Şimdi Ara

Fiesta Geri Vites cartlaması sorunu Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gün önce 2005 model Fiestamın Baskı-Balata-Bilye Motorcraft marka orjinal malzemeyle değişti 1-2-3-4-5. viteslerde hiçbir sıkıntı yok ancak arabayı boştan geri vitese atınca cartlama sesi yapıyor. Herhengi bir vitese takıp daha sonra geri vitese atınca hiçbir sorun yok. Baskı balatayı değiştirmeden önce böyle bir sıkıntı yoktu. Birkaç arkadaş Debriyaj Üst merkezininde değişmesi gerektiğini bundan dolayı o sesi yaptığını söylüyor. Sizin fikriniz nedir acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• aynı durum bizim arabada da var...
    2007 model daha değişen hiçbişeyi olmadı...

1. vitesten boşa geldikten sonra geriye gelince cart ediyor...
    bende merak ediyorum. neden??
  • quote:

Orijinalden alıntı: gvenc

aynı durum bizim arabada da var...
    2007 model daha değişen hiçbişeyi olmadı...

1. vitesten boşa geldikten sonra geriye gelince cart ediyor...
    bende merak ediyorum. neden??
    Geri vitese atarken cartlama sesi bendede geliyor. Bu konuda pratik bir çözüm bulamadık. Komple sökülüp bakılması gerekiyormuş.
    Şimdi aklıma geldi acaba kronik fiesta sorunlarından birimi bu? (Fiesta2003TDI)
  • yeni fiestalarda da var bu sorun. birkaç arkadaş paylaşmıştı forumda. benim de başıma geliyor hala arada sırada. çözüm olarak da vites boştayken direkt geriye değil de, önce 1'e ardından geriye takın demişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Bu bir sorun değil. Geri vitese takmadan önce motor devri rölantideyken 3 sn bekleyeceksiniz, dişli yavaşlayacak. Bütün araçların kullanma klavuzlarında yazar.

bu kesin çözüm mü ? yani önemli bi sorunu yok diosun arabanın bende uyuz oluorum geriye aliorum gaz weriorum cartt diye ses gelio ondan sonra tekrar boşa geri aliorum bu sefer vites geçio...
  • quote:

Orijinalden alıntı: steyy

quote:

Bu bir sorun değil. Geri vitese takmadan önce motor devri rölantideyken 3 sn bekleyeceksiniz, dişli yavaşlayacak. Bütün araçların kullanma klavuzlarında yazar.

bu kesin çözüm mü ? yani önemli bi sorunu yok diosun arabanın bende uyuz oluorum geriye aliorum gaz weriorum cartt diye ses gelio ondan sonra tekrar boşa geri aliorum bu sefer vites geçio...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu sorun çoğu fiestada var sanırım. Bunu engellemenin tek yolu. geri vitese takmadan önce araba boştayken debriyajı ayağınızla 2-3 kere pompalayın ardından geri vitese takın. Bu cartlamayı öle kesersiniz anca.

• quote:

Orijinalden alıntı: _emax_

arkadaşlar bu sorun çoğu fiestada var sanırım. Bunu engellemenin tek yolu. geri vitese takmadan önce araba boştayken debriyajı ayağınızla 2-3 kere pompalayın ardından geri vitese takın. Bu cartlamayı öle kesersiniz anca.

tşk.. bi deneyelim bakam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _emax_

tşk.. bi deneyelim bakam...

Alıntıları Göster
    Geri vitese takmadan önce birinci vitese takın daha sonra geri vitese takın.Dönen dişlilerin durması gerekiyormuş.Bir yerde okumuştum bu tarz bir bilgiyi.Kitapçık da da benzer birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

• quote:

Araç alıyorsunuz kullanma klavuzlarını okumuyor musunuz? Tüm araçların kullanma klavuzlarında yazar, başka vitese takmaya falan gerek yok 3 sn bekleyin yeter. Siz başka vitese takmaya uğraşırken 3 saniyeyi geçirdiğiniz için tesadüfen benim dediğime geliyorsunuz. Sıfır alın istediğiniz aracı hangi araç olursa olsun rölanti devrinde 3 sn beklemezseniz cırtlar geri vitese takarken.

