Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: zedire

quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

abi 900 1100 kmLerden bahsediLiyo şehir içi inicem şimdi benim arabayı paramparça edicem yaaa 300 km görsem öpüp sırtımda gezdircem yaaa

araban ne çok merak ettim. ne kadar yakıtla 300 km yol yapıyorsun. benzin , mazot, kaç litre ile merak ettim valla

2000 modeL ford fiesta fun 1,4 90 bg 40 Litre benzinLe şehir içinde ancak 260 km yapabiLiyorum ya arabada bi sorun var yada bende annamadım gitti

• hocam ne diyorsun sen. 100 km de 15 litre yapar bu. ben en agresif kullanımda 6-7 litre yakıyorum. valla sorun hanginizde ise bir gösterin. ocağına incir ağacı dikersin bu şekilde.
  • quote:

aracın lastik ebatları nedir ona göre yazayım. arabayı ikinci el aldım ben. 2004 model.

Selam; 175 14 inc. Gerçi hafta sonu bir arkadaşın söylemi üzerine hepsini 30 ps yaptım....

Zedire; Aracı aldığım hafta boya koruması yaptırdım arabaya ve dedilerki bir hfta boyunca arabayı yıkama... Bende dün bir haftası dolması üzerine arabayı yıkadım. Sadece su tutturdum üstüne ve aldım elime bezimi kendim sildim duruladım... Bir problem yok yanlız bişey dikkatimi çekti... Aracın bazı yerlerinde çok çok çok küçük beyaz noktalar gözüme çarptı..Endişelendim. Yanımda bir ladası olan eleman vardı ona sordum yaw bunlar nedir diye... Hocam dedi onlar bende de var dedi bende bilmiyorum nedir diye... Kireç mireç bişeyler söyledi ya dedim sıfır araçta ne kireci olur...? Havadan dedi... Kafam karıştı ve açıkcası enşilendirdi beni bu durum. Ne dersin...? Abi o kadar küçük lekelerki ancak dikkatle bakıldığında görebiliyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanblg -- 27 Ağustos 2007; 9:24:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fiesta38

quote:

Orjinalden alıntı: serkanblg

quote:

quote:

Vaybe demek öyle...!!!! Bu dediğin olay sadece ilk depo içinmi geçerli???
    E peki bu hep bildiğimiz bir depo mazot ile 1100 km yi ne zaman görücez?

bir depoyla 1100 km yapan varsa bende tebrik ederim. uzun yol olarak ankara -adana arası gidip geldim. ve hesaplamama göre 900 km nin biraz üzerinde yol yapabiliyorum bir depo ile. şehir içinde ise 1100 km çok zor. en azından ankara trafiğinde.....

Bizim şirket araçlarıda fiesta.Hocam Şehir dışında 1000-1100 km yapmış bir kaç arkadaş... Şehir içinde de 900 km yapıyor zaten.

hocam bu işte bir yanlışlık olmasın şehir içini bırak ben şehir dışı sabit hızla bile 800 km yi zor görüyorum ya benim arabada bir anormallik var ya ben yanlış kullanıyorum şehir içinde 900 km yapmak için bir tavsiyen varmı paylaşırsan sevinirim

Hocam gerçekten öyle... İnan bana bende aracımı sıfır aldım inanırmısın bende o endişeyi yaşıyorum. 1000 km görürmüyüm diye!!!

• quote:

Selam; 175 14 inc. Gerçi hafta sonu bir arkadaşın söylemi üzerine hepsini 30 ps yaptım....

Zedire; Aracı aldığım hafta boya koruması yaptırdım arabaya ve dedilerki bir hfta boyunca arabayı yıkama... Bende dün bir haftası dolması üzerine arabayı yıkadım. Sadece su tutturdum üstüne ve aldım elime bezimi kendim sildim duruladım... Bir problem yok yanlız bişey dikkatimi çekti... Aracın bazı yerlerinde çok çok çok küçük beyaz noktalar gözüme çarptı..Endişelendim. Yanımda bir ladası olan eleman vardı ona sordum yaw bunlar nedir diye... Hocam dedi onlar bende de var dedi bende bilmiyorum nedir diye... Kireç mireç bişeyler söyledi ya dedim sıfır araçta ne kireci olur...? Havadan dedi... Kafam karıştı ve açıkcası enşilendirdi beni bu durum. Ne dersin...? Abi o kadar küçük lekelerki ancak dikkatle bakıldığında görebiliyorsun...

