Şimdi Ara

Fiesta Flair Aldım Fikriniz....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 97 fiesta flair aldım 120.000de 8000 ytl klimalı araba hakkında önerileriniz olursa teşekkür ederim yapmam gerekenler araba hakkında bildikleriniz......

• bendede var benimki 98 175 binde 50 bin km den beri bende sorunsuz arabadır .km si orjinaldir işallah.hızlanmada iyidir 1600 lerle gider.az yakar ama çok basarsanda 1600 kadar yakar .boyuna göre konforludur.ben memnunum bi sorun olursa yardımcı olurum.hayırlı olsun kazasız belasız günler.
  • çok güzel bir araba hayırlı olsun. 1.6 lara kafa tutar. benzeri çoğu arabadan iyidir. taş gibi motor vardır. ford sonuçta
  • Sağolun teşekkür ederim ama benim araba galiba fazla yakıyo :( ya hesaplama yanlışlık yapıorum yada arabanın yakışı normal bilmiorum ama depo 120 ytl ye fulleniyo boşken ve kırmızı çizginin altına kadar iniorum en fazla 420 km yapabildim yani km de 0,285 gibi yakıo şehir içi ve dışı ortalama siz kaç yapıosunuz yada km de ne yakıo en çok kafaya taktığım şey bu

Bu arada arabamı çok sewdim araba hakkını fazla fazla verio doğrusu çok araba kullandım bu kendime ait ilk arabam ama bu araba gerçekten küçük olmasına rağmen çok rahat ve kendi sınıfına göre konforlu çok sevdim arabamı
  • valla benimkide çok farklı değil bende ortalama 450-500 falan yapıyorum ama bende havafiltresi ve egzos var ben onlar yakıtı artırıyodur diye düşünüyodum.bu arabada bişey dikkatimi çekti uzun yolda 80-90 la gitmektense 100-120 yle gittiğimde dah az yakıyo gibi sanki.bunuda şöyle yorumladım motor küçük olduğu için ufak bi rampa bile olsa motor zorlanıyo ve motorun torku düşük olduğu için yokuşu çıkmak için düşük hızda hızını almadığı için daha fazla yakıyo.bilemiyorum bu benim yorumum.yalnız ben bu arabayla 1 depoyla ankaradan boluya gidip geldim 700 km yol yaptım kimsede inanmıyo ama ben yaptım özellikle arabayı denedim 110 u geçmedim yokuşlarda boşa attım falan ..bidahada olmadı tabi.

bu fiyata daha güzeli alınmaz bence bende yazın satıp aynısının 2001 ini falan almayı düşünüyorum. bende çok memnunum.
    bide benzin bitince ışık yanmıyo oda beni gıcık ediyo..sevgiler

• yakıt biraz fazla arabayı sert kullanıyorsun herhalde. birde ayağın alışınca yakıt biraz daha düşer. 25 ykr normal sayılır o araba için.
    quote:

Orjinalden alıntı: sofer

Sağolun teşekkür ederim ama benim araba galiba fazla yakıyo :( ya hesaplama yanlışlık yapıorum yada arabanın yakışı normal bilmiorum ama depo 120 ytl ye fulleniyo boşken ve kırmızı çizginin altına kadar iniorum en fazla 420 km yapabildim yani km de 0,285 gibi yakıo şehir içi ve dışı ortalama siz kaç yapıosunuz yada km de ne yakıo en çok kafaya taktığım şey bu

Bu arada arabamı çok sewdim araba hakkını fazla fazla verio doğrusu çok araba kullandım bu kendime ait ilk arabam ama bu araba gerçekten küçük olmasına rağmen çok rahat ve kendi sınıfına göre konforlu çok sevdim arabamı

• Ewet ayağımın alışması olayıda var bide şu 90la gitmektense 110 la gitmek konusunda aynı fikirdeyim bende kendi kendime düşünüodum onu arabayı ilk aldığımda sakarya otobandan İst e geldim 110un altına düşmedim 150 km lik yolda 25 ytl benzin yedi 0,166 ykr yapıo süper dedim ama sonra hep sabit 90 100 yaptım işte dediğim değerlerde 0,28 falan yaktı bunu sölediğin ii oldu çünkü bence de daha az yakıo teşekkürler..........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada fordu focus hariç düşünmezdim ama bu arabayı aldıktan sonra ilk ford düşünerek yenilerim gibi gelio kısmetse
  • ford fiesta fun (1.4) 99 model kullandım 2yıl 100 km de 5.4(100km sabit hız) lt ile 7.3lt (sert) arasında bir tuketimim oldu kullandıgım sure icinde focus kullanıyorum ama o arabamın cekişini bulamıyorum 1 den 2 ye gecince patinaj yaptırırdım alete süperdi...
    sevindeiğim tek şey kardeşime sattım arada biner eglenirim :)

Bu arada tookatladığım arabanın haddi hesabı yoktu ama tabii 2 liter motorun da 1.4lt den daha guclu oldugunu gordugum zamanlar mevcuttur
  • quote:

Orjinalden alıntı: sofer

Ewet ayağımın alışması olayıda var bide şu 90la gitmektense 110 la gitmek konusunda aynı fikirdeyim bende kendi kendime düşünüodum onu arabayı ilk aldığımda sakarya otobandan İst e geldim 110un altına düşmedim 150 km lik yolda 25 ytl benzin yedi 0,166 ykr yapıo süper dedim ama sonra hep sabit 90 100 yaptım işte dediğim değerlerde 0,28 falan yaktı bunu sölediğin ii oldu çünkü bence de daha az yakıo teşekkürler..........

rica ederim biraz denedikten sonra yorumlarını yazarsan sevinirim .diğer yandan 1.6 sportun testlerde 500-550 km yaptığı söyleniyo daha az yakmalı bence.
    birde bu arabanın seriliği şanzumandan vites aralıkları çok güzel ayarlanmış.bu motoruda fiestadan başka arabada kullanmıyo sanırım ford.yani fiesta için üretilmiş.

