandır kullanılan bir motor.
    İç dizaynı birçok arabadan daha iyi, arka led lambalar şık duruyor, önden görünüş birçok kimseye çekici gelmiyor.
    B sınıfı bir araç için şehiriçi kullanımda fena değil, 3500kmye yakın yol yaptım, yol bilgisayarında ortalama 5.6lt yakıt tüketimi görünüyor (yaklaşık 20kr yakıyor) Dynamic donanım kiti ile en az parayla en çok donanımı alabileceğiniz bir b sınıfı araç.
    Şehirlerarasında da 120-130km hız yaptım bir sorun yok. Bu araçla 180km hız yapmayı beklemek de çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum.

Fiyat/performans olarak uygun bir araba bence. İmaja önem veriyorsanız, "arabam benim sosyal statümü göstersin" vb. düşünceleriniz varsa Fiat markası birçok kişi tarafından kötü biliniyor, bir kısmına açıkla dediğinizde Tofaş işte diyor, bir kısmı alman arabası alınır diyor, bir kısmı mantıklı bir açıklama yapamıyor. Kişisel beğeniler ve algılar farklı farklı doğal olarak. Fiyat/performans sizin için önemliyse ve arabadan beklentiniz sizi sorunsuzca bir yerden bir yere götürmesi ise bu araç alınabilir.

• arkadslar bende 1 ocakta punto evo 1.4 fire active dualogic +park sensörü alarak aranıza katılacam aracı kartal medos otomotivden aldım sıkı pazarlık sonunda 27.200 e indirdiler önce hyundai getz otomatik almaya niyetlenmiştik 2 kere anlasmamıza ragmen telefon acıp aracla ilgili sıkıntı cıkardılarilk önce anlastıgımız aracı baskasına saatııkları için aradılar sonra 500 lira fiyat yükseltmek için aradılar artık yeni bir pazarlama yöntemidir bu bilmiyorum anlaşıp daha sonra sorun cıkarmak neyse vazgeçtik iyikide vazgeçmişiz fiat showroom a gidip araca bindigimde tamam bu arac benim dedim ama benim olamadı showroomdaki araç dynamic versiyonmus. aracla ilgili yorumları 2-3 gündür okuyorum genel kanı aracın güzel oldugu zaten 0 araç oldugu çin ilerdeki cıkacak problemleri umursamıyorum gider garantiden yaptırıım herşeyi. dualogic kullanan arkadaslara sorum olacak bazı yerlerde arac hill holder olmasına ragmen kaydırıyor diyorlar bu dorumu?kaydırması problem degil ama gazı yemez arkadaki araca carparsa sıkıntı olur bizim için aracı annem kullanacak ehliyeti var ama araba nasıl kullanılır desen sana 1-2 ay sonra cevap verebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalyente11 -- 24 Aralık 2010; 17:42:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetefendi

Punto Evo'da bilinen en kronik sorun (benim de yaşadığım) direksiyon altından gelen gıcırtı sesleri. Sebebi de kalorifer borularıymış diyorlar. Onun haricinde 1.3 multijet 75 beygir motor zaten çok uzun zamandır kullanılan bir motor.
    İç dizaynı birçok arabadan daha iyi, arka led lambalar şık duruyor, önden görünüş birçok kimseye çekici gelmiyor.
    B sınıfı bir araç için şehiriçi kullanımda fena değil, 3500kmye yakın yol yaptım, yol bilgisayarında ortalama 5.6lt yakıt tüketimi görünüyor (yaklaşık 20kr yakıyor) Dynamic donanım kiti ile en az parayla en çok donanımı alabileceğiniz bir b sınıfı araç.
    Şehirlerarasında da 120-130km hız yaptım bir sorun yok. Bu araçla 180km hız yapmayı beklemek de çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum.

Fiyat/performans olarak uygun bir araba bence. İmaja önem veriyorsanız, "arabam benim sosyal statümü göstersin" vb. düşünceleriniz varsa Fiat markası birçok kişi tarafından kötü biliniyor, bir kısmına açıkla dediğinizde Tofaş işte diyor, bir kısmı alman arabası alınır diyor, bir kısmı mantıklı bir açıklama yapamıyor. Kişisel beğeniler ve algılar farklı farklı doğal olarak. Fiyat/performans sizin için önemliyse ve arabadan beklentiniz sizi sorunsuzca bir yerden bir yere götürmesi ise bu araç alınabilir.

dostum cevabın,ilgin ve açıklamaların için teşekkür ederim. Belki yukarlarda görmüşsündür bende hala aracımın gelmesini bekliyorum.
    Ve 3 ocak haftası teslim alıcam. ben 1.4 multiair dynamic S.P.K + A.K içi bordo dışı beyaz aldım. Bu direksiyondan
    gelen sesi çözebildinizmi? yoksa devam ediyormu? ben kronik sorunlara çok takıp kendimi üzen biriyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: kalyente11

arkadslar bende 1 ocakta punto evo 1.4 fire active dualogic +park sensörü alarak aranıza katılacam aracı kartal medos otomotivden aldım sıkı pazarlık sonunda 27.200 e indirdiler önce hyundai getz otomatik almaya niyetlenmiştik 2 kere anlasmamıza ragmen telefon acıp aracla ilgili sıkıntı cıkardılarilk önce anlastıgımız aracı baskasına saatııkları için aradılar sonra 500 lira fiyat yükseltmek için aradılar artık yeni bir pazarlama yöntemidir bu bilmiyorum anlaşıp daha sonra sorun cıkarmak neyse vazgeçtik iyikide vazgeçmişiz fiat showroom a gidip araca bindigimde tamam bu arac benim dedim ama benim olamadı showroomdaki araç dynamic versiyonmus. aracla ilgili yorumları 2-3 gündür okuyorum genel kanı aracın güzel oldugu zaten 0 araç oldugu çin ilerdeki cıkacak problemleri umursamıyorum gider garantiden yaptırıım herşeyi. dualogic kullanan arkadaslara sorum olacak bazı yerlerde arac hill holder olmasına ragmen kaydırıyor diyorlar bu dorumu?kaydırması problem degil ama gazı yemez arkadaki araca carparsa sıkıntı olur bizim için aracı annem kullanacak ehliyeti var ama araba nasıl kullanılır desen sana 1-2 ay sonra cevap verebilir...

Merhaba ;
    Bende ehliyeti alalı 2 yıl olan ama hiç araba kullanmayan bir bayan olarak 4 Aralıkta Punto evo 1.4 Dinamik- Otomatik arabamı aldım. 1 Hafta direksiyon eğitiminden sonra şimdi çok şükür kullanıyorum. en azından sabah akşam işime gidip geliyorum. Ev Sefaköy - İş Topkapı... bu kadarına gidip geliyosam yeter zaten bana :)
    Soruna gelince , yokuşta eğer star stop aktif ise kaydırıyor. Benim size tavsiyem Arca bine binmez Star Stop özelliğini devre dışı bırakmanız. Oda zaten kapı kilit düğmesini yanındaki düğme. tuş ışığı yandığında Star Stop aktif olmuyor. Ve yokuşta kaydırma olmuyor. En azından iyice öğrenene kadar kapatmasını tavsiye ederim.

Allah kazısız belasız kullanmak nasip etsin, hayırlı olsun....

• quote:

Orijinalden alıntı: fioege

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetefendi

Punto Evo'da bilinen en kronik sorun (benim de yaşadığım) direksiyon altından gelen gıcırtı sesleri. Sebebi de kalorifer borularıymış diyorlar. Onun haricinde 1.3 multijet 75 beygir motor zaten çok uzun zamandır kullanılan bir motor.

dostum cevabın,ilgin ve açıklamaların için teşekkür ederim. Belki yukarlarda görmüşsündür bende hala aracımın gelmesini bekliyorum.
    Ve 3 ocak haftası teslim alıcam. ben 1.4 multiair dynamic S.P.K + A.K içi bordo dışı beyaz aldım. Bu direksiyondan
    gelen sesi çözebildinizmi? yoksa devam ediyormu? ben kronik sorunlara çok takıp kendimi üzen biriyim...

Ben 5bin km bakımına götürdüğümde bu gıcırtı sesini halledin demeyi planlıyorum, internette fotoğrafları ile boruları sıkıştırıp hareket etmesini engelleyerek gıcırtıyı önlediklerini söyleyen arkadaşlar var. Açıkçası ben alttaki kapağı açıp da araya birşey sıkıştırmaya üşendiğim için ellemedim. Bence üzülecek birşey yok, araba sizi yolda bırakmadıkça geri kalan sorunlar önceliği düşük problemlerdir bana göre :) hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetefendi -- 25 Aralık 2010; 12:19:51 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.