bu arada ABS ile ilgili de bi yorum yapmak istedim. eğer sürüşünüze güveniyorsanız ve kontrolunuz iyi ise abs gereksizdir. abs fren mesafesini uzatır eğer fren diskleri kaliteli ise abs ztn açılmaya gerek duymaz. şuana kdr hiçbir aracımda abs devreye sokmadım hatta sigortasını söktüğüm oldu. abs kaymayı engelemmek dışında bence gerekli değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: bbaki45
konuyu görünce ilgimi çekti cevap yazmak istedim.. 1.4 tdci ford fiesta 50 kw yaklaşık 70 beygir ve 160n.m tork içerir. 1.3 multijet grande punto ise 55kw yaklaşık 75 beygir ve 190n.m tork içerir. fiesta max 900kg , punto 1200kg civarındadır. puntonun turbosu fiestanınkinden daha büyüktür ve daha performanslıdır . puntonun 190n.m tork olması düşük devirlerde daha seri olmasını sağlamaktadır. 2 aracıda kullandım viraja giriş ve çıkışlarda punto daha başarılıdır. iç konfor olarak grande punto şıktır rahattır. özellikle grande puntonun aynaları çok geniş bi görüntü sağlamaktadır kör nokta çok azdır , fiestanın aynaları ise yetersizdir.. ayrıca dizel araçlar kullanıma göre uzun ömürlüdür bakımı zordur fakat daha sağlamdır , nede olsa otobüsler 1 milyon km yapıyor :) . sonuçta bnim sana tercihim ford alcaksan focus al ama yok para sıkıntısı var diosan git grande punto 1.3 multijet al 75 beygir turbo performansı ile birleşince sana 105 beygir max güce ulaştırıyor ki fazla olan torku (190n.m) gerçekten fark ettirecek derecede serilik katıyor araca. ayrıca biraz araştırısanız multijet tdci'a göre çok atak çok başarlı bir motordur ve hatta ford bu teknolojiyi fiattan istedi ve kullanmaya başladı bakarsanız eğer ford ka'larda kullanılıyor.
grande punto ile ilgili yazılanlara kesinlikle katılıyorum. Ayrıca 2000 devirden sonra hızlanması çok iyi, yokuş çıkarken vites yükselttiğiniz zamanlarda bile ataklğını kaybetmiyor. Grande puntonun bana göre tek dezavantajı city direksiyonun her an arızalanabilme ihtimali.
fiesta
arkadaşımız ESKİ KASA PUNTO dan bahsediyor. GRANDE PUNTO dan değil? yanlışım varsa düzeltin. eski kasa punto - eski fiesta tercihi soruluyorsa tabii ki fiesta derim.
GRANDE PUNTO dan bahsediyorsanız herşeyiyle tabii ki GRANDE PUNTO. fiestadan her yönüyle üstün
Biraz aşırı olmuş eleştiriniz bence:) İçindeki plastik yoğunluğu biraz fazla doğrudur, ikinci eli zayıftır ancak gayet güzel araçlardır. Yurtdışında -özellikle İtalya'da- çok satan bir araç bahsettiğimiz kasa Puntolar. Hatta Punto Classic adıyla hala satışta. Şehir içi kullanımda pratikliği ve az yakıtıyla güzel bir tercih olabilir. 1.4 16V 95 beygirlik motoru harika bir performansa ve sakin kullanımda düşük bir tüketime sahip, dizelinin tüketimi zaten komik derecede:)
quote:
Orijinalden alıntı: MackaLi6161
Bahsettiğiniz araçlardan FİESTA derim. Eski kasa puntolar dediğiniz gibi içi resmen plastik + o araca baktığım zaman teneke yığını görüyorum .. Grande olsaydı iş değişirdi tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: bbaki45 fiesta max 900kg , punto 1200kg civarındadır.
verdiginiz bilgiler yanlış fiesta 1.4 tdci 1035kg,g.punto 1.3 mj 75hp 1105 kg.
quote:
75 beygir turbo performansı ile birleşince sana 105 beygir max güce ulaştırıyor
ayrıca burda ne demek istediniz onu da çözemedim.Araçtaki motor zaten turbo sayesinde 75 beygir üretebiliyor.105 beygire ulaşma filan diye bişey yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme