Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
53
Favori
658.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • inegöllü arkadaşım, ses konusunda bilgim yok, ancak yakıt konusunda bana da fazla gibi geldi, özellikle yaz aylarında yakıtın oldukça düştüğüne şahit oldum ben; misal, 2 ay öncesine kadar 1,82 den 30 ytl gaz ile 150-160 km şehiriçi yapıyordum,ama şu an iki kere üst üste denedim, 30 ytl gaz ile birinde 173 km, birinde 180 km gittim, bu son veri ise, aracın yaklaşık 165 bin yaktığını(şeh.içi) gösteriyor.
    evet,araçtan araca değişir tabi yakıt ama senin aracın yakıt durumu yinede biraz fazla gibi,
    bu hususta yaptırdıklarımı söyleyeyim; bujileri değiştirdim(yaklaşık 28 ytl), hava(5ytl) ve yağ(7 ytl) filtrelerini değiştirdim, illaki yaptır demem ama yakıtta önemli olduğunu duyduğum sübap ayarını yaptırdım,,,en sonunda da lastiklerin havasını mutlaka kontrol et/ettir(çok önemli),bundan sonrası aracı devirli kullanmana kalıyor, gaz ile ne kadar oynarsan o kadar kötü olduğunu düşünüyorum, yani bi gaza bas bi gazdan çek olmamalı,ayak gazda biraz sabitlenmeli, ayrıca yüksek viteste(düşük devirde- normalde aracın istediği vitesin bir üst vitesi) gitmek de sarfiyatı sanırım düşürüyor...inşallah yazdıklarımda yanlış bilgi yoktur, inşallah faydası olur

• arkadaşlar, araçlarımızın direksiyon simidine takabileceğimiz uygun simit kılıfı hangisidir, direksiyonu tutuşta terleme/kayganlık yapmayan nasıl bir şey alabiliriz, kullanan arkadaşlar, marka,fiyat,kullanım rahatlığı açısından düşüncelerini paylaşırlarsa Allah razı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: inegöllü

arkadaşlar merhaba
    bir haftadır sağ arka tekerimden gıcırtı geliyor nasıl tarif etsem!sanki iki demir birbirine sürter gibi bu yaklaşık 50-60 metre gittikten sonra kesiliyor.yani sabah arabaya binip hareket ettiğimde başlıyor bir müddet sonra kesiliyor.kardeşim bilye den olabilir dedi ...fikri olan varsa cevap yazssın lütfen.
    birde son ölçümlerimi yazayım km de şehir içi 0,25 kuruş yaktım lpg de...sanki biraz daha düşürebilirim gibi geliyor.
    herkese hayırlı günler....

Sürtme sesi gibi mi?Hızlandıkça artıyor mu?Eğer öyleyse bende de böyle bir sorun var 100-200 metre gittikten sonra ses kesliyor çok gıcık ve huylandıran bir ses.
  • slm kardaş

öncelikle araban hayırlı olsun bendede fiat siena 1999 model 1.4 el var yakıtı çok fazla şehir içerisinde 239 ykr yakıyor bütün ayarları normal seninki nekadar yakıyor lpg de
  • selam arkadaşlar.
    hatırlayan varsa benim yakış 250 den 190 ykr ye düştü.benim usta hava filtresindeki hava borusunu yanlış yere takınca neredeyse lpg beyni değiştirecektim.sayesinde şehirdeki tüm lpg ayar ustalarıyla samimi oldum, hepsine bi ayar yaptırdım. sonunda normal bağlantıyı yapıp ayar yapınca normale döndüm.yanlız arkadaşlar süpab ayarı yaptırmayı düşünüyorum. yakın zamanda yaptıran ve nasıl yapıldığını bilen varmı?

quote:

Orjinalden alıntı: ayaz_0806

slm kardaş

öncelikle araban hayırlı olsun bendede fiat siena 1999 model 1.4 el var yakıtı çok fazla şehir içerisinde 239 ykr yakıyor bütün ayarları normal seninki nekadar yakıyor lpg de
  • selam millet yeni sieanacı oldum bende.1.4 EL tüpü yok normal de benzinde ne yakıyor araba ve tüp ne marka model taktırmalı.Bana yardımcı olursanız sevinirim............
  • İnegöllü arkadaş direk fren balatalarına baktır.Ya fren balataların bitmiş perçinleri sürtünüyor. Yada balatalar sertleşmiş ötüyor..biyalar ısınınca susmaz ötmeye devam eder.
  • slm arkadaşlar 2001 1.4EL fabrika lpg li aracım çok yakıyor 100-105 ytl depo tam doluyor tamamen bitinceye kadar 520-526 km yapabildim ve uzun yolda yaptım en fazla 100 ile gittim o da ara sıra genelde 85km/h tam 3000 devirde kullanmaya gayret ederek iki kez denedim lpg 1.80 ve 1.86 iken da aracımda buji yag yag ve hava filtresi yeni subap ayarı dedim gerek yok dediler napabilirim arkadaşlar
  • arkadaşlar resimdeki görülüyor torpido kapagının üstünde benim sienada airbag yeri gibi bişey var ama airbag yok orada bi kapak var ama güneşten zarar gördü bozuldu bu kapaktan arabasında olan var mı ben benim sienadan başka daha sadece 1 sienada daha gördüm genelde yok bu kapaktan bu kapagı bulamıyorum bilgisi olan var mı