serkan hocam,
    lastik ebatlarına göre 3 kişiye kadar ön 31 arka 26ps

3 kişiden fazla ön 36 arka 40 ps değerlerinde hava basıyorum. kullanma klavuzunda öyle. ön arkayı 30ps tavsiye eden arkadaşın aracı farklı ise araçların ağırlık ve lastiklerine göre ps değerleri değişebilir.

arkaların gereksiz yere 30 ps olması yol tutuşunu engelleyebilir.

HAVA BASINCI:
    Uygun olmayan hava basıncı ilerde tamiri mümkün olmayan hasarlar yaratabilir. Ayrıca düzensiz ve erken aşınmaya da sebep olur. Hava basıncı lastik soğukken ölçülmeli ve mutlaka araç üreticilerinin belirlediği hava basıncı değerlerine uygun olmalıdır. -ALINTI-
    AYRICA LASTİK HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN http://arabam.e-kolay.net/lastik/lastik.asp

boya koruma yaptırdığın zaman kullandıkları maddenin artıkları olabilir. yani tam silinmemiştir ve silinse bile sıçramadan dolayı kalan küçük lekelerdir.
    bir arkadaşımın arabasında küçük pembe lekelr vardı. bu ne diye sorduk arabayı bıraktığı binayı boyamışlar bu arada arabada lekelenmiş. ama sadece tavan ve üst kaputta vardı. eğer sende yanlarda falan ise leke büyük ihtimal boya korumadan kalan lekelerdir diye tahmin ediyorum.

1000 km yi görürsün serkan merak etme. ama araban bir 2000-2500 km yi geçsin bakalım. ama şehir içinde görebileceğimizi pek sanmıyorum. uzun yolda da 90-100 ile sabırla gidilecek hızlarda bu değer çok rahat yakalanır.
    bedevi kardeş tatilder bir gelsin bakalım. bir hayli tecrübe ile gelecek. eğer deneme amaçlı aracı kullandı ise uzun yol değerlerini ondan taze taze alabiliriz.

hem sen dua et. bak nightfox54 kardeşimiz 40 litre ile 260 km yapıyor.

• Merhaba arkadaşlar. 1880 km yaptım tatilde 120 litre benzinle. ortalama 0,185 ytl . 1 lt ile ortalama 15-16 km yaptım yani (şehir içi ve dışı) yaktı.Sizce yeni bir araba için nasıl bu miktar arkadaşlar.(2008 ford fiesta +cool 1.4)
  • merhaba arkadaşlar bende ekim kasım gibi fiesta almayı düşünüyorum inşallah..yalnız bu forumda daha çok dizel araç kullanıcıların yorumları war..acaba benzinli fiestaların yakıt performansları nasıl, biri aydınlatırsa memnun olucam..yoksa fiesta alınacaksa illaki dizelmi alınmalı..şuan 2000 palio 1.4 kullanıyorum.benzinli fiesta ile aynı derecedemi yakıt gideri olur?
    birde şu lekeler konusunda bir tanıdık yeni chevrolet kalos almıştı aynı su lekeleri onun arabasındada wardı.arabalar gemilerle geldiği için deniz tuzundan etkilenmemesi için bir madde sürülüyormuş..aldıktan sonra bunların temizletilmesi gerektiğiini söylemişti..belki sizin lekelerde bu şekilde olabiilir..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fiesta38

quote:

quote:

quote:

Vaybe demek öyle...!!!! Bu dediğin olay sadece ilk depo içinmi geçerli???
    E peki bu hep bildiğimiz bir depo mazot ile 1100 km yi ne zaman görücez?

bir depoyla 1100 km yapan varsa bende tebrik ederim. uzun yol olarak ankara -adana arası gidip geldim. ve hesaplamama göre 900 km nin biraz üzerinde yol yapabiliyorum bir depo ile. şehir içinde ise 1100 km çok zor. en azından ankara trafiğinde.....

