Şimdi Ara

fiestamı yoksa fabia mı? neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiesta derim, daha iyi yalıtımı, yol tutuşu, malzeme kalitesi var. Fabia sanki bir alt kategori gibi kalıyor.
  • 2 side 4 yildiz güvenlikli araci napican bencem corsa yada yaris bak derim
  • Fabia. 2005'ten beri kullanıyoruz. Kesinlikle sorunsuz otesi bir araç. 45bin KM oldu bakım harici servis yüzü görmedi. İçi B sınıfı diğer araçlara göre oldukça geniş. Sessiz ve konforlu bir araç. Şahsen tasiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 22 Nisan 2008; 16:12:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

2 side 4 yildiz güvenlikli araci napican bencem corsa yada yaris bak derim

yaris bi zamanlar askımdı ama 1000cc motoru küçük bana uzun yola gidiyom yazları büyük motorlarıda çok yakıyo diye uzaklaştım:(
    corsaya ise bitürlü ısınamadım bi arkadasımda var bana biraz özentisiz gibi geldi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23

Fabia. 2005'ten beri kullanıyoruz. Kesinlikle sorunsuz otesi bir araç. 45bin KM oldu bakım harici servis yüzü görmedi. İçi B sınıfı diğer araçlara göre oldukça geniş. Sessiz ve konforlu bir araç. Şahsen tasiye ederim.

kullanan birinden duymak çok hoş gercekten...
    sedanlarıyla HB leri arasında kalite farkı yok dimi?
    herkese çok teşekkürler...
  • fabida diyorum
    içi kaliteli gercekten,
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanko42

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

2 side 4 yildiz güvenlikli araci napican bencem corsa yada yaris bak derim

yaris bi zamanlar askımdı ama 1000cc motoru küçük bana uzun yola gidiyom yazları büyük motorlarıda çok yakıyo diye uzaklaştım:(
    corsaya ise bitürlü ısınamadım bi arkadasımda var bana biraz özentisiz gibi geldi....

dizel yaris var yeni kasada 1,4 90 hp 1,6 araclara rakip performansi var ve ort tüketim değeri 4,5 lt

• quote:

Orjinalden alıntı: sanko42

quote:

Fabia. 2005'ten beri kullanıyoruz. Kesinlikle sorunsuz otesi bir araç. 45bin KM oldu bakım harici servis yüzü görmedi. İçi B sınıfı diğer araçlara göre oldukça geniş. Sessiz ve konforlu bir araç. Şahsen tasiye ederim.

kullanan birinden duymak çok hoş gercekten...
    sedanlarıyla HB leri arasında kalite farkı yok dimi?
    herkese çok teşekkürler...

Skoda son zamanlarda kaliteli araçlara imza atıyor

Yeni kasa fabia da çok övülüyor ve eski kasaya göre kalitede artış olduğu ifade ediliyor

• fabyanin ici daha kaliteli ve modern
  • yeni Fabia daha Yenilikçi

fiestamı yoksa fabia mı? neden?

• quote:

Orjinalden alıntı: VN3914

fabyanin ici daha kaliteli ve modern

1 yıldan fazladır yan komşumuzda fabia var dizel ve 130.000km yol yaptı aracından çok memnun ve bir şikayeti yok
  • fabıanın hangi motorunu kullanıyorsunuz acaba 1.2 - 1.4 birde km. de ne kadar yakıyor.

quote:

• fabiaa derim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

quote:

Orjinalden alıntı: VN3914

fabyanin ici daha kaliteli ve modern

1 yıldan fazladır yan komşumuzda fabia var dizel ve 130.000km yol yaptı aracından çok memnun ve bir şikayeti yok

o komşu ne yapıyor öyle hocam

2 yıl olmamış 130000 km helal olsun valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

yeni Fabia daha Yenilikçi

kardes çok sağol walla yeni fabiayada ağzımın suyu aktı
    zahmet verdik sana...
    öyle anlasılıyorki skodanın baya gizli hayanı varmıs çok sevindim:))
    hepinize çok tesekkürler....

