Şimdi Ara

FIFA 11 NEXT-GEN !!! ÇIKTI (PC'NİN YENİ KRALI) (379. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.406
Cevap
4
Favori
395.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Henüz PES 2011 i kurup oynamadım.

Ve fakat, Fifa 11 in bu kadar övülmesine de anlam veremedim. 4-5 maç yaptım, sallıyorum, Pes 2010 dan aldığım zevki alamadım ben...

Yani herhalde ben de bir tuhaflık var.

fifa hikaye arkadaşım.

saha zaten fifada küçük, 10 sn de sahayı kat ediyorsun baştan başa. var mı böyle saçmalık.

fifa biraz çoluk çocuk işi olmuş.

şakamısın
  • Sahaya küçük diyen arkadaşım adamlar heralde sahayı adamları kafasına göre yapmıyor. Gerçek boyutları aynı oranda küçültüp yapıyorlardır. Herşey de bi kusur aramayın Allah aşkına.
  • her yıl fifa dünya genelinde en çok satan oyun oluyor.satışların bu denli yüksek olması fifanın ne denli sağlam bir yapım olduğunu gösteriyor.pes için ise farklı futbol oyunu isteyenlere hitap eden bir yapım,fifa oynayan birisi olarak pes hiçbir zaman ilgimi çekmedi,bana göre fifa yapımlarına göre ağır bir oyun motoru var ve kontrolleride zor.
    Kısacası pese hiçbir zaman ısınamadım,2-3 yıldır bakarım pese ama keyif aldığımı söyleyemem.Bİrde her yıl telif haklarını alamadığı takımlar yüzündende pes 2.planda hep.

Fifa bu yıl çok beklenen next-gen adımını attı ama ben asıl gelecek yıl fifayı göreceğim çünki şuan oyunda konsoldan geçirme bir yapıdan ötürü sıkıntılar bulunmakda.Kontrol ayarları vs gibi problemler oyunun stabilitesini bozuyor ama gelecek yıl için ben dahada ümitliyim çünki her yıl bas bas bağırdığımız next-gen olayını atlattık,şimdi daha stabilite bir oyun gelecek yıl kesin gelir düşüncesindeyim.

• Harika olmuş oyun bu sene. Ufak defek eksiklikler elbette var ama bunlar düzeltilir.

Bir bug çarptı gözüme demoda da mevcut olan, gol olduktan sonra futbolcular kalenin içine koşuyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Henüz PES 2011 i kurup oynamadım.

Ve fakat, Fifa 11 in bu kadar övülmesine de anlam veremedim. 4-5 maç yaptım, sallıyorum, Pes 2010 dan aldığım zevki alamadım ben...

Yani herhalde ben de bir tuhaflık var.

fifa hikaye arkadaşım.

saha zaten fifada küçük, 10 sn de sahayı kat ediyorsun baştan başa. var mı böyle saçmalık.

fifa biraz çoluk çocuk işi olmuş.

çoluk çocuk gibi lafları etmek için pes tarikatınızda özel kararlar mı alıyorsunuz la. hasta mısınız nesiniz arkadaş, bellemişler bi çocuk muhabbeti. zeka kompleksiniz mi var yoksa çekememezliğiniz mi var.. birisinin teşhisi koyması lazım artık sizlere..

• yavf oyun birden bire çok kasmaya başladı ilk zamanlar kasmıyordu :(((((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Lionheart#

Harika olmuş oyun bu sene. Ufak defek eksiklikler elbette var ama bunlar düzeltilir.

Bir bug çarptı gözüme demoda da mevcut olan, gol olduktan sonra futbolcular kalenin içine koşuyorlar.

Bug değil o, oyuncuyu istediğin gibi yönlendirebiliyorsun gol attıktan sonra.

