Fiber altyapı dönüşümü hakkında yardım (2. sayfa)
-
-
-
Rica ederim hocam :)
Evet haftada 2 gün 50 km öteye gidip gelmek zor iş. Doğru düzgün bir bilgi de alamayınca bir yerden sonra "yeter!" dedirtir adama. Siz de haklısınız.
Bahsettiğiniz kutu şu sanırım:
Dış mekan dağıtım kutusu diye geçiyor. Açıkçası ben bunu pek tasvip etmiyorum çünkü görüldüğü üzere ince siyah fiber kablolar açıktan korumasız bir şekilde dağıtılıyor. İptal olmaları ufak bir makas/bıçak darbesine bakar. Ha tabii bunu da boşuna kullanmıyorlar. Kazı yapmanın zor olduğu bölgelerde veya kazı izniyle uğraşmamak için kullanıyorlar genelde. Dediğiniz gibi bu kutuyla birçok binaya fiber çekilebilirdi. Ama o bölgede henüz bir dönüşüm söz konusu değil demek ki. Belki önümüzdeki süreçte sizin bölgenizde de fiber dönüşümü başlatırlar.
Fiberde upload konusu tam bir fecaat oraya hiç girmiyorum. Mevcut VDSL hattınız da istediğiniz uploadı verecekse problem yok.
Tabii hiç altyapısı olmayan veya hâlâ ADSL ile sürünen yerleri de düşününce bizim halimiz yine iyi. Umarım o vatandaşlar da fiberin tadını çıkarabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Evet hocam kutu aynen o. Diğer evimde direğe ondan koymuşlardı ve baktığım kadarıyla o sokakta yarısı fiber olmuş yarısı hâlâ vdsl.
En azından hâlâ red vermemiş olmaları benim için bir ümit hocam. Ama 1 seneye ama 2 seneye birşeyler olur herhalde. Bir yandan sol'de mahalleye giriş yaptı ama gönlüm TT'den yana, maşallah bugüne kadar anlık reset harici hiç sorun yaşamadım.TurkNet planlamasında da yer alıyoruz. Kısa vade de değilde uzun vadede birşeyler illa ki olacaktır, o vakte kadar da VDSL bana hayli hayli yeter.
Bazen forumda görüyorum millet altyapı çilesi çekiyor, adsl ile sürünüyor, vdsl olsa bile zar zor 30 40 alıyor vs vs. Bunları gördükçe de en azından "saha dolabı dibimde, maximim hızı alabiliyorum" diye teselli oluyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu maddeleri karşılarsanız üst yönetimden projeyi maliyet neredeyse hiç olmadığı için+ müşteri kazandırdığı direkt onaylıyorlar. Normal şartlar böyle bir zorunluluk yok. Aceleniz ve olmazsa olmazınız yok ise bekleyin derim neden derseniz. İlgililerden aldığım bilgiye göre 2023 yılına kadar fiber olmayan bina ev vs kalmayacak şekilde hedeflemişler. Bu arada ben FTTH bağlatalı 3 ay oluyor. Ve 2 sene uğraştım bağlatmak için ve hiç şekilde yukarıdaki 4 maddeden bahsedilmedi talepte edilmedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X