• 1.25i motorlu fiestalar yakıt ekonomisi ve motorunun sağlamlığıyla bilinir.. Ancak sizin verdiğiniz 28 kuruşluk yakıt tüketimi gerçekten çok yüksek.. Bu araba şehir içinde dahi 25 kuruştan fazla yakmaması gerekir.. Şehir dışı tüketim ise 17 kuruş civarında olmalıdır...
  • ewet seriliğine diyecek bişey bulamıyorum gerçekten çok iyi, çekişgücü de çok iyi bi yokuş çıktım geçenlerde epey dik 2. vitesteydim arkadaşada arabayı anlatıyodum adaam baktı 2. viteste rampa çıkıyorum bu ne ikşde mi çıkıyosun dedi bende çok biliyuomuş gibi tabi olm ne sandın sen bunu 4 tede çıkar ama ayıp olmasın diyodum tak die önümüzde araba durdu bende durdum yokuşun en dik dönüş noktasında tabi kalkmak için biraz zorlandım pati falan istemeden ön lastikler kabaktı ama yinede arkadaşım dalga geçemedi ii çekiyo araaba yoksa dilinden kurtulamazdım yani

Benzin olayı bence benim kullanmamda bi problem var devir 3 e gelmeden tam gelmek üzereyken vites değiştiriyorum göztepe b.evlee gidiorum genelde uzun yol trafik olmayan saatte ondada 90 ı geçmemeye özen gösteriyroum ama dediğim değerlerde yakıyo acaaba kullanmada ki hatam nedir daha mı devirli kullanmalıyım değerli arkadaşlar ........

Bu arada depo full 120 ytl lik aldım çeyrek depoya düştü şu ana 370 km yaptım ama emimin en fazla 60 km daha yapar

• Hocam senin arabada bir sorun var sanırım, bujiler, hava filtresi ilk aklaıma gelen seyler; bence hemen bir yağ-yağ filtresi-yakıt filtresi-hava filtresi-bujı degisimine gitmelisiniz ben 1.4 motor ile bir depo ile (ışıktan ışıga = ~34lt ile) normasl sürüşte 550 km den az yapmadım. eğer bunlarla da düzelmezse baskı-balatayı ve lastik-fren leri kontrol ettirin.

Benim normal sürüşten kastım 3000 deviri/dakika gecmeden 2000 d/d üstünde kullanmaktır, kalkışlarda fazla ivmelenme yapmam patinaj vb cektirmem. Bu arada ayağınız sürekli debriyaj pedalı üzerinde kullanmıyorsunuz aracı değil mi?

Sizin belirttiğiniz koşullarda kmde en fazla 18-19 yKr civarı yakmanız gerek bence...
  • hayırlı olsun kardeş. şehiriçi için çok iyi bir araç. bende 2000 model 1.4 fun var çekişi hızlanması çok iyi. sehir dışı sabit 90-100 km de 4.8 litre benzin yakıyor şehir içi hesaplamadım arabanın yakıtı çok iyide artık küçük gelmeye başladı. para ayarlayabilirsem satıp focus almayı planlıyorum
  • biologist ben aynen dediğin gibi fiesta (99 fun) satıp 2004 focus aldım, insan gercekten hacmen rahatlıyor, ama bir o kadar da arabayı sağa sola sığdırmaya alışmak zaman alıyor
  • Değerli arkadaşlarım bizim yavrucakla istten balıkesire gidip geldim toplam 565 km yol yaptım (çünkü feribotta kullandım) aldığım benzin toplam 110 ytl tam ölçümdür dolu depoyu tekrar doldurdum ortalama 100 110 km yaptım altına hiç düşmedim yollarıda biliyosunuzdur rampa iniş çıkış bol tüketim ortalama km de 0,19 ykr yaktım yine fazla mı tüketim yada normalmi ? bu arada araba gerçekten sahibini hiç utandırmıyo aslnalar gibi ne istesen variyo bi tek rampalarda biraz yoruluo o kadar ama gerçekten ne koltuklrdan yorulduk ne rahatsız olduk 3 kişi döndük herkes memnundu hayatından nazar değmesin maşallah boyunu yılını resmen kullanınca saklıyo kerata

• bence normal 190 bin. uzun yolda küçük motorun bi avantajı kalmıyo zaten hele araba yüklüyse 1600 den çok yakıyo.güle güle kullanın benimkide 70 binde gerçekten sahibini üzmeyen bi araba.
    bu arada eski fiestalar için bi topik açsakmı sorunları paylaşırız .?
  • kullanımınıza bağlı olarak 19 kuruş kötü bir değer değil zaten en düşük 17 kuruş civarı olur dahası da ciddi uğraşmakla ancak olur :)

Güle güle kullanın
  • teşekkür ederim fiestalar için topic olayı bana uyar açan olursa ben kesin ordayım bu arada camlara film yaptırdım orj jant kapaklarına mavi ford logosu yapıştırdım orjina duruyo süper oldu araba egzosun ucunuda krom yaptırdım tam çiçek oldu arabam film inşallah polislerle uğraştırmaz
  • Topic açmayı düşünürsen çok gelen olur bence bekliyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.