FİAT SİENA TEAM
  • 1 hafta önce sibop ayarı yaptırttım Usta ayarı iyi dedi sadece 1 silindirinki sıkı olduğundan şimini değiştirdi..Hd.direksiyon yağınıda değiştirtim 50ytl ye mal oldu hepsi.[simage][/simage]

FİAT SİENA TEAM

FİAT SİENA TEAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siena99 -- 14 Haziran 2008; 9:22:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kapkankaan

arkadaşlar resimdeki görülüyor torpido kapagının üstünde benim sienada airbag yeri gibi bişey var ama airbag yok orada bi kapak var ama güneşten zarar gördü bozuldu bu kapaktan arabasında olan var mı ben benim sienadan başka daha sadece 1 sienada daha gördüm genelde yok bu kapaktan bu kapagı bulamıyorum bilgisi olan var mı

FİAT SİENA TEAM

fabrika çıkışı lpg li olan araçlar daha çok taksicilerin kullanımı için üretilmiş orasında takoğraf , taksimetre fln takmak için dizayn edilmiş die biliyorum

• arkadaşlar mrb.1.4 el aarabamın motorunda çok ses çıkıyo ve değişik sesler aynı sorunu olan arkadaş varmı bide ankarada bildiğiniz sorunuma çözüm bulacak servis vamı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: siemo

arkadaşlar mrb.1.4 el aarabamın motorunda çok ses çıkıyo ve değişik sesler aynı sorunu olan arkadaş varmı bide ankarada bildiğiniz sorunuma çözüm bulacak servis vamı?

sayın siemo aynı sorun bende var sanki araç jikle çekili arabaların çalıştıgı gibi ses mi çıkartıyor birde bu fiatın bu siena palio has bir motor sesi var o çok hoş bir ses ama gelen ses sanki motor yüksek devirde çalışıyor gibi benim siena öyle arkadaşlara soralım bakalım eger öyle değilse normali servisine git derim değişik sesler derken sadece böyle yüksek tempoda çalışır sorunu var bende rölanti ayarıda normal ama işin aslı göstermedim hiç
  • siemo arkadaşım benim aracımda 1,4 el nasıl bir ses normal motor sesinden hariç bir ses ise mutlaka bir ustaya göster..Yoksa daha başka sorunlarda çıkabilir..Benimde bundan 3 ay önce motordan ses geliyordu ustaya gösterdim onların ses dinleme cihazları var.Meğerse dinamonun bilyasının takıldığı yatak aşınmış bilyanın bir fonksiyonu kalmayınca ses yapıyordu hemen değiştirtim.Şaşmazda ERTUĞRULLAR oto diye bir yerde..
  • bu ses seyir halinde gaza basınca geliyor kardeşim seninde öylemiydi yok sa haraket halinde olmayınca rölantide de geliyomuydu
  • benimki çalışınca başlıyordu motor ısınınca ses fazlalaşıyord.Ben bu sesi normal sanıyordum.Aracı arkadaşımdan aldığımdan araç ondaykende bu ses geliyordu oyüzden normal sanmıştım.Baktım ses fazlalaşıyor petrolde aynı model bir siena gördüm rica edip çalıştırıp içine oturdum araçta tık yok.Hemen sanayiye gittim bilyanın takıldığı yeri yani şarj dinamosunun içindeki bobin tamamen değişti.Şimdi şeytan kulağına kurşun tık yok.Bemce tanıdık bir ustan varsa baktırt...
    quote:

Orjinalden alıntı: siemo

bu ses seyir halinde gaza basınca geliyor kardeşim seninde öylemiydi yok sa haraket halinde olmayınca rölantide de geliyomuydu
  • Beğendiğim araçlardan biri daha.Rica etsem ekler msn
  • quote:

Orjinalden alıntı: siena99

dostum yedek parça satılan yerde var fiyatı 15 ytl ancak sökmek için alttan başlıyorsun.Unutma tekrar orjinalini sakla satarken lazım olabilir..Sökme yöntemi kolay tarif ederiz yardıma ihtiyacın olunca yaz...

arkadaşım benim digital saatin lambasını değiştirmem gerekiyo ve senin söktüğün gibi sökmem gerekiyo bi tarif edermisin nerden başlıyacağız sökmeye
  • resmi takip et önce alttan başlıyorsun alttaki parçayı sökerken yanlardan bir spatula yardımıylada sağdan ve soldan tırnakları kırmadan yabaşça çıkar.
    Üst bölüme gelince ilk çıkardığın kapağın altında vidaları var onlarıda sök yavaşça aman tırnakları kırma dikkatli çek..sonra gösterge dışındaki çerçeveyi çıkaracaksın onuda solda klima yerinin kapağını sök altında vida var vidayı çıkarınca yavaşça çekerek onuda çıkart.sonra teybi tutan vidaları zaten görüceksin yavaşça teybi yerinden çıkartırsın.kolay gelsin...

FİAT SİENA TEAM

• resimleri yüklemede sıkıntı yaşadım unutma alttan yukarı doğru başlayacaksın.Kırmızı çizgiyle işaretlediğim yerleri takip et..

FİAT SİENA TEAM

FİAT SİENA TEAM

FİAT SİENA TEAM

FİAT SİENA TEAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siena99 -- 18 Haziran 2008; 14:46:56 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.