• Bizdeki araç 1.4 75 PS benzinli. İstanbul-Antalya 6.1 litre ile gittiğimi biliyorum. Şehir içinde de 8 civarında yakıyor. Ben yurtdışında yaşadığım için aracı babama bıraktım, şu anda emekli bütçesiyle çok ciddi tüketim şikayeti olmuyor. Araç Antalya'da ve kliması sürekli açık.

Bir arkadaş arka diz mesafesi kısa demiş ancak ben 1.82 boyumla çok rahat binebiliyorum. Arkada 3 kişiyle uzun yol da çok yaptık yormadı. B sınıfı araçların hepsinden daha geniş hemen hemen.

Motoru Polo motoru olduğu için oldukça güzel, problemsiz başka ne diyebilirim ki. Eğer beklentiniz, araba kalkışlarda fırlasın, frenajı mükemmel olsun, performans olsun derseniz doğru araç Fabia değil ancak konforlu ve ekonomik kullanım için mükemmel seçim. Kullanıp da memnun olmayan yok diyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: karizma23

fabıanın hangi motorunu kullanıyorsunuz acaba 1.2 - 1.4 birde km. de ne kadar yakıyor.

quote:

• cvp için teşekkürler peki 1.2 motor fabıa alacak olsak diğerlerinden 1.4 - 1.6 vs. eksileri nelerdirr acaba tasarım yada donanım olarak.
    1.2 yi tavsiye edermisiniz (benim için artıları vergileri ve yakıt tasarrufu) peki sizin için eksileri nelerdir???

quote:

Bizdeki araç 1.4 75 PS benzinli. İstanbul-Antalya 6.1 litre ile gittiğimi biliyorum. Şehir içinde de 8 civarında yakıyor. Ben yurtdışında yaşadığım için aracı babama bıraktım, şu anda emekli bütçesiyle çok ciddi tüketim şikayeti olmuyor. Araç Antalya'da ve kliması sürekli açık.

Bir arkadaş arka diz mesafesi kısa demiş ancak ben 1.82 boyumla çok rahat binebiliyorum. Arkada 3 kişiyle uzun yol da çok yaptık yormadı. B sınıfı araçların hepsinden daha geniş hemen hemen.

Motoru Polo motoru olduğu için oldukça güzel, problemsiz başka ne diyebilirim ki. Eğer beklentiniz, araba kalkışlarda fırlasın, frenajı mükemmel olsun, performans olsun derseniz doğru araç Fabia değil ancak konforlu ve ekonomik kullanım için mükemmel seçim. Kullanıp da memnun olmayan yok diyebilirim.

quote:

fabıanın hangi motorunu kullanıyorsunuz acaba 1.2 - 1.4 birde km. de ne kadar yakıyor.

quote:

• 2005 model ambiente kullanıyorum,0 km aldım.

3 sene içerisinde bir kere bakımlar haricinde servise UĞRADIM,o da koltuk gıcırtısı nedeniyle,koltuk iskeleti garantiden değişti,şimdi tık yok :)

seni üzecek sorunlar çıkarmaz ama aklında olsun,hassas noktalar şunlar,ön camlar bazen içeri düşebiliyor ve kalitesiz yakıta çok duyarlı namussuz :)

olumlu yönlerine bakarsak,yol tutuş güven veriyor,ses sistemi gayet güzel,plastik kalitesi yeterli,motor (75 Hp için) yeterli,en önemlisi sürüşü gerçekten zevkli.

olumsuz tarafları,fabrika çıkışı lastiklerle çok ses alıyor( her lastik aynı değil continantel eco serisi vardı bende),A sütun direkleri kalın,dikkatli olmak lazım kavşaklarda.

sonuçta arkasında vw var.bakım maliyetleri gayet uygun,istersen faturalarımdan yazabilirim buraya detaylı.

fiesta kullanmadığım için bilmiyorum,komuşumuzun aracı fiesta,o ne anlattıysa o kadar bilgim.pek memnun değil sadece bunu biliyorum.nesinden-neresinden memnun değil bilmiyorum.

ne alacaksan al,kazasız belasız kullanman dileğiyle :) soruların olursa fabia hakkında yanıtlamaya çalışırım.