Bizim şirket araçlarıda fiesta.Hocam Şehir dışında 1000-1100 km yapmış bir kaç arkadaş... Şehir içinde de 900 km yapıyor zaten.

hocam bu işte bir yanlışlık olmasın şehir içini bırak ben şehir dışı sabit hızla bile 800 km yi zor görüyorum ya benim arabada bir anormallik var ya ben yanlış kullanıyorum şehir içinde 900 km yapmak için bir tavsiyen varmı paylaşırsan sevinirim

fiesta38;
    şehir içinde 600 km de kırmızı ışık yandı. depoyu fulledim 36 litre aldı. depo 45 litre. yani içinde 9 litre daha var. hesap edersek o zaman ....

36 litre ile 600km yaparsak, 45 litre ile 750 km civarı yol yaparız şehir içinde. buda 100 km de 6 litre civarı eder.

yukarıda yazdığını yanlış anlamadı isem şehir içinde 600 km yaptıktan sonra, yol bilgisayarında 100 km yazarken depoyu fullediğini yazmışsın. 600+100=700 yapar zaten.

eğer bir depo ile nekdar gideceğini hesap etmek istersen bu yöntemi dene. depoyu fulle. kırmızı yanınca kaç km yapmışşsın bakarsın. depoyu tekrar fulle. kaç litre aldı isen 45 litreden çıkar. sonra orantı kurarak ne kadar yol gidebileceğini hesap edebilirsin.

şehir içinde 900 km yi görmedim henüz. zaten ankarada sabah akşam sıkışık trafikte kullanıyorum.

şehir dışı 800 km yi gördüm demişsin. eğer kırmızı ışık yandığında 800 km yi gördü isen bu çok iyi. çünkü deponda daha 8-9 litre yakıtın var demektir.

sevgili zedire
    seninde dediğin gibi de hesapladım yani şu şekilde
    -depoyu fulledim kilometreyi sıfırladım ve yol bilgisayarı 100 km daha yapar dediği zaman depoyu tekrar fulledim
    -600 km yol yaptı ve depo 37 litre mazot aldı 90 ytl ödedim
    -burdan yola çıkarsak 100 kmde 6.1 lt yapar ve 1 kmde 150 kuruş yakar
    -yani 1 depo mazotla şehir içi (45lt) 740 km yol yapabilirim buda zaten senin hesabına yakın çıkıyor(mazotu son damlasına kadar kullanırsam)
    -ford un verdiği değer şehir içi 5.3 lt(tabi bu değerler kullanıma göre de değişir)
    -ama ben bunun üzerine daha çıkamadım
    -şimdiye kadar yaptığım hesaplamalarda:
    -şehir içi 150
    -şehir dışı 110
    -karma kullanım 125 kuruşa geliyor (yaklaşık)
    benim demek istediğim şehir içi 900 km yapması biraz zormuş gibi görünüyor
    araç 5000 km de ilerde yakıt düşermi sen nedersin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiesta38 -- 28 Ağustos 2007; 1:15:38 >

• fiesta38,
    aracın 5000 km ise bundan sonra yakıt değerlerin düşermi tam bir şey söyleyemeyeceğim. çünkü arabayı ilk alırken -gerçi ben ikinci el aldım- sıfır araçlarda 10000 km kadar araçların çok yaktığı, ondan sonra gerçek değerini yakaladığı şeklinde görüşler vardı. fakat daha öncede bu değerlerin yakalayan arkadaşlar var. bu konuda tam bilgim olmadığı için seni yanıltmak istemem.

