Şimdi Ara

Fiesta 1.4i LPG uyumu nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
11.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 2010 model titanium x-paket 30,000'de fiesta buldum 29,000 liraya fakat benzin fiyatları malum 5 liraya dayanmış durumda. Bu aracı alırsam LPG taktırmayı düşünüyorum ama internette bu konuda pek bilgi bulamadım. Fiesta kullanıcıları LPG'ye pek yanaşmıyorlar sanırım. LPG ile sorun yaşayan var mı?

Bu motor(1.4) LPG'ye uyumlu mudur? Uyumlu ise BRC-Prins-Landirenzo vs. taktırabilirim bu araca en uyumlu olanı hangisidir acaba? BRC bulunduğum şehirde bayiisi olduğu için daha uygun bana prins falanda sorun değil 100km giderim lpg montajı için.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Fiesta 1.4i LPG Uyumu

Ford Fiesta 1.4i benzinli modelleri, son yıllarda Türkiye'de LPG uyumlu hale getirilerek satışa sunulmaktadır. Bu sayede, sürücüler daha ekonomik bir yakıt seçeneğine sahip olmaktadırlar.

LPG Uyumlu Hale Getirme

Ford Fiesta 1.4i benzinli modellerinin LPG uyumlu hale getirilme süreci, yetkili servisler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu işlem, aracın yakıt sistemine bir LPG kiti takılmasını içerir. LPG kiti, LPG deposu, regülatör ve enjektörlerden oluşmaktadır.

LPG Kullanımının Avantajları

LPG kullanımı, benzin kullanımına kıyasla bir dizi avantaj sunmaktadır. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

• Daha düşük yakıt maliyetleri
    • Gelişmiş motor performansı
    • Çevre dostu

Fiesta 1.4i LPG Yorumları

Ford Fiesta 1.4i LPG kullanıcılarının yorumları genellikle olumludur. Sürücüler, LPG kullanımının yakıt maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağladığını belirtmektedirler. Ayrıca, LPG'nin aracın motor performansını artırdığı ve daha çevre dostu bir yakıt seçeneği olduğu vurgulanmaktadır.

Tüp Takımı Tavsiyeleri

Fiesta 1.4i benzinli aracınıza LPG kiti taktırmayı düşünüyorsanız, yetkili servislerle iletişime geçmeniz önerilir. Yetkili servisler, aracınız için en uygun LPG kitini belirleyerek profesyonel bir kurulum sağlayacaktır.

Sonuç

Ford Fiesta 1.4i benzinli modelleri, LPG uyumlu hale getirilerek daha ekonomik ve çevre dostu bir seçenek haline getirilmiştir. LPG'nin kullanımı, yakıt maliyetlerinde tasarruf, gelişmiş motor performansı ve çevresel faydalar gibi avantajlar sunmaktadır. Aracınıza LPG kiti taktırmayı düşünüyorsanız, yetkili servislerle iletişime geçmeniz ve profesyonel bir kurulum yaptırmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı araç bende de var hacı araştırdım marka olarak brc ya da lovato dendi ama ben taktırmaktan vazgeçtim araçla günlük gittiğim mesafe 2km gidiş 2 km geliş zaten motor az yakmaya başlayınca ben aracı durduruyorum.Ha bide ustalık doğru montaj çok önemli bunu da göz önünde bulundur taktırmadan önce bi git bak elemanlar nasıl çalışıyor şikayet var mı
  • 1.4 e lpg taktırma motoru bozuyor..
  • 2009 LPG li fiesta aldım 10 ay önce otomatik vites. Hız ve performans düşkünü birisi değilim işe gider gelirim.Donanımsal olarakta güzel bir araba.LPG şuana kadar hiçbir problem çıkarmadı ATİKER marka takılı. Prince marka tüp dayım iki kere aldı aracına taktı volvo s40 ve s80 hiçbir sorun yaşamadı ve az yakıyordu. Bende benzinli bir araba alsam prince taktırırdım.
    bende de 32Lt yakıt alıyorum 320-340 km arası yol gidiyorum istanbul trafiğine sabah ve akşam maaruz kalaraktan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: genncayy

2009 LPG li fiesta aldım 10 ay önce otomatik vites. Hız ve performans düşkünü birisi değilim işe gider gelirim.Donanımsal olarakta güzel bir araba.LPG şuana kadar hiçbir problem çıkarmadı ATİKER marka takılı. Prince marka tüp dayım iki kere aldı aracına taktı volvo s40 ve s80 hiçbir sorun yaşamadı ve az yakıyordu. Bende benzinli bir araba alsam prince taktırırdım.
    bende de 32Lt yakıt alıyorum 320-340 km arası yol gidiyorum istanbul trafiğine sabah ve akşam maaruz kalaraktan...