• quote:

quote:

Araç alıyorsunuz kullanma klavuzlarını okumuyor musunuz? Tüm araçların kullanma klavuzlarında yazar, başka vitese takmaya falan gerek yok 3 sn bekleyin yeter. Siz başka vitese takmaya uğraşırken 3 saniyeyi geçirdiğiniz için tesadüfen benim dediğime geliyorsunuz. Sıfır alın istediğiniz aracı hangi araç olursa olsun rölanti devrinde 3 sn beklemezseniz cırtlar geri vitese takarken.

Alıntıları Göster
    konu çok eski bir konu ama aynı sorun bendede var bi araştırayım dedim sanırım kronik bir sorun aracım 2013 ve her seferinde bunu yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcini

konu çok eski bir konu ama aynı sorun bendede var bi araştırayım dedim sanırım kronik bir sorun aracım 2013 ve her seferinde bunu yapıyor

Alıntıları Göster
    Evet fiestaların ceddinden nesline kadar bu kronik sıkıntısı var maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 10 Ocak 2014; 0:16:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufradirisi01

Evet fiestaların ceddinden nesline kadar bu kronik sıkıntısı var maalesef.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu sorun falan değil.geçmemesi çok normal çunku fiestaların geri viteslerinde senkromeç yoktur.o yuzden en iyisi deviri en alta indirmek, vites boştayken bir kaç saniye beklemek ve iki kez debriyaja basmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black.storm

arkadaşlar bu sorun falan değil.geçmemesi çok normal çunku fiestaların geri viteslerinde senkromeç yoktur.o yuzden en iyisi deviri en alta indirmek, vites boştayken bir kaç saniye beklemek ve iki kez debriyaja basmaktır.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun bende de var ama deneyimlerime göre debriyaja tam basıp bi kaç saniye bekledikten sonra geçiş de sıkıntı olmuyor.
    ben zamanın geçmesi için konsolla falan uğraşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: uslanmaz88

Aynı sorun bende de var ama deneyimlerime göre debriyaja tam basıp bi kaç saniye bekledikten sonra geçiş de sıkıntı olmuyor.
    ben zamanın geçmesi için konsolla falan uğraşıyorum

Alıntıları Göster
    2009 model fiestam var. 1.vitesten geri vitese geçerken falan aynı ses bende de oluyor. Olmaması için arabanın tam durmasını beklemek lazım ya da önce 4e sonra geri vitese falan geçirmek lazım ben öle hallediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: screamtoronto

2009 model fiestam var. 1.vitesten geri vitese geçerken falan aynı ses bende de oluyor. Olmaması için arabanın tam durmasını beklemek lazım ya da önce 4e sonra geri vitese falan geçirmek lazım ben öle hallediyorum

Alıntıları Göster
    bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: taboo165

bilgi için teşekkürler

Alıntıları Göster
    2013 te dahi bu sorun var. birinci vitese takıp geri atın. yada elinizle iki kere dişliden geçtiğini hissedecek şekilde sert hareketle takın. ilk dişlide bırakırsanız cartlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AytacA.

2013 te dahi bu sorun var. birinci vitese takıp geri atın. yada elinizle iki kere dişliden geçtiğini hissedecek şekilde sert hareketle takın. ilk dişlide bırakırsanız cartlar.

Alıntıları Göster
    bırakın fiestayı tüm Fordlarda böyle.sıfır olsa bile. toyotada böyle sorun görmedim.
  • Benim aracta geri vitese takarken ses yapmiyor. Serviste sanzuman yagi eklemesi yapildi 1lt kadar ve sonrasinda ses kesildi.
    Denemeye deger bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zipkin35

Benim aracta geri vitese takarken ses yapmiyor. Serviste sanzuman yagi eklemesi yapildi 1lt kadar ve sonrasinda ses kesildi.
    Denemeye deger bence.
    Aynı sorun bendede var. Fiesta 2005 1.4 TDCi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayboraweb

Aynı sorun bendede var. Fiesta 2005 1.4 TDCi.

Alıntıları Göster
    bekleme işine katılıyorum faydalı olduğunu düşünüyorum bazen işimiz acele olup hemen park etmek gerekiyor 1.vitesten geriiye atınca caaaaaaaaaart sesi hakikaten sinir bozuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.