• Ben de aracı sıfır almıştım. 1.4 75 HP aracı çok iyi taşıyor. 1.2 64 HP motoru ise eğer sürekli ağır yüklü ya da çok sayıda yolcu ile kullanmayacaksanız, bulunduğunuz ilin iklim ve coğrafi koşulları çok zorlayıcı değilse tavsiye edebilirim. Önceden aktif onlarca kullanıcının bulunduğu bir Skoda forumu vardı. Orada çok sayıda 1.2 kullanıcısı vardı ve gayet memnunlardı. Sürekli yokuşlu ortamlarda kullanmanız gerekecekse zorlayabilir ama ınun dışında 1.2 de yeterlidir. Bir de 101 HP olanlar var, onlarla daha da rahat edersiniz ama 101 HP düşük model yüksek KM alacağıma ben olsam 75 HP yüksek model düşük KM tercih ederim.

Bu arada yanlış bir algılama vardır 1.2, 1.4'ten daha az yakar diye. Bu aracın zorlanmadığı normal koşullar için düz yolda geçerlidir ancak 1.2 araca 4 kişi bindiğinizde ve biraz da zorlayan bir yolda 1.4'ten daha fazla benzin yakar. Ortalama da 1.2 almakla çok kar edeceğinizi zannetmiyorum o farka değmez.

Bendeki araç Classic donanım. Camlar otomatik. Manuel klima var ve Antalya sıcağında dahi gayet güzel çalışıyor. Classic donanımda ihtiyaç duyduğunuz temel herşey mevcut. Üst donanımlardan tek ciddi eksiği ABS olmaması. Ancak bizdeki araç sürekli şehir içi günlük kullanım amaçlı olduğundan ABS'nin ciddi eksikliğini hissetmedik.

Motorunu gerçekten çok beğeniyorum. Yüksek devirlere rahat çıkıyor ve sesi oldukça güzel. Aynı motor Polo'da da kullanılıyor ve emişn olun Fabia Polo'ya göre daha tercih edilesi bir araç. Maksimum hız olarak 180'in biraz üzerini gördüm. Yol tutuşu güzel, frenajı yukarıda yazdığım gibi ABS'ye ve lastiklerin iyi olmasına bağlı. Kasanın görünümü de oldukça güzel. Bu arada yeni kasayı beğenmiyorum çoğu Fabia kullanısının da beğenmediğini biliyorum, aracın bütün havası ve kimliği kayboldu, Mini özentisi kırma bir araba oldu.

Fiesta kullanmadım, yalnızca bir kez binmişliğim var. Fabia'dan dar olduğunu hatırlıyorum ve sanki Fabia'nın içi daha derli toplu gibi. Bence ikisini de test edin görün. Eminim Fiesta'yı da çok seven vardır ama şuna emin olun şu anki piyasa fiyatlarıyla asla Fabia aldığınıza pişman olmazsınız.

quote:

cvp için teşekkürler peki 1.2 motor fabıa alacak olsak diğerlerinden 1.4 - 1.6 vs. eksileri nelerdirr acaba tasarım yada donanım olarak.
    1.2 yi tavsiye edermisiniz (benim için artıları vergileri ve yakıt tasarrufu) peki sizin için eksileri nelerdir???

quote:

Bizdeki araç 1.4 75 PS benzinli. İstanbul-Antalya 6.1 litre ile gittiğimi biliyorum. Şehir içinde de 8 civarında yakıyor. Ben yurtdışında yaşadığım için aracı babama bıraktım, şu anda emekli bütçesiyle çok ciddi tüketim şikayeti olmuyor. Araç Antalya'da ve kliması sürekli açık.

