Şimdi Ara

Fifa 14 Klavye 3 Tuş Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klavyede 3 tuş sorunu yaşıyorum.
    Sol+Üst+s/d/q tuşlarından birine basmak istediğimde işlemiyor fakat Sağ+Üst+s/d falan bütün tuşlara basınca oluyor.Nasıl çözebilirim acaba?

Joystick var onda sıkıntı yok ama ben klavyeye alışmışım kendimi bildim bileli o yüzden klavyeyi düzeltmek istiyorum

• Kullandığım klavyeye çay dökünce yeni klavye aldım. Yeni aldığım klavyede dediğin gibi aynı sorun oldu. Ne yaptıysam cozulmedi.bende değiştirdim klavyeyi. uğraşma al bitane 10 15 liralik bişey
  • bunun sebebi ghost (hayalet) problemidir dostum. Klavyelerde birden fazla tuşa basıldığında bazı tuş veya tuşlar etkisiz olur.
    Çözüm için anti-ghost özelliği olan bir klavye almalısın. Genelde 10 tuşa kadar aynı anda tuşa basmana izin verir.
    Bunlar da gaming kategorisindeki pahalı klavyelerdir. Mutlaka istiyorsan paraya kıyıp gaming klavye almalısın. (Razer, Logitech G serisi gibi)
    Örnek :http://www.razerzone.com/gaming-keyboards-keypads/razer-deathstalker/

Şurada ghost ile ilgili ayrıntılı bilgi var:
    http://www.microsoft.com/appliedsciences/antighostingexplained.mspx

• zarkabul kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Laptop için bu özelliği olan ucuz bir klavye almak istiyorum.Var mıdır acaba?
  • Logitech G103 ve 105 modellerinde 5 yada 6 tuşa kadar aynı anda basılmasına izin veriyor hocam.
    G103 Vatan'da indirimle 50 liraya satılıyor.

Sitesinde de özellikleri arasında yazıyor. Çok tuşlu giriş başlığının altında.
    http://gaming.logitech.com/tr-tr/product/g103-gaming-keyboard
  • zarkabul kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için
  • Merhabalar arkadaşlar,
    bende de bu sorun var oyun içinde. Fakat zarkabul'un dediği gibi şu siteye baktımhttp://www.microsoft.com/appliedsciences/antighostingexplained.mspx
    aynı anda 6 tuşa basabiliyor klavyem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dualshock 4 tuş sorunu
    11 yıl önce açıldı
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Klavyedeki her tuş aynı değildir. Her klavyenin kendine özgü bir matrisi vardır. Harf tuşlarında mesela 6 tane aynı anda basılabilir belki ama farklı tuş kombinasyonlarda olmayabilir. 2 ok tuşu ile aynı anda boşluk, shift ctrl gibi kombinasyonları deneyin mesela. Yada yanyana 6 harf, 3 üst satırdan 3 alt satırdan gibi durumlarda da farklı olabilir. Birinde olurken birinde olmayabilir. Gaming klavyelerde oyunlarda en çok kullanılan tuşların yerine göre matris oluşturuyorlar ve ona göre üretiyorlar.

Sizin sorun yaşadığınız oyun Fifa mı başka bir oyun mu yoksa?
  • Klavyelerde anti ghosting özelliği var.. anti ghosting olmayan klavyelerde 3 tuş aynı anda basmıyor.. ona göre bi klavye alman lazım
  • Klavye ile Fifa oynanır mı yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun içinde çalışmayan kombinasyonları sitede denedim, hepsinde çalışıyor gözüküyor.
    Diğer oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum.
  • O zaman oyun içindeki tuş ayarlarında bir sorun olabilir belki.

Aslında Fifa'yı klavye ile oynamak çok zordur. Yoksa mutlaka bir gamepad alın bence. Çok daha kolay olduğunu göreceksiniz.
    Gamepad ile oynayan klavye ile oynayandan çok daha avantajlıdır.
  • Beyler sorunu kendim halletim biraz uğraştırdı.. sorunumuz belli 3 tuş çalişırken 4. tuş çalişmiyor ama hangi 4. tuş.Benim pc de normal yön tuşları basılırken problem yok küçük olduğu için numlock tuşları ile oynamak istedim aynı problemle karşılaştım çözümü deneme yanılma yöntemile çözdüm Öss de de çok işime yaramişti :D

Çözüm. Her hangi bi word dosyası açıyoruz. Yukarıda dediğim gibi hangi 4. tuş çalişmıyor yön tuşları kullanırken bende çapraz koşarken E tuşana basarken D tusu çalişmiyor ama A S ve W tuşları çalişiyor ters yöne giderken tam tersi D S W çalişirken A çalişmıyor nese çok uzatmadan dediğim gibi deneme yanılma yöntemi ile yapabilrsiniz. Worde geliyoruz SAО OK AŞAОI OK E tuşuna basılı tutuyoruz sora D tusuna basıyoruz eğer E yi sürekli yazarsa problem var. Ama D tuşu işlerse normal.Bunu işlemi diğer yönlere giderkendende yapiyoruz. Ben problemi çözmek için Toshiba Lap top da PES 2015 Setting kısmından Yön tuşlarını YUKARI OK yerine P,,, AŞAGI OK yerine Ş ,,,,SOL OK yerine L,,, SAО OK yerine İ yaptim ve problem ortadan kalkti.. Normal Yön tuşlarinda problem olan 8 4 5 6
    yı deneyebiir..

Benim yorumlamam bu kadar umarım anlatabilmişimdir. Klavye değiştirmeden başka çözümü yok. Alıntı değildir kendi çözümüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josef45 -- 15 Ocak 2015; 10:18:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.