900 km konusunu birde şöyle ele alsak.
    fabrika verisi şehir içi 5,3 olar verilmiş ise, zaten 45 litreyi tamamen bitirsen bile 850 km yaparsın bu değerle,
    fabrika verilerine göre 900 km yi tam olarak görmek zaten mümkün görünmüyor.
    bilirsin birde hep söylenen şudur, fabrika değerlerine ulaşmak biraz zordur. özellikle kalabalık trafiği olan şehirlerde.
    uzun yolda yakalama şansı daha fazla fabrika değerlerini. çünkü yol şartları arabayı istediğin devirlerde-hızlarda kullanmana daha çok müsait.
    birde güzel bir konuya değinmişsin. yakıt kişi kullanımına göre değişir. ben şehir içinde 17 ykr yakan arkadaş biliyorum. bulunduğun şehir , kullandığın yol durumuda buna çok etken.
    aracın yakıtını fabrika verisi ile karşılaştırmak için bence engüzeli uzun yolda kullanmak. şehir içinde değişkenlik götersede uzun yolda aracın yakıtı daha bir sağlam fikir verir bence.
    kazasız günler.
    son bir şey daha... bu haliyle bile en ekonomik benzinli arabanın uzn yolda yaktığından, şehir içinde daha az yakıyor. yani araç zaten ekonomik. ve acaba daha ekonomik nasıl kullanırız bunu konuşuyoruz. buda GÜZEL... DEĞİLMİ..

• quote:

quote:

serkan hocam,
    lastik ebatlarına göre 3 kişiye kadar ön 31 arka 26ps

3 kişiden fazla ön 36 arka 40 ps değerlerinde hava basıyorum. kullanma klavuzunda öyle. ön arkayı 30ps tavsiye eden arkadaşın aracı farklı ise araçların ağırlık ve lastiklerine göre ps değerleri değişebilir.

arkaların gereksiz yere 30 ps olması yol tutuşunu engelleyebilir.

HAVA BASINCI:
    Uygun olmayan hava basıncı ilerde tamiri mümkün olmayan hasarlar yaratabilir. Ayrıca düzensiz ve erken aşınmaya da sebep olur. Hava basıncı lastik soğukken ölçülmeli ve mutlaka araç üreticilerinin belirlediği hava basıncı değerlerine uygun olmalıdır. -ALINTI-
    AYRICA LASTİK HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN http://arabam.e-kolay.net/lastik/lastik.asp

boya koruma yaptırdığın zaman kullandıkları maddenin artıkları olabilir. yani tam silinmemiştir ve silinse bile sıçramadan dolayı kalan küçük lekelerdir.
    bir arkadaşımın arabasında küçük pembe lekelr vardı. bu ne diye sorduk arabayı bıraktığı binayı boyamışlar bu arada arabada lekelenmiş. ama sadece tavan ve üst kaputta vardı. eğer sende yanlarda falan ise leke büyük ihtimal boya korumadan kalan lekelerdir diye tahmin ediyorum.

1000 km yi görürsün serkan merak etme. ama araban bir 2000-2500 km yi geçsin bakalım. ama şehir içinde görebileceğimizi pek sanmıyorum. uzun yolda da 90-100 ile sabırla gidilecek hızlarda bu değer çok rahat yakalanır.
    bedevi kardeş tatilder bir gelsin bakalım. bir hayli tecrübe ile gelecek. eğer deneme amaçlı aracı kullandı ise uzun yol değerlerini ondan taze taze alabiliriz.

hem sen dua et. bak nightfox54 kardeşimiz 40 litre ile 260 km yapıyor.

Hocam 40 ps olurmu hiç bi lastik? Kapı arasında ön 31 arka 26 yazıyor doğrudur. Ama Kime soruysam 26 çok az dedi...Lastikçide iken beyaz bi fiesta geldi ve ben 30 basıyorum çok rahatım diyor. anlamadığım bir nokta klavuzlarda ön ps değeri arkadakinden yüksek gösteriliyor ve sende aynen bunu söylüyorsun. Oysa günlük yaşamda kullanan alaylı insanlar tam tersini savunuyor. Ön az Arka fazla... Yani ön 29 arka 30 olsun diyorlar...Ki kaldıki arabamı ilk aldığımda hız yoklalamı biliyosun 34 ps ile yapmış arabanın yalpalandığını yazmıştım....Ya aslına bakarsan herkes bişey söylüyor ve benimde kafam lastikleriden dolayı baya bir karışık...Çok hava basarasn lastikler daha çok yıpranır diyorlar bazılarıda ve hepsini 29 ps yap diyorlar... %90 arabada maximum 2 kişi bulunuyor.Arada sırada da aile ile 4 kişi biniyoruz arabaya... Ben en uygun ön ve arkaya kaç ps vuracağım konusunda ne yapacağımı şuan itibariyle bilmiyorum. Şuanda ön ve arka 30 ps...

