![]() https://x.com/Gamsizm/status/1883852522517155851 Ben şaşırmadım yaşanan olaya, ama aranızda illa şaşıran olacaktır diye düşünüyorum |
Fiber kabloya ek yapan türk telekom

-
-
Fiber kabloya ek yapılmaz diye kim söyledi bilmiyorum ama fiber kablo bizlere gelene kadar bir sürü ek yapılmış olarak geliyor zaten. Bina içerisindeki veya dışarıdaki ankastre kutusundan ont cihazına gelen kısımda da ek yapılabilir. Fiber kabloya ek olmuyor diye bir şey yok yani.
Ayrıca bu tarz internetin kalitesini ölçtüğünü beyan eden sitelere daima mesafeliyim. Nedenlerini sonuçlarını da muhtelif konularda defalarca kez konusmustuk
-
Ek ile zerre alakası olmayan bir konu. Optik sinyal gücü sınırdadır. Bu defa konnektörün işçiliğini güzel yapmışlardır, optimum çalışma aralığına girmiştir vs.
-
Paylaşım bana da şüpheli geldi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ülkede çok ciddi bir fiber okur yazarlığı problemi var. Allah muhafaza yanlışlıkla TT'de ya da Turkcell'de işe başlasalar bu günleri bile mumla ararız. Fibere ek yapılır ve uygun koşullarda döşeyip uygun SFP ile isterseniz her km'de ek yapın 800 Gbps bile iletebilirsiniz. Fiber kablo döşemek, sonlandırmak ve faaliyete geçirmek başlı başına bir mühendislik isteyen bir olaydır. Lakin ülkemizde bu çok fazla yok daha kötüsü bunu öğrenebileceğiniz bir okulda yok.
-
Hocam merhaba, bu konudan bağımsız olarak birşey sormak istiyorum. FTTC (VDSL2) altyapıda PSTN sabit telefon hattı üzerinden alınan VDSL internet hizmeti için, sonradan telefon hizmetini iptal ettirdiğimizde VDSL internetin YALIN internet olarak devam etmesi durumu tamamen otomatik (yazılımsal) şekilde merkezden mi yapılıyor yoksa saha elemanı kalkıp DSLAM dolabına gidip port değişikliği veya soket ayırma vb. fiziki müdahale yapıyor mu? Yanıtlarsanız çok memnun olurum, selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Şubat 2025; 19:49:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
SMW5 gibi veya Ip transit gibi durumlarda PoP'dan PoP'a kabloları nasıl çekiyorlar, ek yapılıyor mu veya başka bir yöntemle mi çekiyorlar bunu hep merak etmişimdir :D Yani Türkiye'deki PoP'daki Nokia XRS'ten veya DWDM'den, atıyorum Sofia PoP'a hat nasıl çekiliyor? BGP'yi nasıl ayarlıyor vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal şartlarda evet PSTN portundan sizin kablonuzu iptal etmesi gerekir ama günümüzde yeni PSTN aboneliği yapılmıyor dolayısıyla çok sayıda boş PSTN portu olduğu için sadece sistemden sizin PSTN devrenizi iptal edip bırakıyorlar.
-
İşin içine çok fazla değişken giriyor. Ama tabii ki ek yapılıyor ki zaten Türk Telekom'un İstanbul'dan yurtdışına çıkışı aslında sadece 4 tanedir ama sadece Sofya'da 4 veri merkezine bağlı. Bu yüzden TT'nin daha Sofya'ya kabloyu uzatmadan Kapıkule'nin dibinde Kapetan Andreevo'da buraya kadar ana kablolar geliyor buradan eklerle Bükreş, Viyana, Frankfurt, Milano, Amsterdam dağıtılıyor. Söz konusu bu şehirlerde de zaten en az iki tane DC'de POP noktası var. Bütün bunların hepsi eklerle yapılıyor.
Kablo çekimi içinde artık çok daha yüksek hızlar taşındığı için kablonun olabildiğince düz bir zeminde döşenmesi için bir proje çiziliyor ki yurtdışı için buna ihtiyaç yok onlar bu günleri yıllar önce öngördüğü için kablo yollarını ona göre yapmışlar. Siz sadece kablonuzu geçirmek için izin istiyorsunuz paranızı yatırıyorsunuz.
En Beğenilen Yanıtlar

Fiber kabloya ek yapılmaz diye kim söyledi bilmiyorum ama fiber kablo bizlere gelene kadar bir sürü ek yapılmış olarak geliyor zaten. Bina içerisindeki veya dışarıdaki ankastre kutusundan ont cihazına gelen kısımda da ek yapılabilir. Fiber kabloya ek olmuyor diye bir şey yok yani. Ayrıca bu tarz internetin kalitesini ölçtüğünü beyan eden sitelere daima mesafeliyim. Nedenlerini sonuçlarını da muhtelif konularda defalarca kez konusmustuk |
Benzer içerikler
- ttnet kullanıcı adı şifre öğrenme
- internet altyapısı yok ne yapmalıyım
- türk telekom magnet limitsiz
- türk telekom internet abonelik iptali
- türk telekom internet sürekli kopuyor
- 2025 telsiz kullanım ücreti
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- ağda kayıtlı değil samsung
- zyxel modem kurulumu
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X