Fiber Optik kablo çoğalırmı
-
-
Her daireye bir kıl fiber oluyor hocam. İki 3 kıl mümkün olmuyor eğer farklı operatör değilse. Fazla abonelik için 4 portlu ont veriliyor.
-
çoğaltmak mümkün, internetten PLC Splitter alıp gelen kabloyu 1:2^n şeklinde çoğaltıp başka ont'ler internete bağlanabilir.
-
Ama turktelekom böyle birşey yapmıyor değil mi. Genel olarak her aboneye 1 kıl gidiyor. Başkaları ile paylaşılmıyor
-
Hayır ondan bahsetmedim. Demek istediğim 1 kıla kaynak yapılarak 2 kıla çoğaltılırmı?
-
1 kıla kaynak zaten mümkün olmuyor. Genellikle üsteki arkadaşın dediği gibi 1x8 veya 1x4 splitter (çoklayıcılar mevcut) fakat ışık gecikmesi artacağından dolayı belkide sinyal buluşmayabiliyor.
-
kaynaklamaya gerek yok, bir tarafı SC-APC tek konektör diğer tarafı yine aynı şekilde SC-APC ama 2 ve katları şeklinde çıkış veren prizmalar mevcut fiyatları da oldukça uygun ancak ikinci cihaza takılacak kablo maliyeti çıkar, sinyal buluşmaması gibi bir sıkıntı ancak kablodaki zayıflama -28db'den daha fazla olursa yaşanır onu da ONT'den kontrol edebilirsiniz. PLC dağıtıcıya örnek:https://www.fiberden.com/product/fiber-optik-plc-splitter-1-2/ -
Araştırmalarım sonucu. Zaten her binaya 1 kıl gidiyormuş bu 32 ye bölünüyor. 81 ilde turktelekom böyle montaj yapıyormuş? Kısacası o kalın turuncu kabloya aldanmayın onun içinden ip ince kıl alınıyor 32 ye bölünüyor........Kimseye ayrı kıl verilmiyor.... -
Bildiğimiz sıradan ethernet switche wan kablosunu tak, routerların wan girişlerini de switchin diğer portlarına bağla. Belki olur, Telekom 4 portlu gpon kullanıyor bazen.
-
bir tane kıl fiber ile ile saha dolabını besleyebiliyor yani metro internet olmadığı için paylaşımlı internet oluyor.
-
benim özel fiber projesi olduğu için 1 kıl fiberi tek ben kullanıyorum.
-
Kaça yaptınız
-
21 bin tl
-
O kapkalın kablodan sadece 1 saç teli geliyor sana 16 ya bölünüyor 😄
-
hayır direk bağlı şuan 1 tane abonesi var oda benim
-
Çok zaman geçti mi yaptıralı? Ne kadar değişmiştir acaba fiyat.
Kaç metre kablo çekildi?
-
İçinin fotoğrafına bakabilirmiyim. Yada gördün mü. Normalde çoklayıcı takılıyorlar
-
8 daireli de o boşta direk ben bağlıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 5 Mart 2024; 22:39:21 >
-
kasım 2023 450 metre fiber çekildi normal'de 12'li fiber olacak ellerinde 12'li fiber olmadığı için 24'lü fiber çekildi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X