Hayırlı olsun.Çoğu yerli arabadan daha iyi bir tercih.
Teşekkür ederim aynı fikirdeyim çoğu yeni arabadan yerli olan daha iyi durumda bide tüketimi çok olmasa yakıtta o zaman daha çok sewicem keratayı filmde yaptım camlara yeni lastikler micheline egsozun uucu paslıydı onuda değiştirdim biraz agresifleşti bizim tonton
resim koyarmısın mümkünse arkadaşım
Öncelikle hayırlı olsun.
Bende 99 var, aynı kasa. Ve inanın yakıt tüketimi hakkında sizin gibi düşünüyorum. Bu araçla deviri düşürürsen yakıt miktarı artıyor ve en uygun devir aralığı 2500 -- 3500 rpm. Aracı performanslı ve ekonomik kullanmak istiyosan vites yükseltmek için 3500 rpm iyi değer. Ama sadece ekonomik olsun diyorsan 2500 rpm altına düşme 3000 rpm üstüne çıkma.
Ben hergün 150 km. yapıyorum, depoyu her zaman fulllerim ve her doldurduğumda kullanış stilimi değiştirerek, yakıt tüketimini kontrol ettim. En uygunu bu. 3 ay oldu alalı, henüz tam bakım yaptıramadım ve yaklaşık harcamam 7.5 lt./100km. Diğer arkadaşlar da yakıt tüketimini bu şekilde yazarsa kalıcı bir değer olur. Malum her hafta değişiyo benzin fiyatları..
Ama sonuçta bu araç şehir içi için ideal, yük bindirip uzun yola filan çıkmaya kalkar ve biraz da dikkatsiz kullanırsan 1.6 dan fazla yakabilirsin.
Ayrıca yedek parça fiyatları biraz yukarda gibi, özellikle de mekanik parçalar. Onun için dikkatli kullan..
Ben her gün İstanbul - İzmit yapıyorum, şimdiki aklım olsaydı kesinlikle 1.4 veya 1.6 alırdım. Ama bu paraya, bu sınıfta daha iyisini bulamazsın bence.
Hayırlı olsun..
sanırım çıkan sonuç bu araba az yakmıyor.7.5 litre 12.5 motor bi araba için çok fazla bence.
bence arabalara bakım zamanı gelmiş ya da siz oldukça ivmeli kullanıyorsunuz aracı ben sahsen kullanırken tüketimim 6-6.5lt/100km arası idi normal kullanımda, ben hava filtresi ve bujilere baktırın derim...
resimleri nasıl koyabilirim yardımcı olursanız sevinirim bu arada kızanlar olabilir ama arabayı çalıştırdığımda motoru ısıtmadan gidiyordum şimdi çalıştırınca motorun çizgiye kadar ısınmasını bekliyorum 2 dk sonra kullanıyorum arabanın motor sesinden çekişine hatta yakıt tüketiimine kadar farketti hatta şu anda 380 km yaptım ve çeyreğin üzerinde benzin ibresi ne dersiniz bu duruma sanırım baya farkedecek yakıt tüketimi
genelde tam tersi ısıtma gereksiz ekonomi için araç yürürken motoru zorlamadan ısıtın derler ama bilmiyorum.benim arabada soğukken gaz yemiyo deviri 3 bine getirmeden kalkmıyo motor sanki 5 bg gibi ısınınca düzeliyo. genede ısınsada biraz kalkışta ve çekişte sorun var gibi yardımcı olabilecek arkadaş varmı.?
slm arkadaşlar bende de 97 flair 1.25i 16v var ve aracın kullanma klavuzuna ihtiyacım var.
quote:
Orjinalden alıntı: sofer
Sağolun teşekkür ederim ama benim araba galiba fazla yakıyo :( ya hesaplama yanlışlık yapıorum yada arabanın yakışı normal bilmiorum ama depo 120 ytl ye fulleniyo boşken ve kırmızı çizginin altına kadar iniorum en fazla 420 km yapabildim yani km de 0,285 gibi yakıo şehir içi ve dışı ortalama siz kaç yapıosunuz yada km de ne yakıo en çok kafaya taktığım şey bu
Bu arada arabamı çok sewdim araba hakkını fazla fazla verio doğrusu çok araba kullandım bu kendime ait ilk arabam ama bu araba gerçekten küçük olmasına rağmen çok rahat ve kendi sınıfına göre konforlu çok sevdim arabamı
bu işte bi terslik var gibi 90 model toros ile 120 ytl lik benzinle 496 km gidiyom şehirler arası
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim...
Bende Fieasta bakıyorum 2000 model 1.4 Fun modeline 12000 ytl civarında fiyatlar veriyorlar, bana biraz yüksek geliyor piyasası bu mudur bu aracın bilgisi olan varmı?
temiz bişey istiyosan fiyat normal
Arkadaşlar bu arada enjeksiyonları temizletim bakalım performansta yükselme oldu yakıt tüketiminde de olursa çok iyi olacak bu konudaki gelişmeleri paylaşıcam çok umutluyum bu konuda fikri olan varsa sewinirim
bu arada fiesta fun fiyatı temizse normal sayılır ama çok araştırırsan tertemiz ve daha ucuza bulabilirsin bende öyle oldu ama gayet temizini buldum hemde ilk sahibinden gönlüne göre bulursun inşlh
Merhaba, benimde yardıma ihtiyacım var. Fikirlerinizi açıkça beyan ederseniz sevinirim. Bende fiesta flair almayı düşünüyorum. Bayağı araştırdım genelde iyi şeyler sölemişsiniz. Bulduğum araba 98 model flair 1200 cc. 130 bin km. istedikleri para 8,500 ytl. temiz ve bakımlı. bikaç küçük çizikten dolayı rütuşları olmuş. ne dersiniz bi bayan için uygunmudur değermi....
Fiyatı biraz daha düşürebilirseniz çok iyi bir fiyata almış olursunuz ama bu fiyatta bence gayet uygun tabi piyasası bunun üzerinde bu arabanın temizliğine bağlı bir durum. Almadan önce mutlaka ve mutlaka ford servisine gidip arabaya detaylı baktırın herşeyini söylüyorlar 35 ytl bir ücret alıyolar bide ustaya gösterin kazası olmaması çok önemli şasi sağlam olmalı . Bunun dışında 97 model fiesta sahibi olarak arabanın kendi sınıfındaki arabalara göre her açıdan çok iyi ve kaliteli bir araba olduğunu ve almakta hiç tereddüt etmeminiz gerektiğini söyleyebilirim . hayırlısı olsun ....
hayırlı olsun. benim de arkadaşımda var kırmızısı. Bodruma gittik geldik hakkaten motor performansı, oturklılığı çok iyi. sanki büyük bir otomobil kullanıyor hissi veriyor. bende 2003 focus var 1.6 Ghia ve otomatik. 290 kuruş yakıyodu kilometrede. Sizinki bayağı fazla bence. Ben lpg taktırdım ve kurtuldum. Tüketime en kolay çözüm bu. Şöyle bir hesap yaptım, ayda 2 depo benzin kullanıyorum, 300 YTL tutuyor. LPG ye ayda 145 ödüyorum tüketim yarıya düştü. Yani 150 ödeyeceğim 145 de taksit 300 etmiyor. 1 yıl dolmadan da kendini amorti etmiş olacak. bence siz de taktırın kurtulun. Sıralı sistemler de süper ne koku, ne performans kaybı ne ses yapıyor. Ama mutlaka iyi bir marka ve ustaya yaptırın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme