Şimdi Ara

????????????FİAT=TOFAŞ MI??????????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iyi de hala güvenli değil ben gitcem o kadar para vercem euroncapa 2 kere girmiş olmasına rağmen 4 yıldız alan stiloyu mu alcam focusu mu herkes düşünsün cevap versin
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1679fbhju

iyi de hala güvenli değil ben gitcem o kadar para vercem euroncapa 2 kere girmiş olmasına rağmen 4 yıldız alan stiloyu mu alcam focusu mu herkes düşünsün cevap versin

stilo zaten yıl sonu kasa değiştiriyor

5 yıldız istiyorsan grande punto gelicek 3 hafta sonra ona bakarsın

yok c-segment istiyorum şimdi alıcam diyorsan focus almana karşı çıkan yok ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1679fbhju

iyi de hala güvenli değil ben gitcem o kadar para vercem euroncapa 2 kere girmiş olmasına rağmen 4 yıldız alan stiloyu mu alcam focusu mu herkes düşünsün cevap versin

Arkadaşım euro ncap ı gözünüzde fazla büyültmeyin.Sen 120y le git karşındakide aynı hızla gelsin kafa kafaya girin bakalım noluyo?240 la düz duvara girmiş gibi oluyosun.Araba volvo dahi olsa gittin.O yıldızlar trafik kurallarındaki kazalara uygun olarak yani en fazla yasal hızlarda çarpıştırılarak veriliyor...........Fazla güvenmeyin arabam beş yıldız aldı diye.Sen kurallara uyarsın karşındaki uymaz.Ha tek başınada zaten kurallara uyduğun sürece yapacağın kazalarda en fazla bi iki sıyrıkla kurtulursun......Fakat kuralları ihlal ettikten sonra tek farkı mercedeste 120 yle öleceğin kazada fiatta 100 de ölürsün.MİLLET KURALLARA UYUN DİYE BUNDAN BAĞIRIYOR.......O fiyata o güvenlik donanımı bence yeterli....Ayrıca albea palio grubunun dayanıklılığı o testlerde bilmem kaç yıldız almış rakibi clio dan kat be kat iyi.Bunun en güzel örneğini ankaradaysan git yıldız sanayide bire bir gör.Ayrıca fiat ı kendi fiyat grubunda sağlamlık sınıfına sokun..ŞUNU UNUTMAYIN GERÇEK HAYATLA TEST ORTAMI ASLA VE ASLA BİR OLAMAZ.............

• Bu arada belki yıldızı düşük olabilir ama dediğim gibi git bi focus u bi de stiloyu gör.........
  • ne olursa olsun,benzinli arabaları hala çoookkk tüketiyor. 1.2 16v motor bile çoook yakıyor.clio 1.2 16v ise çok az yakıyor.farkındasınız di mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzy16

ne olursa olsun,benzinli arabaları hala çoookkk tüketiyor. 1.2 16v motor bile çoook yakıyor.clio 1.2 16v ise çok az yakıyor.farkındasınız di mi?

bastığın zaman çok yakıyo bu doğru ama aletin gidişi çok güzel.benim iki arkadaşım var birinde 1.2 16v albea var diğerinde skoda fabia 1.4 var.fabia'sı olan arkadaşım diğerine yarışalım diye tutturdu(altındaki araba skoda ve karşısındaki fiat'ya...)ben albea'daydım ve fabia'yı düzde geçerken ibremiz 175'i gösteriyodu.geçtik ama baya bi benzinide yakmıştık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzy16

ne olursa olsun,benzinli arabaları hala çoookkk tüketiyor. 1.2 16v motor bile çoook yakıyor.clio 1.2 16v ise çok az yakıyor.farkındasınız di mi?

benzin yakma açısından ne farkları var...
  • Fiat ın fire motoru yani 1.2 16 v lik benzinli motoru basınca yakmıyor döküyor fakat ona görede gidiyor.Size şöyle bi örnek vereyim.Ankara etlik kasalardaki bp de depoyu fulledim ve 4/3.5 dan az depoyla 160 ın altına düşmemek kaydıyla(Bolu dağı hariç) İstanbul tuzla ayrımına girdim fakat bir diğer gidişimdeYine ankara çıkışından tuzla ayrımına 1/2 deponun fazlasıyla indim. Basarsanız durum bu basmazsanız da olay bu.........Cli onun yakıt tüketimini bilemem.Şimdiye kadar bindiğim en standarta yakın clioda ince yanak geniş taban lastik jant, chip,egsoz,hava filtresi, ve ufak tefek modifikasyonlar vardı.Ve clionun 1.2 siyle albeanın 1.2 sinin aynı şekilde modifiyelisini karşılaştırırsak güç olarak albeadan cliodan çok güç aldık ve o haliyle clio nun o halinden daha az yaktı............Kısacası fire motor her kullanışa göre ayrı cevap veriyor.Basarsan içiyor ancak kadranı deviriyor.basmazsanda yakmıyor kokluyor..................

• quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

Bu arada belki yıldızı düşük olabilir ama dediğim gibi git bi focus u bi de stiloyu gör.........

nasıl bi focusu bi stilo yu gör? ne demek istediğini anlamadım.
  • Bi kazalı focus a bide stiloya bak.Yıldızın hiçbirşey olmadığını anlayacaksın.............Ve beğenmediğiniz stilonun çok yıldızlı forda nazaran içeriye ne kadar çöktüğünü göreceksin.........................
  • Fiat ın, diğer bir deyişle tofaş fabrikasında üretilen fiat markalı otomobillerin hepsi rakiplerinden çok daha fazla yakıt tüketiyor.albea ve marea kullanan arkadaşlarım (0km aldılar) araçlarının yakıt tüketiminden hiç de memnun değiller.şehir içinde çok tüketiyor diyorlar.şehir bursa.trafik pek yoğun değil.dümdüz yolda kullanıyorlar.her ikisi de çok pişman.

neyse,polemik yaratmak istemem.sonuçta bir fiat gerçeği bu...ucuz ama çok yakıt tüketiyor.(yakmıyor,sömürüyor...)

quote:

Fiat ın fire motoru yani 1.2 16 v lik benzinli motoru basınca yakmıyor döküyor fakat ona görede gidiyor.Size şöyle bi örnek vereyim.Ankara etlik kasalardaki bp de depoyu fulledim ve 4/3.5 dan az depoyla 160 ın altına düşmemek kaydıyla(Bolu dağı hariç) İstanbul tuzla ayrımına girdim fakat bir diğer gidişimdeYine ankara çıkışından tuzla ayrımına 1/2 deponun fazlasıyla indim. Basarsanız durum bu basmazsanız da olay bu.........Cli onun yakıt tüketimini bilemem.Şimdiye kadar bindiğim en standarta yakın clioda ince yanak geniş taban lastik jant, chip,egsoz,hava filtresi, ve ufak tefek modifikasyonlar vardı.Ve clionun 1.2 siyle albeanın 1.2 sinin aynı şekilde modifiyelisini karşılaştırırsak güç olarak albeadan cliodan çok güç aldık ve o haliyle clio nun o halinden daha az yaktı............Kısacası fire motor her kullanışa göre ayrı cevap veriyor.Basarsan içiyor ancak kadranı deviriyor.basmazsanda yakmıyor kokluyor..................

• quote:

Bi kazalı focus a bide stiloya bak.Yıldızın hiçbirşey olmadığını anlayacaksın.............Ve beğenmediğiniz stilonun çok yıldızlı forda nazaran içeriye ne kadar çöktüğünü göreceksin.........................

tamamen saçmalık. tabiki yıldızların önemi var. senin baktığın sitilo 30 çarpmıştır focus 60 çarpmıştır ne bilicen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıcestar

quote:

Bi kazalı focus a bide stiloya bak.Yıldızın hiçbirşey olmadığını anlayacaksın.............Ve beğenmediğiniz stilonun çok yıldızlı forda nazaran içeriye ne kadar çöktüğünü göreceksin.........................

tamamen saçmalık. tabiki yıldızların önemi var. senin baktığın sitilo 30 çarpmıştır focus 60 çarpmıştır ne bilicen.

O arabaların 120y le vurmadıklarıda bi gerçek...................Yıldız trafik şartlarına uygun kullanım için geçerli..........Eğer yıldızlar önemliyse ben beş yıldızlı bi arabayı 100 le duvara çakarım.Veya test alanındaki gibi darbe göreceğim ne malum?Öldükten sonra derdimi kime anlatıcam......????????????????Arkadaşım tekrar söylüyorum haticeye değil neticeye bakın.eğer araç beni belirli kazalarda diğer araçlardan daha sağlıklı çıkarabiliyosa o benim için beş yıldızdır.Ne fabrika verisi nede bu yıldızlar veriler BİREBİR TUTMAZ..,

muzzy 16 arkadaşım.Yakıt neye göre çok?Bu araçlar kullanıma göre yakar sen basarsan her araba içer fakat basmazsan yakıt alt değerlerde olur..Seninle benim veya başka bi arkadaşımızın kullanımı asla bir olmaz.Yine diyorum fabrika verisine bakmayın kendiniz ölçün.Ölçtüm bana ve bütçeme yakıt uygun geldi....Genelde ben tarzda kullanan değişik bütçedeki arkadaşlarda memnun...Taksicilerde multijetlerden memnun yakıt konusunda nedense sadece bu forumdaki arkadaşlar şikayetçi bende bunu anlamıyorum......Ya benim çevremdekilere normal gelen yakıt buradaki arkadaşlara çok geliyor yada araçlArınıza çok yaktırıyosunuz çok yakıyor diyorsunuz.....Bundan başka sebep göremiyorum....................................

• @fiatci
    arkadaşım sonuçta yıldızı çok olanlar daha sağlam. tamam 100 le çarptığında belki ölüyorsun ama en azından 60- 70 le giderken ölmüyorsun.
  • Benimde söylemek istediğim bu trafik kurallarına uyulduğu taktirde zaten kaza olmaz.Bi iki istisnada düşük hızdaysan kurtarırsın ancak 100 ü 120 yi geçince hiç bir anlamı kalmaz bunu söylüyorum ben..Yoksa 140 la bmw y lede düz duvara girsen aynı fiat lada sadece birisinden ceset daha az parçalanmış çıkar...Kısacası fiat trafik kuralları yani hız limitlerinde kalındığı taktirde güvenliği sağlar fakat geçince her araba gibi risk başlar........................................
  • KASTALİA ARKADAŞIMIZ BU BÖLÜMÜ GÖRDÜYSEN Bİ DE SENDEN YORUM ALSAK??????????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiatci

Beyler benimde anlatmak istediğim bu.Bakın siz tofaş ın üretimini beğenmiyosunuz.Fiat alınmaz fiat rezalet demeyin.Fiat güzel araç.Ayrıca eğer türkiyede bu araç kalitesi düşük üretiliyosa-ki böyle bişey bence yok suçu birazda kendimizde arayalım.O paraya o standartta ve türkiye şartlarına uygun araçları en iyi tofaş-fiat üretiyor.Çünkü adamlar türkiye yoolarını tanıyor.Tamam belki o fiyata donanım açısından daha iyi araçlar vardır ancak bunlarda ya altlarını bi yere takıyor yada sağı solu vibrasyondan dökülüyor.....Şimdi tofaş çıksa ve mercedes-bmw ayarında araba yapsa ve onlara yakın bi fiyat istese kim alır?kimse.barecchetta türkiyeye gelse kim alır?kimse neden?O FİYATA FİAT ARABASI ALINMAZ.Beyler türkiyede satılanlar türkiye şartlarına uydurulmak zorunda ve tofaş bunu yapıyor....Bırakın artık bu fiat düşmanlığını...Birazda bunları düşünün.........

şimdi arkadaşlar ben şunu söylemek istiyorum. 2001 model fiat bravo 1.6 sx im var. ve arabam da çift aigbag, klima, ABS, Hidrolik Direksiyon, Elektrikli cam ve ayna, arka park sensörü var. yani kısacası full. ayrıca ben aracımı 66000 de aldım şimdi saydığım, özelliklere sahip olan arabaları alacağınız fiyatları yazın, ben de size benim aracımın aldığım fiyatını yazayım... bakalım ne çıkacak ortaya ;)

• yani demek istediğim şu, eğer bravo 2.0 HGT bulursam onunla değiştiricem... arabama aşığım :) helal olsun be harbi araba yapmışlar. ama ne yazik ki milletimiz, türkiyemiz bilemedi bu arabanın kıymetini. bilenlerse zaten benim gibi düşünenler beni anlayanlardır. bir çok araba markasını gördüm ve bir çoğunu da kullandım ama benim aracımın tadını zevkini vermedi bilmiyorum ben alamadım... benim düşüncem bu. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: absinthe35

yani demek istediğim şu, eğer bravo 2.0 HGT bulursam onunla değiştiricem... arabama aşığım :) helal olsun be harbi araba yapmışlar. ama ne yazik ki milletimiz, türkiyemiz bilemedi bu arabanın kıymetini. bilenlerse zaten benim gibi düşünenler beni anlayanlardır. bir çok araba markasını gördüm ve bir çoğunu da kullandım ama benim aracımın tadını zevkini vermedi bilmiyorum ben alamadım... benim düşüncem bu. :)

3 sene sonra müthiş bir hortlama ile kronik fiat-tofaş polemiğine girilmiş. bence gereksiz bir tartışma doğuracaktır bu başlık. kilitlenmesinde fayda var.

ayrıca senin arabana aşık olman fiat'ın süper araba yapıyor olması demek değil. bende Lada'ya aşığım (farzı misal) çok seviyorum, lada çok mu iyi araba üretiyor ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.