Bu arada saha boyutu dar, 10 saniyede geçiliyor falan diyen arkadaşlar; kamera açılarını kurcalayın birazcık.
  • ya ben oyuna kurdum,girdim iyi güzelde grafik ayarlarını nerden yapıcaz onu bulamadım her şey lowda şuan çözünürlükte cok düşük nerden artırıcam onu bulamıyorum settingste yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: metot17

yavf oyun birden bire çok kasmaya başladı ilk zamanlar kasmıyordu :(((((((

oyun kendini kapatmaya başladı bende.

hatta şimdi girer girmez : " oyun bilg. tarafından sonlandırıldı... bıdı, bıdı diyor kapanıyor.

bir çözümü olan var mı arkadaşlar?
  • çoluk çocukcu biri daha gelmiş aramıza hoşgeldin diyin arkadaşlar

O saha küçük diyen arkadaşlar diyecek bişi bulamıyorlar sanırım son çare saha küçük demeye gidiyor iş gülüp geçmek lazım bu tür rahatsızlıkları pes similasyon diyen serbest diyen arkadaşlar acaba top kalecinin elindeyken istediği adama elle atabiliyormu yoksa sadece önündeki adamamı atabiliyor. Bıraksın artık bu işleri pesçiler. Madem bu kadar güzel oyun anlamış değilim neden hala burda volta atıyorlar. Ben şahsen bu o kadar oynadım ısınamadım diyen pes fanboyları arkadaşlarada inanmıyorum fifa yı denediklerine. Çünki çok saçma yorumlarda bulunuyorlar. Efendim saha küçük :) yok efendim fileler hareket etmiyor :) yok adamları buzda yürüyor. Arkadaş en azından yürüdüğünü biliyonuz. Pesteki gibi odun yutmuş değiller :) Bi müddet sonra aynı oluyor diyen arkadaşlar zaten futbolun F sinden anlamıyorlar burdan huzurunuzda idda ediyorum anlıyorum diyen gelsin. Futbolu biliyosa tartışalım. Gerçi o medeni cesaretleride yok. Nasıl olsa çoluk çocuk oynuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

quote:

Harika olmuş oyun bu sene. Ufak defek eksiklikler elbette var ama bunlar düzeltilir.

Bu arada saha boyutu dar, 10 saniyede geçiliyor falan diyen arkadaşlar; kamera açılarını kurcalayın birazcık.

Bu hiç aklıma gelmedi, demek ki ben tuşa basılı tutuyorum farkında olmadan.

Dediğim gibi şahane olmuş bu sene oyun, çok ama çok beğendim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

quote:

Bu hiç aklıma gelmedi, demek ki ben tuşa basılı tutuyorum farkında olmadan.

Dediğim gibi şahane olmuş bu sene oyun, çok ama çok beğendim...

hocam avatarında hagi var hemen belirteyim oyunda da var:) rest of world'den classic takımını alıyorsun orada kendisi:) ayrıca kalede de taffarel var.. oyun büyüklerin hakkını vermiş gerçekten. hagi'nin overall 90 mesela..

• quote:

Orijinalden alıntı: schumacher075

ya ben oyuna kurdum,girdim iyi güzelde grafik ayarlarını nerden yapıcaz onu bulamadım her şey lowda şuan çözünürlükte cok düşük nerden artırıcam onu bulamıyorum settingste yok

oyunu kurduğun yerde var.
    muhtemelen şöyle:
    C:\Program Files\EA Sports\FIFA 11\Game\fifasetup

burada fifaconfig.exe var ona tıkla ayarlarını yap. Hatta sana tavsiyem masaüstüne bunun kısayolunu gönder. masaüstünde - varsa - diğer fifa11 simgesini sil.

quote:

