Ben de aracı sıfır almıştım. 1.4 75 HP aracı çok iyi taşıyor. 1.2 64 HP motoru ise eğer sürekli ağır yüklü ya da çok sayıda yolcu ile kullanmayacaksanız, bulunduğunuz ilin iklim ve coğrafi koşulları çok zorlayıcı değilse tavsiye edebilirim. Önceden aktif onlarca kullanıcının bulunduğu bir Skoda forumu vardı. Orada çok sayıda 1.2 kullanıcısı vardı ve gayet memnunlardı. Sürekli yokuşlu ortamlarda kullanmanız gerekecekse zorlayabilir ama ınun dışında 1.2 de yeterlidir. Bir de 101 HP olanlar var, onlarla daha da rahat edersiniz ama 101 HP düşük model yüksek KM alacağıma ben olsam 75 HP yüksek model düşük KM tercih ederim.
Bu arada yanlış bir algılama vardır 1.2, 1.4'ten daha az yakar diye. Bu aracın zorlanmadığı normal koşullar için düz yolda geçerlidir ancak 1.2 araca 4 kişi bindiğinizde ve biraz da zorlayan bir yolda 1.4'ten daha fazla benzin yakar. Ortalama da 1.2 almakla çok kar edeceğinizi zannetmiyorum o farka değmez.
Bendeki araç Classic donanım. Camlar otomatik. Manuel klima var ve Antalya sıcağında dahi gayet güzel çalışıyor. Classic donanımda ihtiyaç duyduğunuz temel herşey mevcut. Üst donanımlardan tek ciddi eksiği ABS olmaması. Ancak bizdeki araç sürekli şehir içi günlük kullanım amaçlı olduğundan ABS'nin ciddi eksikliğini hissetmedik.
Motorunu gerçekten çok beğeniyorum. Yüksek devirlere rahat çıkıyor ve sesi oldukça güzel. Aynı motor Polo'da da kullanılıyor ve emişn olun Fabia Polo'ya göre daha tercih edilesi bir araç. Maksimum hız olarak 180'in biraz üzerini gördüm. Yol tutuşu güzel, frenajı yukarıda yazdığım gibi ABS'ye ve lastiklerin iyi olmasına bağlı. Kasanın görünümü de oldukça güzel. Bu arada yeni kasayı beğenmiyorum çoğu Fabia kullanısının da beğenmediğini biliyorum, aracın bütün havası ve kimliği kayboldu, Mini özentisi kırma bir araba oldu.
Fiesta kullanmadım, yalnızca bir kez binmişliğim var. Fabia'dan dar olduğunu hatırlıyorum ve sanki Fabia'nın içi daha derli toplu gibi. Bence ikisini de test edin görün. Eminim Fiesta'yı da çok seven vardır ama şuna emin olun şu anki piyasa fiyatlarıyla asla Fabia aldığınıza pişman olmazsınız.
Bir de 101 HP olanlar var, onlarla daha da rahat edersiniz ama 101 HP düşük model yüksek KM alacağıma ben olsam 75 HP yüksek model düşük KM tercih ederim.
özellikle bu tavsiyen için çok sağol hep aklımdaydı çünkü ben 101 lik diye düşünüyodum ama yeterli diyosanız 75 likte olur artık:)
bende temiz fabia arıyorum ya
quote:
Orjinalden alıntı: karizma23
bide FABIA ların en full modeli hangisidir. bu arada amma çok modeli varmış
en donanımlı elegance modeli. special ve choice 101 hp olan modeller sadece.donanımları çift havayastığı,abs,msr,ASR,klima,elektrikli ısıtmalı aynalar,elektrikli ön camlar.
fabia RS spor model,1.9 131 hp TDI motora sahip.
ambiente ve classic in donanımlarını yukarıda yazmıştım.
comfort modellerde yine çift havayastığı,klima,elektrikli ön camlar standart,fakat abs hepsinde yok.opsiyondu.bunlar 2001-2002-2003 yıllarında satıldılar.
size önerim,2005 model makyajlı kasalara bakmanız.bir takım iyileştirmeler yapıldı,daha sonrunsuz hale geldiler.
ya arkadaslar bu abs,asr tamamda msr nedir? ne işe yarar? ilk defa duydum kusura bakmayın:)
kardeş msr tork düzenleyici gibi birşey.netten yaptığım aramada şunu buldum ;
Motor Schleppmomenten Regelung''un kısaltması olan MSR, özellikle kaygan zeminlerde, sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesiyle oluşacak kaymayı, motor torkunu kullanarak önlemeye çalışır.
helal olsun valla... şaşırdım ii bişeye benziyo:) kardes çok sağol emek için...
1.4 101 hp olan 1.4 75 hp den dahamı çok yakar.
en donanımlı elegance modeli. special ve choice 101 hp olan modeller sadece.donanımları çift havayastığı,abs,msr,ASR,klima,elektrikli ısıtmalı aynalar,elektrikli ön camlar.
bence 101 cok yakmaz, hatta az bile yakar, cunku daha guclu oldugu için aracı dusuk devirlerde kullanabiliriz, buda yakıt tüketimini azaltır
quote:
Orjinalden alıntı: espirtlotus
bence 101 cok yakmaz, hatta az bile yakar, cunku daha guclu oldugu için aracı dusuk devirlerde kullanabiliriz, buda yakıt tüketimini azaltır
İst. şehir içinde 11-12 litre/100 km ortalama tüketimi var 101'lerin...
yok artık hocam nettin sen bendede 1.4 16V 102hp Dohc motorlu vw polo var şehir içi 20ytl 95oktan benzinle 90km yol gidiyorum. 1 sene öncesine kadar 365km lık uzun yolda 60-70ytl lik benzinle gittiğimi bilirim.
evet arkadaslar bencede beygirin fazla olması yükünü daha kolay kaldırıp götürmesini sağlar ve daha az yakar ancak; tabiki düşük viteslerde ve 90 altında... nasıl olsa az yakar mantığıyla basarsan bu seferde içer tutamazsın:) hayırlı aksamlar...
ya ara yerde çavus yapmıslar beni:)) ALLAH rütbe verenlere zeval vermesin sevindirik oldummmmmmmmmmm....
şu makinaların bide suyla çalışanını yapsalar ne güzel olcak haaaa
aman bilader yapma gözünü sevem, memlekette suda alamıcaz sonra, hergün zam gelir
quote:
aman bilader yapma gözünü sevem, memlekette suda alamıcaz sonra, hergün zam gelir
Anlasılan konum sonunda fabia nın üstünlüğüyle son buldu.... yorum yapan, paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler... çok yardımınız ve kazanımlarımız oldu:) hepiniz ALLAH a emanet olun... yeni konu ve yorumlarda bulusmak dileğiyleeeeeeeeeeeeeee
quote:
yok artık hocam nettin sen bendede 1.4 16V 102hp Dohc motorlu vw polo var şehir içi 20ytl 95oktan benzinle 90km yol gidiyorum. 1 sene öncesine kadar 365km lık uzun yolda 60-70ytl lik benzinle gittiğimi bilirim.
En yakın arkadaşlarımdan birinde var. Sürekli ortalama tüketim değerinde tutuyor YB'nı...
Şehir içinde 11-12 l yakıyor İstanbul'da 101 bg Fabia, kendi gözümle görmesem inanmam.
Para karşılığı tüketim yazarsan hiç bir şey anlaşılmaz, her gün fiyatlar değişiyor. Ortalama tüketim olarak yazarsan zamana karşı sağlam bir veri olur.
Ben 1.4 benzinli Roomster ile İstanbul'da 8 l/100 km ortalamasıyla gidiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme