Şimdi Ara

Fifa 15 için sizce hangisi? (PS4 vs XBox One)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aynı soruyu FUT başlığı altında da sormuştum ama daha geniş bir kitleye hitap eder umudu ile bir başlık açmak istedim. Bu konuda başka bir başlık var ise şimdiden affola.

Sizce ağırlıkla Fifa oynanıyor ise hangi platform tercih edilmeli?
    Özellikle FUT oynadığımız düşünülür ise Legendary'lerin olduğu XboX One daha avantajlı değil mi PS4'e göre?
    Transfer Market XBox One'da PS4 kadar hareketli mi?
    Joystiq de analog tuşunun PS4'e göre sol yukarıda olması oynanabilirlik açısından zorlayıcı oluyor mu?

Bu platformlar hakkında bilgisi olup aydınlatabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim
    Zaman ayırıp yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

• Fifa serisine ek olarak xbox & playstation a özel (konsol exclusive) oyunları da düşünerek karar vermeniz daha iyi olacaktır. Hangi konsolda sevdiğiniz oyunlar daha çok ise onu tercih edin.
    Tranfser market , pcde fifa world bile oynasanız hareketli. Fifa 15i bırakın fifa 13te bile piyasa canlı Utde. UT bir kriter olmaz. Efsane oyuncularla oynamak sizi cezbediyorsa xbox 1 ağır basar. FuTta efsane oyuncularla oynamak bir kriter olur.

Xbox gamepadlerde sol analog ile dpad in ters olması, inanın hiç sorun olmaz. Alışmanız çok kolay olur. Hiç zorlayıcı olmuyor. Ben de playstation ile büyümüş bir nesildenim. PS tarzı kontrolleri her zaman benimsemiş, sevmişimdir. Son 4-5 yılda kontorland, logitech f710 dan sonra xbox 360 wireless controller for windows a geçtim. Xbox gamepadine alışmam 5 dk sürmedi.

Yeni nesil konsollar bence çok erken çıktı. Yanılmıyorsam dev kitler de (geliştirici donanım kitleri) oyun yapımcı firmalarına, konsol çıkmadan 1 yıl önce verilmiş. Bu sürenin minimum 2 yıl olması gerekirdi. Konsollar çıkalı 1 yılı geçti, hâlâ çok sağlam , kaliteli özel oyunlar göremedim. İlk yılı zaten oyunsuz geçti diyebiliriz. Hâlâ 1080p @ 60 fps standartı tüm oyunlarda yakalanamadı. Ubisoft gibi bazı firmaların da konsolun gücünün düşüklüğünü bahane ederek oyunları ertelemesi, grafik vb özellikleri düşürmesi (downgrade yemesi) gibi vahim durumlar mevcut. Tabi bu ayrı bir tartışma konusu.

Online altyapı da önemli bir kriter olabilir. Psn altyapısının durumu şu an iyi durumda değil. PS3te kabul edilebilir düzeyde idi. Online için ücret alınmıyordu. Ancak PS4te , online özellikler için yılık 150 Tl isteyen bir şirketin , online altyapısını geçen bu sürede hâlâ iyi duruma getirememiş olması düşündürücüdür.
    Çok sağlam şekilde Sony'yi tutan, playstation ile büyümüş bir nesil olarak, kesinlikle PS4 ü alın, konsola özel oyunlarıyla birlikte daha iyi bir seçim yapmış olursunuz..vb diyeceğim ama diyemiyorum. PS4, donanım olarak Xbox 1in önünde. Full hd @ 60 fps oynattığı oyun sayısı bir miktar daha fazla. Ancak microsoft da yazılım konusunda çok iyi. Online altyapı konusunda da yıllardır zaten önde. Bu üstünlüğünü xbox 1de de devam ettiriyor. Xbox live online altyapısı çok iyidir. Psn ile kıyas edilemez.