Orijinalden alıntı: mawice

çoluk çocukcu biri daha gelmiş aramıza hoşgeldin diyin arkadaşlar

O saha küçük diyen arkadaşlar diyecek bişi bulamıyorlar sanırım son çare saha küçük demeye gidiyor iş gülüp geçmek lazım bu tür rahatsızlıkları pes similasyon diyen serbest diyen arkadaşlar acaba top kalecinin elindeyken istediği adama elle atabiliyormu yoksa sadece önündeki adamamı atabiliyor. Bıraksın artık bu işleri pesçiler. Madem bu kadar güzel oyun anlamış değilim neden hala burda volta atıyorlar. Ben şahsen bu o kadar oynadım ısınamadım diyen pes fanboyları arkadaşlarada inanmıyorum fifa yı denediklerine. Çünki çok saçma yorumlarda bulunuyorlar. Efendim saha küçük :) yok efendim fileler hareket etmiyor :) yok adamları buzda yürüyor. Arkadaş en azından yürüdüğünü biliyonuz. Pesteki gibi odun yutmuş değiller :) Bi müddet sonra aynı oluyor diyen arkadaşlar zaten futbolun F sinden anlamıyorlar burdan huzurunuzda idda ediyorum anlıyorum diyen gelsin. Futbolu biliyosa tartışalım. Gerçi o medeni cesaretleride yok. Nasıl olsa çoluk çocuk oynuyor :)

aynen.

FIFA11'i çoluk çocuk oynar diye sallayanların kendisi daha çocuk.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metot17

yavf oyun birden bire çok kasmaya başladı ilk zamanlar kasmıyordu :(((((((

oyun kendini kapatmaya başladı bende.

hatta şimdi girer girmez : " oyun bilg. tarafından sonlandırıldı... bıdı, bıdı diyor kapanıyor.

bir çözümü olan var mı arkadaşlar?

fifa 11e sıkıyordun ondandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 3 Ekim 2010; 2:41:29 >

• Beyler saha nedense bana da çok küçük geliyor.Oyuncular orta sahada sıkışıp kalıyor, çok iç içe kalıyorlar.

Not:Laf bulamadın, oyunu kötülüyorsun filan demeyin orjinal aldım oyunu.

Orjinal oyuncular;

http://forum.donanimhaber.com/m_43456042/mpage_1/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

Beyler saha nedense bana da çok küçük geliyor.Oyuncular orta sahada sıkışıp kalıyor, çok iç içe kalıyorlar.

Not:Laf bulamadın, oyunu kötülüyorsun filan demeyin orjinal aldım oyunu.

Orjinal oyuncular;

http://forum.donanimhaber.com/m_43456042/mpage_1/key_/tm.htm

evet malesef ben de buna bi çözüm bulamadım.taktikten adamları ne kadar kanatlara açsam da hepsi birbirine çok yakın duruyor ve atak yapamıyorum.sürekli orta sahada top dönüp duruyor.fifa nın taktik kısmını çok kurcalayıp en iyi ayarı bulmak lazım herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 3 Ekim 2010; 2:56:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mawice

çoluk çocukcu biri daha gelmiş aramıza hoşgeldin diyin arkadaşlar

sapına kadar haklısın. baksınlar oyuncularla sahanın ve kalenin oranlarına. premier ligteki oranlara göre yapılıyor sahalar.

saha küçükmüş cartmış curtmuş. açıyorlar oyunu en hızlıda:D ayrıca sahanın bir ucundan bir ucuna bir maç içinde nerde nasıl gidebilmişler anlamıyorum, öptürürler adama omuzu yeminle. o kadar meraklılarsa adımlarını saysınlar bakalım oyuncuların. oyun insanı pas yapmaya itiyor, fiziki mücadeleye itiyor, pozisyon için savaştırıyor ama bunlar hala pes'ten gelen yardırayım gideyim modunda oynuyorlar.

oyuncular buzda gidiyor, havada gidiyor diyenler var. açsınlar bakalım pro kamerayı da görsünler kim nerede gidiyormuş. hoş oradaki mükemmel oynanışa da bi eksi bulur ulu pes fanları ya:) bana o kamerada fifa11 oynamaktan daha iyi bir futbol oyunu tecrübesi gösterenin ellerinden öperim. yok öyle bir şey, hem konsol için hem pc için.