• SERKANBLG HOCAM;

arabayı imkan olsada ön koltuk arka koltuk ayrı kalacak şekilde ikiye keselim.
    genellikle iki kişi biniyorum demişsin arabaya.
    arabanın öntarafında ne var. sen+yanındaki yolcu+motor 1400cc lik+arabanın önaksam ve tüm elektronik devreleri, kliması aküsü vs. vs..
    arkada ne var boş bir bagaj+üçlü boş bir koltuk+iki lastik ve arka aksam
    şimdi bunları kantara götürüp tartalım. hangisi ağır gelir. ve ps olarak hangisine daha çok hava basmak gerekir.
    hocam her arabada motor öntarafta olduğundan ön kısım daha ağır olur. vedolayısı ile ps değeri daha yüksek olmalı.
    alaylı insanların söyledikleri aslında çok mantıklı geliyor. ama birde aracın ön ve arka ağırlık oranlarını göz önünde bulunduralım+bu aracı yapan fabrika bu değerleri kafadan yazmazlar. mutlaka araştırmışlardır. ve enverimli değerleri yazmışlardır..

40 ps zaten sadece 3 kişiden fazla yani, araçta bagaj yüklü arkada da oturan insan 2 veya üçkişi olması durumnda uygulanacak bir değer.
    senin bahsettiğin gibi iki kişi binilecek normal kullanımda 40 ps yaparsak arabayı zaptetmek zor olur.

arabanın iç tarafında yazan değerleri yazan fabrika bu araba için en uygun değeri yazmıştır. bu sebeple kafan rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 28 Ağustos 2007; 14:06:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: amorphis324

merhaba arkadaşlar bende ekim kasım gibi fiesta almayı düşünüyorum inşallah..yalnız bu forumda daha çok dizel araç kullanıcıların yorumları war..acaba benzinli fiestaların yakıt performansları nasıl, biri aydınlatırsa memnun olucam..yoksa fiesta alınacaksa illaki dizelmi alınmalı..şuan 2000 palio 1.4 kullanıyorum.benzinli fiesta ile aynı derecedemi yakıt gideri olur?
    birde şu lekeler konusunda bir tanıdık yeni chevrolet kalos almıştı aynı su lekeleri onun arabasındada wardı.arabalar gemilerle geldiği için deniz tuzundan etkilenmemesi için bir madde sürülüyormuş..aldıktan sonra bunların temizletilmesi gerektiğiini söylemişti..belki sizin lekelerde bu şekilde olabiilir..

arada kaynamasın

• quote:

SERKANBLG HOCAM;

arabayı imkan olsada ön koltuk arka koltuk ayrı kalacak şekilde ikiye keselim.
    genellikle iki kişi biniyorum demişsin arabaya.
    arabanın öntarafında ne var. sen+yanındaki yolcu+motor 1400cc lik+arabanın önaksam ve tüm elektronik devreleri, kliması aküsü vs. vs..
    arkada ne var boş bir bagaj+üçlü boş bir koltuk+iki lastik ve arka aksam
    şimdi bunları kantara götürüp tartalım. hangisi ağır gelir. ve ps olarak hangisine daha çok hava basmak gerekir.
    hocam her arabada motor öntarafta olduğundan ön kısım daha ağır olur. vedolayısı ile ps değeri daha yüksek olmalı.
    alaylı insanların söyledikleri aslında çok mantıklı geliyor. ama birde aracın ön ve arka ağırlık oranlarını göz önünde bulunduralım+bu aracı yapan fabrika bu değerleri kafadan yazmazlar. mutlaka araştırmışlardır. ve enverimli değerleri yazmışlardır..

40 ps zaten sadece 3 kişiden fazla yani, araçta bagaj yüklü arkada da oturan insan 2 veya üçkişi olması durumnda uygulanacak bir değer.
    senin bahsettiğin gibi iki kişi binilecek normal kullanımda 40 ps yaparsak arabayı zaptetmek zor olur.

arabanın iç tarafında yazan değerleri yazan fabrika bu araba için en uygun değeri yazmıştır. bu sebeple kafan rahat olsun.