dostum merhaba bende 2009 titanium fiesta almak üzereyim nasıldr araba tavsiye edermisin..ses sistemi nasıl? lpg olarak çekiş problemi yaşıomsnz seri bir araç mı ?
  • kardeş selamlar. Araç donanımsal olarak çok güzel bende elektrik kırmzıısı var renk olarakta cok hoş.
    1-Ses sistemi orta derecede ( bangır bangır bir randıman alamazsın ama vasat da değil) usb girişi yok bende auxtan mp3 takıp dinliyorum.
    2-bende otomatik vites var.4 ileri tam otomatik bir şanzıman var geçişleri çok güzel ama seri bir araç değil.( kullanım amacım işe gidip geliyim az yaksın diye aldım hergün trafikteyim en az 3 saat)
    3-Atiker marka tüp var 80 tl ye 31-32 litre yakıt alıyorum 310-330 arası km yapıyorum.
    4- kliması fena değil klima açıkken her arabada olduğu gibi çekişte biraz düşme var.
    5-LPG ayarını kısık yaptırdım dediğim gibi amacım işe gidip gelmek yakıtıda biraz uygun olsun.
    6-özellikle tekrar üzerine basarak söyliyim seri bir araç değil serilikten kastım orta şeritten sola geçiyim kaptırıyım öndeki aracı geçim derseniz biraz sıkıntılı oluyor) ama vites geçişleri felan çok güzel fazla belli etmiyor.
    7- imkanın varsa elektrik kırmızısı al derim torpidoda güzel kombin yapmışlar.
    8- son olarak eksileri 4 ileri vites oluşu , ESP olmayışı ,arka frenlerin kampana oluşu,kliması bi tık zayıf gibi geldi gerçi baktırıcam ama ,

son olarak 75 bin bakımı yaptırdım . sanayide malzemeleri kendim aldım benim arkadaşım taktı. 150TL (yağ filitresi-polen filitresi-hava filitresi-bujiler-mobil 1 yağ) gibi bir rakam tuttu

aklıma gelenler bunlar yine kafana takılan bişey varsa yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genncayy -- 29 Mayıs 2014; 13:04:01 >

• quote:

kardeş selamlar. Araç donanımsal olarak çok güzel bende elektrik kırmzıısı var renk olarakta cok hoş.
    1-Ses sistemi orta derecede ( bangır bangır bir randıman alamazsın ama vasat da değil) usb girişi yok bende auxtan mp3 takıp dinliyorum.
    2-bende otomatik vites var.4 ileri tam otomatik bir şanzıman var geçişleri çok güzel ama seri bir araç değil.( kullanım amacım işe gidip geliyim az yaksın diye aldım hergün trafikteyim en az 3 saat)
    3-Atiker marka tüp var 80 tl ye 31-32 litre yakıt alıyorum 310-330 arası km yapıyorum.
    4- kliması fena değil klima açıkken her arabada olduğu gibi çekişte biraz düşme var.
    5-LPG ayarını kısık yaptırdım dediğim gibi amacım işe gidip gelmek yakıtıda biraz uygun olsun.
    6-özellikle tekrar üzerine basarak söyliyim seri bir araç değil serilikten kastım orta şeritten sola geçiyim kaptırıyım öndeki aracı geçim derseniz biraz sıkıntılı oluyor) ama vites geçişleri felan çok güzel fazla belli etmiyor.
    7- imkanın varsa elektrik kırmızısı al derim torpidoda güzel kombin yapmışlar.
    8- son olarak eksileri 4 ileri vites oluşu , ESP olmayışı ,arka frenlerin kampana oluşu,kliması bi tık zayıf gibi geldi gerçi baktırıcam ama ,

son olarak 75 bin bakımı yaptırdım . sanayide malzemeleri kendim aldım benim arkadaşım taktı. 150TL (yağ filitresi-polen filitresi-hava filitresi-bujiler-mobil 1 yağ) gibi bir rakam tuttu

aklıma gelenler bunlar yine kafana takılan bişey varsa yardımcı olurum.

Fiesta ile ilgili yorumlarınıza aynen katılıyorum. Bende lpg dönüşümü düşünüyorum. Size birkaç sorum olacak.

Aracınızda hangi tip tank var? Simit tank sığar mı acaba?
    Arıza lambası, tekleme tarzında sorunlar yaşadınız mı?
    Yol bilgisayarı anlık tüketim vs gibi verileri hala doğru gösteriyor mu?

Teşekkürler, iyi forumlar.

• drsnrky D kullanıcısına yanıt
    Aracimda reklam olmasin diye atk yaziorum marka lpg kiti var. Simit olanindan var.full diyince 32-33LT YAKIT ALIYOR.2 senedir takili bir sikinti yok.tekleme vs. ustasindanmidir bilemiyorum ama iki kere ufak bi kacaktan dolayi servise gitmek zorunda kaldim.kaputu acip orda bi kelepce sıkmak gerekti.bi daha oyle olursa degistiricem kelepceyi.ama onun disinda memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drsnrky D kullanıcısına yanıt
    Ariza lambasi felan yakmadi.ama yol bilgisayari tupe gecis yapinca devre disi kaliyor.

• quote:

Ariza lambasi felan yakmadi.ama yol bilgisayari tupe gecis yapinca devre disi kaliyor.

teşekkur ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.