Şimdi Ara

Fiesta 1.4 tdci aşırı yüksek yakıt sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 dk çok fazla. 30 sn bekleyip deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak 30 sn bekleyin yeter. O da dizel motordan dolayı degil turbonun yaglanmasından ötürü. Aynı sekilde benzin turbo motorlarda da beklenir yani.

İkincisi de yakıtınız cok fazla. Baskı balata,bakımsızlık cok yaktırmaya sebep olabilir. En fazla yakacagı 6 litredir o aracın normalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

5dk ne yetmez 5dk ısınması için yarım saat 45dk civarı beklemen lazım en az

Ağzımı bozduracaksınız biriniz az kaldı.
  • konu dışı da kaça aldın hocam?

2011 model 100k km üstü 45 istiyorlar bu fiyat normal mi Allah aşkına, uzun zaman sonra bi titanium alalım dedik fiyatlar uçmuş 35 liram var araba yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

konu dışı da kaça aldın hocam?

2011 model 100k km üstü 45 istiyorlar bu fiyat normal mi Allah aşkına, uzun zaman sonra bi titanium alalım dedik fiyatlar uçmuş 35 liram var araba yok.

Bendeki my fiesta 2011 77binde aldım sağ ön ve sol arka çamurluk boyalı harici bir şey yok.36.750 ye aldım 250 lira da alt küçük motor kulağı değişti 37 diyelim.
  • Fnlht kullanıcısına yanıt
    iyi bulmuşsun, Allah kaza vermesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fnlht

quote:

Boz bozabiliyosan bakalım. Millet o kadar bekletilmez demesine rağmen daha ısrarla sorarsan bende öyle yazarım

• quote:

quote:

quote:

Boz bozabiliyosan bakalım. Millet o kadar bekletilmez demesine rağmen daha ısrarla sorarsan bende öyle yazarım

Neyi ısrarla sormuşum? Tamam sana soruyorum arabayı her gün 1 kere 5dk rolantide çalıştırmak ne kadar etki eder yakıta hadi buyur söyle bakalım.
  • Aracın bakımları ne zaman yapıldı, baskı balata ne durumda, doğru devir aralığında kullanılıyor mu, çok kısa mesafeli kullanım sıklığı nedir, lastik hava basıncı doğru mu ... vb bir sürü neden var yakıtı artıracak.

Ayrıca hava soğuk olduğu için rolantide dizeli ısıtamazsınız. Günde 5 dk rolantide çalıştırmak, soğuk motorla haftada 2 lt fazla tüketime neden olabilir. En güzeli 30 sn kadar rolantide bekleyin, ne az ne de yüksek devir çevirmeden 3km civarında sakin sürüş yapın yeter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neyi ısrarla sormuşum? Tamam sana soruyorum arabayı her gün 1 kere 5dk rolantide çalıştırmak ne kadar etki eder yakıta hadi buyur söyle bakalım.

Araç rölantide yakıt tüketir hele soğuk havada daha fazla tüketir. Dizel araba rölantide ısınmaz ısınmadığı için yola çıktığında da fazla tüketmeye devam eder. Belki 6.5e düşmez ama yine de iner

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Araç rölantide yakıt tüketir hele soğuk havada daha fazla tüketir. Dizel araba rölantide ısınmaz ısınmadığı için yola çıktığında da fazla tüketmeye devam eder. Belki 6.5e düşmez ama yine de iner

Kim yakit tuketmez dedi ki zaten 5dk calistiriyorum dedim sanki 5dkda 1 litre yakit tukeniyomus gibi bos bos konustunuz.

• Merhaba,
    2011 model 1.4 tdci fiesta kullanıyorum.Ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt civarında seyrediyor.Yer İstanbul.
    hava ve yakıt flitresine baktırın bence.
    veya yakıt ve hava verimli olarak yanma işlemini gerçekleştiremiyor olabilir.Enjektörlerde problem olabilir.Bu yüzden araç fazla yakıt yakabilir.
  • dizeli içmiş resmen
  • Merhaba, bende 2006 1.4 tdci fiesta var. 70 bin km yaptım aldıktan sonra. Sivas vs hep soğuk memleketlerde yaşadım. Yeri geldi mazot filtremdeki mazot dondu (-30 larda) arabayı 2 saat rolantide çalıştırdığım oldu. Hiç bir zaman 8 litreyi görmedim. Akaryakıt istasyonuna her girdiğimde depoyu fullerim ve her seferinde km yi sıfırlayıp depo hesabı yaparım. Ortalamam en yüksek 6,8 lt/km oldu.

Aracınızın bakımları yapılmadıysa hava,yağ,mazot filtrelerini değiştirin. Aynı şekilde yağı da değiştirin. Yakıt tüketimi düşmezse bilgisayara bağlatıp baktırın.

İyi akşamlar
  • Araçların seyir halindeki tüketimleri km ile ölçülürken rölanti tüketimleri saat ile ölçülür.

Türkiye'de kullanılan araçların geneli 1.2-1.6 motor aralığına sahip olduğundan ronaltideki tüketimlerde 0,5-2 litre arasında değişir.

Şimdi sizin Aracın rölanti tüketimini (dizel, ilk çalıştırma,kış şartları ve soğuk hava faktörleri ışığında) 1,5 litre/saat olarak düşünsek günde 5 dakika 12 günde 1 saat eder buda 12 günde 1.5 litre ek yakıt tüketimi demektir. Simdi bu veriyi sizin durumunuza uyarlayıp dahada somutlaştırmak için siz olcumunuzu kaç gün ve km de yaptınız yazarsanız durumu net olarak ortaya koyabilir iz

• KAç yıldır, şu yakıt konusunda forumla mütabık olamadım gitti.

Arkadaşım ya benim arabalar sıkıntılı yada ben araba kullanmayı bilmiyorum. Ortalama hızım her daim 20 nin altındadır. 1.5-1.6 dizellerle 8,5-10 arası yakıyorum. Turbo benzinlilerlede 12 civarı oluyor tüketim.

Fiesta'nın 1.4 dizelinide didimde kullandım bir süre. Bilenler için akbük. Ortalamam 7 civarıydı çok yoğun olmayan fakat rampaların bulunduğu bir yer.

Gaz pedalının altında yumurta var gibi basarsanız 5 litrede yakarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

KAç yıldır, şu yakıt konusunda forumla mütabık olamadım gitti.

Arkadaşım ya benim arabalar sıkıntılı yada ben araba kullanmayı bilmiyorum. Ortalama hızım her daim 20 nin altındadır. 1.5-1.6 dizellerle 8,5-10 arası yakıyorum. Turbo benzinlilerlede 12 civarı oluyor tüketim.

Fiesta'nın 1.4 dizelinide didimde kullandım bir süre. Bilenler için akbük. Ortalamam 7 civarıydı çok yoğun olmayan fakat rampaların bulunduğu bir yer.

Gaz pedalının altında yumurta var gibi basarsanız 5 litrede yakarsınız.

Benle mutabıksın kardeşim bende senin dediğin gibi bir durum var

• Fordlar fazla yakıyor bide sıkışık trafiğe giriyorsan normal bu soğuklarda.
  • Bundan once 1.3 cdti astra vardi sedan o motor o kasayla 7 nin ustunu gormedim ondan da once 1.6 tdci ford vardi sifir almistim sifir olmasina ragmen yeni aldigimda bile 6.6-6.8 civariydi yakit benim de aklima hava filttesi geliyor ama aldigim adam daha yebi degistirdigini soyledi yum bakimlari 5bin km once yapilmis hava filtresi de 2 bin km once degismis

• Sen yenisin galiba çare

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.