Ön 30 arka 30 olmaz o zaman.
    Ön 30 arka 29 yapimmi?

• quote:

[Ön 30 arka 30 olmaz o zaman.
    Ön 30 arka 29 yapimmi?

kurtarmaz maalesef. olsa dükkan senin

valla serkan kardeş bende genelde iki kişi biniyorum. daha önce söylediğim gibi ön 31 arka 26.
    30 a 29 yapmak sana kalıyor artık. eğer kullanımda bir şikayetin olmazsa.
    ama benim tavsiyem önleri 31 den aşağı düşürme. çünkü fabrika verilerinde 30.4 ten düşük değer yok önler için. enazından minimum değerlerin altına düşmemiş olursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pupayelken2005

arkadaşlar 2004 model tdci fiesta tatilden yeni döndüm denem maksatlı olarak 80-90 km yi geçmedim sollamalar istisnalar hariç genel de yolculuk özellikle yakıtı ölçmek için 80-90 geç ti yaptıgım testlerde : depoyu fulleip yola koyuldum 912 km de lamba yandı pompaya girip tekrar fulledim 95 ytl
    seyahat enasılda karma olarak ama agırlık olarak yine 80-90 km hız araç km de 110civarları yaktı sizin araçlarınızn yakıt durumu nasıl ne kadar yakıyorsunuz bu arad şehir içide 115 civarları yakıyor arabamdan çok memnunum doldur depoyu gez bitmek bilmiyor ::))))

pupayelken2005
    912 km de ışık yandı depoyu fulledim diyor. ortalama hız 80-90 ile. buna göre tüm depoyu bitirmiş olsa 1100 km yi rahat yapmış oluyor.

• quote:

quote:

[Ön 30 arka 30 olmaz o zaman.
    Ön 30 arka 29 yapimmi?

kurtarmaz maalesef. olsa dükkan senin

valla serkan kardeş bende genelde iki kişi biniyorum. daha önce söylediğim gibi ön 31 arka 26.
    30 a 29 yapmak sana kalıyor artık. eğer kullanımda bir şikayetin olmazsa.
    ama benim tavsiyem önleri 31 den aşağı düşürme. çünkü fabrika verilerinde 30.4 ten düşük değer yok önler için. enazından minimum değerlerin altına düşmemiş olursun.

abicim önleri 31 yapalım yapmasınada arkayıda 26 yaparsak arada 5ps var ve bu arabanın yol tutuşunu deforme eder be ustam!!!! Sende nasıl bi onu söylermisin? Önlerin 31, arakaların 26 mı?Eğer öyleysen memnunmusun? En fazla kaç basabildin 160 gördünmü???? Bi anormallik hissettinmi? Ön 31 arka 26 yaptım dediğinde çevrendekiler """ Yaw sen ne yaptın kardeşim 26 hiç olurmu????""" diyen olmadımı???
    Ben anlamadım gitti yaw herkes bi telden çalıp gidiyor....

• quote:

abicim önleri 31 yapalım yapmasınada arkayıda 26 yaparsak arada 5ps var ve bu arabanın yol tutuşunu deforme eder be ustam!!!! Sende nasıl bi onu söylermisin? Önlerin 31, arakaların 26 mı?Eğer öyleysen memnunmusun? En fazla kaç basabildin 160 gördünmü???? Bi anormallik hissettinmi? Ön 31 arka 26 yaptım dediğinde çevrendekiler """ Yaw sen ne yaptın kardeşim 26 hiç olurmu????""" diyen olmadımı???

evet bende ön 31 arka 26 şu anda
    iki hafta önce zonguldak tarafına gittim. istanbul otobanından çıkıp bolu yeniçağa ilçesini geçtikten sonra yol bir hayli virajlı. arabada iki kişiydik.bagajda yok denecek kadar azdı. virajlarda ne savrulma, ne güvensizlik, ne çizgisinden çıkma yoktu. dönüşte gündüz yola çıktım. aynı yolda araba ne yapar diye limitinide zorladım. hatta iki araba dönüyorduk. arkadaşta focus II vardı. o nasıl giriyorsa, hatta onun tereddüt ettiği virajlara daha rahat girdim. yol tutuşunda bir problem yok.