Cihazda oluşabilecek sorunlar, alacağınız garanti & satış sonrası destek vb açısından bir düşünceniz, endişeniz varsa, bu durumda Sony açık ara öndedir. Türkiye'ye 20 yılı aşkın süredir verdikleri destek, değer, garanti, distribütörlük, oyun, aksesuar, konsol & birçok oyunda Türkçe dil & dublaj desteği gerçekten takdire şâyân. Diğer tarafta da bunların hiçbirini yapmayan microsoft var. Hiçbir oyunu Türkçe değil + konsolda da Türkçe dil seçeneği yok. Xbox 360ta yarım bir çeviri, Xbox oneda o da yok bildiğim kadarıyla. En yakın örnek olarak yeni konsollar. PS4, avrupayla aynı anda ülkemizde çıkışını yaptı. Xbox 1 ise 9-10 ay gibi bir gecikmeyle geldi. Garanti & destek de yoktu geldiği sırada. Şimdi durum değiştiyse orasını bilemem.

Kendimce artı & eksileriyle durumu özetlemeye çalıştım. Tercihiniz hangi yönde olursa olsun pişman olmazsınız. Birinde online altyapı avantajı, fifada utde efsaneler, diğerinde de donanım, sağlamlık, kaliteli konsola özel oyunlar (hemen hepsinde Türkçe dil ya da dublaj) söz konusu.

• Ps4 çok daha çekici geliyor nedense. Alınırsa ikisi arasından ps4 alırdım ben olsam. Tabi benim için PC daha önemli
  • Sadece UT için konsol seçme.Sırf legendery oyuncular var diye Xone alirsan ilerde cikacak unchartedlara gowlara uzaktan bakip ic gecirirsin.Exclusive konusunda sony hep ezmiştir bana gore o yonde kullan tercihini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4
  • Online haricinde Single'da oynayacaksan Xbox alma PS4 al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer tüm oyunlar için ps4 ama sadece fifa oynayacaksan xbox one almalısın. hem legendler var hemde oyuncu fiyatları daha ucuz ps4 e göre. ancak ilerde fifa, xbox la anlaşması biterde sony ile anlaşırsa o zaman tam tersi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox one x mi ? Ps4 pro mu ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu xbox one'ın garantisi yokmu yani Türkiyede?
  • tüm herkese yorumları için çok teşekkürler
  • 1 aydır araştırdım ve Xbox one in genel olarak daha ustun olduğu kanısına vardım bence almalisin ayrıca exc. Oyunlar kişisel zevk fakat Xbox one exc.oyunlari çok daha ilerde bi forza halo geow titanfall ryse son of rome en önemlisi quantum break bunları düşününce last of us olsa gow olsa neye yarar.
    Destek hizmet fiyat konusunda PS daha önde
    Altyapı gamepad aksesuarlar oyunlar konusunda da Xbox önde kendi Görüşüm boyle

Kısacası hangi exc oyunlari oynayacaksan o konsolu al FIFA için pek fark yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek ve hizmet konusunda aklıma takılan bir husus var.

Microsoft kaynaklı sorunlardan bahsetmezsek, kutudan kaynaklı bir sorun çıktığında Teknosa'dan (örneğin) almışsak zaten direk garantiden işlem yapılmıyor mu? Bu durumda servis konusunda aslında eşit durumda sayılmazlar mı?
  • PS4
  • bende ps3ümü verip ps4 alıp hayal kırıklığına uğrayanlardanım. o yüzden xbox one ile değiştirsemmi diyorum.

