Şimdi Ara

Fiber turktelekom alt yapılı turknette farklı router kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

superonline da yaptım bunu farklı bir yerde. tp link çok iyi bir routera geliyor ağ. TV+ dahi çalışıyor.

acaba bu durumda da yr mi? turknet zaten fiber user ve pass bilgilerini veriyor.

MAC clone vs ile yer mi? turk telekomun verdiği cihaz kötü değil ama güvenmiyorum ve tp link kalitesini aramak istemiyorum

teşekkürler

• Evet, telekom FTTH altyapıda hangi iss (t.t altyapısından hizmet veren) geçerseniz geçin, istediğiniz routeri kurabilirsiniz

ONT ile ROUTER arasındaki cat kablosunun eski router'daki WAN portundan çıkarıp, kuracağınız yeni routerin WAN portuna takıp,

Router arayüzüne girip, internet ayarlarından,

Pppoe seçilip kullanıcı adı ve şifre girilecek (turknet user ve pass)

VLAN: 35

MTU/MRU: 1492 Yazarak, kurabilirsiniz.

Mac clone gerekmiyor telekom altyapıda, mac clone gerekirse de (genelde gerekmiyor) Eski router MAC, yeni Routerin MAC'a kopyalayıp, kolayca erişim oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 13 Temmuz 2024; 13:50:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vlan 35 ' te sabit bir değer değil artık.

Farklı vlan değerleri çıkabiliyor. Servis sağlayıcının verdiği router arayüzünden önce kontrol etmek daha mantıklı bir aksiyon olacaktır.

Mac klon için ise servis sağlayıcı nezdinden çok bölgesel olarak farkedebiliyor. Telekom'da kullanabildiği bölgeler var, Vodafone'un da var mesela. Yine genelleme yapmak doğru olmaz.

• 820,669,1692 bölgesel var evet ama geneli 35 hala. Çoğu kişiye kurdum, sadece 3-4 kişide 820 oldu, diğer herkeste 35 çalıştı.

Mac clone dft telekomda çok nadir oluyor. Şu ana kadar yine 1 kişide mac clone yapmak gerekti, genellikle yapılmıyor.

Aslında en iyisi t.t nin hiç bir şekilde router vermemesi, istemeyene router vermemeli, keşke böyle olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

MAC adresi veirlen routerad gçzükmüyor nerden öğrenebilirim

• yaptım oldu. tp linke geçtim çalışıyor. aşırı fark etti. sitelere direkt girmiyordu Huawei ile. mesela donanım habere laptoptan giriyorum site yüklenemedi gibi. kasma vs de vardı

şuan cayır cayır akıyor :)) oh mis

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.