adanada iken iki kez hız limitini denedim. 175 gördüm. yokuş aşağıda 180 yaptım.

valla kimseye ön 31 arka 26 nasıl diye sormadım. çünkü seninde dediğin gibi her kafadan bir ses çıkıyor. bende onun için kitapçıkta ne yazdı ise onu yaptım evet aradaki fark 5ps ama daha öncede söylediğim gibi arabanın önü daha ağır arka kısmından. bunu unutmamak lazım. arabanın her şeyi önde serkan hocam.

arkadaşında veya tavsiyede bulunan vatandaşta x markanın y model arabası vardır. her arabanın lastik basıncıda aynı olmaz. her arabanın ağırlığı farklı lastik çapı farklı vs. vs..
    ben memnunum şu an. neyalan söyleyeyim. kitapçıkta yazanı bastıktan sonrada hiç takmadım. ara sıra lastikçiye uğrayıp basınçlarını kontrol ettiriyorum hepsi bu.

• YA ARKADALAR ŞU LASTİK HAVALARINDAN BAŞKA KONUŞACAK BŞEY YOKMU
    MESELA ARACIMIZA ARKA BAGAJ ÜSTÜ SPOYLER NERDEN EDİNEBİLİRİZ, ŞU ST VERSİYONUNDA OLANINDAN BİLDİĞİNİZ YER VARMI
  • quote:

quote:

evet bende ön 31 arka 26 şu anda
    iki hafta önce zonguldak tarafına gittim. istanbul otobanından çıkıp bolu yeniçağa ilçesini geçtikten sonra yol bir hayli virajlı. arabada iki kişiydik.bagajda yok denecek kadar azdı. virajlarda ne savrulma, ne güvensizlik, ne çizgisinden çıkma yoktu. dönüşte gündüz yola çıktım. aynı yolda araba ne yapar diye limitinide zorladım. hatta iki araba dönüyorduk. arkadaşta focus II vardı. o nasıl giriyorsa, hatta onun tereddüt ettiği virajlara daha rahat girdim. yol tutuşunda bir problem yok.

adanada iken iki kez hız limitini denedim. 175 gördüm. yokuş aşağıda 180 yaptım.

valla kimseye ön 31 arka 26 nasıl diye sormadım. çünkü seninde dediğin gibi her kafadan bir ses çıkıyor. bende onun için kitapçıkta ne yazdı ise onu yaptım evet aradaki fark 5ps ama daha öncede söylediğim gibi arabanın önü daha ağır arka kısmından. bunu unutmamak lazım. arabanın her şeyi önde serkan hocam.

arkadaşında veya tavsiyede bulunan vatandaşta x markanın y model arabası vardır. her arabanın lastik basıncıda aynı olmaz. her arabanın ağırlığı farklı lastik çapı farklı vs. vs..
    ben memnunum şu an. neyalan söyleyeyim. kitapçıkta yazanı bastıktan sonrada hiç takmadım. ara sıra lastikçiye uğrayıp basınçlarını kontrol ettiriyorum hepsi bu.

Bende Aynısını yaparım o halde! Eyv hocam...

• quote:

Orjinalden alıntı: duratorq06

YA ARKADALAR ŞU LASTİK HAVALARINDAN BAŞKA KONUŞACAK BŞEY YOKMU
    MESELA ARACIMIZA ARKA BAGAJ ÜSTÜ SPOYLER NERDEN EDİNEBİLİRİZ, ŞU ST VERSİYONUNDA OLANINDAN BİLDİĞİNİZ YER VARMI

Hocam başka şeyleri konuşaman gibi bir kısıtlama sö konusu yokki!!! Dilediğini konuşabilirsin seni engelliyenmi var?
    Kafama takılanları arkadaşlarla paylaşıyoruz işte...
    Spoyler e gelince; Ben aracın orjinalliğini bozma taraftarı değilim açıkcası pek sevmiyorumda.Ama sen güzel duracağına bu durumun hoşuna gideceğini düşünüyorsan Fiestaya çok güzel yakışıyor bence
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.