merhaba arkadaşlar pes oynayıcısı olarak bu yıl fifa ya geçtim fakat bir türlü ayarları yapamadım. controller settings ayarları nası olmalı pas attığımda oyuncu topa yönelmiyor bekliyor ve oyun ayarları kısmında user ve cpu ayarları sut hızı koşu hızı gibi ayarlar hepsi %50 bunları nası yapmalıyım.
BENDEKİ AYARLAR ŞU ŞEKİLDE
auto switching auto auto switching move asistance high passing power asistance on pass assistance asisted through ball assistance asisted shot assistance asisted cross asistance semi lob pass asistance asisted save asistance asisted analog sprint on defending legacy defending
Bu ayarlar nasıl olmalı
ibrahimkilicİ
kullanıcısına yanıt
cpu larla oynama ideal seviyede onlar zamanla alışcaksın bende çok zor alışxtım fifaya koyu bir pes taraftarlığından defans yapmayı falan kendin öğreneceksin oyun içi taktikleri çokca kullan bunlar çok önemli değil shoot la pası assitedden çevirme yönü hiç ayarlayamazsın hele analoğla oynuyosan
teşekkür ederim. bir şey daha sormak istiyorum kaleyciler cok basit gol yiyor pesten kolay gol olduğu için bırakmıştır ama fifada daha basit gol yiyorlar sut kaleyi tutsun yeterki mutlaka gol oluyor kornerden bile gelen ortayı kaleciye çarparsa içeri alıyor penatılarda hereket ettiremiyorum acaba bu oyunun kendisindemi böyle yoksa benmi yapamıyorum.
Ayarları zamanla kendi oyun stilinize göre belirlersiniz. Ancak bu kontrol ayarlarının bazılarını değiştirmeye online modlarda oyun izin vermiyor. Standart olana, biraz zor olana alışsanız iyi ederiniz.
Tuş yerleşimi, kontrol şeması olarak da alternate tavsiye ederim. Aksi durumda analog sprint ayarını açmanın da bir esprisi yok. R2 ya da L2 eğer sprint tuşu olarak ayarlanmışsa o zaman bir işlevi olur. Gerçekçi bir ayardır bu aslında. Tetik tuşuna basma şiddetine göre oyuncu hızlanır. Anında en yüksek hızına ulaşmaz. Ben R2/RT ile sprint yaptığım için (alternate kontrol şeması) analıg sprint i on yapıp kullanıyorum. Alışmam çok kısa sürdü.
auto switching auto değil none ya da air balls yani sadece hava toplarında kürsör otomatik değişsin. auto switching move asistance high değil off/none olmalı. özellikle defans yaparken istediğiniz oyuncuyu seçememe durumu çok ciddi bir sorun oluyor fifada. fifa 15te bunu bir kademe daha zorlaştırmışlar. bu ayarı kapalı yapsanız bile bazen kendi otomatik değişiyor. o yüzden kapalı olması idealdir. passing power asistance on değil off olacak. online modlarda bu ayar değiştirilmiyor zaten. pass assistance asisted through ball assistance asisted shot assistance asisted cross asistance semi lob pass asistance asisted save asistance asisted analog sprint on olması iyi. ancak dediğim gibi R2 ya da L2yi sprint tuşu olarak kullanıyorsanız geçerli olur sadece. defending legacy defending değil tactical defending olmalı. online modlarda bu zorunlu olduğu için alışsanız iyi edersiniz.
Tavsiyem bu şekildedir.
Kaleciler kolay gol yemiyor. Biraz gerçekçilik katma adına bazen kalecinin tepkisiz kalmasını, kolunun altından felan topu kaçırmasını, bacak arasından yemesini vb eklemişler. Normalde kolay gol yemiyorlar, efsane kurtarışlar da yapıyorlar. Özellikle kaleciler geliştirildi bu sene. Pesteki hiçbir kaleci, bırakın fifa 15i, fifa 11deki kalecilerle dahi kıyas edilemez yani o derece. Fifaya geçerek bence iyi yaptınız. Kolay gol yiyorlar diye düşünmeyin. Siz tek kişilik modlarda, düşük zorluk seviyelerinde oynadıysanız kolay gol yemesi normaldir. Üst zorluklarda & hele online modlarda gerçek rakiplere karşı oynarsanız aradaki farkı daha iyi anlarsınız.
Teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum. maç yaparken taktik ekranında ilk takım ev sahibi takıma taktik ve formasyon ayarlarını yapabiliyorum kayıt edebiliyorum fakat 2. takımın taktiği değişmiyor yanı girip cıkınca tekrar secilen takımın defaul oluyor bunu nasıl cözebiliriz.