aynı goller, aynı pozisyonlar var diyenler revaçta. daha aynı golü atmadım oyunda demodan beri. aynı pozisyona giremedim oyunda. hep aynı şeyleri yapıyoruz diyenler var ki hep aynı şeyleri deneyenler onlar. bazen oluyor ceza sahasına giremiyorum doldur boşaltlarla uzun oyuncularımdan faydalanmaya çalışıyorum, bazen oluyor rakibi kilitleyip ara paslarıyla sızmaya çalışıyorum, bazen rakip beni kilitleyince sol yön tuşlarıyla kontra atağa geçip hızlı oyuncularımla vurmaya çalışıyorum, bazen de kanatlardan bindirme yapmaya çalışıyorum. oyun hep aynı diyen şahıslar ne bekliyor anlamak mümkün değil. futbol bu başka ne şekilde oynanabilir ve daha ne şekilde oynanabilir. gerçi bu da oynayanın hayal gücüne bağlı ama işte atacak b.k bulamayınca sallıyorlar işkembeden.. özet olarak, aynı şeyi deneyenler aslında kıskanç bi şekilde kusur arayanlardır.

top fiziği kötü diyen pek yok ama yine de puma power topunu alan top fiziğinin ne derece mükemmel olduğunu görecektir. şutlar, manuel paslar, ara pasları, kafa vuruşları hepsi tok ve hepsi mükemmel. tek sorunum yerden orta açamamaktı ama onu da controller help'de görüp hallettim. artık hem yerden sert, hem havadan yakındakine hem de havadan uzaktaki adama orta açabiliyorum. işte özgürlük budur. keza kalecinin eliyle topu oyuna sokmasında mükemmel pozisyonlar hazırlıyorum, basılı tutarak orta sahadaki adama bile yollayabiliyorum..

fileler hareket etmiyor diyenler oyunu kesinlikle ve kesinlikle oynamamıştır. fileler mükemmel fiziğe, sese ve görünüme sahiptir. geçen seneki çelik kafeslerden sanıp bu oyunu oynamayanlar fileler hareket etmiyor diyor.

ligimiz oyuncularının yüzünü yapmıyorlar diyorlar. kendileri transferleri bile eklemeyen pes'e tonlarca yamayı yapmaya bayılıyorlar ama fifa'ya yama olasılığını düşünmek bile istemiyorlar. bir de iddia etmezler mi konami oyuncuları çok ciddiye alıyor diye. geçiniz efendim. konaminin umrunda bile değil oyuncular. konami en ucuza nasıl oyun yapıp para kırarım derdinde.

atacak çamur bulamayınca çocuk oyunu, bunlar ilkokullu, üç yaşındaki çocuklar bile pes'i tercih ediyorlar ( 3. yaşında otorite olmak kolay değil tabi) gibi ezik ezik yorumlara sarılıyorlar. ha benim umrumda değil oyunu beğenip beğenmemeleri ama beğenenleri kendilerince aşağılamaya çalışmaları aşağılık komplekslerini gösteriyor. ben 24 yaşındayım ve biyoloğum. ayıla bayıla fifa oynuyorum. hepimizin ortak zevki olan futbol bilgim ve anlayışıma da sapına kadar güveniyorum. sen kimsin ulan bana gelmiş şu oyunu tercih ediyorsun o yüzden çoluk çocuksun diyorsun. bunun tek bir sebebi var ki çekik gözlü sevgili konami'lerinin çuvallaması. hazmedemiyorlar, çekemiyorlar ve kıskanıyorlar. oyunun başına oturunca pozitif yönlerine odaklanacaklarına negatif yönlerini bulmak için yırtınıyorlar.
    ben söyleyim bir kaç tane negatif yön.

top büyük
    menajer modunda 3 maç yenilince kovulabiliyorsun ve maçlar ağırlıklı olarak gündüz oynanıyor.
    top yakın tarafta havadan taca çıkarken birden kayboluyor. beni en çok sinir eden bug budur.
    oyun genelde yağ gibi aksa da bazen anlık kasılmalar yaşıyor ve nadiren de olsa rahatsız edip sinir bozucu oluyor.
    kafa ile gol atması çok zor ama bir maçta kaç tane kafayla gol atabilirsiniz ki. kadronu ona göre kuracaksın, 10 tane orta yapacaksın 2 tanesi asgari gol olacak. gayet normal.
    taktik ekranı pes gibi detaylı değil
    sadece büyük takımların büyük oyuncularının yüzleri var ki yakında resmi olmayan yamalarla bi sürü yüz düşer piyasaya
    maç hızı yüksek o yüzden bazıları çabuk kaleye indiğini düşünüp kafalarını pes dvdlerine vuruyor. ben slow oynuyorum, düşünerek ve yayılarak. slow ideale yakın şu an benim için.