çünkü
    1- ps3 oyunları ucuz ve heryerde 2. eli vs vardı. zaten 2. kol kamera aksesuarları hep bende vardı. şimdi ps4de 2. kol spot piyasada bile 160-170tllerde. oyunlar spot piyasada 2.elde 100tlnin altında neredeyse oyun yok. ps4 çok çok çok pahalı. ve 4k oyun yok. ayrıca online için para ile üye olmak gerekiyormuş(bunu dün anladım fifada bir online maç yapayım dedim olmadı). saçmalık.
    2- grafikler hiçde öyle 700tllik aleti sattırıp 1500tllik aleti alacak kadar değil. fiyat 2 katı ama bence grafikler %20-30 daha iyi gibi. daha fazla değil heleki fifa da falan grafikler aynı diyebilirim tek fark seyircilerin falan suratları daha belirgin olmuş oda zaten stadyumun tepedeki kamera ile oynayınca o küçük grafik artışları hiç belli olmuyor.
    3- kol olarak ps3 kolun joystik i daha iyiydi. bu ps4te futbol oynarken özellikle sürekli parmağımdan joystik kayıyor ve daha çabuk deforme oluyor. ps3te bu kadar kötü değildi.

xbox one da grafikler biraz daha iyi diyorlar. bilmiyorum xbox one kolunuda elime aldım daha kaliteli hissettiriyor. joystikide daha iyi. oyunlarıda artık piyasada var yok değil. yaz internete hepsi var. al adresine gelsin. bilmiyorum ps4 biraz daha canımı sıkarsa birazda gaza gelirsem xbox one ile takas yapabilirim.

neticede ps3ümü değiştirdiğime pişman oldum. bana ps3ü sattıranda gta5 deki iğrenç kare kare görünen grafiklerdi ki ps3 aldığımda 40"tv de oynuyordum. şimdi oldu tv 48" doğal olarak grafik eksiklikleri daha çok göze batmaya başladı. ve ps3üm gitti. bekleseydimde pc de gta oynasaydım. pc deki ps4tende daha iyi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ael

Destek ve hizmet konusunda aklıma takılan bir husus var.

Microsoft kaynaklı sorunlardan bahsetmezsek, kutudan kaynaklı bir sorun çıktığında Teknosa'dan (örneğin) almışsak zaten direk garantiden işlem yapılmıyor mu? Bu durumda servis konusunda aslında eşit durumda sayılmazlar mı?

Konuda Xbox servisinden yalan yanlış bahsedilmiş.

Sony servisi çok fazla vardır servise verirsin tamiri olur her Şehirde vardır heralde.

Xbox servisi çok farklı adamlar Amerika'dan Türkiye'yi yönetiyor, aşırı mükemmel bi hizmet aldım. Türkiye'de merkezleri sadece İstanbul.. Aynı apple un servis olayı gibi düşünün. Mesela iPhone tuşu bozuldu apple A götürün Sıfır telefon versin.

Xbox one güç adaptörü konsolun arkasında dolaba sıfı kapalı bi yere sıkıştırmıştım. Temmuz sıcağında masa cayır cayır ısınıyodu. Bişey olmaz derken bigün oyun indirmiş konsol kapalı ama oyun indirme işlemi devam ediyor. Güç kaynağı Çalışır durumda 1 gün açık kalmış adaptör arızalanmış.

Xbox müşteri hizmetlerini Aradım bazen mesai saatleri olmuyor uzun Çalıyor en son Amerika'dan biri Açıyor telefonu İngilizce 1 saat sonra deneyin diyor.
    Türk müşteri hizmetleri hemen ilgilendi hemen maile bi form yolladılar. doldurdum. Bilgileri verdim ups kargo eve geldi adaptörü aldı. 2 gün sonra Sıfır adaptör geldi, adaptördenmiş. Ve düzeldi. Eğer konsol da Arızalı olsaydı daha sonra konsoluda gelip alıodeğiştircekler. Hiç evden çıkmadan uğraşmadan ups kargoyla anlaşmaları var ücretsiz herşey evden alıp tamir edip yine evinize getiriyolar.

Xbox one heryerden satılıyor. Servisi yok falan bilmeden yorum yapılmış, Teknosa da 2 yıl garanti veriyo adam isteyen aldığı yere versin onlar halleder. En iyisi Xbox müşteri hizmetlerini aramak. Fatura bile istemiyor. Cihazın seri numarası ile işlem yapılıyo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.