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 24 Nisan 2008; 15:02:20 >

• teşekkür ederim arkadaşım ben 1.2 motoru özellikle vergileri ve daha az yakar düşüncesiyle tercih sebebimdi ama 1.4 lerden az donanıma sahip oldukları için çok düşünüyordum neredeyse aynı paraya neden daha az donanımlı alıyım diye düşünüyordum 1.2 motorlu fabilara 1.4 le aynı fiyata satılıyor anlamadım bi türlü. kendi şahsım adına yazıyorum aracı istanbul trafiğinde genelde ortalama 4 yolcuyla kullanacağım şimdi 1.2 çok mu kasar diyorsunuz ve kar edeyim derken zarar mı etmiş oluruz. birde arkadaşlar sizin fabıalar km de ne kadar yakıyo acaba öğrenebilirmiyiz... saygılar...

Ben de aracı sıfır almıştım. 1.4 75 HP aracı çok iyi taşıyor. 1.2 64 HP motoru ise eğer sürekli ağır yüklü ya da çok sayıda yolcu ile kullanmayacaksanız, bulunduğunuz ilin iklim ve coğrafi koşulları çok zorlayıcı değilse tavsiye edebilirim. Önceden aktif onlarca kullanıcının bulunduğu bir Skoda forumu vardı. Orada çok sayıda 1.2 kullanıcısı vardı ve gayet memnunlardı. Sürekli yokuşlu ortamlarda kullanmanız gerekecekse zorlayabilir ama ınun dışında 1.2 de yeterlidir. Bir de 101 HP olanlar var, onlarla daha da rahat edersiniz ama 101 HP düşük model yüksek KM alacağıma ben olsam 75 HP yüksek model düşük KM tercih ederim.

Bu arada yanlış bir algılama vardır 1.2, 1.4'ten daha az yakar diye. Bu aracın zorlanmadığı normal koşullar için düz yolda geçerlidir ancak 1.2 araca 4 kişi bindiğinizde ve biraz da zorlayan bir yolda 1.4'ten daha fazla benzin yakar. Ortalama da 1.2 almakla çok kar edeceğinizi zannetmiyorum o farka değmez.

Bendeki araç Classic donanım. Camlar otomatik. Manuel klima var ve Antalya sıcağında dahi gayet güzel çalışıyor. Classic donanımda ihtiyaç duyduğunuz temel herşey mevcut. Üst donanımlardan tek ciddi eksiği ABS olmaması. Ancak bizdeki araç sürekli şehir içi günlük kullanım amaçlı olduğundan ABS'nin ciddi eksikliğini hissetmedik.

Motorunu gerçekten çok beğeniyorum. Yüksek devirlere rahat çıkıyor ve sesi oldukça güzel. Aynı motor Polo'da da kullanılıyor ve emişn olun Fabia Polo'ya göre daha tercih edilesi bir araç. Maksimum hız olarak 180'in biraz üzerini gördüm. Yol tutuşu güzel, frenajı yukarıda yazdığım gibi ABS'ye ve lastiklerin iyi olmasına bağlı. Kasanın görünümü de oldukça güzel. Bu arada yeni kasayı beğenmiyorum çoğu Fabia kullanısının da beğenmediğini biliyorum, aracın bütün havası ve kimliği kayboldu, Mini özentisi kırma bir araba oldu.

Fiesta kullanmadım, yalnızca bir kez binmişliğim var. Fabia'dan dar olduğunu hatırlıyorum ve sanki Fabia'nın içi daha derli toplu gibi. Bence ikisini de test edin görün. Eminim Fiesta'yı da çok seven vardır ama şuna emin olun şu anki piyasa fiyatlarıyla asla Fabia aldığınıza pişman olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizma23 -- 24 Nisan 2008; 16:13:18 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.