artıları:
    oynanabilirlik mükemmel. (becerebilene ve hayalgücünü kullanabilene, hep aynı şeyleri yapmamaya gayret gösterebilene tabi)
    top fiziği mükemmele yakın (daha iyisi konsol versiyonundadır. aksini iddia eden puma power topuyla oyunu denesin derim)
    pro kamerada maç yapmak yapılmış en güzel futbol oyunu deneyimidir (nokta)
    zibil gibi lisans, top, stadyum var. ayrıca tüm transferler tam ve formalar da mevcut.
    arena modu, skiller, custom set pieces.
    şahane atmosfer, büyük spiker martin tyler ve büyük yorumcu andy grey, şahane müzikler.
    grafikler ve kamera açıları. millet burada pes önde sanacaktır ama babayı daha önde pes. o yeni kamera açısıyla hiçbir halt görülmüyor. ayrıca grafiklerde kaplama, çim, ışıklandırma, gölge, stadyum, modelleme ve özellikle animasyon kalitesi açısından fifa fersah fersah ötede ki kasılmanın sebeplerindendir bu. oyuncunun burnunun gölgesinin ışık gelmeyen taraftaki yanağına gelmesine kadar alayı detaylar mevcut.
    pas yaparken oyuncular pes'teki gibi mal mal bakmıyorlar, bindirme yapıyorlar, koşular yapıp pozisyonlar açıyorlar.

dediğim artılardan oynanabilirliği ve top fiziğini tartışabilirler ama başka çamur atacak bir şey bulamayınca gelip burada çoluk çocuksunuz muhabbetine giriyorlar. oyun hala geçen senekilerle aynı diyen bildiğin kör fandır. oyundaki fark halflife ile halflife 2'ye benzer, bunu görmemek için metin şentürk olmak gerekir.

sonuç : fifa babalar gibi bi oyun yapmıştır ve yıllarca ea sports nefretiyle yetişmiş konami neferleri bunu çekemeyip oyun aynı, hep aynı şeyler var, siz çocuksunuz gibi modlara girmeye çalışmıştır. pes bu yıl farklı bi yapıdadır, denenip keşfedilmeye değer ama önünde kapı gibi fifa vardır ve pes'e konsollarda giydirmesini pc'de de sürdürmektedir. pes oynayanların yaşı ve zekasını soracaksanız bilemem artık, başka oyun oynayanları kıskanma gibi bi huyum olmadığı ve ezik olmadığım için bi yorum yapamam.

edit: bir kişi kendine 100 kere "ben pesçiyim ben pesçiyim" derse fifayı tabi beğenmez ve direkt kusurlara odaklanır. bozun şu ezberlerinizi artık, konami bile bozup değişik bir şey denemeye çalışmış next gen fifa'lara özenerek ama fanları hala eski kafa... eğer ezberinizi bozmayı beceremiyorsanız da bozanlara hakaret etmeyin. alışmış kudurmuştan beter derler ama bunlar kudurmayı da geçmiş biz farklıyız modunda marjinal kuduruk olmuşlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 3 Ekim 2010; 3:17:50 >

• fifayı eleştirenlere cevap vererek zaman kaybetmemek lazım.
  • bencede güzel oyun yaptılar,ben bir tek frikikleri beceremedim ,onca yıl frikik tecrübem vardır ama fifa 11 de acayip zorlaştırmışlar,bir türlü ritm tutturamadım..
  • @wildlove güzel yazı.
  • wildlove katılıyorum sana.anlamıyorum illa bi gruplaşma olacak yani. fifa konusuna gelip çamur atan hatta hakaret eden pesçileri ya da tam tersi pes forumuna gidip laf atan fifacılar...bitmez bu tartışma.tekel olmadıkça bu iş bitmez.merak edip soru sorup bilgi paylaşmaya çalışıyoruz ama konu pes mi fifa mı tartışma alanına dönüyor.arada sorularımız kaynıyor gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 3 Ekim 2010; 3:21:01 >
  • 
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.